LongTom Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 διαβαζω γυρω στα 30 τον χρονο οποτε το.σκεφτομαι σοβαρα πλεον... Εχω χιλιαδες epub απο οτι ειδα μεσω calibre μετατρεπονται σε mobi, θα υπαρχει και θεμα DRM? Εάν ήδη διαβάζεις 30 σου υπογράφω ότι θα το ευχαριστηθείς και θα έχεις (στατιστικά πάντα μιλώντας) μεγάλες πιθανότητες για να διαβάζεις περισσότερα το έτος. Αυτό είχα διαβάσει πριν καιρό, ότι οι ιδιοκτήτες e-paper συσκευών διαβάζουν περισσότερο μετά την αγορά της συσκευής των, αυτό "έπαθα" και εγώ και από 10-12 βιβλία βαριά-βαριά πήγα στα 50+... Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα, στο calibre μπορείς(όπως ανέφερε ο αποπάνω κύριος) να το βγάλεις το DRM. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akefaloskavalaris Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Πάντως κακά τα ψέματα, ο λόγος που παρακινείται κάποιος να αγοράσει e-reader και όχι tablet είναι η τεχνολογία e-ink. Αν κούραζε τα μάτια δεν θα το αγόραζε κανείς. Και έρχομαι να ρωτήσω (ο αφελής): δεν έπρεπε να έχουν ήδη καθιερωθεί ΧΘΕΣ οθόνες υπολογιστών με τεχνολογία e-ink στην αγορά; Αντ' αυτού υπάρχει μόνο αυτό το Paperlike, και με απλησίαστη τιμή κοντά στο χιλιάρικο. Σε μια κανονική οθόνη υπολογιστή, αν δουλεύεις πολλές ώρες, όχι μόνο βλάπτονται τα μάτια σου, αλλά πονάει το κεφάλι, δεν μπορείς μετά από κάποια ώρα να δουλέψεις, να σκεφτείς, να συγκεντρωθείς κ.ο.κ. Γιατί δεν έχει προχωρήσει αυτή η τεχνολογία σε οθόνες υπολογιστών; (προφανώς λαμβάνω υπόψιν μου ότι δεν θα ήταν απαραίτητο να ήταν μια πλήρως λειτουργική οθόνη υπολογιστή, ωστόσο να μπορεί να αναπαράγει όλα τα επεξεργάσιμα αρχεία που μπορεί και ένα e-reader, σε πρώτη φάση έστω!) Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2017 από akefaloskavalaris Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Conan2046 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Νομίζω ότι ο κυριότερος λόγος είναι ότι ελάχιστοι θα ενδιαφερόταν για κάτι τέτοιο. Πολύ αργός ρυθμός ανανέωσης, μόνο άσπρο και αποχρώσεις του γκρι και απ' ότι είδα στο paperlike ακόμα και για να γράψεις χωρίς καθυστέρηση στην ανανέωση της οθόνης πρέπει να διαλέξεις να δουλεύεις με 2 αποχρώσεις του γκρι μόνο που σημαίνει ότι ούτε μια εικόνα δεν θα μπορείς να δεις καλά καλά. Πόσοι θα έδιναν λεφτά για μια οθόνη που θα την χρησιμοποιούσαν μόνο για γράψιμο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akefaloskavalaris Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Νομίζω ότι ο κυριότερος λόγος είναι ότι ελάχιστοι θα ενδιαφερόταν για κάτι τέτοιο. Πολύ αργός ρυθμός ανανέωσης, μόνο άσπρο και αποχρώσεις του γκρι και απ' ότι είδα στο paperlike ακόμα και για να γράψεις χωρίς καθυστέρηση στην ανανέωση της οθόνης πρέπει να διαλέξεις να δουλεύεις με 2 αποχρώσεις του γκρι μόνο που σημαίνει ότι ούτε μια εικόνα δεν θα μπορείς να δεις καλά καλά. Πόσοι θα έδιναν λεφτά για μια οθόνη που θα την χρησιμοποιούσαν μόνο για γράψιμο; Στον γαμ... καπιταλισμό ο