parsifal Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 (επεξεργασμένο) Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 27 Απριλίου 2010, χθες Πέμπτη 29 Απριλίου η Canonical έδωσε σε γενική διαθεσιμότητα τις νέες εκδόσεις της διανομής Linux Ubuntu 10.04 LTS που φέρει την κωδική ονομασία "Lucid Lynx". Οι εκδόσεις με το διακριτικό "LTS" (Long Term Support) βγαίνουν κάθε 2 χρόνια και σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, υποστηρίζονται με ενημερώσεις ασφαλείας και διορθώσεων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα: 3 έτη για τις Desktop LTS και 5 έτη για τις Server LTS. Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του Ubuntu 10.04 που ξεχωρίζουν: · Ταχύτητα εκκίνησης: Μείωση του χρόνου που απαιτείται για να φτάσει το σύστημα σε λειτουργικό desktop, ιδιαίτερα σε φορητούς υπολογιστές και συστήματα με SSD δίσκους · Νέο μενού ("Me Menu") που ενοποιεί και διευκολύνει την χρήση υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και Instant Messaging όπως Facebook, Twitter, MSN, IRC κ.ά. · Ubuntu One: Μία υπηρεσία τύπου Cloud που προσφέρει χώρο στο διαδίκτυο για την αποθήκευση και το συγχρονισμό αρχείων, καταλόγων, σελιδοδεικτών και επαφών που διατηρούμε τοπικά στους υπολογιστές μας · Ubuntu One Music Store: Online κατάστημα για την αγορά μουσικής ελεύθερης από προστασίες τύπου DRM. Συνεργάζεται με τον default player μουσικής του Ubuntu αλλά και με τον αποθηκευτικό χώρο του Ubuntu One · Ubuntu Software Centre 2.0: Ένα γραφικό interface που σκοπεύει να κάνει ευκολότερη την εύρεση, εγκατάσταση και απεγκατάσταση προγραμμάτων που προέρχονται είτε από τα επίσημα repositories του Ubuntu είτε από τα ανεπίσημα PPA repositories που συντηρούν μέλη της κοινότητας του Ubuntu είτε από εταιρείες που συνεργάζονται με την Canonical · Ubuntu 10.04 Netbook Edition: Οι κάτοχοι φορητών υπολογιστών τύπου netbook χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη ειδική έκδοση του Ubuntu, εκτός από τις βελτιώσεις στον χρόνο εκκίνησης, μπορούν να προσβλέπουν σε βελτιώμενη διαχείριση ενέργειας με αύξηση της αυτονομίας, καθώς και ένα γραφικό περιβάλλον που κάνει ευκολότερη την εργασία στις μικρότερων διαστάσεων οθόνες που διαθέτουν τα netbooks Τέλος, το Ubuntu διαθέτει περιβάλλον εγκατάστασης και χρήσης μεταφρασμένο σε περισσότερες από 55 γλώσσες, μπορεί να εγκατασταθεί σε συστήματα με αρχιτεκτονική PC, 64-Bit PC, Intel-based Mac και τα επιμέρους τμήματα/projects που το απαρτίζουν είναι λογισμικό ανοικτού κώδικα. Πηγή: Δελτίο Τύπου της Canonical Πηγή: Ubuntu 10.04 LTS Technical Overview Download: HTTP/FTP downloads Download: Πλήρης λίστα των επίσημων mirror servers και εναλλακτικοί τρόποι download όπως το πρωτόκολλο BitTorrent Επεξ/σία 1 Μαΐου 2010 από parsifal
markelos Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Λέω και γω πότε θα μπει στις ειδήσεις Το κατέβασα χθες και το βαλα σε vbox. Σε 20 λεπτά ήμουν στο desktop. Δεν ξέρω για τις αλλαγές under the hood, πάντως στον τομέα της αισθητικής έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Ωραίος και ο installer, εύκολος για αρχάριους με μερικά κλικ. Το μόνο που με "χάλασε" ήταν ότι αφαίρεσαν την αρχική οθόνη όπου σου επέτρεπε να κάνεις και memtest.
21century Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Φαινεται οτι γινεται πιο φιλικο στην εγκατασταση και ιδιως σε οτι αφορα επιμερους λειτουργιες για απεγκατασταση προγραμματων αλλα και νεο περιβαλλον εργασιας, ηρθε ισως η ωρα να το στηριξουμε αμεσα...
Dark Scizor Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Άντε να βγει και το Mint 9 x64 τώρα, να το περάσω και στο vbox.
linuxovios Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Το μόνο που με "χάλασε" ήταν ότι αφαίρεσαν την αρχική οθόνη όπου σου επέτρεπε να κάνεις και memtest. Πατώντας κάποιο πλήκτρο κατά την εκκίνηση του live cd, νομίζω ότι εμφανίζεται το μενού.
isspro Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 ερωτηση ασχετου για ubuntu. αντε και το περναω στο pc, τι μου προσφερει σε σχεση με τα windows πχ? γιατι να το διαλλεξω? επαναλαμβανω δεν εχω ιδεα, μονο ακουστα το εχω. ουτε ειμαι προκατειλημενος. απο εφαρμογες και παιχνιδια τι γινεται? μπορω να τα εγκαταστησω με καποιο emulator? απο ιους εχουμε θεμα?
