mclein Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Τι είναι αυτό; Defender ή απλό διακοσμητικό; διακοσμητικο no-name αλλα χωρις να παιρνω ορκο, δεν πιστευω να εχει και μαγγανιο εσωτερικά. και μιλάμε για μια πορτα που το εχει αναγκη, dierre από τις πρώτες χωρίς τη δευτερη μεταλλικη επενδυση. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2017 από mclein
stelakis1914 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Και η δικιά μου πόρτα με κλειδαριά omega plus έχει την ίδια ροζέτα. Τι προτείνεις mclein για να το διορθώσουμε αυτό; Κάποιο defender ίσως;
mclein Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 το defender πρέπει να υπάρχει εσωτερικά. είναι αυτό για το οποιο πληρωσατε, θεωρητικα τουλαχιστον. αν θελετε defender εξωτερικό, υπάρχει το απλό - υπάρχει και το μαγνητικό. γενικώς δεν είναι κάποιο πρόβλημα η παραεισαγωγή απλώς δεν υφίσταται κάποια εγγύηση. επίσης, το διακοσμητικό είναι άσχημο & στραβώνει σχετικά γρήγορα. 1
stelakis1914 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δεν είχα πληρώσει κάποιον για να μου περάσει κλειδαριά omega plus ούτε πιστεύω ότι η κλειδαριά είναι παρεισαγωγής. Είχα αγοράσει καινούρια θωρακισμένη πόρτα της alma και ζήτησα να μου περάσουν κλειδαριά omega plus και να καλύψω την διαφορά στην τιμή. Αρχικά δεν δέχτηκαν αλλά με αρκετή πίεση μου είπαν ότι θα το κάνουν αν τους φέρω εγώ την κλειδαριά όπως και έγινε. Με τα λίγα που ήξερα τότε δεν γνώριζα ότι πρέπει απαραίτητα να αγοράσω και defender κι έμεινε η πόρτα έτσι. Τώρα θα ήθελα να μου συστήσεις ένα μη μαγνητικό defender για να το περάσω εγώ.
swayback Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Αν σε παίρνει οικονομικά, είναι προτιμότερο το μαγνητικό γιατί με αυτό θα είσαι καλυμμένος αν και όταν βγει διαρρηκτικό για omega plus. Προς το παρόν είναι super η omega plus αφού δεν υπάρχει διαρρηκτικό, οπότε και με το απλό defender θα είσαι οκ(εκτός κι αν η κλειδαριά από έξω έχει την πλάκα μαγγανίου οπότε νομίζω τότε δεν χρειάζεσαι ούτε το απλό defender-νομίζω!) . Αν βγει κάποιο εργαλείο όμως μελλοντικά, με το μαγνητικό θα έχεις προστασία ΚΑΙ για αυτό(ενημερωτικά, το μαγνητικό, κλείνει την τρύπα-είσοδο όπου μπαίνει το κλειδί οπότε και διαρρηκτικό να βγει δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος στην κλειδαριά σου). Edit: Το "δεν υπάρχει διαρρηκτικό για omega plus" το λέω με επιφύλαξη. Λέω ότι εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει για περίπτωση παραβίασης omega plus χωρίς θόρυβο, ζημιά, κλπ, δηλαδή με χρήση κάποιου ειδικού διαρρηκτικού που έχει βγει για την συγκεκριμένη κλειδαριά.. 3
mclein Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Τώρα θα ήθελα να μου συστήσεις ένα μη μαγνητικό defender για να το περάσω εγώ. εγώ τοποθετώ της abloy το μαγγάνιο σε όσες περιπτώσεις χρειάζεται. (99/100, γιατι δεν εχουν μαγγανια εσωτερικα εκτος απο του Σιαμο) το εξωτερικο μαγγανιο δεν το προτεινω γιατι ειναι πολυ ακριβο. αν ομως θες να το αγορασεις, προτεινω το bd10800 της disec. λογικα θα το βρεις απο 50 εως 80 ευρω. το εξωτερικο μαγνητικο μαγγανιο, ειναι αρκετα πιο ακριβο. εννοειται ομως οτι ειναι πιο future-proof επενδυση. παλι της disec προτεινω, το MRM29SK. θεωρητικα, ΟΠΟΥ το βρεις διαθεσιμο, κοστιζει 100 εως 170 ευρω. αν η κλειδαριά από έξω έχει την πλάκα μαγγανίου οπότε νομίζω τότε δεν χρειάζεσαι ούτε το απλό defender Αν βγει κάποιο εργαλείο μελλοντικά, με το μαγνητικό θα έχεις προστασία ΚΑΙ γι' αυτό. δεν υπάρχει διαρρηκτικό για omega plus. αυτα ισχυουν ! 2
stelakis1914 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις αλλά για το αν υπάρχει πλάκα μαγγανίου στην κλειδαριά δεν έχω ιδέα. Αν έχω καταλάβει σωστά από όσα γράφει ο mclein πρέπει να επιλέξω κάποιο από τα δυο μοντέλα defenders που προτείνει o mclein με την επιλογή μου να περιορίζεται στο αν θα πάρω το απλό ή το μαγνητικό μοντέλο για την εξωτερική πλευρά της πόρτας. Το ιδανικό όμως θα είναι να μπει και defender στην εσωτερική πλευρά της πόρτας;
