Προς το περιεχόμενο

Ράδιο Αρβύλα, WIND και Κιβωτός του Κόσμου

ga25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και τώρα πείτε μου όλοι εσείς που μας λέτε ότι κράζουμε, θα λέγατε ''Μπραβο που έκανες δωρεά και μπράβο που έκανες γνωστό το ΤΑΔΕ'' ή τότε θα άλλαζαν τα πράγματα και θα γινόταν ''Καλή η φιλανθρωπία σου, αλλά το ότι το γνωστοποιείς έτσι δεν είναι και πολύ καλό'.

Καταρχάς με το συμπάθιο, θα σου έλεγα στα τέτοια μου. Μπορεί και να έγραφα απλώς ΝΑ ΜΟΥ, αναλόγως της όρεξης και της διάθεσης για καλαμπούρι.

Αφ' ετέρου μπήκες σφήνα για να πεις κάτι άσχετο, ενώ ο άλλος το δηλώνει απλά στη θέση της διαφήμισης. Δηλαδή δεν διακόπτονται οι διαφημίσεις και λέει ο Κανάκης "ΕΚΑΝΑ ΔΩΡΕΑ ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ", μέσα στον διαφημιστικό χρόνο απλά το δηλώνει για να μην βγουν μετά κάποιοι και του πουν "τα άρπαξε πάλι, εξαργυρώνει την δημοφιλία του πάλι, τόσα λεφτά έχει δεν του φτάνουν?".

Τρίτον φαντάζομαι ότι αφού θα έχεις τόσο άχτι τον Κανάκη που βγήκε και το δήλωσε (μέσα σε διαφημιστικό χρόνο), θα έχεις άχτι και τις παππουδογιαγιάδες που στους τηλεμαραθωνίους γράφουν ολόκληρο το ονοματεπώνυμο τους και το ποσό που έδωσαν όταν περνάει από κάτω το line. Και τις οικογένειες που κάνουν το ίδιο, και τους χρηματοδότες κάποιου ιδρύματος και τον παππούλη που δημιούργησε την Κιβωτό και βγήκε στα κανάλια να δηλώσει ότι έχει διαθέσει το σπίτι του.

Τους κατηγορείς και αυτούς? Τι άλλαξε τώρα? Α) Το χρηματικό ποσό είναι πολύ μικρό σε σχέση με άλλα και δεν πειράζει να γράφουν το όνομα τους? ή Β) Δεν είναι αρκετά celebrity για να τους κράξουμε?

Προσωπικά είμαι εναντίον σε ΚΑΘΕ φιλανθρωπία καθώς αποτελεί προσωρινή λύση.

Φιλανθρωπία είναι και το να δώσεις λεφτά για να στεγάσεις άτομα που δεν έχουν λεφτά/δύναμη να το κάνουν. Φιλανθρωπία είναι το να φτιάξεις σχολεία. Φιλανθρωπία είναι να ιδρύσεις έναν οργανισμό που περιθάλπτει αρρώστους ή βοηθάει άτυχους να ορθοποδήσουν. Φιλανθρωπία δεν είναι μόνο το δίνω 1.000.000€ στη Unicef.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φιλανθρωπία είναι να δίνεις στο πρεζόνι 2ευρω για να πεθάνει μια ώρα αρχίτερα. Επίσης.

Δημοσ.
Φιλανθρωπία είναι να δίνεις στο πρεζόνι ασβέστη και άχνη ζάχαρη για να πεθάνει μια ώρα αρχίτερα. Επίσης.

Σίγουρα, αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτές τις φιλανθρωπίες.

Εξάλλου τα πρεζόνια είναι ειδική κατηγορία από μόνοι τους.

Δημοσ.
Καταρχάς με το συμπάθιο, θα σου έλεγα στα τέτοια μου. Μπορεί και να έγραφα απλώς ΝΑ ΜΟΥ, αναλόγως της όρεξης και της διάθεσης για καλαμπούρι.

Αλλά παράλληλα θα αισθανόσουν όμορφα όμως που έκανα γνωστό το ΤΑΔΕ? Και όσοι (όπως εσύ με το ΝΑ ΜΟΥ) μου την λέγαν που άνοιξα ένα τέτοιο θέμα, θα τους απαντούσες ότι αφού έγινε γνωστός ο οργανισμός δεν πειράζει που ο Sellers είναι τέτοια ψωνάρα. Σωστά?

