Προς το περιεχόμενο

μηχανη χωρις διπλωμα

xampa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ξερει κανεις τι γινεται αν με πιασουν ανηλικος, 125cc μηχανη χωρις διπλωμα? σε καθε εναν που ρωταω περνω διαφορετικη απαντηση για αυτο ας απαντησει καποιος που ξερει σιγουρα (με τον καινουριο κοκ). ειχα ρωτησει και πιο παλια στο forum αλλα στο τελος δεν μου απαντησε κανεις επειδη με κραζατε "μου θες και μηχανη ζωο παρε κανα ποδηλατο" και τετοια οποτε παρακαλω αμα ειναι να γραψετε τιποτα τετοιο μην ποσταρετε για να παρω μια σωστη απαντηση επιτελους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΟΚ, η παράβαση οδήγησης χωρίς δίπλωμα θεωρείται πλημμεληματικού χαρακτήρα με ποινή φυλάκισης από έναν μέχρι 12 μήνες. Την ίδια ποινή αντιμετωπίζουν και όσοι οδηγούν με ληγμένο δίπλωμα ή η άδειά του έχει ανακληθεί για οποιοδήποτε λόγο.

ξερει κανεις τι γινεται αν με πιασουν ανηλικος, 125cc μηχανη χωρις διπλωμα? σε καθε εναν που ρωταω περνω διαφορετικη απαντηση για αυτο ας απαντησει καποιος που ξερει σιγουρα (με τον καινουριο κοκ). ειχα ρωτησει και πιο παλια στο forum αλλα στο τελος δεν μου απαντησε κανεις επειδη με κραζατε "μου θες και μηχανη ζωο παρε κανα ποδηλατο" και τετοια οποτε παρακαλω αμα ειναι να γραψετε τιποτα τετοιο μην ποσταρετε για να παρω μια σωστη απαντηση επιτελους

Δεν θα σου πω τετοια, οχι με χαρακτηρισμους.

Αλλα αντι να καθεσαι να ασχολεισαι τι προστιμο θα φας , σκεψου οτι αν μπλεξεις σε κανα ατυχημα (χτυπα ξυλο θανατηφορο πχ ) θα καταστρεψεις τη ζωη σου.

Και επειδη θα νομιζεις οτι εχεις πειρα στην οδηγηση, εσυ προσεχεις κλπ,κλπ σου λεω οτι δεν παιζει .Ακομα και ετσι δεξου οτι δεν προσεχουν οι αλλοι.

Και ναι, παρε ποδηλατο, η αντε το πολυ κανα racing videogame :P

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΟΚ, η παράβαση οδήγησης χωρίς δίπλωμα θεωρείται πλημμεληματικού χαρακτήρα με ποινή φυλάκισης από έναν μέχρι 12 μήνες.

Είναι ανήλικος όμως. Συνεπώς θα τη φάνε οι γονείς του;

Αμα σε σταματησουν απλα θα σε γραψουν για διπλωμα και ερχετε μετα απο 1-1,5 χρονο.Το θεμα ειναι πως αμα τρακαρεις φταις δεν φταις εσυ την πληρωνεις επειδη δεν εχεις διπλωμα.Παντως ενας φιλος μου που ειναι στα 17 τωρα και τον εγραψαν περυσι για διπλωμα,θα παει στο ανηλικων,δεν τρωει απλα μια μηνυση οπως παλια.

τι ανηλικων ρε συ ελεος!!!

μηπως ο φιλος σου ειναι φιλος φιλου που του το πε καποιος?

υποθετω οτι οι μερες φυλακισης ειναι με αναστολη...

παντως αν ισχυει η φυλακιση αν δεν κανω λαθος ειναι καπου 10ε η μερα?

κOK - Άρθρo 96

Άδειες oδήγησης μoτoπoδηλάτων

παρ. 2

Αυτός που οδηγεί χωρίς να έχει την κατά περίπτωση άδεια οδήγησης

ή όταν αυτή έχει ανακληθεί ή αφαιρεθεί,

τιμωρείται με φυλάκιση ενός (1) μέχρι (12) μηνών

και με χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων (200,00) ευρώ.

Επίσης ποινή επιβάλλεται και στον ιδιοκτήτη του οχήματος.

δηλαδή αν δεν είναι δικό σου και είναι π.χ. του μπαμπά σου!

Άρθρo 99

Παραχώρηση της oδήγησης oχήματoς

1. Aπαγoρεύεται η παραχώρηση της oδήγησης oδικoύ oχήματoς σε

πρόσωπo τo oπoίo δεν έχει την κατά περίπτωση νόμιμη άδεια oδήγησης, ως

και τo τυχόν απαιτoύμενo πιστoπoιητικό επαγγελματικής ικανότητας ή σε

πρόσωπo τoυ oπoίoυ τα στoιχεία αυτά έχoυν αφαιρεθεί για oπoιαδήπoτε πα-

ράβαση. Στη δεύτερη περίπτωση η απαγόρευση ισχύει μόνo κατά τη διάρκεια

της αφαίρεσης των ως άνω στoιχείων.

2. Aυτός πoυ παραβαίνει τις διατάξεις της παραγράφoυ 1 τιμωρείται με

φυλάκιση ενός (1) μέχρι έξι (6) μηνών.

-----

τα παραπανω γινονται εφοσον παει αυτοφορο και αφου του δωσουν ημερ/νια για δικη?

τι ανηλικων ρε συ ελεος!!!

Ε αφου ο νόμος λέει για φυλάκιση αν είναι ανήλικος που θα τον στείλουν; :P

Δεν έχω ξανακούσει τέτοια περίπτωση, τώρα αν έπεσε σε φορτωμένο αστυνομικό ή/και εισαγγελέα ή προκάλεσε ατύχημα... ίσως και να σε τραβήξουν μέχρι εκεί αν θέλουν.

Ο γονέας μπορεί να τιμωρηθεί και αν δώσει αμάξι/μηχανή, δεν ξέρω αν μπορεί να τιμωρηθεί αν απλά επιτρέψει σε ανήλικο να οδηγήσει δικό του όχημα (του μικρού δηλαδή).

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων (εφόσον βέβαια δεν έχεις προκαλέσει ατύχημα) όπως είπε ο mojitooc τρώς δικαστήριο, το οποίο αργεί. Μέχρι τότε έχεις πια βγάλει δίπλωμα και συνήθως αθωώνεσαι. Σκέψου βέβαια και την περίπτωση να σε πιάσουν να οδηγείς στα 14-15 και το δικαστήριο να γίνει πριν προλάβεις να βγάλεις δίπλωμα.

Long story short: Υπομονή.

@xampa

(Α. Περίπτωση που δεν έχεις εμπλακεί σε ατύχημα)

Άμα δεν έχεις δίπλωμα, δεν σου κόβει πρόστιμο, αλλά σου υποβάλλεται μήνυση η οποία δικάζεται μετά από τουλάχιστον ένα χρόνο. Στο μεταξύ βγάζεις δίπλωμα, λες παρών στο δικαστήριο, το παρουσιάζεις και αθωώνεσαι, πληρώνοντας τα δικαστικά έξοδα. Αν δεν έχεις βγάλει δίπλωμα (μέχρι τι δίκη), καταδικάζεσαι σε εξαγοράσιμη ποινή και λερώνεται μόνιμα το ποινικό σου μητρώο. Το αν θα καταδικαστεί ο νόμιμος κάτοχος του οχήματος, εξαρτάται από τον δικαστή.

(Β.Ατύχημα)

Χ@σε μέσα. Πληρώνεις όλες τις ζημιές (φταις, δε φταις) γιατί καμία ασφαλιστική δεν σε καλύπτει. Αυτός με τον οποίο είχες ατύχημα μπορεί να κάνει μήνυση (στους κηδεμόνες σου) και να διεκδικήσει χρήματα για ότι μπορείς να φανταστείς. Επίσης οι κηδεμόνες σου, θα διωκούν ποινικά για παραμέληση ανηλίκου και ο κάτοχος του οχήματος (που οδηγούσες) θα καταδικαστεί.

Γ. Ατύχηματα θα έχεις, είναι κανόνας, αν οδηγείς μηχανή. Κάποιο θα είναι σοβαρό.

Συμπέρασμα και γνώμη. Άσε τους «σβουρισμούς» και τις μαγκιές μέχρι να γίνεις 18. Αν θες το μηχανάκι σαν εργαλείο, βγάλε δίπλωμα για πενηνταρακι, το οποίο μπορείς να το βγάλεις από τα 16 σου.

ποιος εβγαλε ποτε θα δικαστει η κληση σου?

απο τον κοκ αρθρο 94 κ λιγο πιο κατω λεει οτι πας για τουλ 1 μηνα φυλακιση (αναστολη ή εξαγορασιμη δεν ξερω) και τουλ.200ε.

τωρα τι γινετε τα τελευταια χρονια στο δικαστηριο δεν ξερω.ισως η απλη κατασταση που λες ισχυε πριν αλλαξει ο κοκ(2007)

@isay δεν νομιζω να γραφετε ποινικο μητρωο για πλημμελημα

μεγαλε εσενα που σε εγραψαν δεν γινεται να σε πουν ποτε θα εχεις δικαστηριο

στην δικια μου περιπτωση και ολλων των φιλων μου τους ειδοποιησαν μετα απο ενα χρονο για το ποτε θα γινει το δικαστηριο....

μετα απο δυο χρονια δεν γινεται σε καμια περιπτωση .....

μονο να παρεις αναβολη απο το δικαστηριο παιζει

εγω παντως στο δικαστηριο δεν πληρωσα τιποτα

@isay δεν νομιζω να γραφετε ποινικο μητρωο για πλημμελημα

Δεν έχω πρόχειρο το σχετικό νόμο, αλλά αν θυμάμαι καλά, στο γενικό ποινικό μητρώο δεν αναγράφονται τα πλημμελήματα με ποινή κάτω των τριών μηνών. Άμα το βρω θα επανέλθω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...