NHNA Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 καλησπέρα..να ρωτήσω κάτι... ξέρετε μήπως αν υπάρχει κώδικας σε c να ανοίγει το μικρόφωνο του υπολογισή?? ξέρετε πως μπορώ να το κάνω??
epersidi Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις unmanaged C μπορείς να μετατρέψεις τον κώδικα που βρίσκεται ΕΔΩ και ο οποίος είναι γραμμένος σε C# αλλά χρησιμοποιεί εξωτερικό dll file (winmm.dll). Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Microsoft Speech API 5.3 αν και δεν είναι αυτός ο ρόλος του .
NHNA Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 καλημέρα.... το είχα δει και εγώ αυτό ψαχνοντασ στο google αλλα δεν έβγαλα και πολύ άκρη... δεν ξέρω c# και δεν τα κατάφερα... έστω όμως ότι χρησιμοποιήσω αυτό,υπάρχει τρόπος να το κάνω εκτελέσιμο?? Έχετε μήπως καμια άλλη ιδέα?? ευχαριστώώώώώώώώώώώώώώ........
ektwr_ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 εαν δουλευεις σε unix , ισως ( μην φαω και καμια παντοφλα) και υποθεσουμε οτι το μικροφωνο ειναι στο /dev/dsp (πχ μπορεις να γραψεις σε μια συσκευη κανοντας αυτο: echo hello > /dev/ttys000) θα μπορουσες να εχει κατι σαν αυτο: > #include <stdio.h> #include <fcntl.h> #include <string.h> int main(void) { char *path="/dev/ttys000"; char temp[bUFSIZ]; int fp=open(path, O_RDWR | O_NOCTTY | O_NDELAY); if(fp>0){ fprintf(stdout,"Message to send: "); fcntl(fp, F_SETFL, 0); fgets(temp,sizeof(temp),stdin); write(fp,temp,strlen(temp)); } else fprintf(stderr,"an error occured\n"); return 0; } τωρα κανε και ενα ψαξιμο , μπορει να σε βαζει σε καποιο δρομο.
Directx Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 καλησπέρα..να ρωτήσω κάτι...ξέρετε μήπως αν υπάρχει κώδικας σε c να ανοίγει το μικρόφωνο του υπολογισή?? ξέρετε πως μπορώ να το κάνω?? Είχα ασχοληθεί με ένα παρόμοιο θέμα πριν 5,5 χρόνια περίπου σε Windows Multimedia API. Σήμερα θα προτιμούσα την χρήση μιας έτοιμης βιβλιοθήκης διαχείρισης ήχου (όπως για παράδειγμα η FMOD) για ανάλογους πειραματισμούς δίχως να ταλαιπωρηθώ περαιτέρω (όπως το 2005) με το MM API Καλή τύχη! Υ.Γ. Επίσης εξαρτάται το Λ.Σ. που σε ενδιαφέρει - η C αυτή καθεαυτή δεν προσφέρει κάποιο τέτοιo function.
epersidi Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 καλημέρα....το είχα δει και εγώ αυτό ψαχνοντασ στο google αλλα δεν έβγαλα και πολύ άκρη... δεν ξέρω c# και δεν τα κατάφερα... έστω όμως ότι χρησιμοποιήσω αυτό,υπάρχει τρόπος να το κάνω εκτελέσιμο?? Έχετε μήπως καμια άλλη ιδέα?? ευχαριστώώώώώώώώώώώώώώ........ Ο κώδικας στη σελίδα που σου υπέδειξα είναι ανακατεμένος με οδηγίες για το πως θα φτιάξεις το GUI (κουμπιά κτλ). Οπότε φτιάχνεις τα κατάλληλα κουμπιά (rec,play κτλ) και κάνεις copy+paste των αντίστοιχο κώδικα (κάνοντας διπλό κλικ στα κουμπιά). Ελπίζω να βοήθησα !
NHNA Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 ευχαριστώ πολύ για την άμεση αναταπόκριση... συγγνώμη που άργησα αλλα έχω εξεταστική και τρέχω..... βασικά δεν με νοιάζει και τόσο η γλώσσα,εγώ θέλω να είναι ένα εκτελέσιμο προγραμματάκι...κάτι που θα τρέχω τον κώδικα και απλά θα ανοίγει το μικρόφωνο... το λειτουργικό θα είναι windows και όχι linux(αν και θα το δοκιμάσω αυτό που μου στείλατε στα linux που εχω στο αλλο PC)... τα κοίταξα αυτά που μου δώσατε,αλλα δεν έβγαλα και πολύ άκρη και δεν έχω δουλέψει ποτε C# οποτε μου είναι κάπως δύσκολο να το καταλάβω πως δουλεύει...
NHNA Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 xaxaxa....όχι ακριβώς... το πάω για εργασία για αυτό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.