Προς το περιεχόμενο

Παλιά PC games και Windows 7 X64

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, εδώ και κάνα 2 μέρες με έπιασε μια μανία να εγκαταστήσω όλα τα παλιά αγαπημένα παιχνίδια που είχα στην συλλογή μου στο νέο αυτό λειτουργικό και αντιμετώπισα ουκ ολίγα προβλήματα...

Αποφάσισα λοιπόν ότι καλό θα ήταν να υπάρχει ένα thread με συμβουλές για το πως να κάνουμε να δουλέψει κάθε ένα από τα παιχνιδάκια αυτά... Ποστάρετε λοιπόν και εσείς πως αντιμετωπίσατε παρόμοια τυχόν προβλήματα με οποιδήποτε τίτλο...

Ξεκινάω εγώ λοιπόν:

1)Παιχνίδια που τρέχουν κανονικά μόνο με αλλαγές στο παράθυρο συμβατότητα

- Seven Kingdoms II: The Frythan Wars

- Baldur's Gate 2

- Medieval Total War/MTW Viking Invasion***

- Septerrra Core****

- Carmageddon 95

- Shogun Total War

- Grim Fandago

Βρείτε το exe του παιχνιδιού, κατόπιν πατήστε δεξί κλικ, πάτε στην καρτέλα συμβατότητα (compatibility) και τσεκάρετε μια από τις εκδόσεις των windows (συνήθως Windows 98/ME και για πιο νέα παιχνίδια Windows XP service Pack 2 ή 3)

Επίσης τσεκάρετε τα:

-disable desktop composition

-disable scaling on high DPI setting

-run as administration (εχω στα αγγλικά τα win7, δεν γνωρίζω την ακριβή μετάφραση των επιλογών)

*** Το Medieval Total War/Viking Invasion πτάει πολύ συχνά μυνήματα σφάλματος παρά τις ρυθμίσεις, δεν ξέρω πως να το διορθώσω, καμιά ιδέα κανείς?

**** Πριν κάνετε εγκατάσταση το Septerra Core, τρέξτε σε συμβατότητα win98 και το setup.exe

2) Παιχνίδια που βγάζουν μύνημα για παλιά έκδοση του directX

Σε μερικά παιχνίδια πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε Update τα αρχεία του DirectX9 και 10 που βρίσκονται στα Windows 7. Για να το κάνετε αυτό κατεβάστε το directX web setup (που βρίσκεται εδώ: http://download.microsoft.com/download/1/7/1/1718CCC4-6315-4D8E-9543-8E28A4E18C4C/dxwebsetup.exe ), και κάντε την ενημέρωση απλά. Αν κάνετε download το DirectX 11 δεν θα λυθεί το πρόβλημα!

3)Παιχνίδια που έχουν πρόβλημα με την απεικόνιση των χρωμάτων

{Λειτουργεί σε όλα (μάλλον) τα παιχνίδια που έχουν πρόβλημα με την απεικόνιση των χρωμάτων, δλδ τα χρώματα φαίνονται όπως την εικόνα που ακολουθεί (screenshot απο Age Of Empires 2):

newbitmapimageg.th.jpg

}

- Age Of Empires II The Age Of Kings / The Conquerors

- Worms Armageddon / Worms World Party *

- Roller Coaster Tycoon 2

- Seven Kingdoms: Ancient Adversaries

βήμα α) Πάτε στον φάκελο που βρίσκεται το αρχείο exe του παιχνιδιού

βήμα β) δημιουργήστε ένα άδειο έγγραφο κειμένου (.txt)

βήμα γ) Γράψτε το εξής κείμενο στο έγγραφο (το παράδειγμα είναι για το AOE 2)

taskkill /F /IM Explorer.exe

age2_x1.exe (εδώ βάζετε το όνομα του αρχείου exe του παιχνιδιού)

Start explorer.exe

βήμα δ) Μετονομάστε το εγγραψο χρησιμοποιώντας λατινικούς χαρακτήρες και αλλάξτε την μορφή του σε .bat

Βήμα ε) Για να τρέξετε το παιχνίδι χωρίς πρόβλημα ανοίξτε το αρχείο Bat, και όχι το exe του παιχνιδιού

*Στα Worms Armageddon & World Party, το παιχνίδι βγάζει σφάλμα αν πατήσει κανείς "create a new team", δεν ξέρω πως διορθώνεται αυτό :-( ---> Το σφάλμα αυτό εμφανίζεται αν το compatibility είναι στα Win98, διορθώνεται αν βάλεται compatibility με Win XP

4)ΕΙΔΗΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ :P

(παιχνίδια η αντιμετώπιση προβλημάτων των οποίων δεν εμπίπτει σε μια από τις πρηγούμενες γενικές κατηγορίες)

α) FreeSpace 2 SCP 3.6.10

- http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3175578&postcount=10

β) Warlords 3: Darklords

- http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3748240&postcount=18

5) ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ

- Return To Castle Wolfenstein

- FarCry

- Icewind Dale

- Icewind Dale II #

- The House of The Dead 3

- System Shock 2

- Heroes Of Might & Magic III

- Project IGI

- IGI 2: Covert Strike

- Serious Sam 2

- Aliens vs Predator 2

- Giants Citizen Kabuto

- Divine Divinity

- Caesar III ##

- Diablo 2

# Ενδέχεται να βγάζει μύνημα σφάλματος κατά την δημιουργία χαρακτήρα, μόλις φτάσετε στο "appearence", δεν ξέρω τι φταίει μερικές φορές το βγάζει, μερικές πάλι όχι. Κατα τ' άλλα λειτουργεί κανονικά. Ρυθμίσεις compatibility ΔΕΝ διορθώνουν αυτό το πρόβλημα

## Χρειάζεται εγκατάσταση του Macromedia Shockwave player, που βρίσκεται στο cd. Δεν αναγνωρίζει την τελευταία έκδοση του adobe shockwave player, για να ξεκινήσει η εγκατάσταση.

6) ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ!!!

- Corsairs Gold

Αυτάαααα, ότι άλλο προσθέσετε θα το βάλω στην λίστα...

Επεξ/σία από Alchemist`
  • Like 1
Δημοσ.

Χρήσιμες πληροφορίες! Μπράβο σου!

Μια σημείωση για την τρίτη περίπτωση, πως ο απότομος τερματισμός του explorer.exe μπορεί να επιφέρει κάποια σφάλματα σε κάποιες εφαρμογές που θα τρέχουν τότε στο background. Δυστυχώς στα 64bit δεν υπάρχει άλλη καλύτερη λύση (το wkColorFix "μισοδούλευε"). (Το έχω ψάξει πολύ λόγω του Worms)

Δημοσ.
Χρήσιμες πληροφορίες! Μπράβο σου!

Μια σημείωση για την τρίτη περίπτωση, πως ο απότομος τερματισμός του explorer.exe μπορεί να επιφέρει κάποια σφάλματα σε κάποιες εφαρμογές που θα τρέχουν τότε στο background. Δυστυχώς στα 64bit δεν υπάρχει άλλη καλύτερη λύση (το wkColorFix "μισοδούλευε"). (Το έχω ψάξει πολύ λόγω του Worms)

Όντως, κακώς δεν το ανέφερα στο αρχικό ποστ...

Όσων αφορά το Worms, έχεις και εσύ το ίδιο πρόβλημα με την δημιουργία νέας ομάδας από τα Options? Μόλις πατήσω το αντίστοιχο κουμπί μου βγάζει σφάλμα και κλείνει το παιχνίδι... Είναι κάτι που συμβαίνει αποκλειστηκά στο δικό μου σύστημα ή γενικό πρόβλημα? (Worms World Party)

Στο Problem details μου βγάζει αυτά:

Problem signature:

Problem Event Name: APPCRASH

Application Name: wwp.exe

Application Version: 1.0.0.0

Application Timestamp: 3a92a062

Fault Module Name: ntdll.dll

Fault Module Version: 6.1.7600.16385

Fault Module Timestamp: 4a5bdb3b

Exception Code: c0000005

Exception Offset: 0002e23e

OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1

Locale ID: 1033

Additional Information 1: d8ec

Additional Information 2: d8ec519469a2edeca7745bd0a9164963

Additional Information 3: 3254

Additional Information 4: 32544f7d74828b72da07b33358a93206

Read our privacy statement online:

http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:

C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το θέμα με το Worms λύθηκε... Ήθελε απλά συμβατότητα με WinXP SP2, το παραπάνω σφάλμα το βγάζει αν το έχεις compatibility με Win98.

Αυτό που δεν μπορώ να κάνω με τίποτα να τρέξει κανονικά είναι το Medieval Total War... Μετά από 2-3 turns στο campaign μου βγάζει appcrash... Έχω δοκιμάσει όλα τα settings αλλά τίποτα... Στο error log το σφάλμα λέει πως είναι το εξής:

>
C:\Source\VikingsPatch\Crusaders_TW\main3d_1.cpp(7115) : DirectX call : DDERR_SURFACELOST

Μπορεί να βοηθήσει κανείς?

Επιπροσθέτως στην λίστα προσθέθηκαν τα εξής παιχνίδια:

Icewind Dale, Icewind Dale 2, Shogun Total War, The House of the Dead 3, System Shock 2, Heroes Of Might & Magic III

Δημοσ.

Προσπάθησα να βαλω προχθές το blitzkrieg,με το που φορτώνει,ειναι σα να μενει στο παρασκήνιο ενω ακούγονται οι ηχοι της εισαγωγής και του κεντρικού μενού

Δημοσ.

Μια σημειωση ως προς το Heroes of Might and Magic III.

Σε καινουρια συστηματα θα σας πει οτι δεν εχει καταλληλη μνημη(πχ ζηταει 32ΜΒ και εχετε 2GB) Προχωράτε απροβλημάτιστα.

Πολύ καλό πόστ

Δημοσ.

Καλό νήμα Αλχημιστή,

για το Medieval Total War: από όσο θυμάμαι το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν με πρόβλημα "εκ γεννετής"...δηλαδή είχε από την αρχή πολλά προβλήματα (για την εποχή του ήταν σούπερ, δεν το συζητώ!). Αν θυμάμαι καλά -γιατί πάνε 6 χρόνια- πέρα από τυχόν ρυθμίσεις λόγω των Win 7 πιθανόν να θέλει και αλλαγή στα drivers της κάρτας. Παίζοντας με ΧΡ θυμάμαι το 2004, η εκδοση των ντραιβερς της NVidia ήτανε τότε πχ. γυρω στο 50 και ήθελε να κάνω αλλαγή στο 40 για να παίζω χωρίς προβλήματα.

Για το πολυαγαπημένο Age of Empires 2, από όσο λέγεται θέλει αλλαγή του χρήστη ως διαχειρηστή, δες εδώ:

http://www.age4greeks.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=64&t=2874

και επίσης δεν ξέρω αν θα σε ενδιαφέρει (bonus info :P) υπάρχει σχετικά νέο κολπάκι να παίζεις το ΑοΕ και σε widescreen ανάλυση, δες εδώ:

http://www.age4greeks.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=64&t=2876

Αν σε ζορίσει κάτι για το ΑοΕ2, επικοινώνησε με τους αντιμς, είναι πολύ εξυπηρετικά παιδιά.

• Moderators
Δημοσ.

Run As Administrator = Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Ο,τι αλλο θες απο ελληνικες μεταφρασεις πες.

+1 για sticky

• Moderators
Δημοσ.

Χωρίς να το έχω παίξει ξανά από την αρχή ως το τέλος, αλλά μόνο κάποιες αρχικές αποστολες, το FreeSpace 2 SCP 3.6.10 με τα 3.6.10 MediaVPs παίζει πλέον χωρίς κανένα πρόβλημα σε Windows 7 64 bit (και Ati 5770).

Το θέματα που είχα αρχικά ήταν:

1. Δεν έπαιζαν τα original videos, και έπρεπε να βρω και να κατεβάσω ένα πακετάκι με την επανασυμπίεση τους σε ogg (περιέχει 10 videos συνολικά) και να τα αντιγράψω στον υποκατάλογο \data\movies του φακέλου εγκατάστασης. (Και για το FSO το mod που μεταφέρει το αρχικό Freespace στη μηχανή του FS2, ισχύουν παρόμοια).

2. Χρειάστηκε να εγκαταστήσω το openAL για Windows.

3. Ακολούθησα τις οδηγίες για τη ρύθμιση του SCP που δίνονται εδώ.

Αυτά, τώρα είναι όλα ok! :-D

Δημοσ.

Προσπαθω να τρεξω μερικα σχετικα νεα adventures (A Vampire story, Art of murder) σε αναλυση 1920Χ1080 ωστε να βγαινουν σε τηλεοραση 47'' fullHD αντι για το μονιτορ.Προς το παρον τρεχουν σε ενα μικρο τετραγωνο πλαισιο στο κεντρο της Tv.Υπαρχει καποιος τροπος να γεμισουν την οθονη ?

Win7 64 Ati4890Hdmi

Δημοσ.

αν υπαρχει καποιο config file για το game .... τωρα το directory θα πρεπει να το βρεις εσυ ... μπορεις να αλλαξεις την αναλυση απο εκει και οχι μεσα απο το game (ανοιξε το με notepad)

μια τετοια περιπτωση ηταν με το lord of the rings the battle for middle earth 2 που ειχε μονο μεχρι 1280χ960 και επρεπε να το αλλαξεις απο το config file του σε οτι αναλυση ηθελες

Δημοσ.

http://www.widescreengamingforum.com/wiki/Essential_Games_List

Επισης για οσους ενδιαφερονται δειχνει τον τροπο να πειραζεις το Ini file και να φτιαχνεις την αναλυση στα μετρα σου γεμιζοντας την οθονη ,αυτο ισχυει για τα 4¨3 games που θελει να τα παιξει καποιος στο widescreen μονιτορ του

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έκανα χτες εγκατάσταση τα εξής παιχνίδια:

-Project IGI

-IGI 2: Covert Strike

-Aliens vs Predator 2

-Serious Sam 2

-Divine Divinity

-Seven Kingdoms: Ancient Adversaries

-Giants Citizen Kabuto

-Caesar 3

Με εξαίρεση το Seven Kingdoms, Που έχει το ίδιο πρόβλημα με τα χρώματα όπως το Age of Empires II, τα υπόλοιπα παίζουν κανονικά και βρίσκονται στην λίστα του πρώτου ποστ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...