Προς το περιεχόμενο

ups ή πολυπριζο ασφαλειας

ektor7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω να ρωτησω αν ειναι αναγκαιο ενα ups ή μπορει να ειναι ασφαλισμενο το λαπτοπ,απο τυχων υπερταση ή βραχηκυκλομα,με ενα πολυπριζο ασφαλιας?

Δημοσ.

κανει δουλεια και ενα καλο πολυμπριζο βεβαια δεν σε προστατευει στην περιπτωση διακοπης,καλυτερο φυσικα ειναι το ups αλλα απο το τιποτα καλο και το πολυμπριζο:-)

Δημοσ.

σε περιπτοση διακοπη,εκτος του οτι χανω οτι δεν εχει γινει save,μπορει να κανει καποια ζημια στα hardwares του λαπτοπ?

Δημοσ.

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, αναλαμβάνει η μπαταρία του φορητού σου. Γενικά το λιγότερο που πρέπει να έχεις συνδεμένο σε ηλεκτρονικές συσκευές είναι ένα πολύμπριζο με ασφάλεια προστασίας (από την υπέρταση). Ένα φθηνό Ups είναι μια μικρή μπαταρία με μια ασφάλεια προστασίας. Στην περίπτωση σου, ο συνδυασμός μπαταρία φορητού με το πολύμπριζο με ασφάλεια, ισοδυναμούν με ένα φθηνό ups.

Αν τώρα δεν θέλεις να έχεις ποτέ συνδεμένη την μπαταρία και έχεις τακτικές διακοπές ρεύματος στην περιοχή σου, πρέπει να αγοράσεις ένα μέτριο (ΟΧΙ φθηνό) Ups.

Δημοσ.

δεν εχουμε συχνες διακοπες ρευματος,αλλα μπορει να πεσει 2-3φορες τον χρονο.

χρησιμοποιω μονο το καλοδιο με το πολυπριζο ασφαλ. κ δεν το εχω αναμενο 24ωρες,αλλα μονο οταν εργαζομαι πανω.

και οταν κανω καποια εργασια συμαντικη βαζω και την μπαταρια.

---------- Προσθήκη στις 19:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:09 ----------

το πολυπριζο ειναι αυτο,δεν ξερω ομως ποσο καλο ειναι.

http://www.axd.gr/product_info.php?products_id=2794&ref=pathfinder

Δημοσ.
για laptop πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι αυτό

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701152

Απόλυτα σωστός.

Επειδή δεν ενδιαφέρομαι για διακοπές ρεύματος, έχω δύο τέτοιες συσκευές εδώ και χρόνια.

Η μία στην τηλεόραση με τις κονσόλες και η άλλη στους υπολογιστές. Μια φορά στα 4 χρόνια χρειάστηκε όπου σε καταιγίδα έπεσε κλαδί σε καλώδια της ΔΕΗ στη γειτονιά μου. Τότε είχα μόνο ένα σταθεροποιητή. Στιγμιαία το φως έγινε κόκκινο (υπέρταση) και έπειτα έπεσε η ασφάλειά του (πετάγεται και τη πιέζεις πάλι μέσα). Στη γειτονιά δεν έμεινε συσκευή τηλεόρασης ή υπολογιστής που να μην έγινε μπάρμπεκιου. Μου έσωσε εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ τότε.

Στα + της όταν έρχεται το ρεύμα έπειτα από διακοπή, κάνει μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ανοίξει το κύκλωμα (γύρω στα 6) πράγμα που μπορεί να αποβεί σωτήριο σε περίπτωση που το ρεύμα έρθει "φουριόζικο", ως συνήθως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...