Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξερω αν το εχω κανει post στην σωστη κατηγορια αλλα ας δουμε το θεμα...

Προσφατα μου στειλανε ενα κινητο απο Αμερικη (οχι ebay, αλλα απο γνωστο μου).

Το δεματακι σταλθηκε με την υπηρεσια της USPS GXG, η οποια εγγυαται οτι σε 3 μερες 8α το εχω στα χερια μου. Ενταξει βεβαια ηξερα οτι στην Ελλαδαρα μας αυτο δεν παιζει να γινει αλλα περιμενα οτι θα το εχω σε μια εβδομαδα...

Λοιπον, στο προβλημα μου τωρα...

Για κακη μου τυχη τηνη υπηρεσια αυτη του USPS την αναλαμβανει η FedEx. Σημερα το πρωι λοιπον, δευτερη εβδομαδα αναμονης, ελαβα ενα mail, το οποιο περιττο να πω οτι ηταν λες και το ειχε γραψει Αλβανος, με συνταξη οτι να'ναι και λαθος ημερομηνιες και μου ελεγε να επικοινωνησω με μια κυρια ταδε για να κανονισω για τον εκτελωνισμο της αποστολης μου...

Αφου δεν καταφερα να βρω την συγκεκριμενη κυρια καθως το τηλεφωνο που μου εδωσαν δεν λειτουργουσε, επικοινωνησα με καποιον κυριο στο τηλεφωνικο κεντρο ο οποιος μου ειπε οτι θα μου στειλουν με mail την προσφορα τους για τον εκτελωνισμο...

Αφου το εψαξα λιγο σε διαφορα forum ειδα οτι σε παρομοιες περιπτωσεις μπορει να ζητανε μεχρι και 200 ευρω, προφασιζομενοι χρεοι τελωνειου, διαφορα χαρτια, αμοιβη εκτελωνιστη, κτλ...

Να σημειωσω οτι το πακετακι ηταν δηλωμενο σαν gift με αξια 100 δολλαρια.

Και τωρα οι ερωτησεις μου...

• Πως ξερω εγω οτι τα λεφτα που θα μου ζητησουν δεν ειναι νταβατζιλικι δικο τους και ουδεμια σχεση δεν εχουν με τελωνειο...??? Σιγουρα θα ζητησω να μου στειλουν καποιο επισημο εγγραφο αλλα δε νομιζω να λαβω κατι...
  • Απο την στιγμη που ειναι δηλωμενο σαν δωρο και με σχετικα μικρη αξια, κατα ποσο μπορουν αυτη να πουνε οτι αξιζει παραπανω και να με χρεωσουν αναλογα ?? Δηλαδη πρεπει να πληρωσω για να παραλλαβω το δωρο μου ????
  • Εστω οτι χρειαζεται να πληρωσω ενα ποσο στο τελωνειο αναλογα με την δηλωμενη αξια του προιοντος, ειμαι υποχρεωμενος να πληρωσω και αμοιβη εκτελωνιστη ? Αυτο δε θα επρεπε να ειναι δικια τους δουλεια και να το εχουν προβλεψει οι ιδιοι ?

Να σημειωσω επισης οτι το ιδιο ακριβως τηλεφωνο που μου ειχαν στειλει ξανα και μου ηρθε με το ταχυδρομειο, τα χρεη εκτελωνισμου που πληρωσα ηταν μονο 3 ευρω!!!! Αρα πως αυτοι θα ζητανε ενα σωρο λεφτα ???

Ξερει καποιος τι παιζει νομικα με το ολο θεμα και κατα ποσο μπορουν αυτοι να ζητανε λεφτα ? Γιατι οπως διαβασα και σε αλλα φορουμ οι ιδιωτικες courrier το εχουν ως τακτικοι να ζητανε παραπανω λεφτα δηθεν για τελωνειο/εκτελωνισμο κτλ και ειμαι σιγουρος οτι απλα τα βαζουν στην τσεπη τους, αν οχι ολα, σιγουρα το μεγαλυτερο ποσο, ισως και σε συνεργασια με τελωνειακους...

Μπορω να κανω καπου καποια καταγγελια, η εστω να τους πω κατι για να τους τριξω λιγο τα δοντια ?? Οχι τιποτα αλλο αλλα το χρυσοπληρωσα για να ερθει γρηγορα (95 δολλαρια μεταφορικα) και το θεωρω μεγαλη απατη να μου ζητανε παραπανω για δηθεν αμοιβες εκτελωνιστων, κλπ...

