Προς το περιεχόμενο

HTC Desire

Skylined

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η άποψη μου σχηματίστηκε από την εμπειρία χρήσης ενός μηνός. Λοιπόν

Εμφανισιακά είναι λιτό αλλά όχι φθηνιάρικο και κομψό με εξαίρεση το κάτω μέρος που προεξέχει ελαφρώς. Την πρόσοψη καταλαμβάνει σχεδόν εξ ολοκλήρου η amoled οθόνη ενώ πίσω ένα μαλακό ματ κάλυμμα παρέχει προστασία από αντιαισθητικές δαχτυλιές και γραντζουνιές, +1 από μένα για το πίσω κάλυμμα. Η οθόνη είναι πολύ ζωντανή και όμορφη αλλά γίνεται αόρατη όταν τη χτυπάει απευθείας ο ήλιος αν δε ρυθμιστεί η ένταση της φωτεινότητας τέρμα πάνω. Multitouch και capacitive είναι ευαίσθητη και στο πιο μικρό άγγιγμα.

Λειτουργικά είναι άψογο, ταχύ, δεν κολλάει πουθενά με εξαίρεση λίγες στιγμές που ο επεξεργαστής φαίνεται να είναι απασχολημένος με κάτι άλλο, πιθανότατα με applications που τρέχουν στο υπόβαθρο γι' αυτό απενεργοποίησα τα background data, auto sync και mobile data always on τα οποία καταναλώνουν μπαταρία και δε χρειάζομαι. Επιπλέον αυτός είναι ένας καλός τρόπος, υποθέτω, για να εμποδίσω τις εφαρμογές να κατασκοπεύουν το κινητό γιατί οι περισσότερες που κατέβασα από το android market για κάποιο λόγο έχουν πρόσβαση σε λειτουργίες που δε τις αφορούν (??), π.χ. GPS, phone calls κτλ.

Για το ανδροειδές έχω διαβάσει απόψεις που χωρίς αμφιβολία το αδικούν, αλλά η αλήθεια είναι ότι το 2.1 που επίσημα τρέχει στο desire αυτή τη στιγμή είναι πλήρες, πολύ εύχρηστο, γρήγορο, το user interface της HTC με τις 7 κεντρικές επιφάνειες εργασίας είναι εξαίσιο και πολύ παραμετροποιήσιμο, τα widgets χρησιμότατα, ενώ στο android market βρήκα οτιδήποτε χρειάστηκα εκτός από το puzzle bobble (παιχνίδι).

Η πλοήγηση στο διαδίκτυο με το wi-fi είναι το ίδιο γρήγορη με αυτή ενός desktop pc (όλε) ενώ με 3G/HSDPA η ταχύτητα φαίνεται να κυμαίνεται αναλογα με την κίνηση στο δίκτυο (ώρες αιχμής/κοινής ησυχίας) και την κάλυψη της περιοχής (εντός/εκτός πόλης).

Γενικά το Desire είναι ένα από τα 5 κορυφαία "έξυπνα" τηλέφωνα αυτή τη στιγμή, είναι το αδερφάκι του Nexus 1 και είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις κάτι κακό να του προσάψεις , πραγματικά πετάει. Όμως "κατάφερα" να βρω ένα σφάλμα (?) ή ιδιατερότητα (?) το οποίο ίσως θέλουν να προσέξουν και οι κάτοχοι του Nexus 1 γιατί έχω δει να το αναφέρει ένας από αυτούς (Nomendor):

