Προς το περιεχόμενο

Ποιο είναι το standard software στα PC;

Vasilis 07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα θέμα που με απασχολεί τελευταία είναι αν χρειάζομαι τόσα πολλά πράγματα στο PC και αν υπάρχουν πακέτα σε ορισμένους τομείς που κάνουν το ίδιο δεσμεύοντας λιγότερο χώρο στο δίσκο και λιγότερο χρόνο στην εγκατάσταση.Δεν αναφέρομαι σε εξεζητημένο λογισμικό που κάποιοι χρησιμοποιούμαι για συγκεκριμένες εργασίες αλλά για λογισμικό που είναι εγκατεστημένο σχεδόν στο 99% των PC. Ξεκινάω λοιπόν να αναφέρω αυτά που χρησιμοποιώ εγώ και περιμένω τις δικές σας προτάσεις-βελτιώσεις:

Microsoft Office (κλασσικά πλέον μαζί με εγκατάσταση Windows μπαίνει και αυτό)

Adobe Acrobat Reader (pdf)

ACDSee Photo manager

Nero Burning rom

WinRAR

Λογισμικό multimedia

DivX Plus Pro (ο κύριος λόγος που ξεκίνησα να γράφω αυτό το thread.Θεωρείται πώς χρειάζονται πλέον ? :rolleyes:)

vlc player (mkv player)

Media player classic (wmv,avi,mpeg player)

Winamp (κλασσικός player για τα mp3)

ArcSoft TotalMedia Theatre Platinum (DVD/BR player)

DVD cloning-burning software

DVD Shrink (για κόπιες χωρίς μενού ;))

DVD Fab (100% ποιότητα σε 2 DVD)

DVD Idle (για ξεκλείδωμα)

Tools

Alcohol 120% (για virtual DVD - BR)

Everest Ultimate (για έλεγχο συστήματος,θερμοκρασίες κτλ.)

Hard Disk Sentinel (για έλεγχο δίσκων).Βέββαια αυτό το διάστημα έχω εγκατεστημένα και τα Hard Drive Inspector,HD Tune Pro,Perfect Disk γιατί δεν έχω καταλήξη ποιό να κρατήσω :-D)

ESET antivirus

ΥΓ: Όπως καταλαβαίνετε προετοιμάζομαι για την SSD εποχή όπου ο χώρος μετράει πολύ.

Δημοσ.

Είναι απολύτως προσωπικό θέμα το τί χρειάζεται στον καθένα και τί έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί (* παράνομα/νόμιμα).

Για παράδειγμα από όλα αυτά που εσύ έχεις ως "χρήσιμα" εγώ χρησιμοποιώ μόνο τα:

Adobe Acrobat Reader

Nero Burning rom

WinRAR

vlc

Media player classic home cinema

...τα άλλα τα έχω αντικαταστήσει ή δε μου χρειάζονται καν τα περισσότερα.

Συνεπώς νομίζω πως είναι λίγο άκυρο το θέμα όπως το θέτεις, εκτός αν η ιδέα είναι να γράψουμε τί εγκαθιστά ο καθένας πρώτο-πρώτο, έτσι για πλάκα.

Δημοσ.

Μόνο στην έσχατη αλλιώς open office και αν δεν χρειάζεται να γράφεις επίσημα έγγραφα μόνο το notepad.

Foxit reader πολλή πιο μικρο γρήγορη εκκίνηση και δεν βρήκα ακόμα .pdf που να μην το ανοίγει (μπορεί όμως να υπάρχει)

ACDSee Photo manager

Αν χρειάζεσαι πραγματικά manager καλός αλλιώς irfan view .

Nero Burning rom

Ποτέ τον ποτών είναι τεράστιο, ιδίως τα τελευταία κοντεύουν να είναι πιο μεγάλα και από τα windows.

Ευτυχώς υπάρχουν πολλά ελευθέρα μικρά και καλά προγράμματα για έγγραφή.

http://cdburnerxp.se/

http://www.freeisoburner.com/

http://www.magiciso.com/download.htm

DivX Plus Pro (ο κύριος λόγος που ξεκίνησα να γράφω αυτό το thread.Θεωρείται πώς χρειάζονται πλέον ? )

μπορείς να βάλεις το ελεύθερο Xvid

Ουσιαστικά μπορείς να έχεις μόνο ένα από τα multimedia tools σου αφού πλέον όλα παίζουν τα πάντα.

Δημοσ.
Nero Burning rom

Ποτέ τον ποτών είναι τεράστιο, ιδίως τα τελευταία κοντεύουν να είναι πιο μεγάλα και από τα windows.

8.3.6.0 τροποποιημένη > 23ΜΒ (βρίσκεις και νεότερες, αλλά αφού τα κάνω όλα χωρίς πρόβλημα έχω σταματήσει σε αυτή)

Αξιόλογο και το InfraRecorder.

Δημοσ.

Αντί για Adobe Acrobat Reader (pdf) βάζεις Foxit

Αντι για ACDSee Photo manager βάζεις το irfan view

Τι το θέλεις το DivX Plus Pro;

Τι το θες το Winamp αφού έχεις vlc και mpc

Δεν ανέφερες καθόλου τα παρακάτω

Clonezilla/AcronisTrueImage

Spywareblaster free για inoculation

SpybotSearchDestroy free για inoculation (χωρίς Live monitor και toolbars)

peerblock

Δημοσ.
[...]

Καλώς-κακώς την τελευταία φορά που δοκίμασα το openoffice είχα κάτι θεματάκια με την προβολή powerpoint/word files, οπότε είναι χρήσιμο. Προφανώς κάνεις παραμετροποίηση της εγκατάστασης και βάζεις μόνο ότι χρειάζεσαι, πχ outlook, access δε χρησιμοποιώ, ούτε με ενδιαφέρουν ένα τσουβάλι templates που εγκαθίστανται από default.

Foxit reader. Ο Acrobat βάζει άπειρα άχρηστα για τους περισσότερους MB. Τα 3MB του Foxit είναι υπεραρκετά για προβολή pdf.

ACDSee Photo manager

Έχω βολευτεί με το default των windows αλλά για κάποιον που θέλει κάτι παραπάνω, χρειάζεται κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα.

Nero Burning rom

Το ImgBurn καλύπτει τις (περιορισμένες) ανάγκες μου.

WinRAR

Must.

Λογισμικό multimedia

DivX Plus Pro (ο κύριος λόγος που ξεκίνησα να γράφω αυτό το thread.Θεωρείται πώς χρειάζονται πλέον ? :rolleyes:)

Έχω να εγκαταστήσω κάτι τέτοιο τουλάχιστον 4-5 χρόνια, οπότε μάλλον δεν είναι και τόσο απαραίτητο.

vlc player (mkv player)

Media player classic (wmv,avi,mpeg player)

Media player classic - home theater. Δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα με την αναπαραγωγή movie file. Ρίξε μια ματιά και στο wiki του insomnia αν θες.

Winamp (κλασσικός player για τα mp3)

ΟΚ.

ArcSoft TotalMedia Theatre Platinum (DVD/BR player)

Νομίζω πως ο MPC-HT καλύπτει κι αυτήν την κατηγορία.

DVD cloning-burning software

DVD Shrink (για κόπιες χωρίς μενού ;))

DVD Fab (100% ποιότητα σε 2 DVD)

DVD Idle (για ξεκλείδωμα)

Δεν ασχολούμαι :)

Tools

Daemon tools lite. Παλιότερα μου κανε κάτι περίεργα το Alcohol αλλά αν σε καλύπτει εσένα, πάσο.

Everest Ultimate (για έλεγχο συστήματος,θερμοκρασίες κτλ.)

SIW γιατί είναι free και με καλύπτει.

Hard Disk Sentinel (για έλεγχο δίσκων).Βέββαια αυτό το διάστημα έχω εγκατεστημένα και τα Hard Drive Inspector,HD Tune Pro,Perfect Disk γιατί δεν έχω καταλήξη ποιό να κρατήσω :-D)

Hard Disk Sentinel.

ESET antivirus

Avira antivir γιατί είναι free αλλά ΟΚ.

ΥΓ: Όπως καταλαβαίνετε προετοιμάζομαι για την SSD εποχή όπου ο χώρος μετράει πολύ.

Τα μπλε. Επίσης Paint.NET για στοιχειώδες image editing και Everything αν κάνεις συχνά search για files.

Δημοσ.
Επίσης Paint.NET για στοιχειώδες image editing και Everything αν κάνεις συχνά search για files.

Μιας και αναφέρει πάντως περί εξοικονόμησης χώρου, να προσθέσω πως το Paint.NET απαιτεί το τελευταίο .ΝΕΤ framework που χρειάζεται 350 ΜΒ χώρο. :o

Πήγα να δοκιμάσω το πρόγραμμα μια μέρα και το απέρριψα γι αυτό το λόγο (βέβαια έχω XP, στα 7 ίσως να είναι προεγκατεστημένο, δεν έχω προσέξει).

Δημοσ.

Όχι και στα 7 πρέπει να τα περάσεις ξεχωριστά (το .net).

Καλώς-κακώς την τελευταία φορά που δοκίμασα το openoffice είχα κάτι θεματάκια με την προβολή powerpoint/word files, οπότε είναι χρήσιμο. Προφανώς κάνεις παραμετροποίηση της εγκατάστασης και βάζεις μόνο ότι χρειάζεσαι, πχ outlook, access δε χρησιμοποιώ, ούτε με ενδιαφέρουν ένα τσουβάλι templates που εγκαθίστανται από default.

Εδώ και με διαφορετικές εκδόσεις Microsoft Office έχεις τέτοια προβλήματα ψάχνεις στο net και βρίσκεις λύσεις.

Daemon tools lite. Παλιότερα μου κανε κάτι περίεργα το Alcohol αλλά αν σε καλύπτει εσένα, πάσο.

Καμία σχέση το alcohol έχει λειτουργίες αντιγραφής που δεν της βρίσκεις πουθενά.

Για απλό mount έχω το ultraISO με το οποίο φτιάχνεις και image.

Δημοσ.
[...]

Εδώ και με διαφορετικές εκδόσεις Microsoft Office έχεις τέτοια προβλήματα ψάχνεις στο net και βρίσκεις λύσεις.

Δε μου χει προκύψει ποτέ τέτοιο θέμα. Τουλάχιστον για εκδόσεις αρχείων οffice >= XP ή 2003. Με το openoffice είχα σε σταθερή βάση πρόβλημα. Δοκιμάζει και διαλέγει.

Καμία σχέση το alcohol έχει λειτουργίες αντιγραφής που δεν της βρίσκεις πουθενά.

Για απλό mount έχω το ultraISO με το οποίο φτιάχνεις και image.

Αναφέρει για virtual DVD - BR, οπότε υποθέτω πως θα κάνει τη δουλειά του και με το free daemon tools lite.

Δημοσ.

Εγω εχω τα βασικα μονο :

Adobe Flash, Adobe Player

Astra32

CCCP ( μαλλον θα τους σβησω )

DuMeter

Foxit Reader ( Αντι για Acrobat )

Java

JDownloader

Firefox

Nod32

OpenOffice ( Αν και μαλλον θα εγκαταστησω ξεχωριστα προγραμματα μονο για doc και powerpoint )

Quicktime & quicktime alter

Real Alter

Spybot

Winamp

WMPC Home-Cinema ( Γιατι εχεις και VLC; )

MSN

Πολυλεξικο

ΜTorrent

Winrar

Your Uninstaller 2010

Και ορισμενα προγραμματα της Sony.

Και οταν το χρειαστω θα βαλω και το nero micro.

Δημοσ.

Η βασικη μου εγκατασταση ειναι με τα ακολουθα:

MS Office (ναι εκει παω με το ρευμα :P)

Ashampoo Burning studio το δωρεαν

Ccleaner (χρησιμοτατο)

Foxit reader free (για τα .pdfs μου)

HWinfo32

Imgburn

Firefox

Revo uninstaller free

Virtual Clone Drive

Peazip (με εχει καταβολεψει!! Απο εδω το εμαθα :-D)

και VLC player.

Οτιδηποτε αλλο πανε extra απο 5 dvd με προγραμματα.

• Members
Δημοσ.

Στη δική μου λίστα το μακράν πιο απαραίτητο πρόγραμμα (πιο απαραίτητο κι από το ίδιο το λειτουργικό) είναι το Dropbox.

Από εκεί και πέρα με έχει βολέψει πολύ το FastStone Image Viewer (ελαφρύ, εύχρηστο και με πολλές επιλογές), το Everything, το 7Zip, το digsby για chat (μόνο που θέλει προσοχή κατά την εγκατάσταση γιατί αν δεν το προσέξεις βάζει κάτι toolbars) αλλά και το ditto (clipboard manager).

Επίσης, σε καθημερινή σχεδόν βάση χρησιμοποιώ τα System Explorer (αντικαθιστά τον Task Manager των Windows και είναι πολύ βολικό στο να βλέπεις και να διαχειρίζεσαι τις διάφορες διεργασίες), PicPick (για λήψη screenshots) και Windows Live Writer (για ποστάρισμα στο blog).

Α, επίσης το Launchy εδώ και κάποια χρόνια είναι βασικό και αναντικατάστατο παρόλο που τα Windows δίνουν πλέον παρόμοια δυνατότητα, ενώ σε Windows 7 από τα πρώτα πράγματα που περνάω είναι το 7TaskbarTweaker.

Σταματάω εδώ γιατί αν συνεχίσω είμαι ικανός να απαριθμώ προγράμματα μέχρι αύριο :P

Δημοσ.

Η βασική εγκατάσταση στα 7 αποτελείται μόλις από τα:

7zip

Avira antivir

Daemon tools lite

Open office (writer, calc, presenter)

K-lite codec pack + mpc

iTunes

Firefox

imgBurn

Adobe reader

Όλα freeware!

Δημοσ.

για εμένα είναι

1) acronis 2010

2) acronis dixk director

3) dvd video soft

4) mtorrent

5) deamon tools

6) microsoft world ktl

7) freefilesync

8) revo unistaller

9) adobe reader

10)unzip ktl

μετά είναι και οι ανάγκες που έχει ο άλλος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...