talisman Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Αν βγαζει αλαμουρνεζικα στους υποτιτλους ( αν ειναι ελληνικοι.... ) τοτε πηγαινεις στο subtiles & OSD και στο default encoding βαζεις το ISO-8859-7.Ετσι λυνεις το προβλημα Εμενα δεν μου βγαζει ιχνος υποτιτλου
parsifal Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Ένα «Ναι» ή «Όχι» σε αυτό που ρωτώ στο βήμα 4... ;
dazeman Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Παιδιά το vlc δεν βγάζει υπότιτλους όταν έχει "κάτσει" στραβά το Vobsub ή κάποιο άλλο φίλτρο. talisman απέγκατέστησε το Vobsub απο την Κατάργηση των windows κάνε μια δοκιμή.
parsifal Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Κανονικά δε θα έπρεπε να υπάρχει τέτοιο θέμα, γιατί το VLC δεν αλληλεπιδρά με DirectShow codecs/filters όπως το VobSub. Αλλά, αν έχεις λύσει πρόβλημα υποτίτλων στο VLC με απεγκατάσταση συγκεκριμένα του VobSub ή του DirectVobSub ειδικά, πάω πάσο...
dazeman Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Ναι μου έτυχε η περίπτωση σε υπολογιστή γνωστού και λύθηκε με αυτόν τον τρόπο. Στο pc έχανε η μάνα το παιδί ... δεν έπαιζε τίποτα, έβαλα εγώ το vlc & τράβαγα τα ... γιατί δεν έδειχνε με τίποτα υπότιτλους. Τα έλεγξα όλα στο vlc αλλά υπότιτλοι με τίποτα.. O mpc κανονικά τους δικούς του. Κι ενώ είχα πάρει την μεγάλη απόφαση να αρχίσω καθάρισμα του pc και σιάξιμο, ξεκινώ με απεγκατάσταση του vobsub, δοκιμάζω και ...το vlc είδε υπότιτλους. Τώρα σύμπτωση νάταν δεν ξέρω, πάντως εσύ parsy δίκηο έχεις όπως τα λές είναι.
talisman Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Ένα «Ναι» ή «Όχι» σε αυτό που ρωτώ στο βήμα 4... ; Ναι αυτο ακριβως δειχνει. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:47 ---------- Παιδιά το vlc δεν βγάζει υπότιτλους όταν έχει "κάτσει" στραβά το Vobsub ή κάποιο άλλο φίλτρο. talisman απέγκατέστησε το Vobsub απο την Κατάργηση των windows κάνε μια δοκιμή. Στο pc μου εχω εγκαταστησει μονο το Vobsub και τους players που αναφερα παραπανω(με οποιους codec εχουν αυτοι).Οταν λες εχουν κατσει στραβά εννοεις απο την αρχη που το εβαλα ? Γιατι εγω εβλεπα υποτιτλους στην αρχη με το VLC και μια ωραια πρωια τους εχασα ξαφνικα.
parsifal Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Ωραία. Έγραψες πιο πάνω: Το αρχειο δεν δειχνει υποτιτλους στο VLC.Το ιδιο παιζει με υποτιτλους στο Media Clasic Player στο απλο Media Player και στο Winamp.Και τωρα το πιο κουφο. Οταν παω να παιξω το ιδιο αρχειο με το Divx Player δεν ξεκιναει καν, ενω αν αφαιρεσω τους εξωτερικους υποτιτλους απο το φακελο ξεκιναει να παιζει(φυσικα χωρις υποτιτλους αφου τους εχω αφαιρεσει ). Μιλάμε για ένα συγκεκριμένο αρχείο υποτίτλων που δεν γίνεται render στον VLC (και προκαλεί και το πρόβλημα που λες στο Divx Player); Ή είναι γενικότερο το φαινόμενο, σε όλα τα άλλα AVI+SRT που δοκιμάζεις; Αν δεν είναι γενικό, τότε πιθανόν ο subtitle parser του VLC να τα βρίσκει «σκούρα» με το συγκεκριμένο αρχείο υποτίτλων (ενώ οι αντίστοιχοι parsers των άλλων προγραμμάτων είναι πιο «ελαστικοί» στη λειτουργία τους). Δοκίμασε να κατεβάσεις άλλο αρχείο SRT για το ίδιο video (αν είναι ταινία ή σειρά). Ας μην είναι και SRT, μπορεί να είναι SUB, δεν πειράζει. Το VLC παίζει με διάφορα text formats υποτίτλων. Αν θέλεις οπωσδήποτε SRT, πέρνα το από το Subtitle Workshop για μετατροπή. Επίσης, κάνε και μία άλλη δοκιμή: Κατέβασε αγγλικούς υποτίτλους αντί ελληνικούς και δες και με αυτούς τί γίνεται. Επίσης: Ενα αλλο που εχω παρατηρησει ειναι οτι βλεπω διαφορετικη γραμματοσειρα στο Browser οταν ανοιγω σελιδες.Να αναφερω κατι ακομα...Ποτε δεν ειχα αλλαξει τις ρυθμισεις.Απλως πατουσα πανω στο αρχειο για να ξεκινησει.Οποτε τωρα ειπα να ανοιξω τις ρυθμισεις .Στο πεδιο Subtitles & OSD στην επιλογη Preferred sub language ειναι κενο (και δεν εχει επιλογη για να βαλω εγω).Πιο κατω στο Display settings στην θεση γραμματοσειρα ειναι κενο (δεξια εχει επιλογη για περιηγηση). Κι εδώ σε εμένα, οι επιλογές στο Subtitles & OSD που λες είναι κενές, αλλά αυτό δε δημιουργεί πρόβλημα, χρησιμοποιούνται υποθέτω κάποιες default τιμές και fonts. Αλλά, σε συνδυασμό και με την αναφορά που κάνεις σε αλλαγή των fonts στον browser: Μήπως κάπως έχουν πειραχτεί στα fonts του συστήματος; Για δοκίμασε να επιλέξεις στο Display Settings ρητά κάποιο TTF font από τον κατάλογο C:\Windows\Fonts. Π.χ. το "arial.ttf".
