Προς το περιεχόμενο

Ρηξη συνδεσμων στον αστραγαλο

linkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδες,χθες παιζοντας μπαλα δεν πατησα γερα κατω,ακουω ενα κρακ και πεφτω κατω.Αφορητος πονος κλπ κλπ...Πηγα νοσοκομειο και εν τελει εχω μερικη προς ολικη ρηξη συνδεσμων στον αριστερο αστραγαλο.Η γιατρος ειπε 2ου προς 3ου βαθμου διαστρεμα.Τοποθετηθηκε γυψος κλπ.

Η γιατρος μου ειπε πως στην αποθεραπεια πρεπει να εχω οσο το δυνατον το ποδι ακινητο προκειμενου να δεσουν καλα οι συνδεσμοι αλλιως θα ειναι πολυ ευπαθεις.Αυτο που με απασχολει εμενα ειναι το εξης,μπορω με συγκεκριμενη διατροφη ή με την χρηση καποιου συμπληρωματος να βοηθησω αυτη την διαδικασια ειτε να γινει πιο γρηγορα ειτε να ενισχυθουν οι συνδεσμοι προκειμενου μελλοντικα να μην εχω καποιο προβλημα??

Κανω καθε μερα αθλητισμο ημιεπαγγελματικα οποτε δεν μπορω να ρισκαρω να μην κολλησουν δυνατα οι συνδεσμοι.

*οποιαδηποτε βοηθεια-αποψη ευπροσδεκτη

**μην γραψει κανεις ''πηγαινε σε ενα γιατρο,τι καθεσαι και γραφεις σε φορουμ κλπ κλπ''.απλα ζηταω μια αποψη απο καποιον που εχει παθει κατι παρομοιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το εχω παθει και εγω αυτο αλλα οταν ημουν μικρη... απο οτι θυμαμαι εκατσα κανα μηνα κ παραπανω χωρις να το παω το ποδι μου...

δε ξερω να σου πω αν μπορεις να κανεις κατι απλα θα σου πω πως αν δε δεσουν καλα- οπως εγινε με εμενα!- θα πονας για χρονια!!οχι οσο πονας τωρα αλλα θα πονας! περαστικα σου ευχομαι!!:-)

καλη...ποναω που και που λογω του οτι τραυματισα και την επιγονατιδα του ιδιου ποδιου πριν καποια χρονια αλλα ειμαι καλα! δε μπορω ομως με τπτ να παιξω μπαλα! με πεθαινει μετα!:-)

Πάνω από όλα περαστικά σου...!!

Το συγκεκριμένο το εχω πάθει και εγώ λίγο πριν δώσω την ολυμπιακή χειμερινή φλόγα στους Ιάπωνες το 1998. Ατύχημα στο σκι.Επειδή με μετέφεραν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Λάρισας και έμεινα εκεί για λίγο καιρό το μόνο που μας έδιναν σαν extra ήταν το γαλατακι Fortimel το οποίο περιέχει αρκετές πρωτεΐνες.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει συγκεκριμένη βιβλιογραφία για αυτό που ρωτάς, ίσως αρκετό γάλα,επαρκεί πρόσληψη βιταμινών & ξεκούραση.Πάντα επικουρικά η ουσιαστική δουλειά θα γίνει εσωτερικά μέρα με την ήμερα.

100ho.jpg

καλη...ποναω που και που λογω του οτι τραυματισα και την επιγονατιδα του ιδιου ποδιου πριν καποια χρονια αλλα ειμαι καλα! δε μπορω ομως με τπτ να παιξω μπαλα! με πεθαινει μετα!:-)

Τι να πω,οτι καλυτερο και για σενα!

Να τρως 3-4 δαμάσκηνα καθημερινά. Εκείνα τα sunsweet που πωλούνται σε φακελάκια στα σουπερμαρκετ. Οδηγία γιατρού σε παρόμοια περίπτωση

Επειδη με τα δαμασκηνα δεν την παλευω καθολου,γνωριζεις μια ουσια που εχουν βοηθαει ωστε να την βρω σε αλλα τροφιμα??

Πωπω ρε συ, μαλακια :(

Περαστικα οσο πιο γρηγορα γινεται

thnx πολυ Ηλια.τωρα πως θα σε παταω μου λες??

Πάνω από όλα περαστικά σου...!!