Οποιος ξερει κατι η εχει καποια σκεψη σχετικα με το θεμα θα μου φαινοταν πολυ χρησιμο...

Ευχαριστω για την υπομονη σας...

Δημοσ.

To 1o απλώς δεν το ξέρεις..

Το 2ο μπορεί κάποιος να το δηλώνει ως δώρο, αλλά και πάλι το τελωνείο μπορεί να το ανοίξει.

Για το 3ο... ΕΛΛΑΔΑΡΑ!

Δημοσ.

Ωραια και ας πουμε οτι ειναι δηλωμενο σαν δωρο και το τελωνειο το ανοιγει. Η τιμη που το δηλωσε ο αποστολεας δεν μετραει καθολου ? Και τελος παντων η courrier κανονικα πρεπει να ζηταω μονο τα του τελωνειου και οχι κατι παραπανω...

Δημοσ.

για να ειμαι ειλικρινης σε τετοιες περιπτωσεις(τυγχανει ο ξαδερφος μου να μενει Αμερικη)μου στελνει παντα ενα δεμα με την ενδειξη Gift(χωρις αναγραφομενο ποσο) και δευτερο δεμα-φακελο με την αποδειξη!και δοξα το θεο δεν ειχα καθυστερησεις!

Συνηθως εχω ακουσει απο γνωστους παρομοιες ιστοριες οπου σου ζητουν να πληρωσεις το φπα!παρολο που το προιον το εχεις αγορασει απο αλλη χωρα και εχεις ηδη καταβαλει το συγκεκριμενο ποσο του φορου στη χωρα αγορας!απλα αυτο χαρακτηριζεται και ως νταβατζιλικι

Δημοσ.

Μεγαλο νταβατζιλικι. Και εστω οτι πληρωνω στο τελωνειο οτι απαιτειται. Η courrier απο που και ως που μου στελνει προσφορα? Ειναι σαν να λενε, ας στειλουμε στα κοροιδα και οτι ψαρια πιασουμε...

Δημοσ.

Μερικές εταιρίες κουριερ αναλαμβάνουν αυτές τον εκτελωνισμό και προφανώς χρεώνουν και μια αμοιβή για αυτό. Κανόνισε να το εκτελωνίσεις μόνος σου για να αποφύγεις τα επιπλέον έξοδα.

Δημοσ.

Γίά σου φίλε μου johny 21a

Μέσw ebay είναι? αν είναι έτσι, πρέπει να δηλωθεί έως 45€ για να μην πληρώσεις τελωνε'ιο, σα δώρο.Κάτι δε μου πάει καλά πάντως.. Αφού είναι σα δώρο,δεν έπρεπε ναχει χρέωση στο τελωνείο. ΟΚ πες τους να το δηλώσουν 44€ αυτοί ξέρουν......ισως χιχι

διάβασε και αυτό,

http://www.carputermania.gr/forum/showthread.php?t=920&page=3

Δημοσ.
Οποιος ξερει κατι η εχει καποια σκεψη σχετικα με το θεμα θα μου φαινοταν πολυ χρησιμο...

Θέλοντας να βοηθήσω την συζήτηση και να προστατέψω τους φίλους του forum που σκέπτονται να αγοράσουν από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καταθέσω το δικό μου …..πάθημα …

- Έχω πραγματοποιήσει πάρα πολλές αγορές μέσω web (πάνω από 100 ίσως εδώ και μία δεκαετία) από χώρες της Ε.Ε (κατά βάση Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία αλλά και Ιταλία, Ιρλανδία κλπ). Ουδέποτε αντιμετώπισα κανενός είδους πρόβλημα…. (Paypal κυρίως αλλά και απλή κατάθεση της πιστωτικής κάρτας όταν δεν υφίσταται Paypal, απλά εκεί κοιτάμε περισσότερο τις πιστοποιήσεις του site…)

-Τον Ιούλιο του 2009 πραγματοποίησα την πρώτη μου αγορά από χώρα εκτός Ε.Ε και συγκεκριμένα από USA, αξίας με μεταφορικά ( DHL) 122 ευρώ…

- Γνωρίζοντας τους κινδύνους περί τελωνείου (ειδικά με UPS, DHL…klp) αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά αφού επρόκειτο περί απλού ρουχισμού και πίστευα ότι …. εεεε, μπορεί να κάνουν τα «στραβά μάτια»… ή στο κάτω-κάτω θα καταβάλω 30-40 ευρώ και θα κλείσει το θέμα……..