Όταν κάνω πλοήγηση στο διαδίκτυο σε landscape mode και ακουμπάω με το δεξί μου δείκτη την πλάγια περιοχή του κινητού πάνω από την οθόνη ενώ με το άλλο χέρι προσπαθώ να σκλοράρω, να κάνω κλικ σε ένα σύνδεσμο, να μεγενθύνω, οτιδήποτε.. αρκετά συχνά ο σελιδοδείκτης φαίνεται να τρελαίνεται και να κάνει του κεφαλιού του ενώ μόλις απομακρύνω το δάχτυλο από την πάνω μεριά όλα είναι κανονικά και λειτουργούν στην εντέλεια. Το έχω ελέγξει πολλές φορές και είμαι 100% σίγουρος ότι έτσι ακριβώς συμβαίνει αλλά δε γνωρίζω αν είναι σφάλμα της δικής μου συσκευής ή γενικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου μοντέλου. Μήπως η πίεση σ' εκείνο το σημείο μεταφέρεται στην amoled;

Επεξ/σία από Skylined
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το μόνο αρνητικό που βρήκα εγώ στο desire ήταν η μπαταρία του. Μου κρατούσε λιγότερο από μέρα.

Σε συζήτηση που έκανα σε άλλα forum το είχαν και κάποιοι ακόμα αυτό το θέμα και δεν είχε να κάνει μόνο με την χρήση/εφαρμογές/multitasking

Κατά τα άλλα θα μπορούσα άνετα να αφήσω το iphone για το desire, πάρα πολύ καλό τηλέφωνο.

Απο μπαταρια εγω δεν ειχα προβλημα. Με τα smartphone αλλωστε και με το 3G που χρησιμοποιω κανενα δεν την βγαζει πανω απο 1 μερα. Ειχα ομως θεμα με την αποκριση αφης της οθονης. Εντελως χαλια σε σχεση με το iphone που ειχα συνηθησει.

Και πανω που ελεγα οτι κανενα Android η καποια αλλη συσκευη δεν φτανει το iphone σε αυτον τον τομεα, επιασα στα χερια μου το Milestone.

Απο μπαταρια εγω δεν ειχα προβλημα. Με τα smartphone αλλωστε και με το 3G που χρησιμοποιω κανενα δεν την βγαζει πανω απο 1 μερα. Ειχα ομως θεμα με την αποκριση αφης της οθονης. Εντελως χαλια σε σχεση με το iphone που ειχα συνηθησει.

Και πανω που ελεγα οτι κανενα Android η καποια αλλη συσκευη δεν φτανει το iphone σε αυτον τον τομεα, επιασα στα χερια μου το Milestone.

Το 2ετίας iphone 3g μου βγάζει 1.5 μέρα με το 3g όλη την ώρα ανοιχτό και αρκετή ομιλία την μέρα... το desire δεν την έβγαζε την μέρα. Πριν πάω σπίτι το βράδυ χαροπάλευε

Από απόκριση ήταν ελάχιστα πιο "άτσαλο" και αργό από το iphone οπότε δεν με πείραξε

Ξέχασα να αναφέρω τη μπαταρία. Μετά την πρώτη πλήρη φόρτιση μου κράτησε περίπου ένα εξαωρο συνεχόμενης λειτουργίας με μέτρια προς υψηλή φωτεινότητα και εναλλαγή μεταξύ 3g και wi-fi αλλά μερικές φορές μου φαίνεται πως αδειάζει ακόμα γρηγορότερα. Σαφώς θα μπορούσαν να τη βελτιώσουν.

Παιδιά κι εμένα την πρώτη φορά κράτησε 8 ώρες. Τώρα κρατάει 30 ώρες με ανοιχτό πάντα το 3G και πολύ χρήση (ομιλία και νετ). Κάθε φορά που το φόρτιζα αυξανόταν και η αυτομία του, μέχρι ένα σημείο φυσικά.

