bnvdarklord Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Λοιπόν είχα πάρει για το pc μου αυτές τις μνήμες: >http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555274&u=OCZ-OCZ3P16004GK-4GB-2X2GB-PC-12800-1600MHZ-PLATINUM-EDITION-DUAL-CHANNEL-KIT Όταν είχα και τις 2 πάνω πέταγε μερικές φορές μπλέ οθόνες(Windows Xp 32bit)(όχι πολυ συχνά, αλλα όχι και πολυ σπάνια)... Μετά απο πολλές δοκιμές, είδα ότι με ενα stick των 2 giga δούλευε το pc κανονικά.... Έχοντας 32bitο σύστημα δεν με ένοιαζε και το άφησα έτσι.... Πρόσφατα έβαλα windows 7 64bit, οπότε τώρα θέλω να βάλω και τα 2 στικάκια ram... Με λιγο ψάξιμο στο google βρήκα ότι οι ocz ram επειδή ειναι για gamers θελουν παραπάνω απο 1,5volt που τους βαζει αυτόματα η μητρική... Ισχύει κατι τέτοιο? Στο site του e-shop βλέπω λεει για 1,9volts ενώ στο site της ocz λεει 1,65volts... >http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr3_pc3_12800_platinum_low_voltage_dual_channel Τι να επιλέξω λοιπον?
liopyr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Ανέβαζε λίγο-λίγο ρεύμα, και σε κάθε βήμα τεστ με linpack μέχρι να σταθεροποιηθουν.
Luciddream Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 και πάνω απο όλα μην δοκιμάσεις να ποστάρεις στο forum της OCZ, θα σου πουν οτι το πρόβλημα είναι δικό σου και σε καμία περίπτωση δικό τους ούτε τους νοιάζει να βρούν κάποια λύση...
caution Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Για το vmem κοίτα spd και το site του κατασκευαστή - αν δεν έχεις imc, μπορεί να χρειαστεί να δώσεις και λίγο ρεύμα στο northbridge
bnvdarklord Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Για το vmem κοίτα spd και το site του κατασκευαστή - αν δεν έχεις imc, μπορεί να χρειαστεί να δώσεις και λίγο ρεύμα στο northbridge Μπορείς να το εξηγίσεις λιγο ; μητρική? υπόλοιπα υποσυστήματα? Μητρική Msi X48 platinum CPU intel core2quad q6700 @ 2.66Ghz PSU Coolermaster RS-850 Realpower pro 850W Δεν εχω κανει oc σε τίποτα. Ανέβαζε λίγο-λίγο ρεύμα, και σε κάθε βήμα τεστ με linpack μέχρι να σταθεροποιηθουν. Θα το δοκιμάσω... Το linpack τι είναι? Σαν το memtest?
caution Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Μπορείς να το εξηγίσεις λιγο ; Βέβαια, για το τι τάση χρειάζονται οι μνήμες για κάθε ταχύτητα μπορείς να κοιτάξεις την καρτέλα SPD στο πρόγραμμα cpu z ή στο site του κατασκευαστή των μνημών. Επίσης ίσως θα βοηθούσε να ανεβάσεις το north bridge voltage στο bios και να βάλεις τις ρυθμίσεις χειροκίνητα
bnvdarklord Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Με λίγα λογια αν βάλω την τάση που λεει στο SPD στις μνήμες θα είμαι οκ, χωρις να δοκιμάζω διάφορα? edit : μηπως το SPD λεει ποσο πέρνουν και όχι ποσο θέλουν?
caution Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 To spd λέει πόσο θέλουν για την συγκεκριμένη συχνότητα/timings και με το παραπάνω Απλά προτείνω να αυξήσεις λίγο και την τάση στο northbridge, μπας και "στεγνώνει" από ρεύμα και γι΄αυτό έχεις αστάθειες...
bnvdarklord Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Οταν λες να την αυξήσω λίγο πόσο λίγο εννοεις? Μην καψω τίποτα και τρέχουμε
caution Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Βάλτο 2 click πιο πάνω από ότι είναι - δεν καις τίποτα μην αγχώνεσαι, αν δεις ότι δεν βοηθά, το επαναφέρεις
bnvdarklord Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Το CPu-z με τις 2 ram πανω λεει 1,5volt... Οταν εβαζα την μια ram ειδα στο αυτοκολλητακι να λεει 7-7-7 @ 1,9V... Σημαινει κατι? Επίσης το Northbridge Voltage ειναι αυτο που λεει NB Voltage? Ειναι στο auto(1,25)... να το βαλω 1,5?
caution Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 To NB βάλ' το στο ~1,4V και τις μνήμες αν τις έχεις με 7άρια timings δωσ' τους 1,9 όπως λέει το αυτοκόλλητο
bnvdarklord Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Σορυ που ειμαι τοσο ασχετος, αλλα τι εννοείς 7αρια timings?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.