Προς το περιεχόμενο

Windows 98 emulator

Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά υπάρχει κάποιος emulator για Windows 98 ώστε να μπορώ να παίξω τα αγαπημένα μου παιχνίδια εκείνης της εποχής? Ψάχνω εδώ και ώρα στον γούγλη και το μόνο που βρίσκω είναι site με "εφαρμογές τύπου παρωδίας" των Windows... Κάτι όπως το DOS-Box ίσως???

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Υ.Γ. Θέλω να παίξω το Corsairs' Gold!!! :cry:

Δημοσ.

Αμα εχεις μπολικη ram μπορεις να εγκαταστησεις vm ware τα οποια εγκαθιστουν εικονικα λειτουργικα προγραμματα...

Και λειτουργουν σαν να τα εχεις εγκαταστησει κανονικα...

Δημοσ.
Αμα εχεις μπολικη ram μπορεις να εγκαταστησεις vm ware τα οποια εγκαθιστουν εικονικα λειτουργικα προγραμματα...

Και λειτουργουν σαν να τα εχεις εγκαταστησει κανονικα...

μπήκα στο site της vm ware, και έχει ένα κάρο προγράμματα, ποιό είναι αυτό που κάνει την συγκεκριμέ\νη δουλειά? Πρέπει να έχω και το cd των Win 98? Έχω 4Gb Ram αλλά αν χρειαστεί μπορώ να βάλω άλλα 4...

THnx, πρέπει να ξεσκονίσω λίγο τα γαλλικά μου :P Θα το προσπαθήσω αλλά με ενδιαφέρει περισσότερο το vmware γτ θα μπορώ να τρέξω και άλλα πράγματα...

δεν μπορεις να το βαλεις σε compatibillity mode στο OS που εχεις τωρα?

Όχι, δυστηχώς αυτό δεν βοηθάει...

Δημοσ.

Ειναι το vm ware workstation αλλα δεν ειναι freeware :-(

Πρεπει να το εχεις η σε cd η σε iso windows 98...

Επισης τσεκαρε και το virtual pc 2007!

Εdit:

Επισης ενα link που βρηκα με οδηγιες για αυτην την δουλεια...

http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/how-to-play-windows-98-games-on-vista-492962

Δημοσ.

Βtw το corsairs gold ειναι παιχνιδαρα...

Ευχαριστω που μου το θυμισες οταν βρω την ευκαιρια και μετα την εξεταστικη μαλλον θα κανω το ιδιο για να το ξαναπαιξω :-)

Δημοσ.

Λοιπόν...

1) έχω τα win7 x64 ultimate

2) κατέβασα το Virtual PC 2007, αλλά δεν λειτουργεί σε 64bit windows

3) έβαλα το vm workstation

4) πέρασα τα Win98SE

5) για πρώτη φορά το corsairs gold έγινε εγκατάσταση

6) δεν τρέχει (το Corsairs) ούτε στα win98, βγάζει ένα σφάλμα του directdraw (εικόνα του σφάλματος στο τέλος του μνματος)

7) έφτυσα αίμα αλλά πέρασα το directX 7 στα win98 (πιστεύοντας ότι επειδή δεν είχα το DX έβλεπα το σφάλμα)

8) πάλι έπαιρνα το ίδιο σφάλμα, το θέμα είναι ότι έκανα το vmtools εγκατάσταση και έτσι

α) δεν έχω ήχο στο virtual machine, ενώ μου βγάζει στα settings connected την κάρτα ήχου, μέσα στα windows 98 μου βρίσκει την sound card, αλλά δεν έχει drivers και εμφανίζεται ως "PCI multimedia device"

β) κάρτα γραφικών εμφανίζεται πως έχω μια VMκάτι, προφανώς virtual (Τσέκαρα την λειτουργία 3Δ από τα settings, αλλά απ'όσο ξέρω το directdraw αφορά 2Δ λειτουργίες

9) Με τα νεύρα μου τσατάλια από το ότι δεν λειτουργεί μετά από όλα αυτά, πήρα το εγκατεστημένο Corsairs από το Virtual και το αντέγραψα στα Win7X64, στην ίδια θέση, αποτελέσματα:

α) Πρώτη προσπάθεια, το παιχνίδι άνοιξε, είδα τα Intros και μετά έβγαλε σφάλμα

β) Ακολουθώ (όσο καταλαβαίνω) τις οδηγίες από το Link του aledjo, αλλάζω το corsairs.ini όπως λέει και περνάω στον φάκελο fullcd τα αρχεία του cd. Επίσης κατεβάζω και περνάω το τελευταίο exe που έχει το εν λόγω site. Ανοίγωντας το νέο exe παίρνω απευθείας το μύνημα "Please Insert Corsairs' CD", έχοντας μέσα το cd, και ασχέτος με την ρύθμιση του corsairs.ini για το path του cd-rom

Τα νεύρα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mad:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

1) ξέρει κανείς πως θα λύσω τα προβλήματα με τον ήχο και το directdraw στα Win98SE? (η πραγματική κάρτα ήχου που έχω είναι η onboard VIA VT1708S και η κάρτα γραφικών η ATI Radeon HD5750, αν αυτό βοηθάει)

2) το πρόβλημα που είχε το corsairs ήταν πως δεν μπορούσε καν να γίνει εγκατάσταση σε WinXP+++. Τώρα που το έχω εγκατεστημένο, μπορεί να βοηθήσει κανείς? Η να μεταφράση τις οδηγίες, ή να δώσει άλλο Link με οδηγίες? Thanks!!!!!!!!!

Τo error των Win98:

dfgdfgfdimage.jpg

Δημοσ.
Δε χρειάζεται το workstation, αρκεί ο vmplayer. Τρέχει άψογα ότι λειτουργικό μπορεί να φανταστείς!!Απο ubuntu μέχρι 7!

οπως λεει και ο φιλος,το vmplayer ειναι κορυφη.η αληθεια ειναι οτι ταλαιπωρηθηκα λιγο και με αλλα emulators προκειμενου να απολαυσω παλια adventures και rpgs.τελικα κατεληξα στο να αγορασω εναν μεταχειρισμενο celeron με μια soundblaster vibra,on board καρτα γραφικων,128 mb ram,εβαλα και εναν σκληρο παλιο που ειχα και φυσικα windows 98.απολαυση μιλαμε.

Δημοσ.
οπως λεει και ο φιλος,το vmplayer ειναι κορυφη.η αληθεια ειναι οτι ταλαιπωρηθηκα λιγο και με αλλα emulators προκειμενου να απολαυσω παλια adventures και rpgs.τελικα κατεληξα στο να αγορασω εναν μεταχειρισμενο celeron με μια soundblaster vibra,on board καρτα γραφικων,128 mb ram,εβαλα και εναν σκληρο παλιο που ειχα και φυσικα windows 98.απολαυση μιλαμε.

Παίδες το παιχνίδι αρνειται να τρέξει πεισματικά... Έχω δοκιμάσει τα πάντα, το μόνο που κατάφερα ειναι να φτάσω μέχρι το μενού, με το που πάω να παίξω μια πίστα, error... Πραγματικά σκέφτομαι να καταφύγω και εγώ σε αυτή την λύση...Ήδη βρήκα ένα φίλο μου που έχει ένα Pentium 3, αύριο θα δω αν είναι λειτουργικός ,και να πά να γαργαληθεί... Αμα λάχει σκάω και ένα 50αρι να πάρω ενα μεταχειρισμένο για να παίξω corsairs... Μου έχει γίνει έμονη ιδέα πιά...

Υ.Γ. Παράλληλα μέσα στα νεύρα μου, ξεκίνησα την δημιουργία ενός Corsairs-based game στην GML... Θα παίξω όπως και να 'χει!!!! :mad:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή φαγώθηκα να δω τι είναι αυτό το παιχνίδι έκατσα και ασχολήθηκα λίγο, οπότε για όποιον ενδιαφέρεται ακόμα.

Κατεβάζουμε το virtualbox και βάζουμε για ήχο soundblaster 16 τα υπόλοιπα δεν παίζουν μεγάλο ρολο.

Περνάμε τα win95/win98 και όπως μας προτείνουν από την σελίδα το Display Doctor Αυτό ήταν και το βασικό πρόβλημα,δεν έβγαζε κάρτα γραφικών με 256 χρώματα τουλάχιστον,βρίσκουμε λοιπόν την κάρτα γραφικών μέσα από το Display Doctor και πλέον το παιχνίδι παίζει,μπορεί να βγάζει μεν προβλήματα,τα ίδια μηνύματα που έβγαζε,αλλα τα περνάει και παίζει κανονικά,αν και τα γραφικά παραμένουν πάρα πολύ αργά,το εισαγωγικό video είναι απίστευτα αργό,μέσα στο παιχνίδι όμως πηγαίνει καλά . Όποιος θέλει μπορεί να πέραση μέχρι και το directx9c 2006,αν και δεν είναι απαραίτητο.

Και μην ξεχνάτε ο πιο εύκολος τρόπος για να περάσετε αρχεία στα win95 είναι να γράψετε ένα .iso αρχείο με το UltraISO η παρόμοιο πρόγραμμα,το οποίο (.iso αρχείο)φορτώνεται μέσα από το virtualbox.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...