Tip

Κάντε κλήση στο *#*#4636#*#*

Εμφανίζει ένα δοκιμαστικό μενού με πληροφρίες τη χρησιμοποιεί τη μπαταρία και τη cpu

μ' αρέσει που δείχνει θερμοκρασία μπαταρίας

Εγώ ακόμα δεν ξέρω πως να ενεργοποιήσω ελληνικό πληκτρολόγιο.. :Ρ

settings/language & keyboard/touch input/keyboard language

έχει ήδη τα ελληνικά και με ορθογραφική διόρθωση

Από που τα απενεργοποιείς;

settings/accounts & sync/auto sync

settings/accounts & sync/background data

settings/wireless & networks/mobile networks/enable always-on mobile data

---------- Προσθήκη στις 20:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:29 ----------

Παιδιά κι εμένα την πρώτη φορά κράτησε 8 ώρες. Τώρα κρατάει 30 ώρες με ανοιχτό πάντα το 3G και πολύ χρήση (ομιλία και νετ). Κάθε φορά που το φόρτιζα αυξανόταν και η αυτομία του, μέχρι ένα σημείο φυσικά.

Το ίδιο πράγμα λέμε με άλλα λόγια. Προφανώς εννοείς ότι μία φόρτιση σου αρκεί για 30 ώρες πριν το ξαναβάλεις στη μπρίζα αλλά βέβαια αυτό εξαρτάται από τη χρήση που κάνει ο κανένας. Με συνεχόμενη χρήση δε βγάζει πάνω από 6 ώρες και αυτό νομίζω είναι υπεραρκετό για ένα 24ωρο, άλλα.. αν είσαι κάπου που δεν υπάρχουν πολλές μπρίζες π.χ. κανένα ταξιδάκι δε βολεύει. Είναι κορυφαίο το κινητό αλλά στον τομέα της διάρκειας της μπαταρίας είναι απλά καλούτσικο. Τουλάχιστον εγώ έτσι νομίζω.

Προβλήματα με την microSD card έχει αντιμετωπίσει κανείς;; (πολλές φορές δέν την αναγνωρίζει...γινεται corrupt εύκολα κλπ..)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=672161

http://support.t-mobile.co.uk/discussions/index?page=forums&topic=80103801723309e0127eca4c0870061b7

http://androidforums.com/htc-desire/77132-desire-sd-memory-card-s-problem.html

Σκέφτομαι να το αγοράσω, και αυτό το πρόβλημα με απασχολεί πολύ!

Ευχαριστώ!

Δε γνωρίζω αν κάποια desire έχουν πρόβλημα, μέχρι στιγμής ουδέν πρόβλημα στο δικό μου και αν υπάρξει κάτι υπάρχει η εγγύηση. Γενικά με τις SD παίζει πρόβλημα γιατί κυκλοφορούν πολλές μαϊμούδες και επίσης πολλοί από αυτούς που to αναφέρουν (ειδικά στο xda) φοράνε ανεπίσημες rom οι οποίες μερικές φορές έχουν bugs.

MoreLocale 2

details?id=jp.co.c_lis.ccl.morelocale

Η με barcode scanner ή με search από το market.

Μετά διαλέγεις ελληνικά και βουαλά :P

Έτσι μου κάνει όλο υο μενού στα ελληνικά... εγώ θέλω μενού στα αγγλικά και να μπορώ να αλλάζω keyboard layouts.. αλλά δεν έχει επιλογή για ελληνικό Keyboard. English french italian και κάτι ακόμα...

Εχω κι εγω το κινητο 10 μερες προερχομενος απο το μαγελυτερο hd2 .Πολυ καλο κινητο , ομορφο και λιτο εμφανισιακα χωρις τα κολληματα των windows mobile.

Με ενοχλουν μερικες μικροατελειες οπως αδυναμια screenshot , συνοψη κλισης μετα τον τερματισμο και αδυναμια απστολης νεου sms για αναφορα παραδοσης sms που στειλαμε.

Η μπαταρια με την αντιθεση οθονης στο full , ανοιχτο συνεχεια wifi και bluetooth κραταει ανετα μια μερα αλλα μιλαω σχετικα λιγο.

Σε γενικες γραμμες ειναι ενα παρα πολυ καλο κινητο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...