- Μετά δύο (2) μέρες από την online αγορά με πήραν τηλέφωνο από την DHL Hellas για να με ενημερώσουν ότι το …δέμα (ένα παντελόνι & 3 ζώνες), έπρεπε να περάσουν τελωνείο……

… σε ερώτησή μου για το κόστος με ενημέρωσαν ότι θα ξεπεράσει τα 100 ευρώ !!!!!!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥ (…μα για ένα παντελόνι & 3 ζώνες παντελονιού μιλάμε….) μου απάντησαν με το εξής:

Αγαπητέ κύριε …………

Σε συνέχεια του μηνύματός σας, θα ήθελα αρχικά να εκφράσω την ειλικρινή μου λύπη, εκ μέρους της DHL, για οποιαδήποτε ανησυχία έχει δημιουργηθεί στην προκειμένη περίπτωση και να παράσχω τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες και τις χρεώσεις εκτελωνισμού εισερχόμενων αποστολών.

Βάσει νόμου και τελωνιακών οδηγιών, οποιαδήποτε αποστολή από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δηλωθείσα αξία άνω των 22€ (η υπογράμμιση δική μου)είναι αντικείμενο εκτελωνισμού στην χώρα μας, για την πληρωμή φόρων και δασμών.

Η παραπάνω διαδικασία δημιουργεί επιπλέον έξοδα για τον παραλήπτη, τα οποία οφείλονται και συνδέονται αποκλειστικά με την υποχρέωση εκτελωνισμού της αποστολής και δεν αφορούν μεταφορικά έξοδα. Τα έξοδα αυτά αναλυτικά είναι τα ακόλουθα:

(α) 32,00€ - Πρακτορειακά Δικαιώματα, που επιβάλλονται από τις αεροπορικές και μεταφορικές εταιρείες για την μεταβίβαση της Διατακτικής προς το Τελωνείο Αερολιμένος.

(β)12,50€ - Εργατικά έξοδα φορτοεκφόρτωσης και μεταφοράς της αποστολής από την αποθήκη του Τελωνείου στο χώρο παραλαβής (για αποστολές μέχρι 5.0 κιλά)

(γ) 6.50 € -Αποθήκευτρα, για χρέωση ανά δέμα ανά ημέρα (ισχύει για αποστολές που παραμένουν στην αποθήκη πάνω από 48 ώρες και εξαιρούνται Κυριακές και επίσημες αργίες)

Στην περίπτωση που η ανάθεση του εκτελωνισμού γίνει στο συνεργαζόμενο με την DHL εκτελωνιστικό γραφείο τα έξοδα εκτελωνισμού που προκύπτουν είναι 98,00€ (Συμπεριλαμβάνει και τα Εργατικά έξοδα).

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι δασμοί & φόροι του τελωνείου και είναι ανάλογα με το περιεχόμενο και την αξία της κάθε αποστολής.

Ελπίζω τα παραπάνω να αποτελούν τις απαραίτητες διευκρινήσεις, παραμένουμε πάντα στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία.

Με εκτίμηση,

DHL Express Hellas S.A

128, Georgikis Scholis Str

570 01 Thessaloniki

Greece

... Φτάσαμε λοιπόν τα 149 ευρώ (για δέμα 122 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά, να ξαναθυμίσω) χωρίς τους ...δασμούς & φόρους του τελωνείου..... :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

...ΕΛΕΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.....

......ΠΡΟΣΕΞΤΕ ή τουλάχιστον να είστε υποψιασμένοι ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΜΒΕΙ.....

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Θελω να σας ρωτησω κι εγω κατι για ενα παρομοιο προβλημα, και γραφω εδω για να μην ανοιξω καινουριο τοπικ..

