Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με ιστορία 29 ετών, η δισκέτα, εφεύρεση της IBM, φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της αν και ανεπίσημα αυτό έχει γίνει προ πολλού με την εξέλιξη του Internet αλλά και την διάδοση των CD-R/DVD-R/USB Flash Drives.

Η Sony είναι ο τελευταίος μεγάλος κατασκευαστής δισκετών 3.5 ιντσών ο οποίος όμως θα τερματίσει το Μάρτιο του 2011 στην Ιαπωνία την τελευταία μονάδα παραγωγής που απέμεινε παγκοσμίως. Στην Ιαπωνία όσο παράξενο και αν ακούγεται, εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο τρόπο αποθήκευσης δεδομένων με ανώτερη χωρητικότητα τα 2mb.

Το 2008 πουλήθηκαν στη χώρα 8.5 εκατομμύρια δισκέτες ενώ πέρσι ο αριθμός αυτός ανέβηκε στα 12 εκατομμύρια χωρίς όμως να είναι αρκετός ώστε να αναθεωρήσει η Sony τα σχέδια της.

Link.png Site: akihabaranews.com

Link.png Site: Η ιστορία της δισκέτας

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το πιο ακριβό μέσο αποθήκευσης παγκοσμίως!

Ένας σκληρός 1TB (66.89 €) κοστίζει 0.06689 €/GB

Ένα άγραφο DVD 4.5GB(0.20 €) κοστίζει 0,0444 €/GB

USB stick 8GB (10 €) κοστίζει 1.25 €/GB

Δισκέτα 1.44MB (0.17€) κοστίζει 170 €/GB

Πρέπει να στοκάρουμε δισκέτες με την ευκαιρία ώστε τα εγγόνια μας να έχουν να πειραματιστούνε με την κληρονομιά που θα τους αφήσουμε.

Δημοσ.

Στην Ιαπωνία όσο παράξενο και αν ακούγεται, εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο τρόπο αποθήκευσης δεδομένων με ανώτερη χωρητικότητα τα 2mb.

Δεν ακούγεται καθόλου παράξενο. Για την Ιαπωνία ίσως ακούγεται αλλά για Ελλάδα ακόμα και τώρα πολλά μαγαζάκια που χρησιμοποιούν pc με win 95/98 για λογιστικές εφαρμογές, τιμολόγια κτλ δισκέττες χρησιμοποιούν, δεν έχουν λόγο να μην το κάνουν...

Δημοσ.

Θα κρατήσω και εγώ μερικές (έχω πολλές από την Amiga), για να τις δείχνω στα παιδιά σε λίγα χρόνια. Έχω και τις "εύκαμπτες" των 5 & 1/2, αλλά αγόρασα και 8" από το ebay (έτσι για τη ιστορία).

Τέλος εποχής... Εδώ κοντεύουν να εξαφανιστούν τα απλά CD, οι δισκέτες θα τη γλίτωναν;

Δημοσ.

Το 2008 πουλήθηκαν στη χώρα 8.5 εκατομμύρια δισκέτες ενώ πέρσι ο αριθμός αυτός ανέβηκε στα 12 εκατομμύρια χωρίς όμως να είναι αρκετός ώστε να αναθεωρήσει η Sony τα σχέδια της.

Είναι δυνατόν;

Το 2009 πουλήθηκαν 12 εκατομμύρια δισκέτες στην Ελλάδα;

Μου φαίνεται απίστευτο το νούμερο. Αν μιλούσαμε για το 2002 θα το καταλάβαινα.

Δημοσ.
Είναι δυνατόν;

Στην Ιαπωνία.

Δημοσ.
Είναι δυνατόν;

Νομίζω μιλάει για την Ιαπωνία. :-D

Δημοσ.
Εγω τις γουσταρα πολυ παντως,αν δεν ηθελαν συχεχεια διαμωρφωση βεβαια και ειχαν μεγαλυτερο χωρητικοτα

Σίγουρα το πιο αναξιόπιστο, και αργό μέσω αποθήκευσης που έχει πέσει στα χέρια μου... Δεν υπήρχε ποτέ στα χρονικά δισκέττα που να μου λειτουργήσε κανονικά, ακόμη και όταν ο (πρώτος) υπολογιστής μου δεν δεχόταν CD τις απέφευγα όπως ο διάολος το λιβάνι... Μιλάμε έγραφες κάτι μέσα, πήγαινες 20 δευτερόλεπτα αργότερα στο διπλανό υπολογιστή για να το αντιγράψεις, και τέλος, δεν γινόταν η αντιγραφή... Ότι δεδομένα και αν άφηνα μέσα σαν Backup δεν μπορούσα να τα ξαναδιαβάσω ποτέ κτλ κτλ κτλ... Πραγματικά απορώ πως είχαν τόση απήχηση in the first place, από τα χειρότερα μέσα αποθήκευσης όλων των εποχών...

Υ.Γ. επίσης αν έκανες το τραγικότατο λάθος να ανοίξεις το Α: χωρίς να έχεις μέσα δισκέττα, έπρεπε να περιμένεις καμιά 552 ώρες μέχρι να καταλάβει ο οδηγός το αυτονόητο, ότι είναι άδειος...

Έχω ήδη πετάξει οτιδήποτε κρατούσα σε cd και dvd, τις δισκέτες θα κρατούσα;

me2, φαντάζομαι πάντως τις χρησιμοποιεί ακόμη το δημόσιο, και ορισμένες επιχειρήσεις/οργανισμοί για λόγους συμβατότητας με παλιά συστήματά τους (?)

Δημοσ.
Μιλάμε έγραφες κάτι μέσα, πήγαινες 20 δευτερόλεπτα αργότερα στο διπλανό υπολογιστή για να το αντιγράψεις, και τέλος, δεν γινόταν η αντιγραφή... Ότι δεδομένα και αν άφηνα μέσα σαν Backup δεν μπορούσα να τα ξαναδιαβάσω ποτέ κτλ κτλ κτλ... Πραγματικά απορώ πως είχαν τόση απήχηση in the first place, από τα χειρότερα μέσα αποθήκευσης όλων των εποχών...

Μαλλον επεσες σε χαλια drive. Συμβαινει. Ειχα και γω ενα τετοιο στον pentium, και οτι δισκετα εβαζες μεσα την κατεστρεφε! Τις πρωτες μερες (ή ωρες) μετα την εγγραφη ολα ΟΚ, αλλα μετα δεδομενα γιοκ. Αλλα στο drive του υπερυπολογιστη (τοτε) pentium II 266Mhz (τι λε ρε, 266 ολοκληρα Mhz και penitum II;; ) δεν ειχα ποτε προβλημα. Εχω ακομα δισκετες που δουλευουν μια χαρα.

Επρεπε να ειχες τις δισκετες των 5.25 να δεις τι θα πει αναξιοπιστια. Η μαγνητικη επιφανεια εκτεθιμενη κανονικα στις σκονες. Ειχε η καρτα γραφικων του 286 μου μια τετοια (μαζι με μια των 3.5) και δεν τολμαω καν να την βγαλω απο το sleeve της πια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...