Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια χαρα θα ηθελα να ρωτησω αν εχει κανενας εγκαταστημενα φωτοβολταικα συστηματα και αν τελικα συμφερει μια τετοια κινηση.

Οι διαδικασιες εγκαταστασης ειναι απλες ή θα χαθουμε μεσα στην γραφειοκρατια?

Συμφερει οντως να πουλας το ρευμα στην δεη?στα διαφορα αρθρα μιλανε για 9-10 χρονια αποσβεση....

Απο συντηρηση ποσο ειναι το ετησιο κοστος?

Τα λεφτα που περνεις απο τη δεη φορολογουνται?

υπαρχουν ψιλα γραμματα που πρεπει ισως να γνωριζω?

σιγουρα στα διαφορα αρθρα ολα φαινονται ειδυλλιακα και φανταζομαι ετσι θα μου τα παρουσιασουν και οι εταιρειες....ωποτε αν καποιος γνωριζει απο πρωτο χερι ας δωσει τα φωτα του :lol:

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Μονο να πω οτι πλεον ειναι πολυ ευκολο να εγκαταστησεις ενα φωτοβολταϊκο συστημα, εχει αφαιρεθει παρα πολλη απο την παλαιοτερη χαρταδουρα/γραφειοκρατια.

Αν το κανεις δε θα το κανεις για την αποσβεση σε πρωτο λογο, αλλα για περιβαλλοντικη συνειδηση κτλ κτλ :-)

Δυστυχως δεν το εχω ψαξει περισσοτερο (γιατι κι εγω ενδιαφερομενος ειμαι), οποτε περιμενω και εγω με τη σειρα μου να διαβασω τι θα γραφτει εδω. :-)

Δημοσ.
Μονο να πω οτι πλεον ειναι πολυ ευκολο να εγκαταστησεις ενα φωτοβολταϊκο συστημα, εχει αφαιρεθει παρα πολλη απο την παλαιοτερη χαρταδουρα/γραφειοκρατια.

Αν το κανεις δε θα το κανεις για την αποσβεση σε πρωτο λογο, αλλα για περιβαλλοντικη συνειδηση κτλ κτλ :-)

Δυστυχως δεν το εχω ψαξει περισσοτερο (γιατι κι εγω ενδιαφερομενος ειμαι), οποτε περιμενω και εγω με τη σειρα μου να διαβασω τι θα γραφτει εδω. :-)

Χμμ, στη θεωρια ναι, αλλα αν πας στην πραξη, θελει πολλλλλληηηη δουλεια ακομη για να αφαιρεθει η γραφειοκρατια.

Δημοσ.

H λύση είναι απλή αν το σπίτι σου βλέπει ήλιο όλη τη μέρα γεμίζεις την ταράτσα φωτοβολταικά τα οποία πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές,μπαταρίες οι οποίες πωλούνται επίσης σε εξωφρενικές τιμές και ημιτονοειδή inverter τα οποία είναι λίγο πιο φθηνά από Bentley.Και μετά ναι θα έχεις πράσινη ενέργεια.Και θα την πουλάς για φραγκοδίφραγκα στη ΔΕΗ. Δεν είναι το κράτος μας για τέτοια.Οι μεγάλες επιδοτήσεις δόθηκαν ήδη.

Δημοσ.
H λύση είναι απλή αν το σπίτι σου βλέπει ήλιο όλη τη μέρα γεμίζεις την ταράτσα φωτοβολταικά τα οποία πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές,μπαταρίες οι οποίες πωλούνται επίσης σε εξωφρενικές τιμές και ημιτονοειδή inverter τα οποία είναι λίγο πιο φθηνά από Bentley.Και μετά ναι θα έχεις πράσινη ενέργεια.Και θα την πουλάς για φραγκοδίφραγκα στη ΔΕΗ. Δεν είναι το κράτος μας για τέτοια.Οι μεγάλες επιδοτήσεις δόθηκαν ήδη.

Δεν πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές, η τιμή είναι περίπου στα 6000€/kWp με μπαταρίες και inverter, αν βγάλεις τις μπαταρίες το κόστος μειώνεται και επίσης μειώνεται και το ετήσιο κόστος συντήρησης, τα φωτοβολταϊκά πάνελ δεν χρειάζονται συντήρηση.

Η τιμή αγοράς της παραγόμενης kWh στη ΔΕΗ είναι 0,35€ όταν στην πουλάει 0,09€.

Το θέμα είναι ότι το πρόγραμμα δεν έχει τη λογική που παρουσιάζουν τα περιοδικά και οι εταιρείες, δηλαδή δεν μπορείς να πουλάς όλο το ρεύμα που παράγεις στη ΔΕΗ, εκτός και αν το σπίτι είναι εξοχικό. Αναγκαστικά θα καταναλώνεις ρεύμα που παράγεις και όταν δεν σου φτάνει θα αγοράζεις απο τη ΔΕΗ, αντίστοιχα όταν σου περισσεύει (πχ καλοκαίρι όταν είσαι διακοπές) θα το πουλάς εσύ στη ΔΕΗ.

