Προς το περιεχόμενο

OCZ 4Giga BSOD, με μονο 2Giga ολα OK... (voltages ?)

bnvdarklord

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν είχα πάρει για το pc μου αυτές τις μνήμες:

>http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555274&u=OCZ-OCZ3P16004GK-4GB-2X2GB-PC-12800-1600MHZ-PLATINUM-EDITION-DUAL-CHANNEL-KIT

Όταν είχα και τις 2 πάνω πέταγε μερικές φορές μπλέ οθόνες(Windows Xp 32bit)(όχι πολυ συχνά, αλλα όχι και πολυ σπάνια)...

Μετά απο πολλές δοκιμές, είδα ότι με ενα stick των 2 giga δούλευε το pc κανονικά.... Έχοντας 32bitο σύστημα δεν με ένοιαζε και το άφησα έτσι....

Πρόσφατα έβαλα windows 7 64bit, οπότε τώρα θέλω να βάλω και τα 2 στικάκια ram...

Με λιγο ψάξιμο στο google βρήκα ότι οι ocz ram επειδή ειναι για gamers θελουν παραπάνω απο 1,5volt που τους βαζει αυτόματα η μητρική...

Ισχύει κατι τέτοιο? Στο site του e-shop βλέπω λεει για 1,9volts ενώ στο site της ocz λεει 1,65volts...

>http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr3_pc3_12800_platinum_low_voltage_dual_channel

Τι να επιλέξω λοιπον?

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

και πάνω απο όλα μην δοκιμάσεις να ποστάρεις στο forum της OCZ, θα σου πουν οτι το πρόβλημα είναι δικό σου και σε καμία περίπτωση δικό τους ούτε τους νοιάζει να βρούν κάποια λύση... :P

Δημοσ.

Για το vmem κοίτα spd και το site του κατασκευαστή - αν δεν έχεις imc, μπορεί να χρειαστεί να δώσεις και λίγο ρεύμα στο northbridge :-)

Δημοσ.
Για το vmem κοίτα spd και το site του κατασκευαστή - αν δεν έχεις imc, μπορεί να χρειαστεί να δώσεις και λίγο ρεύμα στο northbridge :-)

Μπορείς να το εξηγίσεις λιγο ; :o

μητρική? υπόλοιπα υποσυστήματα?

Μητρική Msi X48 platinum

CPU intel core2quad q6700 @ 2.66Ghz

PSU Coolermaster RS-850 Realpower pro 850W

Δεν εχω κανει oc σε τίποτα.

Ανέβαζε λίγο-λίγο ρεύμα, και σε κάθε βήμα τεστ με linpack μέχρι να σταθεροποιηθουν.

Θα το δοκιμάσω... Το linpack τι είναι? Σαν το memtest?

Δημοσ.
Μπορείς να το εξηγίσεις λιγο ; :o

Βέβαια, για το τι τάση χρειάζονται οι μνήμες για κάθε ταχύτητα μπορείς να κοιτάξεις την καρτέλα SPD στο πρόγραμμα cpu z ή στο site του κατασκευαστή των μνημών.

Επίσης ίσως θα βοηθούσε να ανεβάσεις το north bridge voltage στο bios και να βάλεις τις ρυθμίσεις χειροκίνητα :-)

Δημοσ.

Με λίγα λογια αν βάλω την τάση που λεει στο SPD στις μνήμες θα είμαι οκ, χωρις να δοκιμάζω διάφορα?

edit : μηπως το SPD λεει ποσο πέρνουν και όχι ποσο θέλουν?

Δημοσ.

To spd λέει πόσο θέλουν για την συγκεκριμένη συχνότητα/timings και με το παραπάνω ;)

Απλά προτείνω να αυξήσεις λίγο και την τάση στο northbridge, μπας και "στεγνώνει" από ρεύμα και γι΄αυτό έχεις αστάθειες...

Δημοσ.

Βάλτο 2 click πιο πάνω από ότι είναι - δεν καις τίποτα μην αγχώνεσαι, αν δεις ότι δεν βοηθά, το επαναφέρεις ;)

Δημοσ.

Το CPu-z με τις 2 ram πανω λεει 1,5volt... Οταν εβαζα την μια ram ειδα στο αυτοκολλητακι να λεει 7-7-7 @ 1,9V... Σημαινει κατι? Επίσης το Northbridge Voltage ειναι αυτο που λεει NB Voltage? Ειναι στο auto(1,25)... να το βαλω 1,5?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...