Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως για να δουλέψει έκανα αυτό το σχεδιο. Ήθελε και το γεφύρωμα με την αντίσταση στο 14 με το 1 (VCC και TRST). Δε ξεκίνησα ακόμα το φλασαρισμα γιατί κατάφερα να το δουλέψω επιτέλους με το firmware που έχω βάλει (RouterTech) και φαίνεται πως σταμάτησε να παρουσιάζει και το πρόβλημα που είχε με τα stock λογισμικά! (είχα δοκιμάσει και της linksys, και της forthnet, και OpenWag, οπότε είχα καταλήξει πως είχε χαλάσει το ρούτερ)

post-121105-0-61533900-1394457060_thumb.png

• Like 1
  • Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ελα νικε,

Κατα αρχην συγχαρητηρια απο μενα διοτι εφερες εις περας μια πολυ εξειδικευμενη κατασταση ακομη και αν εισαι τεχνικος.

Αν και εχει περασει πανω απο μια εξαετια και δε καταφερα να βρω το καλωδιο, θυμαμαι οτι εγω ειχα χρησιμοποιησει οντως σειριακο σε μια επιπονη διαδικασια φλασαρισματος που κρατησε περιπου μια μερα. Βεβαια τοτε δεν υπηρχαν ολοι αυτοι οι οδηγοι, ουτε του πρωην woytekm νυν volkan κ.λ.π.

Επειδη εχω ακομη 4-5 πελατες που εχουν το εν λογω ρουτερ αν δε σου κανει κοπο αν ποτε χρειαστει θα ηθελα 2-3 πληροφοριες ακομη.

1) Ποια κονσολα χρησιμοποιησες? Winscp?

2) Απο ποιο λειτουργικο? windows? Linux? και ποια ακριβως?

3) Και ολες τις εντολες μεχρι το τελος της διαδικασιας. 2 πρεπει ναναι αν δε κανω λαθος.

Μπραβο και παλι.

Δημοσ.

Ευχαριστω να σαι καλα.

Θα τα πω αναλυτικα αργοτερα που θα μπω απο PC αλλα εγω το εκανα μεσω παραλληλης οπως ειδες το βυσμα σε ενα PC με win XP. Η διαδικασια πηρε 14 ωρες. Και τωρα την ξανακανω για δευτερη φορα :lol: μαζωχισμος στο full. Αλλα τι να κανω κατι χαλασα οταν πηγα να φτιαξω τις MAC και δεν ξεκιναγε το ρουτερ.

Δημοσ.

εεεε δε μπορουσα να ησυχασω αν δε τα δοκίμαζα όλα πριν τα παρατήσω! Το είδε το ρούτερ! Αύριο έχουμε γλέντια!

update.

1η & 2η φωτο: τελικό αποτέλεσμα αφού πήρα βυσματάκι της προκοπής. 

3η φωτό: πρώτη μπακαλίστικη απόπειρα. Καλώδια χύμα μέσα στη παράλληλη κι άγιος ο θεός.

καταρχην congrats.μερικες φορες ποσο μπορε να σε παιδεψουν καποια πραγματακια οπως με την παραλληλη και με τα ecp,epp Κτλ.για αυτο καλο ειναι να διαβαζες ολα τα βηματα

Ευχαριστω να σαι καλα.

Θα τα πω αναλυτικα αργοτερα που θα μπω απο PC αλλα εγω το εκανα μεσω παραλληλης οπως ειδες το βυσμα σε ενα PC με win XP. Η διαδικασια πηρε 14 ωρες. Και τωρα την ξανακανω για δευτερη φορα :lol: μαζωχισμος στο full. Αλλα τι να κανω κατι χαλασα οταν πηγα να φτιαξω τις MAC και δεν ξεκιναγε το ρουτερ.

θα μπορουσες περα απο το να το σηκωσεις εδω για ακομα καλυτερα να πηγαινε στο wiki σαν αρθρο.

Δημοσ.

Πιθανόν οι ρυθμίσεις της παράλληλης να μην επηρεάζουν και πολύ τα πράματα. Θέλω να πω πως όταν πλέον φτιάχτηκε η συνδεσμολογία σωστά, δοκίμασα να γυρίσω και τις ρυθμίσεις όπως ήταν default και το πρόγραμα είδε πάλι το ρούτερ. (δε το φλασαρα βεβαια ετσι αλλα το εβλεπε anyway) Οι ρυθμίσεις που είχε default ήταν αυτό το 378 που έλεγε και ο οδηγός αλλά αντί για ECP ήταν STP. Επίσης στο bios όταν επιλέγω ECP ενεργοποιείται και μία επιλογή που έλεγε αν θέλω 1 ή 3 DMA Channel, πράγμα που δεν αναφέροταν ο οδηγός.