Όπως προαναφέρθηκε δηλαδή είναι περιβαλλοντικό το θέμα και όχι αρπαχτή.

Τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να το βλέπουμε...

Δημοσ.
Δεν πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές, η τιμή είναι περίπου στα 6000€/kWp με μπαταρίες και inverter, αν βγάλεις τις μπαταρίες το κόστος μειώνεται και επίσης μειώνεται και το ετήσιο κόστος συντήρησης, τα φωτοβολταϊκά πάνελ δεν χρειάζονται συντήρηση.

Η τιμή αγοράς της παραγόμενης kWh στη ΔΕΗ είναι 0,35€ όταν στην πουλάει 0,09€.

Το θέμα είναι ότι το πρόγραμμα δεν έχει τη λογική που παρουσιάζουν τα περιοδικά και οι εταιρείες, δηλαδή δεν μπορείς να πουλάς όλο το ρεύμα που παράγεις στη ΔΕΗ, εκτός και αν το σπίτι είναι εξοχικό. Αναγκαστικά θα καταναλώνεις ρεύμα που παράγεις και όταν δεν σου φτάνει θα αγοράζεις απο τη ΔΕΗ, αντίστοιχα όταν σου περισσεύει (πχ καλοκαίρι όταν είσαι διακοπές) θα το πουλάς εσύ στη ΔΕΗ.

Όπως προαναφέρθηκε δηλαδή είναι περιβαλλοντικό το θέμα και όχι αρπαχτή.

Τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να το βλέπουμε...

Πρακτικα ολο το ρευμα που θα παραγεις θα το δινεις στη Δεη εχοντας ενα δευτερο ρολοι που θα μετραει τα kw που δινεις, και για το σπιτι σου θα παιρνεις ολη την ενεργεια απο το δικτυο της Δεη οπως γινεται μεχρι τωρα. Ειναι και δυσκολο αλλα και ασυμφορο να γινει εγκατασταση που να ελεγχει το ποσο και ανα ποια στιγμη που χρειαζεσαι ρευμα, θα εχεις μεσω των πανελς η θα πρεπει να παρεις κι απο το δικτυο. Επισης συμφερει και οικονομικα να καταναλωνεις ρευμα απο το δικτυο και οχι το δικο σου, διοτι το δικο σου "αξιζει" 0,35 ενω το ξενο 0,09 (πουλας ενα kw και αγοραζεις και καταναλωνεις τριαμισι kw )

Δημοσ.

Ναι δεν βλέπεις, όλοι για την περιβαλλοντική συνείδηση το κάνουνε.

Δηλαδή ακόμη και αν δεν συμφέρει και χάνω χρήματα, θα το κάνω για να προστατέψω το περιβάλλον.

Δημοσ.
Πρακτικα ολο το ρευμα που θα παραγεις θα το δινεις στη Δεη εχοντας ενα δευτερο ρολοι που θα μετραει τα kw που δινεις, και για το σπιτι σου θα παιρνεις ολη την ενεργεια απο το δικτυο της Δεη οπως γινεται μεχρι τωρα. Ειναι και δυσκολο αλλα και ασυμφορο να γινει εγκατασταση που να ελεγχει το ποσο και ανα ποια στιγμη που χρειαζεσαι ρευμα, θα εχεις μεσω των πανελς η θα πρεπει να παρεις κι απο το δικτυο. Επισης συμφερει και οικονομικα να καταναλωνεις ρευμα απο το δικτυο και οχι το δικο σου, διοτι το δικο σου "αξιζει" 0,35 ενω το ξενο 0,09 (πουλας ενα kw και αγοραζεις και καταναλωνεις τριαμισι kw )

Για αυτό αναφέρθηκα σε λογική αρπαχτής. Ούτε δύσκολο είναι ούτε ασύμφορο να γινει εγκατασταση που να ελεγχει το ποσο και ανα ποια στιγμη που χρειαζεσαι ρευμα.

Ασύμφορο είναι μόνο στη περίπτωση που σκεφτόμαστε την αρπαχτή...

Κανένας δεν είναι ηλίθιος να σου πουλάει στο 1/3 της τιμής το ίδιο πράγμα που αγοράζει απο σενα παραπάνω. Επαναλαμβάνω, η ΔΕΗ θα αγοράζει μόνο την περισσευάμενη ενέργεια. Ενδεικτικά:

* Παρέχεται σταθερή τιμή της παραγόμενης ενέργειας 0,55 €/kwh για 25ετια ανά εγκατάσταση (αναπροσαρμοζόμενη στο 25% του δείκτη τιμών καταναλωτή ή στο 140% της μέσης οριακής τιμής του συστήματος). Από 2012 προβλέπεται μείωση της τιμής για τις νέες εγκαταστάσεις, σταθερή επίσης για 25ετία.

* Για την ηλεκτρική ενέργεια που διοχετεύεται στο Δίκτυο γίνεται λογιστικός συμψηφισμός από τη ΔΕΗ με το κόστος της ενέργειας που καταναλώνεται για τις ανάγκες του κυρίου του φωτοβολταϊκού.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κατεβάσει το αρχείο με τον σχετικό νόμο απο το υπουργείο ανάπτυξης.

• Moderators
Δημοσ.
Ναι δεν βλέπεις, όλοι για την περιβαλλοντική συνείδηση το κάνουνε.

Δηλαδή ακόμη και αν δεν συμφέρει και χάνω χρήματα, θα το κάνω για να προστατέψω το περιβάλλον.

Γιαυτο εχουμε γεμισει ταρατσες με φωτοβολταϊκα...

...oh wait! :o

Παντως αν κατι με κανει να το ξανασκεφτομαι, ειναι οτι οταν κανεις αυτη τη λεγομενη "αποσβεση", τα τοτε φωτοβολταϊκα θα κοστιζουν το 1/10 απο οτι τωρα. Αλλα ετσι ειναι οπου εμπλεκεται τεχνολογια, τι να κανουμε...

Δημοσ.

Χρηματικώς δεν αξίζει μια.Όποιος το κάνει το κάνει για το περιβάλλον. Αλλά οι μπαταρίες να πηγαίνουν ανακύκλωση έτσι; Σκεφτόμουν να κάνω σπίτι βασιζόμενο στα 36 V,αλλά υπάρχει ένα θεματάκι με το ζεστό νερό το χειμώνα και τη θέρμανση γενικότερα..

Δημοσ.
...αλλά υπάρχει ένα θεματάκι με το ζεστό νερό το χειμώνα και τη θέρμανση γενικότερα..

Αντιμετωπίζεται με πανελάκια σαν του ηλιακού θερμοσίφωνα,τα οποία σε συνδυασμό με κυκλοφορητές,μέχρι και "δρόσιση" μπορούν να κάνουν,εκτός απ' τη θέρμανση.

Κανας grigas στη γύρα προς διαφωτισμό;B)

Δημοσ.
Αντιμετωπίζεται με πανελάκια σαν του ηλιακού θερμοσίφωνα,τα οποία σε συνδυασμό με κυκλοφορητές,μέχρι και "δρόσιση" μπορούν να κάνουν,εκτός απ' τη θέρμανση.

Κανας grigas στη γύρα προς διαφωτισμό;B)

Πράγματι Φωτοβολταϊκά και εγκαταστάσεις Ισχύος πχ κουζίνα ή θερμοσίφωνας δεν παν μαζί.

Κουζίνα με αέριο και ηλιακός θερμοσίφωνας.

Αμα βάλεις αρκετούς ηλιακούς συλλέκτες (όχι φωτοβολταϊκά) μπορείς να θερμάνεις με ενδοδαπέδια όλο το σπίτι και με ένα σύστημα προσρόφησης να το ψύξεις το καλοκαίρι.

Δημοσ.
Πράγματι Φωτοβολταϊκά και εγκαταστάσεις Ισχύος πχ κουζίνα ή θερμοσίφωνας δεν παν μαζί.

Κουζίνα με αέριο και ηλιακός θερμοσίφωνας.

Αμα βάλεις αρκετούς ηλιακούς συλλέκτες (όχι φωτοβολταϊκά) μπορείς να θερμάνεις με ενδοδαπέδια όλο το σπίτι και με ένα σύστημα προσρόφησης να το ψύξεις το καλοκαίρι.

Μία ταράτσα 6όροφης πολυκατοικίας έχει αρκετό χώρο για να επωφεληθούν όλοι οι ένοικοι ή αν την καλύψουν όλη μόνο για το ρετιρέ θα επαρκεί;

Δημοσ.
Μία ταράτσα 6όροφης πολυκατοικίας έχει αρκετό χώρο για να επωφεληθούν όλοι οι ένοικοι ή αν την καλύψουν όλη μόνο για το ρετιρέ θα επαρκεί;

Πολύ καλή ερώτηση.

Στην περίπτωση αυτή συμφέρει κεντρικό σύστημα για όλη την πολυκατοικία με διαφορετικού τύπου (υψηλότερης απόδοσης) ηλιακούς συλλέκτες.

Δημοσ.

Ρε παιδιά με τα ηλιακά κάτοπτρα όταν θα έχεις παρατεταμένες περιόδους κακοκαιρίας με βαριά συννεφιά τι να σου κάνουν;Βασικά στην επαρχία μπορείς να το λύσεις κάνοντας εγκατάσταση που να δουλέυει με φιάλη προπανίου αλλά και πάλι είναι έξοδα. Ο χειμώνας είναι δύσκολος στο θέμα αυτό.Γιατί κακά τα ψέματα το φυσικό αέριο δεν είναι παντού κ δυστυχώς όταν γίνει διαδεδομένο θα είναι εξίσου πανάκριβο.Όπως και το ρεύμα στο μέλλον.Στάνταρ οτι κερδοσκοπία υπάρχει στα ορυκτά καύσιμα θα υπάρχει στον ηλεκτρισμό.Δε θα τη βγάλουμε τσάμπα τα μόνο σίγουρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...