Το συγκεκριμένο το εχω πάθει και εγώ λίγο πριν δώσω την ολυμπιακή χειμερινή φλόγα στους Ιάπωνες το 1998. Ατύχημα στο σκι.Επειδή με μετέφεραν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Λάρισας και έμεινα εκεί για λίγο καιρό το μόνο που μας έδιναν σαν extra ήταν το γαλατακι Fortimel το οποίο περιέχει αρκετές πρωτεΐνες.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει συγκεκριμένη βιβλιογραφία για αυτό που ρωτάς, ίσως αρκετό γάλα,επαρκεί πρόσληψη βιταμινών & ξεκούραση.Πάντα επικουρικά η ουσιαστική δουλειά θα γίνει εσωτερικά μέρα με την ήμερα.

100ho.jpg

thnx πολυ φιλε μου για την συμβουλη σου...το γαλα αυτο πωλειται στα supermarket?

Καλησπερα παιδες,χθες παιζοντας μπαλα δεν πατησα γερα κατω,ακουω ενα κρακ και πεφτω κατω.Αφορητος πονος κλπ κλπ...Πηγα νοσοκομειο και εν τελει εχω μερικη προς ολικη ρηξη συνδεσμων στον αριστερο αστραγαλο.Η γιατρος ειπε 2ου προς 3ου βαθμου διαστρεμα.Τοποθετηθηκε γυψος κλπ.

Η γιατρος μου ειπε πως στην αποθεραπεια πρεπει να εχω οσο το δυνατον το ποδι ακινητο προκειμενου να δεσουν καλα οι συνδεσμοι αλλιως θα ειναι πολυ ευπαθεις.Αυτο που με απασχολει εμενα ειναι το εξης,μπορω με συγκεκριμενη διατροφη ή με την χρηση καποιου συμπληρωματος να βοηθησω αυτη την διαδικασια ειτε να γινει πιο γρηγορα ειτε να ενισχυθουν οι συνδεσμοι προκειμενου μελλοντικα να μην εχω καποιο προβλημα??

Κανω καθε μερα αθλητισμο ημιεπαγγελματικα οποτε δεν μπορω να ρισκαρω να μην κολλησουν δυνατα οι συνδεσμοι.

*οποιαδηποτε βοηθεια-αποψη ευπροσδεκτη

**μην γραψει κανεις ''πηγαινε σε ενα γιατρο,τι καθεσαι και γραφεις σε φορουμ κλπ κλπ''.απλα ζηταω μια αποψη απο καποιον που εχει παθει κατι παρομοιο.

φιλε μου δεν θελω να σε απογοητευσω,αλλα το ιδιο επαθα και εγω πριν 8 χρονια και εξακολουθω να εχω προβλημα οταν το κουραζω,η οταν ειμαι ορθιος για πολλες ωρες.Εχω αρκετο πονο,εχω κανει πολλες φυσιοθεραπειες αλλα τιποτα.ο γιατρος μου ειπε για επεμβαση χωρις ομως να δωσει 100%αποτελεσμα.Σου ευχομαι να πανε ολα καλα και να μην εχεις προβλημα.Η διατροφη δεν παιζει ρολο!

Όχι, εγώ το εχω βρει στον ''Μπακακο'', φαρμακείο στο κέντρο, Ομόνοια... Με λίγο τσουχτερή τιμή δεδομένου ότι θα πρέπει να πίνεις 3 την ημέρα...

Μια χαρα,εχουμε και κονε στον μπακακο!!ξερεις ποσο κοστιζει??thnx και παλι!

Κανε μετατροπη σε dsg :P

Με σενα εχω ολο το χρονο να πατησω συμπλεκτη με το δεξι!!! :P:p

---------- Προσθήκη στις 14:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:49 ----------

φιλε μου δεν θελω να σε απογοητευσω,αλλα το ιδιο επαθα και εγω πριν 8 χρονια και εξακολουθω να εχω προβλημα οταν το κουραζω,η οταν ειμαι ορθιος για πολλες ωρες.Εχω αρκετο πονο,εχω κανει πολλες φυσιοθεραπειες αλλα τιποτα.ο γιατρος μου ειπε για επεμβαση χωρις ομως να δωσει 100%αποτελεσμα.Σου ευχομαι να πανε ολα καλα και να μην εχεις προβλημα.Η διατροφη δεν παιζει ρολο!

Με ψιλοξενερωσες φιλε μου αλλα τι να κανουμε....?shit happens δυστυχως,δεν θα το βαλουμε κατω για μια κωλορηξη.

Αναφορικα με την διατροφη,δεν ειναι αποδεδειγμενο αν παιζει ρολο ή οχι αλλα και ενα 0,1% βελτιωση να δεις,αξιζει πιστευω να δωσεις καποια χρημματα και οτι γινει ας γινει.

Πρέπει να είναι από 2 ευρώ μέχρι 4 ευρώ maximun... Τα γαλατακια είναι όμως 200ml τα σκατιαρικα...!! Το καλό είναι ότι έχουν τρελές γεύσεις (μόκα,φράουλα,βανίλια,σοκολάτα).

Μια χαρα,εχουμε και κονε στον μπακακο!!ξερεις ποσο κοστιζει??thnx και παλι!

Με σενα εχω ολο το χρονο να πατησω συμπλεκτη με το δεξι!!! :P:p

---------- Προσθήκη στις 14:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:49 ----------

Με ψιλοξενερωσες φιλε μου αλλα τι να κανουμε....?shit happens δυστυχως,δεν θα το βαλουμε κατω για μια κωλορηξη.

Αναφορικα με την διατροφη,δεν ειναι αποδεδειγμενο αν παιζει ρολο ή οχι αλλα και ενα 0,1% βελτιωση να δεις,αξιζει πιστευω να δωσεις καποια χρημματα και οτι γινει ας γινει.

δεν ηθελα να σε ψιλοξενερωσω ειναι καθαρα αυτο που βιωνω εγω.Τα πραγματα μπορει να ειναι πολυ διαφορετικα σε εσενα και στο ευχομαι.Αν θελεις να κανεις κατι καλο με την διατροφη παρε βιταμινη C οποσδηποτε και πρωτεινη.Υπαρχουν χαπια στην αγορα που ειναι για αρθρωσεις και χονδρους δεν ξερω αν υπαρχουν για συνδεσμους.θα μαθω και θα σε ενημερωσω.

Έχοντας προίκα του μπασκετικού μου παρελθόντος από χαλαρά 3-4 ρήξεις σε κάθε αστράγαλο (από "συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια" έως πολύ βαριές), μπορώ να σου πω πως τίποτα δεν υπάρχει καλύτερο από :

1) Πλήρη αποφυγή επιβάρυνσης (το οποίο ΔΕΝ σημαίνει από κάποια φάση και μετά ότι ΔΕΝ χρειάζεται -σωστή- κινησιοθεραπεία. Άλλο μη-επιβάρυνση, άλλο ακινησία) για τουλάχιστον ένα μήνα. Δηλαδή να μην στηρίζεις, έστω μέρος του βάρους του σώματός σου, ούτε γι' αστείο μέχρι πχ να μπει Ιούνης.

Για να "δέσει" σωστά.

2) Αποκατάσταση με σχετική άσκηση. Απευθύνσου σε κάποιον ειδικό, να σου ορίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα ασκήσεων αποθεραπείας (προφανώς κάποιον φυσιοθεραπευτή ή γυμναστή με εμπειρία έστω).

Δώσε ΕΚΕΙ τα λεφτά, αντί σε "συγκεκριμένη διατροφή".

Γενικά αν δεν κάνεις παπαριά, δεν νομίζω πως πρέπει να φοβάσαι "για το μέλλον" (εξαρτάται βέβαια αν έχει πειραχτεί και καμμιά άρθρωση, εξαρτάται κι απ' τον οργανισμό σου κτλ κτλ). Προσωπικά δεν πονάω (στον αστράγαλο τουλάχιστον).

Το ουσιαστικά άσχημο είναι η "ευαισθησία" που θα αναπτύξει η περιοχή, με την έννοια ότι για πολύ καιρό θα πρέπει να είσαι αρκετά προσεχτικός να μην το ξαναπάθεις (δε μιλάω απλά για υποτροπή, μιλάω και για μετά την πλήρη αποθεραπεία), για κανένα 6μηνο το λιγότερο.

Το όπερ σημαίνει σταδιακά καλή εκγύμναση για να υποστηρίζεται με αυτόν τον τρόπο το ίδιο σου το σώμα, αποφυγή λήψεως παραπανίσιων κιλών, και σωστή προληπτική επίδεση πριν από αθλητική δραστηριότητα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...