Θα προσπαθήσω να τα μαζέψω όλα μαζί να τα φτιάξω όμορφα και να τα βάλω εδώ πέρα.

Δημοσ.
Προσπάθησα να μαζέψω ο,τι χρειάζεται κάποιος για την διαδικασία. Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι. Πάντως κάποιες λεπτομέρειες τις παραλείπω γιατί θεωρώ ότι απευθύνομαι σε άτομα με έστω καποια εμπειρία σε κάποια θέματα (βασικές γνώσεις windows, λίγο dos και έστω λίγη εμπειρία με κολλητήρι) 

Δεν ευθυνομαι για οποιαδήποτε πρόβλημα προκύψει στο ρούτερ, στο PC, στο σπίτι σας και στη σωματική σας ακεραιότητα από τυχόν εκρήξεις και οτιδήποτε άλλο.  :shock: 

Για την κατασκευή του καλωδίου εγώ χρησιμοποίησα τα παρακάτω. Αλλά αν δεν είστε διατεθειμένοι να αγοράσετε ο,τι σας λείπει, τότε σίγουρα μπορείτε να βρείτε εναλλακτικές λύσεις για κάποια πραματάκια.

0) Αυτή τη συνδεσμολογία.

1) Μία πινοσειρά από την οποία 14 πινς κολήθηκαν στην πλακέτα του ρούτερ.

2) 5 αντιστάσεις 100Ω.

3) Ένα πανάρχαιο καλώδιο IDE ώστε να κουμπώσει πάνω στα pins (πιθανότατα να πουλάνε και το αντίστοιχο θηλυκό από εκεί που πήρα την πινοσειρά αλλά δε σκέφτηκα να ρωτήσω :P )

4) Βύσμα παράλληλο 25πινο.

5) Περίπου 20cm καλώδιο UTP

Κόστος ~ 1 ευρώ διότι πολλά πράγματα τα είχα ήδη. Αλλά και όλα να τα αγοράσει κάποιος δε θα ξεπεράσει τα 2-3 ευρώ προφανώς.

===========================================

Για το φλασάρισμα ξέθαψα ένα παλιό PC με παράλληλη, του πέρασα windows XP και το εγκατέστησα σε ένα δωμάτιο μόνο του που δεν θα κοιμόταν κανείς γιατί έκανε πολύ θόρυβο :P

Από μεριά software χρειαζόμαστε:

1) GIVEIO.SYS driver που βρήκα γκουγκλάροντας γιατί δεν τον βρήκα σε κανέναν οδηγό. Απλά αναφερόταν ότι χρειάζεται για να μπορέσει να δουλέψει η παράλληλη θύρα όπως θέλουμε μέσω MS-DOS.

2) debrick utillity για το wrt54g. Τροποποιημένο για να δουλεύει στο wag200g και μέσω windows. Συμπεριλαμβάνονται τα αρχεία και για linux που υποτίθεται ότι δε χρειάζεται o driver του νούμερου 1. Δεν το έχω δοκιμάσει)

3) Αρχείο wholeflash image που περιέχει τα πάντα (δεν κάνει το κλασσικό αρχείο για firmware update). Να 'ναι καλά αυτοί που ασχολήθηκαν με το OpenWAG Project.

4) Υπομονή κάνα 14ωρο να τελειώσει το φλασάρισμα.

Διαδικασία:

1) Εγκατάσταση του driver του 1ου βήματος. Τρέχουμε το LOADDRV.EXE, γράφουμε το path που βρίσκεται το αρχείο GIVEIO.SYS και πατάμε install και μετά run. Μπορούμε να επιβεβαιωσουμε οτι εγκαταστάθηκε πηγαίνοντας στην Διαχείριση συσκευών> View> Show hidden devices και κατόπιν ανοίγουμε την λίστα Non-Plug and Play Drivers. Αν γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή θα χρειαστεί να το ξανακάνετε Run (εκτός και αν στη διαχείριση συσκευών στις ιδιότητες του επιλέξετε Automatic Startup.)

2) Αποσυμπίεση του φακέλου windows από το debrick-wag200.zip και του WAG200G_V1.01.09_flashimage.openwag200-build-1.4-A.zip στον ίδιο φάκελο. Επίσης μετονομασία του αποσυμπιεσμένου WAG200G_V1.01.09_flashimage.openwag200-build-1.4-A σε wholeflash.bin

2) Ανοίγουμε MS-DOS και πηγαίνουμε στο φάκελο που βρίσκονται τα αρχεία.

3) Συνδέουμε το καλώδιο στο ρούτερ και στο PC.

4) Γράφουμε την εντολή: wrt54g -flash:wholeflash /fc:29 δεν την εκτελούμε προφανώς ακόμα αφού δεν έχει τροφοδοσία το ρούτερ.

5) Συνδέουμε και την τροφοδοσία στο ρούτερ και πατάμε Enter. 

6) Πάμε για ύπνο.

