Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα στο The Rumbus είδαμε μια συνέντευξη με κάποιον που δήλωσε πρώην εργαζόμενος του Facebook. Στην συνέντευξη μίλησε για τα privacy settings του Facebook και πως οποιοσδήποτε υπάλληλος της εταιρίας μπορούσε απλά με ένα όνομα και έναν κύριο κωδικό να δει οποιοδήποτε προφίλ.

Ο πρώην υπάλληλος είπε στην συνέντευξη ότι υπήρχε κάποιος κύριος κωδικός ο οποίος έδινε πρόσβαση σε οποιονδήποτε λογαριασμό του Facebook και ότι γνώριζε ήδη 2 περιπτώσεις στις οποίες έγινε κατάχρηση του κωδικού, η οποία οδήγησε στην απόλυση των υπαλλήλων. Γράφει ωστόσο ότι ακόμη και η χρήση του κωδικού στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητη καθώς όλα τα στοιχεία βρίσκονται σε μια βάση η οποία είναι προσβάσιμη από το τεχνικό προσωπικό πολύ εύκολα.

Στην συνέχεια αποκαλύπτει ότι ο κωδικός δεν λειτουργεί πλέον αλλά υπάρχει ένα ειδικό λογισμικό το οποίο επιτρέπει στους υπαλλήλους την πρόσβαση σε όποιον λογαριασμό θελήσουν αρκεί να δηλώσουν τον λόγο έτσι ώστε σε περίπτωση κατάχρησης να υπάρξουν κυρώσεις.

Επίσης έγινε λόγος για το πως η εταιρία κρατάει στοιχεία για οτιδήποτε κάνουμε στην ιστοσελίδα της. Πόσες φορές κάνουμε κλικ ένα προφίλ, πόσες φορές είδαμε μια εικόνα, σε ποιους μιλάμε περισσότερο, τις προτιμήσεις μας προϊόντα ακόμη και τι λέμε στο chat. Στο τέλος τόνισε ότι όλα αυτά μένουν στα αρχεία της εταιρίας, ακόμη και αν σβήσετε τον λογαριασμό σας.

Φυσικά θα μπορούσε όλη αυτή η συνέντευξη να είναι απλά ένα αστείο, αλλά όλα αυτά είναι πολύ πιθανά… προσέχετε λοιπόν τι στοιχεία μοιράζεστε στο Facebook.

Source.png Πηγή: away.gr

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και να σου πω και κατι, να μπει ο προεδρος του fb στο προφιλ μου να δει τι??? αν ειμαι δεσμευμενος η τι φωτο εχω στο προφιλ μου??? :lol::lol::lol:

χεστ..με και η βαρκα γερνει... :lol:

εγω πρσωπικα τουλαχιστον ;)

• Moderators
Δημοσ.
η χρήση του κωδικού στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητη καθώς όλα τα στοιχεία βρίσκονται σε μια βάση η οποία είναι προσβάσιμη από το τεχνικό προσωπικό πολύ εύκολα.

Νομιζω πως ειναι προφανες.

Αν και ειμαι περιεργος να μαθω τον λογο που εβαλαν το "στις περισσότερες περιπτώσεις" μεσα στην προταση.Ποιος λογαριασμος δεν ειναι προσβασιμος απο τα ατομα που διαχειριζονται τις βασεις τους?

Δημοσ.
Πρόσφατα στο The Rumbus είδαμε μια συνέντευξη με κάποιον που δήλωσε πρώην εργαζόμενος του Facebook. Στην συνέντευξη μίλησε για τα privacy settings του Facebook και πως οποιοσδήποτε υπάλληλος της εταιρίας μπορούσε απλά με ένα όνομα και έναν κύριο κωδικό να δει οποιοδήποτε προφίλ.

Ο πρώην υπάλληλος είπε στην συνέντευξη ότι υπήρχε κάποιος κύριος κωδικός ο οποίος έδινε πρόσβαση σε οποιονδήποτε λογαριασμό του Facebook και ότι γνώριζε ήδη 2 περιπτώσεις στις οποίες έγινε κατάχρηση του κωδικού, η οποία οδήγησε στην απόλυση των υπαλλήλων. Γράφει ωστόσο ότι ακόμη και η χρήση του κωδικού στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητη καθώς όλα τα στοιχεία βρίσκονται σε μια βάση η οποία είναι προσβάσιμη από το τεχνικό προσωπικό πολύ εύκολα.

Στην συνέχεια αποκαλύπτει ότι ο κωδικός δεν λειτουργεί πλέον αλλά υπάρχει ένα ειδικό λογισμικό το οποίο επιτρέπει στους υπαλλήλους την πρόσβαση σε όποιον λογαριασμό θελήσουν αρκεί να δηλώσουν τον λόγο έτσι ώστε σε περίπτωση κατάχρησης να υπάρξουν κυρώσεις.