talisman Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Ωραία. Έγραψες πιο πάνω: Μιλάμε για ένα συγκεκριμένο αρχείο υποτίτλων που δεν γίνεται render στον VLC (και προκαλεί και το πρόβλημα που λες στο Divx Player); Ή είναι γενικότερο το φαινόμενο, σε όλα τα άλλα AVI+SRT που δοκιμάζεις; Αν δεν είναι γενικό, τότε πιθανόν ο subtitle parser του VLC να τα βρίσκει «σκούρα» με το συγκεκριμένο αρχείο υποτίτλων (ενώ οι αντίστοιχοι parsers των άλλων προγραμμάτων είναι πιο «ελαστικοί» στη λειτουργία τους). Δοκίμασε να κατεβάσεις άλλο αρχείο SRT για το ίδιο video (αν είναι ταινία ή σειρά). Ας μην είναι και SRT, μπορεί να είναι SUB, δεν πειράζει. Το VLC παίζει με διάφορα text formats υποτίτλων. Αν θέλεις οπωσδήποτε SRT, πέρνα το από το Subtitle Workshop για μετατροπή. Επίσης, κάνε και μία άλλη δοκιμή: Κατέβασε αγγλικούς υποτίτλους αντί ελληνικούς και δες και με αυτούς τί γίνεται. Επίσης: Κι εδώ σε εμένα, οι επιλογές στο Subtitles & OSD που λες είναι κενές, αλλά αυτό δε δημιουργεί πρόβλημα, χρησιμοποιούνται υποθέτω κάποιες default τιμές και fonts. Αλλά, σε συνδυασμό και με την αναφορά που κάνεις σε αλλαγή των fonts στον browser: Μήπως κάπως έχουν πειραχτεί στα fonts του συστήματος; Για δοκίμασε να επιλέξεις στο Display Settings ρητά κάποιο TTF font από τον κατάλογο C:\Windows\Fonts. Π.χ. το "arial.ttf". Μιλαμε για ολα τα αρχεια που εχω δοκιμασει.Κατα τυχη πριν απο λιγο βρηκα ενα αρχειο avi με αγγλικους srt υποτιτλους.Δεν εβλεπα υποτιτλους ουτε στο Media clasic ουτε στο VLC.Δεν ανησυχησα γιατι καταλαβα οτι εφταιγε η κωδικοποιηση του srt.Και πραγματι αυτη ηταν σε UFT-8.Οταν την αλλαξα σε ANSI επαιξε κανονικα στο Media clasic οχι ομως στο VLC.Αυτο που αναφερεις με τα fonts του συστήματος το σκεφτηκα και εγω.Διορθωνεται καπως.Οσο για το τελευταιο που γραφεις.Δεν μπορω να περασω κάποιο TTF font από τον κατάλογο C:\Windows\Fonts γιατι δεν μου βγαζει καταληξη οταν το επιλεγω στο Display Settings και δεν φορτωνεται.
parsifal Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Οσο για το τελευταιο που γραφεις.Δεν μπορω να περασω κάποιο TTF font από τον κατάλογο C:\Windows\Fonts γιατι δεν μου βγαζει καταληξη οταν το επιλεγω στο Display Settings και δεν φορτωνεται. Αντί για κλικ στο κουμπί Browse, γράψε απευθείας μέσα στο textfield: C:\Windows\Fonts\arial.ttf Επίσης, λίγο πιο πάνω, το Default encoding βάλε το στο Auto αν δεν είναι ήδη σε αυτήν την τιμή.
talisman Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Αντί για κλικ στο κουμπί Browse, γράψε απευθείας μέσα στο textfield: C:\Windows\Fonts\arial.ttf Επίσης, λίγο πιο πάνω, το Default encoding βάλε το στο Auto αν δεν είναι ήδη σε αυτήν την τιμή. Ευχαριστω parsifal τελικα ετσι εμφανιστηκαν υποτιτλοι.Μαλιστα δοκιμασα εκτος απο arial και verdana και δουλεψε.
SunTehPower Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Φιλε μου ξερω ενα προγραμματακι καλυτερο απο το vlc και πιο ελαφρυ επισης,απο εκει μπορεις να συρεις τουσ υποτιτλους και να τουσ πεταξεις στην ταινια την ωρα που την εχεις ανιχτη και πεζει..λεγετε gom player:http://download.cnet.com/GOM-Player/3000-2139_4-10551787.html πατα download latest version πανω αριστερα,μολις το περασεις ανιξε την ταινια με αφτο και πετα τουσ υποτιτλους μεσα στην περιπτωση που δν ειναι συνχρωνισμενοι πατα πανω του δεξι click και στην συνεχεια subtitles-->subtitles explorer, και συνχρωνισε οπως εσυ θες τουσ υποτιτλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.