Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα-Απορία για οθόνη 24 ιντσών LG

footballer20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα...

Αγορασα πριν 2 μέρες μία από τις οθόνες που μου προτάθηκε στο forum την LG 2486-PF 24 ιντσών και μπορώ να πω ότι τα γραφικά της είναι πολύ καλά...Ωστόσο, από τη στιγμή που τη σύνδεσα μου παρουσιάστηκε το εξής "πρόβλημα": η επιφάνεια εργασίας δεν καλύπτει όλη την οθόνη αλλά μεταξύ αυτής και του πλαισίου υπάρχει άλλο ένα μαύρο πλαίσιο(δηλαδή δεν καλύπτεται όλη η οθόνη)....Σκέφτηκα μήπως έφταιγε η ανάλυση αλλά ήταν αυτόματα ρυθμισμένη στα 1920χ1080 και όταν δοκίμασα όλες τις διαθέσιμες αναλύσεις μόνο στα 1400χ1200(αν δεν κάνω λάθος) κάλυπτε όλη την οθόνη αλλά τότε τα γραφικά δεν φαίνονταν φυσικά(μάλλον κάπως "τραβηγμένα")...Το ίδιο κάνει και στα παιχνίδια...Η κάρτα γραφικών μου είναι η Ati 5770...Τί μπορεί να φταίει?? Μήπως η κάρτα γραφικών??Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ...Αλλά με καλύτερη κάρτα γραφικών θα μπορεί να πάει σε υψηλότερη ανάλυση ή θα έχει και πάλι το ίδιο πρόβλημα γιατί δεν θα μπορεί η οθόνη να την υπόστηρίξει??

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και αναμένω τις απόψεις σας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως την έχεις συνδέσει την οθόνη σου με Analog καλώδιο (Έχει ένα μπλε χρώματος φυς) και όχι με κάποιο καλώδιο DVI (είναι άσπρου χρώματος φυς και ποιό πλατύ από το Analog) ή HDMI (Είναι το γνωστό σε όλους μας και πολυαγαπημένο HDMI, για εμένα αυτό είναι από τα καλύτερα καλώδια για σύνδεση υπολογιστών, εφ 'οσον είναι της καλύτερης ποιότητος για να έχουμε πάρα πολύ καλή εικόνα και ήχο, αφού το HDMI βγάζει και ήχο εκτός από εικόνα. Εάν όμως το θες μόνο για εικόνα θα σου πρότεινα ένα τύπου DVI καλώδιο) ; Γιατί τα αναλογικά δεν είναι συμβατά με υψηλές αναλύσεις FullHD, αλλά με HD Ready και επίσης πολλά παιχνίδια με Analog καλώδιο δεν θα στα εμφανίζει στην οθόνη ενώ αυτά θα εκτελούνται κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. ;)

Το πλαίσιο εμφανίζεται γύρω από όλη την οθόνη και είναι συμμετρικό(είναι ένα ορθογώνιο μάυρο πλαίσιο που περιβάλλει την επιφάνεια εργασίας) και έχω κοιτάξει(σχεδόν σίγουρα) όλες τις επιλογές που έχει η οθόνη και δε βρήκα κάτι σχετικό με κεντράρισμα ή κάτι παρόμοιο....

Επιπλέον έχω συνδέσει την οθόνη με τον υπολογιστή με καλώδιο HDMI ενω τα παιχνίδια που δοκίμασα ήταν το Witcher και το Dragon Age Origins...Για το Witcher ισχύουν τα ίδια που προανέφερα και για τη επιφάνεια εργασίας ενώ το Dragon Age χρησιμοποίησε όλη την οθόνη αλλά δε θυμάμαι αν ήταν σε full ανάλυση...

Και κοίταξα και στους drivers της κάρτας γραφικών αλλά δεν μπορώ να ρυθμίσω κάτι πολύ διαφορετικό από εκεί.....

Σημείωση: τώρα δοκίμασα και το Dragon Age και ήταν ρυθμισμένο σε ανάλυση 1200χ1κάτι...όταν το έβαλα σε 1920χ1080 τότε εμφάνισε πάλι το ίδιο πλαίσιο γύρω από το παιχνίδι(τα γραφικά και η απεικόνιση της εικόνας βελτιώθηκαν αλλά μίκρυνε όλη η εικόνα...)....Μπορεί να φταίει η κάρτα γραφικών που έχω...

Γιατί δεν δοκιμάζεις να συνδέσεις την οθόνη με καλώδιο DVi ντί για HDMI να δείς τι θα γίνει ?

Συμφωνώ και εγώ με αυτό, όμως πρωτού το κάνεις, κάνε default όλους τους divers (κάρτας γραφικών και αν έχεις και της οθόνης-κάποιες LG έχουν).

Έχω την ίδια οθόνη και πράγματι όταν την σύνδεσα με HDMI καλώδιο σε μία 5870 γινότανε αυτό που περιγράφεις.Μια επιλογή στον Catalyst ήτανε και διορθώθηκε. Αν θυμάμαι καλά η διαδρομή από το Catalyst Control Center είναι: Graphics --> Desktop and Displays --> δεξί κλικ στο monitor κάτω αριστερά και Configure --> Καρτέλα Scaling Options. Δεν είμαι εντελώς σίγουρος γιατί τώρα το έχω στην DVI. Ελπίζω να βοήθησα.

Έχω την ίδια οθόνη και πράγματι όταν την σύνδεσα με HDMI καλώδιο σε μία 5870 γινότανε αυτό που περιγράφεις.Μια επιλογή στον Catalyst ήτανε και διορθώθηκε. Αν θυμάμαι καλά η διαδρομή από το Catalyst Control Center είναι: Graphics --> Desktop and Displays --> δεξί κλικ στο monitor κάτω αριστερά και Configure --> Καρτέλα Scaling Options. Δεν είμαι εντελώς σίγουρος γιατί τώρα το έχω στην DVI. Ελπίζω να βοήθησα.

Πράγματι φίλε μου με τον τρόπο που μου είπες διορθώθηκε το πρόβλημα...Τώρα δείχνει σε όλη την οθόνη...Και χωρίς να αλλάξω καλώδιο....Σ'ευχαριστώ πολύ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...