Επίσης έγινε λόγος για το πως η εταιρία κρατάει στοιχεία για οτιδήποτε κάνουμε στην ιστοσελίδα της. Πόσες φορές κάνουμε κλικ ένα προφίλ, πόσες φορές είδαμε μια εικόνα, σε ποιους μιλάμε περισσότερο, τις προτιμήσεις μας προϊόντα ακόμη και τι λέμε στο chat. Στο τέλος τόνισε ότι όλα αυτά μένουν στα αρχεία της εταιρίας, ακόμη και αν σβήσετε τον λογαριασμό σας.

Φυσικά θα μπορούσε όλη αυτή η συνέντευξη να είναι απλά ένα αστείο, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι όλα αυτά είναι πολύ πιθανά… προσέχετε λοιπόν τι στοιχεία μοιράζεστε στο Facebook.

Source.png Πηγή: away.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!! Είναι πεντάσφαλές και απόρθητο!!!

Βγάλτε άφοβα τα εσώψυχά σας στη φόρα - κανείς δεν πρόκειται

να τα δει - να τα διαβάλλει - να τα εκμεταλλευτει... αλλωστε για

ποιο λόγο; σαμπως γυρίζει η γη;;;;;;;;.......

Δημοσ.

Ολα μένουν αποθηκευμένα στους servers ακόμα και αν κλείσει κάποιος τον λογαριασμό του...φωτος κτλ...Φακέλωμα καλό

Δημοσ.

Μα αναμενόμενο δεν είναι αυτό?

Αλλά δεν νομίζω να υπάρχει θέμα απορρήτου γιατί εμείς επιλέγουμε τι θα ανέβει... Δεν μας αναγκάζει κανείς...

Δημοσ.

Απλά ... λογικό και αναμενόμενο. Είναι όπως το gmail ξέρει τα email μας, το msn ξέρει ακριβώς τι γράφουμε, οι διαχειριστές του irc μπορούν να παρακολουθήσουν όλες τις προσωπικές συζητήσεις και οι διαχειριστές του insomnia μπορούν εύκολα να διαβάσουν τα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάσσουν οι χρήστες.Τίποτα μη αναμενόμενο. Η ανωνυμία κρύβεται στη μαζικότητα και όσο μεγαλύτερη η μαζικότητα, τόσο μεγαλύτερη η ανωνυμία. Για παράδειγμα, ένα τυχαίο εργαζόμενο στο gmail, δεν τον ενδιαφέρει τι emails έχει ο Αχμέτ από το Μπαγκλαντές.

Δημοσ.
Απλά ... λογικό και αναμενόμενο. Είναι όπως το gmail ξέρει τα email μας, το msn ξέρει ακριβώς τι γράφουμε, οι διαχειριστές του irc μπορούν να παρακολουθήσουν όλες τις προσωπικές συζητήσεις και οι διαχειριστές του insomnia μπορούν εύκολα να διαβάσουν τα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάσσουν οι χρήστες.Τίποτα μη αναμενόμενο. Η ανωνυμία κρύβεται στη μαζικότητα και όσο μεγαλύτερη η μαζικότητα, τόσο μεγαλύτερη η ανωνυμία. Για παράδειγμα, ένα τυχαίο εργαζόμενο στο gmail, δεν τον ενδιαφέρει τι emails έχει ο Αχμέτ από το Μπαγκλαντές.

σωστος....

Δημοσ.

Ναι απλά εγώ δεν νιώθω άνετα να ξέρω ότι θησαυρίζω διαφημιστικές εταιρίες.

Τα περισσότερα testakia,quizakia,skatoulakia που κάνουν στο facebook μπορούν εύκολα να συλλεχτούν και να βγουν συμπεράσματα για τους καταναλωτές της Έλλαδας π.χ.

Με τσατίζει το πόσο εύκολα έχει περαστεί αυτό και το ότι κανείς δεν έχει πάρει πρέφα τι παίζετε από πίσω και όλοι το βλέπουν αγαθότατα!

Δημοσ.
Ναι απλά εγώ δεν νιώθω άνετα να ξέρω ότι θησαυρίζω διαφημιστικές εταιρίες.

Τα περισσότερα testakia,quizakia,skatoulakia που κάνουν στο facebook μπορούν εύκολα να συλλεχτούν και να βγουν συμπεράσματα για τους καταναλωτές της Έλλαδας π.χ.

Με τσατίζει το πόσο εύκολα έχει περαστεί αυτό και το ότι κανείς δεν έχει πάρει πρέφα τι παίζετε από πίσω και όλοι το βλέπουν αγαθότατα!

φιλε μου η ζωη ειναι μικρη για τετοιου ειδους προβληματισμους... ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...