Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάνει αρκετές τέτοιες μετατροπές και με βόλεψε πολύ το Popcorn Audio Converter, που είναι gui για το eac3to (φυσικά) και περιλαμβάνει και πολλά tools.

Την πρώτη φορά που θα το τρέξεις θα σου ζητήσει να κατεβάσει τα tools, άστο να το κάνει.

Δημοσ.

καλησπερα,εκανα φορματ σε μια ταινια HD τον ηχο απο DTS σε ac3 με το προγραμα XviD4PSP.η τανια ηταν αποθηκευμενη στον εξωτερικο σκληρο μου δισκο

και ηθελα να την δω στην τηλεοραση μου μια samsung 7000.Eιδα οτι μετα την μετατροπη εχασα τους υποτλιτους δεν επεζαν ενω το φορματ στον ηχο ειχε γινει κανονικα.τι εκανα λαθος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως σου άλλαξε το όνομα του αρχείου κατά την μετατροπή;

Οι υπότιτλοι είναι σε αρχείο srt;

Σιγουρέψου ότι το όνομα του mkv και του srt είναι ακριβώς τα ίδια.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.
Μήπως σου άλλαξε το όνομα του αρχείου κατά την μετατροπή;

Οι υπότιτλοι είναι σε αρχψείου srt;

Σιγουρέψου ότι το όνομα του mkv και του srt είναι ακριβώς τα ίδια.

το αρχεο των υποτιτλων ειναι διαφορετικο..πριν τοο φορματ του ηχου το διαβαζε κανονικα και ειχα υποτιτλους

Δημοσ.

Κάνε μετονομασία στους υπότιτλους ώστε να έχει το ίδιο όνομα με το mkv.

Υπάρχει μια περίπτωση οι υπότιτλοι να ήταν μέσα στο mkv και μετά την μετατροπή να τους αφαίρεσες.

Δημοσ.
Κάνε μετονομασία στους υπότιτλους ώστε να έχει το ίδιο όνομα με το mkv.

Υπάρχει μια περίπτωση οι υπότιτλοι να ήταν μέσα στο mkv και μετά την μετατροπή να τους αφαίρεσες.

ακολου8ησα ακριβως τισ οδηγιες του link...και το προγραμμα μου φορτωσε στην αρχη 2 αρχεια

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Με το Bigasoft Audio converter. Μέσα σε πολύ λίγα λεπτά έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Ένας μικρός οδηγός:

1.Ανοίγεις το πρόγραμμα.

Αριστερά κάνεις κλικ στο Add File και διαλέγεις την ταινία σου.

Κάτω αριστερά στο profile : διαλέγεις AC3 – Dolby Digital AC-3.

Στην ίδια ευθεία κάνεις κλικ στο setting…. Και σου ανοίγει ένα νέο παράθυρο Advanced Settings. Κάνεις κλικ στο Advanced.

Και διαλέγεις

Audio Codec ac3

Audio Bitrate 448

Sample Rate 48000

Channels 5.1

Πας κάτω κάνεις τικ στο Apply to All και μετά οκ

Destination Browse εκεί που θέλεις να σωθεί το καινούργιο αρχείο ήχου και μετά convert πατώντας το μεγάλο μπλε κουμπί.

2.Μετά με το mkvmerge Gui ενσωματώνεις το αρχείο ήχου στην ταινία, με την προϋπόθεση το αρχείο ήχου και η ταινία να έχουν το ίδιο όνομα.

Αυτά φίλοι μου.

Δημοσ.

Φίλε HARIS, επειδή δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω στις απαντήσεις σου θα σου κάνω μερικές ερωτήσεις και απάντησε σε αυτές να δούμε τι φταίει.

1. την μετατροπή την έκανες με το popcorn ή με το xvid4psp τελικά;

2. Μετά την μετατροπή ο ήχος έπαιξε κανονικά;

3. Οι υπότιτλοι είναι σε αρχείο srt Που συνοδεύουν το mkv;

4. Όταν έκανες την μετατροπή, το πρόγραμμα σου δημιούργησε ένα 2ο αρχείο και το αποθήκευσε εκεί που του είπες. Έβαλες το αρχείο των υπότιτλων στον ίδιο φάκελο με το mkv και σιγουρεύτηκες ώστε να έχει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο όνομα;

π.χ.

movie.mkv

movie.srt

5. Τι εννοούσες όταν είπες ότι το πρόγραμμα σου φόρτωσε στην αρχή δύο αρχεία; Ποια είναι αυτά τα αρχεία; Το popcorn σου ζητάει να του πεις ποιο αρχείο να μετατρέψει και από κάτω επιλέγεις σε ποιον φάκελο θα το σώσει, αυτό εννοείς;

Δημοσ.

Αν θελεις να βαλεις τους υποτιτλους κατευθειαν μεσα στο mkv δοκιμασε το mkvmerge GUI .

Μπορεις με αυτο βαλεις ή να βγαλεις υποτιτλους,γλώσσες κτλ

Δημοσ.

Επανέρχομαι και σας λέω ότι πολύ μα πάρα πολύ ποιο εύκολα και γρήγορα η μετατροπή γίνεται με τον τρόπο που ανέφερα στην προηγούμενη είσοδό μου δηλαδή με το Bigasoft Audio Converter και κατόπιν με το mkvmerge GUI

Δημοσ.

@gpapai

Φίλε το είδα και πριν το πρόγραμμα που προτείνεις και αφου επιμένεις θα σου πω την άποψη μου.

1ον ΔΕΝ είναι δωρεάν (το "και τι έγινε" δεν είναι απάντηση). Και το popcorn και το mp42mkvac3 (που αναφέρει ο k_w_t) είναι δωρεάν και βασίζονται στο πολύ καλό eac3to και φαντάζομαι και το biga στο ίδιο θα βασίζεται.

2ον Ο "πολύ μα πάρα πολύ ποιο εύκολος" τρόπος είναι να κάνεις την μετατροπή στο ένα πρόγραμμα και μετά να κάνεις merge τα αρχεία με άλλο ή να στα κάνει όλα το ίδιο το πρόγραμμα (που είναι και δωρεάν);

Τέλος, το πρόβλημα του haris δεν είναι πλέον η μετατροπή του ήχου αλλά το ότι δεν βλέπει τους υπότιτλους (τουλάχιστον έτσι κατάλαβα από τα τελευταία του post).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...