Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Η Google πρόκειται να βρεθεί στο στόχαστρο έρευνας της Ε.Ε. σχετικά με το κατά πόσο η κυρίαρχη θέση της Αμερικανικής εταιρίας στο χώρο της αναζήτησης πληροφοριών και δημοσίευσης διαφημίσεων μέσω του διαδικτύου συνιστά επί της ουσίας μονοπώλιο.

Η νέα αντιμονοπωλιακή έρευνα έρχεται στον απόηχο κατηγοριών που θέλουν τη Google να υποβιβάζει αδικαιολόγητα και εσκεμμένα ανταγωνιστικούς ιστότοπους στα αποτελέσματα που προκύπτουν μέσω της ομώνυμης μηχανής αναζήτησης.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά την υποβολή διαμαρτυριών από τρεις εταιρίες: το Βρετανικό ιστότοπο σύγκρισης τιμών Foundem, τη Γαλλική μηχανή αναζήτησης νομικών όρων eJustice και το ηλεκτρονικό κατάστημα Ciao, ιδιοκτησίας Microsoft.

H Google διαχειρίζεται το 80% των διαδικτυακών αναζητήσεων στην Ευρώπη και το 65% στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το ComScore και έχει δεχτεί τα πυρά τόσο ανταγωνιστών της, όσο και φιλελεύθερων σχολιαστών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ο Henry Porter του Observer, ο οποίος πρόσφατα κατηγόρησε τη Google ότι ασκεί μια «επικίνδυνα τοξική» μορφή μονοπωλίου.

Η Julia Holtz, ανώτατη σύμβουλος της Google σε θέματα Ευρωπαϊκού ανταγωνισμού δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα με τις εξελίξεις, καθώς νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σχολίασε σε ένα ιστολόγιο: «Αυτού του είδους οι έρευνες είναι αναπόφευκτες όταν είσαι μια μεγάλη εταιρία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η επιχειρηματική μας δράση λειτουργεί προς όφελος των χρηστών και των συνεργατών, ενώ ταυτόχρονα συμμορφώνεται με τις παραμέτρους της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί ανταγωνισμού».

Η Holtz σχολίασε επίσης στο μήνυμά της ότι το Ciao ανήκει στη Microsoft, ενώ το Foundem είναι τμήμα ενός εμπορικού ομίλου χορηγός του οποίου είναι η Microsoft.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να επισημανθεί ότι η έρευνα αυτή έχει μορφή προκαταρκτικής εξέτασης και ενδέχεται να μην προκύψουν λόγοι περαιτέρω διερεύνησης.

Link.png Site: techradar.com

Δημοσ.

Στραβομουτσουνιάζει η microsoft που δεν κατάφερε και πολλά με το bing και αρχίζει τα τσαλιμάκια.

Παίζονται μεγάλα συμφέροντα, σιγά μην άφηναν έτσι.

Δημοσ.
Στραβομουτσουνιάζει η microsoft που δεν κατάφερε και πολλά με το bing και αρχίζει τα τσαλιμάκια.

Παίζονται μεγάλα συμφέροντα, σιγά μην άφηναν έτσι.

Μωρε δεν έχεις άδικο αλλα ουτε η Ε.Ε. εχει άδικο εγω το εχω πει οτι για την google θα γίνει 3ος παγκόσμιος πόλεμος.

To θεμα ειναι ομως οτι υπάρχουν τοσα και τοσα μονοπώλια που πρέπει να θίξουν και οχι την google και την ms με τον IE.

Δηλαδή έλεος.

Δημοσ.

Πάλι η Microsoft φταίει για τις ανοησίες των άχρηστων γραφειοκρατών της EE; Μήπως η ίδια δεν έχει πληρώσει στην ΕΕ τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν ποτέ επιβληθεί; :-)

Δημοσ.
Πάλι η Microsoft φταίει για τις ανοησίες των άχρηστων γραφειοκρατών της EE; Μήπως η ίδια δεν έχει πληρώσει στην ΕΕ τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν ποτέ επιβληθεί; :-)

Mη κολλάς εκει και η ms να μην ηταν θα ήταν το yahoo κλπ :-D

Δημοσ.

Ακριβώς η google είναι στόχος επειδή είναι η κυρίαρχη, δεν υποστηρίζω καμία εταιρία.

Αν και καλύτερα η google όταν βλέπεις τα εναλλακτικά σενάρια. Για αυτό και είναι και πρώτη.

Δημοσ.
Αν και καλύτερα η google όταν βλέπεις τα εναλλακτικά σενάρια. Για αυτό και είναι και πρώτη.

Το ίδιο μου κάνει αν η Google είναι η πρώτη ή η τελευταία, ή αν είναι η Microsoft ή η Yahoo και πάει λέγοντας. Τις αηδίες της ΕΕ απεχθάνομαι που το μόνο που την ενδιαφέρουν είναι πρόστιμα, γελοίες επιτροπές και βαρύγδουπες δηλώσεις.

Και όσο γελοία θεωρούσα την ιστορία με το δήθεν μονοπώλιο του internet explorer άλλο τόσο γελοία θεωρώ την ιστορία με το Google που δήθεν δεν αφήνει ευρωπαϊκά search engines να διαπρέψουν. Μου θυμίζει την κλασική ποντιακή παροιμία πως "της κοντής 'βούρτσας' της φταίνε οι τρίχες". :lol:

Δημοσ.
Τις αηδίες της ΕΕ απεχθάνομαι που το μόνο που την ενδιαφέρουν είναι πρόστιμα, γελοίες επιτροπές και βαρύγδουπες δηλώσεις

Money makes the world go around, the world go around .... Για τα λευτά τα κάνει όλα για τα λευτά μας αγαπά :mrgreen: :-D

Δημοσ.
Money makes the world go around, the world go around .... Για τα λευτά τα κάνει όλα για τα λευτά μας αγαπά :mrgreen: :-D

Συκοφαντίες. Εγώ νομίζω πως η ΕΕ ενδιαφέρεται για το καλό μας και μας περιβάλλει με αγάπη και στοργή. :lol:

Δημοσ.
Συκοφαντίες. Εγώ νομίζω πως η ΕΕ ενδιαφέρεται για το καλό μας και μας περιβάλλει με αγάπη και στοργή. :lol:

Maybe :lol: αλλά δεν νομίζω να μας λένε πάντα το truth :devil:

Δημοσ.

Άμα γινόταν στην ελλάδα η εξεταστική θα μίλαγα για μίζες αλλά τώρα όχι, αυτοί ξέρουν να κρύβονται καλύτερα! :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...