Αφ' ετέρου μπήκες σφήνα για να πεις κάτι άσχετο, ενώ ο άλλος το δηλώνει απλά στη θέση της διαφήμισης. Δηλαδή δεν διακόπτονται οι διαφημίσεις και λέει ο Κανάκης "ΕΚΑΝΑ ΔΩΡΕΑ ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ", μέσα στον διαφημιστικό χρόνο απλά το δηλώνει για να μην βγουν μετά κάποιοι και του πουν "τα άρπαξε πάλι, εξαργυρώνει την δημοφιλία του πάλι, τόσα λεφτά έχει δεν του φτάνουν?".

Αν είχα κι εγώ την πολυτέλεια να έχω ένα τόσο καλό μέσο σαν την διαφήμηση το οποίο θα μου εξασφαλίσει ταυτόχρονα φήμη και ψευδή ανιδιοτέλεια θα το χρησιμοποιούσα. Τελικά είμαι τόσο κακός όσο και ο Κανάκης.

Τρίτον φαντάζομαι ότι αφού θα έχεις τόσο άχτι τον Κανάκη που βγήκε και το δήλωσε (μέσα σε διαφημιστικό χρόνο), θα έχεις άχτι και τις παππουδογιαγιάδες που στους τηλεμαραθωνίους γράφουν ολόκληρο το ονοματεπώνυμο τους και το ποσό που έδωσαν όταν περνάει από κάτω το line. Και τις οικογένειες που κάνουν το ίδιο, και τους χρηματοδότες κάποιου ιδρύματος και τον παππούλη που δημιούργησε την Κιβωτό και βγήκε στα κανάλια να δηλώσει ότι έχει διαθέσει το σπίτι του.

Τώρα νομίζω ότι το περνάς λιγάκι σε προσωπικό επίπεδο και δεν θέλω να ''μαλώνουμε'' αντί να συζητάμε. Έχω άχτι τον Κανάκη? Απο που βγήκε αυτό?

Επίσης, έχεις δίκιο, δεν μου αρέσει να περνάν τα ονόματα κάτω απο τους τηλεμαραθώνιους. Πρώτον κανείς δεν τα διαβάζει παρα μόνο αυτός που έκανε την δωρεά, ο οποίος περιμένει με ανυπομονησία να δει το όνομα του να περνάει στην τηλεόραση. Ο πιο τραγικός θα το γράψει και στο βίντεο. Δεύτερον για ποιο λόγο να περάσει το όνομα απο κάτω? Το έκανες για να βοηθήσεις ή για να δουν οι άλλοι ότι βοήθησες? Η λες ''εεε, αφού υπάρχει και η αυτή η επιλογή, δεν πάει στο διάολο. Γράψτο το όνομα μου.''

Τους κατηγορείς και αυτούς? Τι άλλαξε τώρα? Α) Το χρηματικό ποσό είναι πολύ μικρό σε σχέση με άλλα και δεν πειράζει να γράφουν το όνομα τους? ή Β) Δεν είναι αρκετά celebrity για να τους κράξουμε?

Συνεπώς φυσικά και τους κατηγορώ και τίποτα δεν αλλάζει. Την ίδια δουλειά θα κάνουν τα 50 ευρώ είτε τα δώσω εγώ είτε τα δώσεις εσύ. Το ΠΟΙΟΣ τα έδωσε τώρα, είναι για εμένα και εσένα.

Δημοσ.
θα τους απαντούσες ότι αφού έγινε γνωστός ο οργανισμός δεν πειράζει που ο Sellers είναι τέτοια ψωνάρα. Σωστά?

Θα έλεγα ΝΑ ΜΟΥ, αααα να κι ένας οργανισμός που δεν ήξερα να τον έχω στα υπόψιν. Ίσως σε κατέτασσα στα ψώνια όπως έχω κατατάξει και τον Κανάκη. Άλλο αυτό κι άλλο να τον "κατηγορώ" για κάτι που έκανε.

Πολλούς θεωρώ ψώνια αλλά δεν με χαλάνε τα λεφτά που δίνουν σε φιλανθρωπίες, όσο δεν το εκμεταλλεύονται με πλάγιο τρόπο. Πλάγιο δεν εννοώ να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους -χέστηκα-, αλλά με την έννοια της δωροδοκίας ας πούμε ή του έκανα αυτό, θέλω αυτό.

Για τα ονόματα συμφωνώ αλλά επειδή ζούμε σε ένα κόσμο που καθένας θέλει να κάνει τη μόστρα του, αν είναι να προσφέρει λεφτά επειδή θα δει το όνομα του για μισό δευτερόλεπτο ας είναι. Δεν με πειράζει. Εμένα θα μου φαινόταν κάπως να βάλω ονοματεπώνυμο σε τέτοιες καταστάσεις αλλά άλλος θα γούσταρε, τι να γίνει. Άστονα εκεί να κάνουμε καμιά win-win κατάσταση.

ΥΓ Για τον παππού που βγήκε στα κανάλια να μιλήσει για την Κιβωτό δεν σε είδα να παίρνεις θέση :P

Προσωπικά ο συγκεκριμένος και κάθε μέρα να έπαιζε σε διαφήμιση δεν θα με πείραζε.

Για το άχτι, δεν μπορούσα να βρω την κατάλληλη λέξη. Το εμπάθεια το θεωρώ χειρότερη, το μανία δεν περιγράφει αυτό που θέλω να πω. Τε σπα βρες την πιο ανάλαφρη λέξη εκεί και βάλτην, φυσικά και δεν ήθελα να το πάω σε προσωπικό επίπεδο, φαίνεται από το υπόλοιπο πιστεύω, αλλά κόλλησα.

Δημοσ.

Φιλανθρωπία είναι και το να δώσεις λεφτά για να στεγάσεις άτομα που δεν έχουν λεφτά/δύναμη να το κάνουν. Φιλανθρωπία είναι το να φτιάξεις σχολεία. Φιλανθρωπία είναι να ιδρύσεις έναν οργανισμό που περιθάλπτει αρρώστους ή βοηθάει άτυχους να ορθοποδήσουν. Φιλανθρωπία δεν είναι μόνο το δίνω 1.000.000€ στη Unicef.

Δώστους της δύναμη να φτιάξουν και σπίτια και σχολεία και και και!

Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι φτιάχνοντας τους σπίτια ΧΩΡΙΣ να τους δίνεις τα εχέγγυα για να τα φτιάξουν μόνοι τους και κατ' επέκταση να έχουν τη δυνατότητα να τα συντηρήσουν και κατ' επέκταση να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω στη ζωή τους είναι δώρο άδωρο;

Αν αρκούσε η φιλανθρωπία θα είχαν λυθεί όλα τα προβλήματα στέγασης και σίτισης του κόσμου γιατί έχουν δοθεί άπειρα χρήματα σε φιλανθρωπίες. Αλλά έχουν δοθεί ελάχιστα σε έργα υποδομής και ανάπτυξης έτσι ώστε να κρατάνε τους λαούς σκλαβωμένους και εξαρτημένους από βοήθεια τρίτων (αυτό το τελευταίο μου βγήκε πολύ κομμουνιστικό... :P)

Δημοσ.
Να ρωτήσω κάτι άλλο.

Αν υποθετικά έκανα μια φιλανθρωπία σε έναν οργανισμό όχι και τόσο γνωστό, και την επόμενη μέρα βλέπατε στο μπλα-μπλα ένα θέμα απο εμένα: ''ΕΚΑΝΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΤΟ ΤΑΔΕ, 1500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ'', πως θα αντιδρούσατε?

Και τώρα πείτε μου όλοι εσείς που μας λέτε ότι κράζουμε, θα λέγατε ''Μπραβο που έκανες δωρεά και μπράβο που έκανες γνωστό το ΤΑΔΕ'' ή τότε θα άλλαζαν τα πράγματα και θα γινόταν ''Καλή η φιλανθρωπία σου, αλλά το ότι το γνωστοποιείς έτσι δεν είναι και πολύ καλό'.

Τι άλλαξε τώρα? Α) Το χρηματικό ποσό είναι πολύ μικρό σε σχέση με άλλα και δεν δικαιούμαι αναγνώριση? ή Β) Δεν είμαι αρκετά celebrity?

Έσυ ρε δεν είσαι Κανάκης όμως. Αυτός είναι super alternative, αλλά συνάμα δίνει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αμοιβή του στα πεινασμένα και εγκαταλελειμένα παιδάκια. Και το κάνει διαφημίζοντας και τον διπλάσιο χρόνο ομιλίας της Wiiind! Με ενα σπάρο δυο τριγώνια. Ρε μην είστε χαζοί!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...