Προς το περιεχόμενο

Δίκτυο PC - MAC

sebax3s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω ένα PC (Με Win7) και ένα iMac (πρόσφατα αναβάθμισα σε Snow Leopard 10.6.2).

Δεν μπορώ να δώ το PC στο δίκτυο από το ιMac. Μάλλον το βλέπει στους Connected Servers του Finder αλλά βγάζει "Connection Failed" Ενώ το PC "βλέπει" το iMac και όλα καλά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Δεν μπορώ λοιπόν να στείλω δεδομένα από το iMac στο PC (πράγμα που δεν συνέβαινε πρίν την αναβάθμιση στο OS 10.5)

Εχει κανείς καμμιά φαεινή ιδέα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι νέος χρήστης Mac (10 μέρες περίπου), αλλά μόλις προχθές κατόρθωσα να κάνω δίκτυο μεταξύ Mac OSX Snow Leopard και Win7 Home Premium (PC laptop) μέσω WiFi.

Σαν πρωτάρης στους Mac, δυσκολεύτηκα λίγο αλλά τα κατάφερα μια χαρά και αμφίδρομα μέσα σε 15 λεπτάκια (μαθαίνω και το λειτουργικό ταυτόχρονα βλέπεις...).

Τα περι Win7 θα στα πω χοντρικά γιατί δεν έχω το PC δίπλα μου τώρα και επειδή είναι Win7 δεν θυμάμαι που είναι το κάθε μενού (έχω συνηθίσει στα windows XP, αλλά λογικά θα κρύβονται τα μενού κάπου familiar).

• Βεβαιώνεσαι οτι και τα 2 computer είναι κουμπωμένα στο Router σου μέσω WiFi και ότι έχουν ίντερνετ (η και με καλώδιο - δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό, αρκεί να είναι κουμπωμένα στο router σωστά και να έχουν ίντερνετ).
  • Φτιάξε ένα Φάκελο που θα τον κάνεις Share στον Mac και έναν στα Windows (π.χ. Temp_mac στον mac και Temp_PC στο Laptop/PC
  • Mac --> System Preferences / Sharing --> ενεργοποιείς το File Sharing και κάνεις add τον φάκελο που θέλεις να γίνει share (στην περίπτωσή μας τον Temp_Mac). Μετά πατάς options και Share Files and Folders Using AFP (βάλτο και αυτό καλού κακού - αλλά δεν χρειάζεται αυτό για τα Windows) και το Share files and folders using SMB (Windows).
  • Μετά πάς System Preferences / Accounts και ενεργοποιείς τον Guest λογαριασμό σου στο Mac (Allow Guests to Login through this computer).
  • Ενεργοποιείς τον guest και στα windows.
  • Στο Options του Windows Explorer στο PC απενεργοποιείς το "Simple File Sharing"
  • Στο PC πας στον φάκελο Temp_PC και κάνεις δεξί κλίκ / Sharing options και στην συνέχεια ορίζεις δικαιώματα Full Access στον Guest.
  • Λογικά είσαι έτοιμος. Ανοίγεις Finder και πας στο (πως λέγεται αυτό στους Mac ρε παιδιά?) (εμένα λέει Vag3d's Mac Pro). Εκεί μέσα θα βρείς το Networks. Μπαίνεις εκεί και βρίσκεις το PC. Μέσα στον φάκελο του PC θα βρείς τον φάκελο Temp_PC αν όλα πάνε καλά.
  • Κάνε το ίδιο και από το PC--> πήγαινε στα networks και εντόπισε το mac. Μέσα στο mac θα βρείς τον φάκελο που έκανες share. Μπήκες? Έχεις δικαιώματα χρήσης και στους δύο κανονικά? (read/write). Είσαι έτοιμος..!!! :-)
  • Α, πρέπει και τα δυο computer να είναι στο ίδιο network (βάλε πχ. στον mac οτι ανήκει στο workgroup που είναι και το συνηθέστερο στα windows, για να είναι στο ίδιο Network group) (για mac --> System Preferences / Network / επιλέγεις ασύρματο η ενσύρματο δίκτυο ανάλογα με το με ποιόν τρόπο εχεις κουμπώσει στο router / advanced / WINS / και στο Workgroup βάζεις "Workgroup" (ή να είναι ίδιο με τα win7 το Workgroup)
  • Αν για κάποιο λόγο δεν βλέπουν το ένα το άλλο, απενεργοποίησε το firewall προσωρινά για λίγο και ξαναδοκίμασε. Αν μπείς με κλειστό το firewall, τότε πρόσεχε τις ρυθμίσεις του firewall (κάπου εκεί θα έγκειται το πρόβλημα αν μπαίνεις με κλειστό firewall και δεν μπαίνεις με ανοικτό firewall).
  • Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι να σου πω..!! Lool :-)
  • Ελπίζω να τα καταφέρεις..:-)

• 2 εβδομάδες αργότερα...

vag3d ... (δύσκολο)

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τη βοήθεια ... τελικά τό'στησα ....

Πέρνα για ένα καφέ από το σπίτι μου ....

που είναι: http://cafesebax.blogspot.com/

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...