Εκανα κι εγω μια παραγκελεια απο αμερικη και σαν νεος στον χωρο δεν ηξερα τα κολπα και μου ζητανε τωρα να πληρωσω τελωνειο. Η αγορα που εκανα ηταν μια καμμερα με αδιαβροχη θηκη. Οι ηλεκτρονικες συσκευες απ'οτι ξερω φορολογουναι παραπανω, ετσι μπορω να ζητησω να μου φορολογισει διαφορετικα την θηκη απο την καμερα??

Δημοσ.

Η ζωή αυτών που αγοράζουν απο χώρες εκτός Ε.Ε θα γίνει πολύ καλύτερη οταν κατανοήσουν επιτέλους οτι η λέξη "gift" στο δέμα ΔΕΝ αποτελεί εγγύηση για μη πληρωμή φόρων.

Διαφορετικά θα έβαζα και γω τον "θείο" απο αμερική να μου στείλει μια Harley σαν "gift" και όλα μέλι γάλα.

Τα παραπάνω τα γνωρίζω απο πρώτο χέρι (έχοντας δουλέψει σε εταιρεία κούριερ και έχοντας μιλήσει με δεκάδες τελωνειακούς), αλλά και με λίγη κοινή λογική φτάνει ο οποιοσδήποτε σε αυτό το συμπέρασμα. Κάθε εισαγωγέας θα ζήταγε να μπαίνει το "gift" σε κάθε κούτα (ή το "sample -άλλο κόλπο των "πονηρών") και κανείς δεν θα πλήρωνε δασμούς. Όπως καταλαβαίνετε , κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί....

Δημοσ.

^^^ Αυτο + Ποτε με κουριερ εξω απο ΕΕ.

99% θα περασει τελωνειο.

Μονο με απλο ταχυδρομειο, οπου εκει οι πιθανοτητες ειναι αρκετα πιο ευνοϊκές.

Δημοσ.

Παιδες,φίλος ετοιμάζεται να προβεί σε μια μεγαλουτσικη αγορά απο αμερική...

Μεχρι προτινος γνωριζα (δεν ετυχε να πραγματοποιησω αγορα εκτος ΕΕ) πως ΑΝ το δεμα εχει ενδειξη δώρου δεν υπάρχει προβλημα.

Διαβάζω ομως εδω, πως και παρ'ολη αυτή την ενδειξη μπορεί να ζητηθει να εκτελωνισθεί.

Ισχύει τελικά αυτό? κάποιο άλλο παραθυράκι δεν υπάρχει? μιλάμε για αγορά περίπου 2000ε,ανταλλακτικών αυτοκινήτου.

Αν εινια να πληρωσει τελωνειο,τα παιρνει απο ελλαδα...

Αναμένω τα φώτα σας.

(δεν τον νοιαζει ο χρονος παραλαβης,δηλ δεν ειναι απαραιτητη προυποθεση η αποστολη με κουριερ).

Δημοσ.

Mεγάλα δέματα συνήθως ανοιγονται με ότι αυτό συνεπάγεται ( οποτε μάλλον θα περάσουν τελωνίο ( με οποιο τρόπο και να σταλλουν )

Απο εκει και πέρα courier ανοιγονται ολα και το Gift δεν περναει . Το courier χρεωνει τα χρηματα του τελωνειου + την αμοιβή τους για τον εκτελωνισμο ( Για ολα δίνουν παραστατικα )Τον εκτελωνισμο μπορεις να τον κανεις μόνος σου αλλά είναι μια διαδικασια που Θα σου φάει μια μέρα ( να τρέχεις στο αεροδρόμιο , αναμονή , απο την μια υπηρεσία στην αλλή , απροθυμία υπαλλήλων να εξυπηρετουν μεμονομένα για να μην γινει συνήθειο και πάει ολος ο κοσμος μετα και κάνει το ιδιο ....κτλ κτλ )

Δημοσ.

Εγω παιδες παρήγγειλα ενα jacket απο America και αξια = 160 € περιπου και ηρθε με UPS. Δεν ειχα ενδειξη gift. Τελωνειο = 66€ σημερα που μιλησα +2€/μερα οσο καθηστερω... ΕΛΕΟΣ.. και το γ@maτο ξερετε πιο ειναι? Οτι αν δεν εχω καποιον Αθηνα (ειμαι Κρητη) για να το εκτελωνησει η ιδια η UPS θελει αλλα ~65 και να μου το στειλει.

ΓΟΥΑΤ ΔΕ ΦΑΚ.-

160--> 290

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...