Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το δημοφιλές video site Youtube κλείνει πέντε χρόνια ζωής στην διαδικτυακή του παρουσία καταφέρνοντας να αποσπάσει μια θέση στην καθημερινότητα του κάθε χρήστη που χρησιμοποιεί το Internet. Σε ένα blog που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των πέντε χρόνων, γίνεται αναφορά στη συνεισφορά του Youtube και στους λόγους για τους οποίους αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σημερινού Internet.

Ο Chad Hurley, συνιδρυτής και CEO της σελίδας, δηλώνει ότι «το 2005, όταν κατοχυρώσαμε το domain του Youtube, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μέρος όπου ο καθένας αξιοποιώντας την κάμερα και τη σύνδεσή του, να μπορεί να μοιραστεί μια δικιά του ιστορία. Πέντε χρόνια μετά, πιστεύουμε ότι είμαστε μέσα στις δεσμεύσεις και στα αρχικά πλάνα μας». Ακόμα ο Hurley έθεσε ως στόχο την βελτιστοποίηση της ποιότητας των υπηρεσιών, μειώνοντας το χρόνο φόρτωσης των βίντεο παράλληλα με την αύξηση της ανάλυσής. Επίσης, θεωρεί τη συμβατότητα με οποιαδήποτε συσκευή καθώς και την προσβασιμότητα από οπουδήποτε και από τον καθένα, ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει.

Πρόσφατα, η σελίδα έκανε ένα μεγάλο βήμα ανανέωσης στις υπηρεσίες της, ξεκινώντας τις δοκιμές του HTML5 ώστε να μην είναι αναγκαία η προσθήκη του Flash Player για την αναπαραγωγή των βίντεο.

Να σημειωθεί ότι το Youtube εξαγοράστηκε από την Google το Νοέμβριο του 2006 έναντι $1,65δις.

Link.png Site: techradar.com

Link.png Site: Wikipedia

Επεξ/σία από dimitris2006
Δημοσ.

Και σε μένα μου φαίνονται πολύ λίγα. Δηλαδή μέσα σε 2 χρόνια έγινε τόσο πολύ δημοφιλές;

Να τα εκατοστήσει λοιπόν

Δημοσ.

Πώπω και εγώ περισσότερα χρόνια νόμιζα ότι λειτουργούσε ! :o

Όπως και να ΄χει καλή του συνέχεια !

Δημοσ.
Πώπω και εγώ περισσότερα χρόνια νόμιζα ότι λειτουργούσε ! :o

Όπως και να ΄χει καλή του συνέχεια !

και εγω νομιζα οτι ειναι περιπου 10 χρονια ΟΝ......................:confused:

Δημοσ.

Τελικά σε όλους το ίδιο μας φάνηκε. Είχα την εντύπωση ότι υπήρχε πολύ παραπάνω. Πριν το 2005 δεν είχαμε youtube; omg :P

Δημοσ.
Τελικά σε όλους το ίδιο μας φάνηκε. Είχα την εντύπωση ότι υπήρχε πολύ παραπάνω. Πριν το 2005 δεν είχαμε youtube; omg :P

Υπήρχε ήδη το Metacafe απο το 2002. Επίσης το eBaum's World που είναι επίσης πιο παλιό απο το YT.

Δημοσ.

The domain name "YouTube.com" was activated on February 15, 2005,[3] and the website was developed over the subsequent months. The creators offered the public a preview of the site in May 2005, six months before YouTube made its official debut.

πως περνάει ο καιρός ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...