Προς το περιεχόμενο

ProlimaTech MK-13 σε 5850 - mini Review

stm00192

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εκει εξω ομως ξερω ατομα που εχουν σκασει ακομα και 2000$ για μετρητες οποτε το να λεμε πως ενα ατομο με μετρητη των 70$ κανει σωστες μετρησεις ειναι καπως.

( Τα ακριβά db meter υπάρχουν για πολύ πιο δύσκολες / επιστημονικές / high endάδικες μετρήσεις. Όχι για το εύκολα μετρήσιμο, χαμηλό ήχο ενός fan. Το να έχεις ένα όργανο των 3 χιλιάδων για να μετράς κάτι τέτοιο είναι σαν να μετράς την διάρκεια ζωής του Μητσοτάκη, με ρολόι Καισίου. Γίνεται, αλλά είναι overkill :-) )

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά μην ξεχνάτε ότι το thread έχει θέμα "ProlimaTech MK-13 σε 5850 - mini Review", οπότε προσπαθείστε να μείνετε ontopic και μην χαλάτε το νήμα του TS.

Φιλικά πάντα και πιστεύω δίκαιη η αγανάκτισή του. :-)

Και για να έρθω και γώ στο θέμα.

Πολύ ωραίο το review και πράγματι πολύ καλές θερμοκρασίες σε core για την mk-13.

Επίσης πολύ όμορφο και σαν cooler κατα την γνώμη μου. Πολύ άσχημο το γεγονός βέβαια ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το baseplate του reference cooler για την ψύξη των vrms.

@Caution μιας και την δοκίμασες και εσύ, καθώς είμαι στο τσάκ να χρησιμοποιήσω δοκιμαστικά την accelero S1 αφού η mushashi και δεν την παλεύει αλλά δεν μου αρέσει και σαν cooler, ξέρουμε πότε και αν υπάρχει περίπτωση να βγεί κανα καινούργιο σετάκι για ψύξη των vrms για την mk-13? :-)

Δημοσ.

Λοιπον συμφωνα με τα λεγομενα τους δεν υπαρχει ενδεχομενο προβλημα με την ψυξη του VRM και αρα δεν εχουν σκεφτει να αλλαξουν κατι.

Ωστοσο θα ενημερωσουν τους τεχνικους στο R&D για να δουν αν μπορει να γινει κατι.

Δημοσ.

Απ' τα ψυκτράκια για vrm που κυκλοφορούν σε σετάκια στο εμπόριο δεν κάνει κανένα δουλειά;

Δημοσ.
Δεν έχει κυκλοφορήσει τίποτα για rev. b ή "add on" - οπότε μέχρι τότε:

attachment.php?attachmentid=34268&d=1268836670

attachment.php?attachmentid=34269&d=1268836677

ασχήμια... αλλά δουλεύει :-)

Thanks caution, αλλά αυτό το ξέρω ήδη. Καλό, αλλά πράγματι άσχημο και καθόλου βολικό. Επίσης στην δική μου περίπτωση απαγορευτικό λόγω CF μιας και δεν θα χωράει με τίποτα. Όχι πως θα το έβαζα και σε διαφορετική περίπτωση. :P

Απ' τα ψυκτράκια για vrm που κυκλοφορούν σε σετάκια στο εμπόριο δεν κάνει κανένα δουλειά;

Ναι ρε παιδιά. Δεν υπάρχει κανα καλό και αποδοτικό σετάκι με ψυκτράκια στην αγορά, που θα κάνει καλύτερη δουλειά απο τα ψυκτράκια της mk-13? :-)

Δημοσ.
Αυτό θα κάνει δουλειά;

Αυτά τα έχει και η Musashi μεσα και δεν κάνουν καθόλου καλή δουλειά!! άσε πού είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις να τα κολλήσεις στα vrm!!

Δημοσ.

Ναι όντως αποκλείεται να κάνουν τίποτα τα συγκεκριμένα.

Κρίμα πάντως 53 ευρώ ψύκτρα, διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για gpu cooler με μέτρια ψύξη στα vrms γιατί απο core σκίζει. :-)

Και αν προσθέσεις τους ανεμιστήρες πάς στα 60+ τουλάχιστον (για normal fans τύπου nexus, nilox, etc), ήτοι 120+ ευρώ για μένα.... too much για το εγχείρημα προς το παρόν.

Aναμένουμε νεότερα για συμβατή ψύξη vrm για την συγκεκριμένη ψύκτρα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ελπίζω να μη λογίζεται ως ξέθαμα...

Έχω να αναφέρω ότι η Mk-13 μπαίνει (σχεδόν...) κανονικά κρατώντας το cooling-plate των HD58XX. Η μόντα είναι μάλλον μικρή ενώ αν κάποιος το πάει λίγο πιο μακριά (όσο εγώ δλδ), τα αποτελέσματα όσον αφορά την ψύξη των VRM στις εν λόγω κάρτες είναι εντυπωσιακά. Αλλά και με σκέτο το plate πάλι γίνεται καλή δουλίτσα, σε κάθε περίπτωση πολύ καλύτερη από το (fail) ψηκτράκι που παρέχει η Prolimatech.

Αναφέρω τα παραπάνω γιατί το παρόν νήμα αποτέλεσε αφετηρία δικών μου πειραματισμών πάνω σε HD5850-Mk-13. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχω έτοιμη πλήρη παρουσίαση (δημοσιεύσιμη φυσικά).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...