mclein Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 βγάζοντας τη ροζετα εξωτερικά, είναι ευκολο να το διαπιστωσεις αν φοραει το μαγγανιο. αν φοραει, μην ξοδευτεις "ασκοπα" ! αν δε φοραει, προχωρας σε οποιαδηποτε λυση επιθυμεις. 1. εσωτερικο μαγγανιο. 2. εξωτερικο απλο. 3. εξωτερικο μαγνητικο. αν υπαρχει εσωτερικο, ειτε το κρατας κ μενεις οπως εισαι - είτε το αφαιρεις κ τοποθετεις καποιο εξωτερικο ! 4
mclein Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Siamo 10ετίας. Πόρτα με όλη τη σημασία της λέξης ! Εννοείται πως βλέπουμε τα φοβερά κολληματα, ευτυχώς οι βίδες για τις ντίζες πεντακάθαρες !!! upload pictures 3
mclein Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 τετοια λουκετα να αγοραζετε για το χωριο : https://giphy.com/gifs/mul-t-lock-l0Iy7YUjsdLzr0jpm 2
sagittarius71 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Ευχαριστω πολυ τον mclein για την αλλαγή της κλειδαριάς μου σε omega plus.Πολλη καλη δουλεια, αψογος επαγγελματιας και εμεινα ικανοποιημενος με το αποτελεσμα. 4
Azucares Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα και απο μενα συγχαρητηρια για τη δουλεια που κανεις εδω στο φορουμ mclein.Ηρθε η ωρα να αλλαξω πορτα εισοδου με πορτα ασφαλειας θελω να μου πεις καποια πραγματα ωστε να μη πιαστω κοροιδο τι να προσεξω σε αυτην και κατα κυριο λογο με τη να την εξοπλισω σε θεμα ασφαλειας.Αυτο που εχω καταλαβει απο τις λιγες σελιδες που διαβασα ειναι να βαλω OMEGA PLUS αλλα με τι αλλο (πχ DEFENDER) μαζι δε ξερω εχω μερδευτει με τοσες επιλογες δε με ενδιαφερει τοσο πολυ το κοστος.
vairass Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Ερώτηση... Εμείς που έχουμε τα παλιά μεγάλα κλειδιά τι μπορούμε ν κάνουμε για περισσότερη ασφάλεια; χωρίς πολλά έξοδα γιατί αλλιώς βάζω τις καινούριες με 100-150 αλλά το σπίτι δεν είναι δικό μου.
swayback Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Ερώτηση... Εμείς που έχουμε τα παλιά μεγάλα κλειδιά τι μπορούμε ν κάνουμε για περισσότερη ασφάλεια; χωρίς πολλά έξοδα γιατί αλλιώς βάζω τις καινούριες με 100-150 αλλά το σπίτι δεν είναι δικό μου. Για όταν είσαι μέσα στο σπίτι, μπορείς να πάρεις αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορεί να μπει διαρρηκτικό από έξω αλλά ούτε να ανοίξει η πόρτα χρησιμοποιώντας το κλειδί σου από τη μέσα μεριά της πόρτας. Λέγεται Cal Crocodile και το βρίσκεις με ~10€ περίπου. Έχει και η Disec (Disec BKey) ένα αντίστοιχο πιο εμφανίσιμο και καλοφτιαγμένο αλλά αρκετά πιο ακριβό και δεν πιστεύω ότι αξίζει. Αυτά για όσο είσαι μέσα στο σπίτι. Για έξω, η φθηνότερη λύση που ξέρω, είναι μαγνητικό defender για κλειδαριές με κλειδί χρηματοκιβωτίου. Κι αυτό μόνο αν το ψάξεις και το βρεις όσο πιο φθηνά γίνεται και το βάλεις μόνος σου. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο Disec MR01DM. Κάτι που δεν γνωρίζω, είναι το αν αυτά τα μαγνητικά defender μπαίνουν σε όλες τις κλειδαριές με κλειδί χρηματοκιβωτίου. Έχω μία υποψία ότι δεν μπαίνουν σε όλες παρά μόνο σε όσες έχουν βγει πρόσφατα σχετικά και έχει προβλέψει ο κατασκευαστής, την χρήση defender. Αν νοικιάζεις, θα μπορούσες να αλλάζεις την υπάρχουσα κλειδαριά με κλειδαριά κυλίνδρου και όταν φύγεις να πάρεις μαζί σου τον κύλινδρο ώστε να μην πάνε χαμένα όλα τα λεφτά που έδωσες. Βέβαια αυτό με την προυπόθεση ότι θα πρέπει να πάρεις έναν φθηνό κύλινδρο για να τον αντικαταστήσεις μετά και θα πρέπει να το κάνεις μόνος σου. Μόνο από αυτή την άποψη συμφέρει. Δεν είναι κάτι πολύ πρακτικό-βολικό αλλά είναι και αυτό μία λύση. Μία άλλη λύση είναι, σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη, να τα βάλετε μισά-μισά αν πάντα ενδιαφέρεται. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις