Προς το περιεχόμενο

Πρεμιέρα της ψηφιακής τηλεόρασης

Psyx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 717
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εδώ μια CI κάρτα για MPEG4

Ενδιαφέρομαι να την αγοράσω μια και έψαχνα καιρό κάτι τέτοιο.

2 ερωτήσεις έχω μόνο:

1) Είναι συμβατή με όλες τις τηλεοράσεις? (έχω samsung 46'' 6th series με mpeg2 δέκτη)

2) Έχω ακούσει ότι με το που βάζεις ένα κανάλι καθυστερεί λίγα δευτερόλεπτα για την έναρξη της αναπαραγωγής. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιαφέρομαι να την αγοράσω μια και έψαχνα καιρό κάτι τέτοιο.

2 ερωτήσεις έχω μόνο:

1) Είναι συμβατή με όλες τις τηλεοράσεις? (έχω samsung 46'' 6th series με mpeg2 δέκτη)

2) Έχω ακούσει ότι με το που βάζεις ένα κανάλι καθυστερεί λίγα δευτερόλεπτα για την έναρξη της αναπαραγωγής. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Δες το link. Είναι συμβατό με όλες τις LCD TV.

IRDETO δεν είναι εάν και όταν κωδικοποιηθούν τα κανάλια?Ή καθυστέρηση στην αλλαγή καναλιών δεν δημιουργήτε εξαιτίας του λογισμικού?

Έχω δεί και αυτήν εδώ.Η καθυστέρηση δεν είναι μεγάλη(1-2 δευτ) μου είπαν.

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20251

http://www.majar.gr/neotion2.asp

Η κανω εγω χοντρο λαθος, η καπου λογω ελληνικης μεταφρασης ολοι μας εχουμε ψιλομπερδευτει οσον αφορα τη συμπιεση ενος σηματος σε μορφη mpeg και την κωδικοποιηση.

IRDETO δεν είναι εάν και όταν κωδικοποιηθούν τα κανάλια?Ή καθυστέρηση στην αλλαγή καναλιών δεν δημιουργήτε εξαιτίας του λογισμικού?

Έχω δεί και αυτήν εδώ.Η καθυστέρηση δεν είναι μεγάλη(1-2 δευτ) μου είπαν.

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20251

http://www.majar.gr/neotion2.asp

Προφανώς φίλε μου τα cam (ή μοντούλες) στα links σου επειδή είναι για Free To Air κανάλια δεν θα έχουν καθυστέρηση, & εκτιμώ ότι είναι καταλληλότερες σε σύγκριση με την άλλη που έχει αποκρυπτογράφηση για irdeto.

Irdeto2 ήταν (δεν ξέρω αν είναι ακόμη) το σύστημα κρυπτογράφησης της Νοva.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:19 ----------

Η κανω εγω χοντρο λαθος, η καπου λογω ελληνικης μεταφρασης ολοι μας εχουμε ψιλομπερδευτει οσον αφορα τη συμπιεση ενος σηματος σε μορφη mpeg και την κωδικοποιηση.

ΠΟυ έχεις μπερδευτεί ακριβώς;

Άλλο το εκπεμπόμενο σήμα (σε συμπίεση mpeg2 ή mpeg4) και άλλο η κρυπτογράφηση (irdeto, viaccess, nds, klp) Τα επίγεια ψηφιακά δεν θα έιναι κρυπτογραφημένα ... (προς το παρόν τουλάχιστον)

παιδιά εχει δοκιμασει κανεις τη μοντουλα που ανοιγει τα ψηφιακά να μας πεί εντυπώσεις και οχι εικασίες του τύπου άκουσα οτι ζεσταίνεται κλπ...

είναι Plug n' play?

Ηδη κάποια ηλεκτρονικα καταστηματα την πουλάνε κατω απο 60€

υ.γ. λειτουργεί στην 32u2000? δεν την είχε, όπως και πολλές άλλες, στη λιστα

Προφανώς φίλε μου τα cam (ή μοντούλες) στα links σου επειδή είναι για Free To Air κανάλια δεν θα έχουν καθυστέρηση, & εκτιμώ ότι είναι καταλληλότερες σε σύγκριση με την άλλη που έχει αποκρυπτογράφηση για irdeto.

Irdeto2 ήταν (δεν ξέρω αν είναι ακόμη) το σύστημα κρυπτογράφησης της Νοva.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:19 ----------

ΠΟυ έχεις μπερδευτεί ακριβώς;

Άλλο το εκπεμπόμενο σήμα (σε συμπίεση mpeg2 ή mpeg4) και άλλο η κρυπτογράφηση (irdeto, viaccess, nds, klp) Τα επίγεια ψηφιακά δεν θα έιναι κρυπτογραφημένα ... (προς το παρόν τουλάχιστον)

Εγω προσωπικα πουθενα, απλα ολοι εχουμε συνηθισει να μιλαμε για αποκωδικοποιητες, και οχι για δεκτες "αποσυμπιεσης συμπιεσμενου σηματος", πραγμα το οποιο ειναι τραγικα λαθος. Σκεψου πχ εναν ο οποιος εχει ενα δεκτη δορυφορικο free to air μονο, αλλα νομιζει οτι εχει "αποκωδικοποιητη" (ετσι του ειπαν στο μαγαζι), και οτι χωρις καμμια μετατροπη, απλα να ξεκινησει συνδρομη, μπορει να πιασει και νοβα λογου χαρη.

Μου την δίνει αφάνταστα όταν ακούω διάφορους να αποκαλούν τον δέκτη αποκωδικοποιητή.

Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν τον αποκαλούν αποδικοποιητή :P

Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να εξηγήσω σε φίλους και γνωστούς τι είναι το ένα και τι είναι το άλλο αλλα once a noob always a noob.

Δηλαδή είναι τελείως λάθος να λέμε οτι το σήμα είναι κωδικοποιημένο αντί για συμπιεσμένο; Όταν λέμε κάτι κωδικοποιημένο σημαίνει οτι είναι κρυπτογραφημένο δηλαδή; Και ο δέκτης αυτός θα είναι δέκτης αποσυμπίεσης (ή απλός δέκτης). Αν πούμε δέκτης αποκωδικοποίησης εννοούμε αποκρυπτογράφησης;

Κωδικοποιημένα είναι μόνο όσα είναι για συνδρομή;

Δηλαδή όταν κάνουμε search δεν το ψάχνουμε ώς decoder, αλλά ως decompressor (ή κάπως έτσι);

Ψιλά γράμματα, παιδιά. Το θέμα είναι να μας καταλαβαίνουν και να καταλαβαίνουμε τα άτομα που δεν ενημερώνονται ενεργά περί τεχνολογίας, αν δεν γίνεται αυτό τότε υπάρχει όντως πρόβλημα και ίσως αξίζει να τους «πρήζουμε» λίγο παραπάνω για να τους μάθουμε τη σωστή ορολογία.

Για την ιστορία, αν θέλουμε να γίνουμε υπερβολικά anal και επειδή εδώ είμαστε σε τεχνολογικό φόρουμ, ρίχνουμε μία ματιά στο PDF με τα specifications της Digea. Εκεί βλέπουμε ότι το STB αποκαλείται "receiver" (άρα «δέκτης») και περιέχει ένα σωρό επιμέρους μονάδες (κεφάλαιο 2. HARDWARE REQUIREMENTS): RF tuner («συντονιστής RF»), demodulator («αποδιαμορφοποιητής»; ), demultiplexer («αποπλέκτης»), video/audio decoder (να'τος κι ο «αποκωδικοποιητής»!) κλπκλπ...

Δηλαδή είναι τελείως λάθος να λέμε οτι το σήμα είναι κωδικοποιημένο αντί για συμπιεσμένο; Όταν λέμε κάτι κωδικοποιημένο σημαίνει οτι είναι κρυπτογραφημένο δηλαδή; Και ο δέκτης αυτός θα είναι δέκτης αποσυμπίεσης (ή απλός δέκτης). Αν πούμε δέκτης αποκωδικοποίησης εννοούμε αποκρυπτογράφησης;

Κωδικοποιημένα είναι μόνο όσα είναι για συνδρομή;

Σκέψου ότι ακόμη και η παλιά ασπρόμαυρη τηλεόραση έχει μέσα της έναν δεκτη αναλογικού σήματος.

Π.χ ένα pc monitor δεν έχει τη δυνατότητα τηλεόρασης γιατί του λείπει το tuner (δέκτης είτε αναλογικός είτε ψηφιακός).

Ο αποκωδικοποιητής χρησιμοποιείται στην περίπτωση που το σήμα λαμβάνεται κωδικοποιημένο (irdeto,viaccess,NDS..) ασχέτως συμπίεσης(mpeg2,mpeg4..).

Δηλαδή όταν κάνουμε search δεν το ψάχνουμε ώς decoder, αλλά ως decompressor (ή κάπως έτσι);

Ψάχνεις receiver.Δεν πουλάει κανείς πλέον αποκωδικοποιητές.Η αποκωδικοποίηση γίνεται με την βοήθεια της κάρτας που σου στέλνει ο πάροχος σου.

Μπορούμε να πούμε ότι το τηλεοπτικό σήμα εκπέμπεται κωδικοποιημένο απο την στιγμή που χρησιμοποιείται κάποιος αλγόριθμος συμπίεσης όπως mpeg-2 ή mpeg-4. Σε αυτή την περίπτωση για να το δούμε στην οθόνη πρέπει να αποκωδικοποιηθεί αντίστοιχα σε mpeg2 ή mpeg4.

Με την παραπάνω έννοια ναί ο δέκτης λέγεται και αποκωδικοποιητής (mpeg4 ή mpeg2 σήματος).

Τώρα εάν στο παραπάνω εκπεμπόμενο σήμα, προσθέσουμε και ένα σύστημα κρυπτογράφησης (irdeto, videoguard κλπ) τότε για να δούμε εικόνα στην οθόνη μας εκτός απο τον δέκτη (receiver) και την αποκωδικοποίηση του συμπιεσμένου σήματος (mpeg2 ή mpeg4) χρειαζόμαστε και ένα cam αντίστοιχο της κρυπτογράφησης καθώς και τρόπο να αποκρυπτογραφήσουμε το σήμα (μια κάρτα νοβα π.χ).

Μπορούμε να πούμε ότι το τηλεοπτικό σήμα εκπέμπεται κωδικοποιημένο απο την στιγμή που χρησιμοποιείται κάποιος αλγόριθμος συμπίεσης όπως mpeg-2 ή mpeg-4. Σε αυτή την περίπτωση για να το δούμε στην οθόνη πρέπει να αποκωδικοποιηθεί αντίστοιχα σε mpeg2 ή mpeg4.

Με την παραπάνω έννοια ναί ο δέκτης λέγεται και αποκωδικοποιητής (mpeg4 ή mpeg2 σήματος).

Τώρα εάν στο παραπάνω εκπεμπόμενο σήμα, προσθέσουμε και ένα σύστημα κρυπτογράφησης (irdeto, videoguard κλπ) τότε για να δούμε εικόνα στην οθόνη μας εκτός απο τον δέκτη (receiver) και την αποκωδικοποίηση του συμπιεσμένου σήματος (mpeg2 ή mpeg4) χρειαζόμαστε και ένα cam αντίστοιχο της κρυπτογράφησης καθώς και τρόπο να αποκρυπτογραφήσουμε το σήμα (μια κάρτα νοβα π.χ).

Χμμμ, πιο ακριβης αναλυση, thank you.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...