tolis_01 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 ερωτηση ασχετου για ubuntu. αντε και το περναω στο pc, τι μου προσφερει σε σχεση με τα windows πχ? γιατι να το διαλλεξω? επαναλαμβανω δεν εχω ιδεα, μονο ακουστα το εχω. ουτε ειμαι προκατειλημενος. απο εφαρμογες και παιχνιδια τι γινεται? μπορω να τα εγκαταστησω με καποιο emulator? απο ιους εχουμε θεμα? 1) Ουσιαστικά πρόκειται για ένα λειτουργικό σύστημα, σου προσφέρει ότι και τα windows. 2) Για τις εφαρμογές υπάρχουν άλλες αντίστοιχες, αλλά στα παιχνίδια θα τα βρεις σκούρα. Παίζουν μερικά με το wine, αλλά σαφώς δεν βάζεις ubuntu για να παίξεις παιχνίδια (βλέπω στην υπογραφή σου ότι το pc σου προορίζεται για gaming). 3) Πολύ δύσκολο να κολλήσεις ιό σε linux. Ακόμα κι αν το προσπαθήσεις, μάλλον δεν θα τα καταφέρεις
isspro Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 ε τωρα πιο πολυ σερφαρω αλλα σκεφτομαι να τα πεταξω σε εναν σκληρο να τα δουλεψω λιγο. απο msn, Internet download manager, chrome, office κλπ πως παμε?
tritonas00 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Φαινεται οτι γινεται πιο φιλικο στην εγκατασταση και ιδιως σε οτι αφορα επιμερους λειτουργιες για απεγκατασταση προγραμματων αλλα και νεο περιβαλλον εργασιας, ηρθε ισως η ωρα να το στηριξουμε αμεσα... Ωπα...εχασα κατι..?Που ειναι το νεο περιβαλλον..?Εγω gnome βλεπω..
damastes Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 msn = amsn, emesene download = gwget chrome υπάρχει αλλά σε beta http://www.google.com/chrome?platform=linux office = openoffice utorrent = deluge. Οι ενναλακτικές είναι πολλές, ανάλογα με τα γουστά.
Moderators Gi0 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Ωπα...εχασα κατι..?Που ειναι το νεο περιβαλλον..?Εγω gnome βλεπω.. Να εννοει το gnome shell?Nα εννοει νεο theme?Να εννοει το gnome 2.30?Τρεχα γυρευε οταν μιλας με το bot..Στο theme πονταρω παντως. Κατα τ αλλα,gnome βλεπεις και δικαιο εχεις.
tolis_01 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 ε τωρα πιο πολυ σερφαρω αλλα σκεφτομαι να τα πεταξω σε εναν σκληρο να τα δουλεψω λιγο. απο msn, Internet download manager, chrome, office κλπ πως παμε? Για τέτοιες δουλειές μια χαρά είναι. Για msn έχεις: pidgin, amsn, emesene (αν και ακούω πως για βιντεοκλήση μόνο με το skype κάνεις δουλειά σε linux). Ο chrome υπάρχει αυτούσιος όπως και στα windows. Για office το openoffice (ίδιο με τα windows). Σε download manager πάσχει μάλλον. Εμένα με έχει βολέψει το downthemall add-on του firefox.
markelos Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Πατώντας κάποιο πλήκτρο κατά την εκκίνηση του live cd, νομίζω ότι εμφανίζεται το μενού. Αυτό δεν το ήξερα... Πάσο. Σε download manager πάσχει μάλλον. Εμένα με έχει βολέψει το downthemall add-on του firefox. Μπορείς να δεις εδώ μερικά προγραμματάκια. Εγώ πάντως είτε χρησιμοποιώ το addon που ανέφερες ή το jdownloader που παίζει παντού μιας και είναι java-based.
isspro Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 msn = amsn, emesenedownload = gwget chrome υπάρχει αλλά σε beta http://www.google.com/chrome?platform=linux office = openoffice utorrent = deluge. Οι ενναλακτικές είναι πολλές, ανάλογα με τα γουστά. thx Για τέτοιες δουλειές μια χαρά είναι.Για msn έχεις: pidgin, amsn, emesene (αν και ακούω πως για βιντεοκλήση μόνο με το skype κάνεις δουλειά σε linux). Ο chrome υπάρχει αυτούσιος όπως και στα windows. Για office το openoffice (ίδιο με τα windows). Σε download manager πάσχει μάλλον. Εμένα με έχει βολέψει το downthemall add-on του firefox. thx και παλι Μπορείς να δεις εδώ μερικά προγραμματάκια. Εγώ πάντως είτε χρησιμοποιώ το addon που ανέφερες ή το jdownloader που παίζει παντού μιας και είναι java-based. 1.000.000 φορες thx! με καλυψατε πληρως παιδια. ευχαριστω
aris1986 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Φιλος;Κανε εστω ενα dual boot να δεις το λογισμικό.Ειμαι σιγουρος οτι θα το λατρέψεις Εγω απο 2007 μεχρι σήμερα linuxaki εχω (τώρα και μόνιμα). Και το MS office με wine το βαζεις και παίζει χαλαρά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα