Cue Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Βλέπω κατά καιρούς ερωτήσεις γύρω από την Java και τον Object Oriented προγραμματισμό που μου δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη κατανόησης βασικών εννοιών. Οπότε αποφάσισα να βγάλω στην δημοσιότητα (για να είμαι ειλικρινής το είχα ξεχάσει) μία ομιλία που έδωσα πριν ~3 χρόνια για τον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό. Η ομιλία είναι στα Ελληνικά και ελπίζω να βοηθήσει φοιτητές της πληροφορικής καθώς και επίδοξους προγραμματιστές Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός (στα Ελληνικά)
V.I.Smirnov Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Yπάρχουν πολλά βιβλία όλων των επιπέδων που πραγματεύονται το θέμα από πολλές πλευρές και σε έκταση και βάθος που ποικίλει. Αρκετά εξ αυτών μάλιστα είναι εξαιρετικά για αρχάριους. Αλλά φαίνεται ότι οι περισσότεροι είναι τεμπέληδες και δεν θέλουν να διαβάσουν, δεν εξηγείται αλλιώς γιατί δυσκολεύονται τόσο.
Moderators Gi0 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Και κακως αργησες να το δωσεις! Μπραβο και ευχαριστουμε
Cue Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Yπάρχουν πολλά βιβλία όλων των επιπέδων που πραγματεύονται το θέμα από πολλές πλευρές και σε έκταση και βάθος που ποικίλει.Αρκετά εξ αυτών μάλιστα είναι εξαιρετικά για αρχάριους. Αλλά φαίνεται ότι οι περισσότεροι είναι τεμπέληδες και δεν θέλουν να διαβάσουν, δεν εξηγείται αλλιώς γιατί δυσκολεύονται τόσο. Δεν αμφισβητώ την ύπαρξη αυτών, απ' ότι φαίνεται όμως δε τα "πιάνουν" όλοι. Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με την τεμπελιά (αν και την διακρίνω συχνά) αλλά με το ότι αφενός δεν κεντρίζουν το ενδιαφέρον, αφετέρου βάζουν τεχνικές λεπτομέρειες μέσα. Επίσης, τουλάχιστον για μαθήματα σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, ρόλο παίζει και ο καθηγητής όπως και να το κάνουμε. Ναι βίντεο είναι, μου διέφυγε Εγώ ευχαριστώ.
umbrella Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΣΤΡΕΦΗΣ και όχι αντικειμενοστραφής. Αγράμματοι Έλληνες συγγραφείς...
Cue Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Είμαι αγράμματος σπούδασα Αγγλία δυστυχώς. Forgive me father cause I have sinned.
ntaryl Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Καλησπερα Φιλε umbrella Το στυλακι σου δεν ειναι το οτι καλυτερο.Το παλικαρι (Cue) θεωρησε να ποσταρει το υπεροχο βιντεακι εδω ετσι ωστε να βοηθησει καποιους να καταλαβουν την Java. Το συγκεκριμενο Βιντεο ειναι απλο και μπορει να εξηγησει καποιες ωρολογιες πολυ απλα .Ετσι ωστε ενας αρχαριος να μπει σωστα στην λογικη της Τσεκαρισα τα μυνηματα σου και ειδα οτι με τον τροπο σου αυτο του Ξερολα δεν εισαι αρεστος. Δεν ειναι Ευπροσδεκτος καποιος ο οποιος νομιζει οτι τα ξερει ολα .Δεν υπαρχει κανενας
yayawoot Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΣΤΡΕΦΗΣ και όχι αντικειμενοστραφής. Αγράμματοι Έλληνες συγγραφείς... Στο βιβλίο που δίνω φέτος πανελλήνιες (Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον) αναφέρεται ως Αντικειμενοστραφής...DAMN!!
Dr.Fuzzy Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 H πρώτη περίπτωση έχει τη σημασία του "κάποιος που στρέφει κάτι ή στρέφεται προς κάτι", π.χ., εσωστρεφής, ενώ η δεύτερη "στραμμένος από κάποιον ή κάτι", π.χ., εσωστραφής. Άρα, Αντικειμενοστρεφής Προγραμματισμός: Προγραμματισμός που στρέφεται από μόνος του προς στα αντικείμενα. Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός: Προγραμματισμός που στρέφεται από τα αντικείμενα. Προφανώς λοιπόν το σωστό είναι: Αντικειμενοστρεφής Παρόλα αυτά στο video κάπου άκουσα, "του στυλού" που είναι ξένη λέξη και δεν κλείνεται, δηλαδή είναι "το στυλό, του στυλό κλπ", όπως και σε καμία περίπτωση δεν λέμε "ο στυλός". Πάντως μπράβο για την παρουσίαση.
Aztec Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Πωλύ ορέο το video γία τον αντικειμενοτραφή προγραματησμό
Moderators Gi0 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Πωλύ ορέο το video γία τον αντικειμενοτραφή προγραματησμό Ωραιος.Good point για οποιον καταλαβε.
NewProject Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Το παλικαρι (Cue) θεωρησε να ποσταρει το υπεροχο βιντεακι εδω ετσι ωστε να βοηθησει καποιους να καταλαβουν την Java. Καλησπερα και απο 'μενα ... Δεν νομιζω οτι το vide-ακι ειχε να κανει με την Java αλλα μe τον OO γενικοτερα . Το λεω αυτο επειδη δεν αναφερθηκαν τεχνικες λεπτομερειες ( και δεν θα επρεπε αφου δεν ηταν αυτο το θεμα του ) και επισης , τα περισσοτερα πραγματα ισχυουν και για τις υπολοιπες OO γλωσσες .
smilefreeware Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δεν μπορώ να καταλάβω τι τρέλλα έχουμε εμεις οι Ελληνες με τη γλώσσα μας. Λες και αν φύγει κάποιο γράμμα είτε λάθος είτε κατά λάθος θα γκρεμιστεί τίποτα. Ασε που από μικρός έμαθα καθαρεύουσα, απλή καθαρεύουσα, Ομηρο κλπ αρχαία, αργότερα δημοτική κάπου ανάμεσα λατινικά μερικά τούρκικα από τη γιαγιά και να μη πω τι άλλο. Κατέληξα να μην ξέρω πολλές φορές πως γράφεται μια λέξη από τις πολλές αλλαγές. Εστω, μπράβο για το βιντεάκι και όποιος θέλει ας το δει. Είχα απορία εδώ και χρόνια για το "αντικειμενοστραφής" αν και το χρησιμοποιούσα και να που βρέθηκε η ευκαιρία. ---------------------------------- @Dr.Fuzzy "Παρόλα αυτά στο video κάπου άκουσα, "του στυλού" που είναι ξένη λέξη και δεν κλείνετε, δηλαδή είναι "το στυλό, του στυλό κλπ", όπως και σε καμία περίπτωση δεν λέμε "ο στυλός"." Θα διαφωνήσω (οχι βέβαια με τον Dr.Fuzzy) αλλά με αυτό το θέμα του στυλού. Οι ξένοι έχουν βουτήξει άπειρες λέξεις Ελληνικές και τις έκαναν δικές τους. Οι ξένοι βέβαια πάντα ήταν βλάκες σε σχέση με τους Ελληνες. Επειδή και γω αισθάνομαι τελευταία βλάκας εδώ και κάποια χρόνια τις ξένες λέξεις τις κλείνω κανονικότατα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.