*Για να δοκιμάσω το καλώδιο οτι λειτουργεί, πριν ξεκινήσω το φλασαρισμα, δοκίμασα να εκτελέσω κάποιες άλλες εντολές. πχ: -backup:env. Απλά για να δω αν ανιχνέυτηκε το router. 

**Μου έτυχε 1 φορά να κρασάρει το πρόγραμα (wrt54g.exe) και να σταματήσει το φλασάρισμα. Συνέβει στην αρχή μετά από λίγα λεπτά. Εκτελώντας ξανά την εντολή, δεν παρουσιάστηκε ξανά το πρόβλημα. Ίσως απλά να μου έτυχε.

Αν όλα πάνε καλά, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ξεσυνδέετε το καλώδιο από το ρούτερ, το βγάζετε από το ρεύμα και το ξαναβάζετε.

Αν η MAC address δεν είναι σωστή:

1) ενεργοποιείτε το telnet από το MySetup στο interface του ρουτερ

2) μέσω telnet εκτελείτε την εντολή: echo "maca 01:23:45:67:89:ab" > /proc/sys/dev/adam2/environment όπου στη θέση του  01:23:45:67:89:ab γράφετε την MAC που υπάρχει κάτω από το ρούτερ. 

3) Reboot και το ρούτερ είναι έτοιμο.

• Like 4
Δημοσ.

Πιθανόν οι ρυθμίσεις της παράλληλης να μην επηρεάζουν και πολύ τα πράματα. Θέλω να πω πως όταν πλέον φτιάχτηκε η συνδεσμολογία σωστά, δοκίμασα να γυρίσω και τις ρυθμίσεις όπως ήταν default και το πρόγραμα είδε πάλι το ρούτερ. (δε το φλασαρα βεβαια ετσι αλλα το εβλεπε anyway) Οι ρυθμίσεις που είχε default ήταν αυτό το 378 που έλεγε και ο οδηγός αλλά αντί για ECP ήταν STP. Επίσης στο bios όταν επιλέγω ECP ενεργοποιείται και μία επιλογή που έλεγε αν θέλω 1 ή 3 DMA Channel, πράγμα που δεν αναφέροταν ο οδηγός.

Θα προσπαθήσω να τα μαζέψω όλα μαζί να τα φτιάξω όμορφα και να τα βάλω εδώ πέρα.

το dma ειναι για direct memory access της παραλληλης.congrats για τον οδηγο.

Δημοσ.

πόσο κρίμα που δεν υπήρχε αυτός ο οδηγός για το δικό μου πριν 2-3 χρόνια. τσάμπα το πέταξα τότε...

congrats για την υπέροχη δουλειά σου.

Δημοσ.

Εμ κι από τότε υπήρχαν πολλες αναφορές για το οτι φτιάχνεται αν brickarei. Αν οταν το χαλασες εκανες μια αναζητησουλα σιγουρα θα εβρισκες οτι υπαρχει σωτηρια οποτε μπορει να το κραταγες μεχρι να εβρισκες την ορεξη να το ψαξεις περισσοτερο.

Δημοσ.

πόσο κρίμα που δεν υπήρχε αυτός ο οδηγός για το δικό μου πριν 2-3 χρόνια. τσάμπα το πέταξα τότε...

congrats για την υπέροχη δουλειά σου.

γενικοτερα στα περισσοτερα ρουτερ ολο και καποιος τροπος υπαρχει για να το ξεμπρικαρεις .οπως βλεπεις αυτη η διαδικασια υπαρχει για ρουτερς υπαρχει για κινητα ,υπαρχει για κονσολες και παει λεγοντας.απλα δεν ειναι παντα ευκολη η διαδικασια.και μιλαμε παντα για brick που εγινε λογω αλλαγης firmware η επειδη κοπηκε η αναβαθμιση στην μεση.το να καει κατι δεν ειναι brick.

απο την αλλη το wag200 ειναι ενα καλο ρουτερ ακομα και σημερα.αλλα ενταξει πλεον υπαρχουν και καλυτερα οποτε και που το πεταξες it's ok>ισως να εχεις παρει ηδη καποιο καλυτερο.γενικοτερα σε καλες εταιρειες υπαρχει και κοσμος που καθεται και ασχολειται ειτε με custom firmware ειτε με οδηγιες για το πως να το ξεbrickareis.οποτε καλο ειναι να το ψαχνεις.απλα βλεπεις οτι δεν ειναι παντα ευκολη η διαδικασια.οπως εγραψα και πιο πανω ειναι και αναλογως τη ζημια εχει γινει.αν απλα ειναι θεμα firmware τοτε καποια πραγματα ειναι πιο ευκολα.πχ στο 354 to linksys αν εχανες το firmware του ανοιγες tftp και το εστελνες το firmware απο ethernet και ησουν κομπλε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...