κόσμος δίνει 800 ευρώ για ένα κινητό, ή δίνει 400 και 1.400 ευρώ για ένα παντελόνι, δίνει 100.000 ευρώ για ένα αμάξι, ή ο κόσμος δίνει 1,50 ευρώ για να ψηφίσει να μείνει κάποιος στο Survivor. Θα είχε οπωσδήποτε μικρή ζήτηση μια πάρα πολύ χρηστική καινοτομία; Εγώ λόγω επαγγέλματος και χόμπι, περνάω αρκετές ώρες δύσκολης πνευματικής εργασίας μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, και θα έδινα άνετα σεβαστό ποσό για να έχω μια οθόνη μόνο για ξεκούραστο διάβασμα και γράψιμο! Άντε και τα συναφή (λεξικά, wikipedia κτλ, όπως σε ένα e-reader όπως ανέφερα παραπάνω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Πάντως κακά τα ψέματα, ο λόγος που παρακινείται κάποιος να αγοράσει e-reader και όχι tablet είναι η τεχνολογία e-ink. Αν κούραζε τα μάτια δεν θα το αγόραζε κανείς. Και έρχομαι να ρωτήσω (ο αφελής): δεν έπρεπε να έχουν ήδη καθιερωθεί ΧΘΕΣ οθόνες υπολογιστών με τεχνολογία e-ink στην αγορά; Αντ' αυτού υπάρχει μόνο αυτό το Paperlike, και με απλησίαστη τιμή κοντά στο χιλιάρικο. Σε μια κανονική οθόνη υπολογιστή, αν δουλεύεις πολλές ώρες, όχι μόνο βλάπτονται τα μάτια σου, αλλά πονάει το κεφάλι, δεν μπορείς μετά από κάποια ώρα να δουλέψεις, να σκεφτείς, να συγκεντρωθείς κ.ο.κ. Γιατί δεν έχει προχωρήσει αυτή η τεχνολογία σε οθόνες υπολογιστών; (προφανώς λαμβάνω υπόψιν μου ότι δεν θα ήταν απαραίτητο να ήταν μια πλήρως λειτουργική οθόνη υπολογιστή, ωστόσο να μπορεί να αναπαράγει όλα τα επεξεργάσιμα αρχεία που μπορεί και ένα e-reader, σε πρώτη φάση έστω!) http://www.coolthings.com/dasung-paperlike/ Υπήρξε,αλλά δεν περπάτησε ιδιαίτερα.Οι e-paper οθόνες πολύ απλά δεν έχουν εξελιχθεί αρκετά για να καλύπτουν πολλές λειτουργίες και οι τιμές των είναι απαγορευτικές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JeZus Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μόλις μου ήρθε μειλ απο amazon.co.uk στις 99λιρες απο 119 το paperwhite. Αξίζει λετε; συν μεταφορικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Με ελληνικό ΦΠΑ και απλά μεταφορικά θα σου έρθει περίπου 130-131 ευρώ. Αυτή τη στιγμή δεν νομίζω να το βρεις πουθενά φθηνότερα. Στο ιταλικό Amazon κατά καιρούς παίζει γύρω στα 110 (χωρίς μεταφορικά). Γενικά κάτω από 120 τελική τιμή δεν νομίζω να το βρεις στο άμεσο μέλλον. Οπότε αν χρειάζεσαι e-reader, πάρτο. Θα τα βγάλει τα λεφτά του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
4saken Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Εχω δυνατοτητα να μου το φερουν απο Αγγλια γλιτωνω και εξοδα μεταφορας http://www.ebay.co.uk/itm/Amazon-Kindle-Paperwhite-6-212ppi-Built-in-Light-WiFi-6th-Gen-/252682103188?hash=item3ad506e994:g:BDEAAOSwfVpYsYLN Να το ψησω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Conan2046 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Στον γαμ... καπιταλισμό ο κόσμος δίνει 800 ευρώ για ένα κινητό, ή δίνει 400 και 1.400 ευρώ για ένα παντελόνι, δίνει 100.000 ευρώ για ένα αμάξι, ή ο κόσμος δίνει 1,50 ευρώ για να ψηφίσει να μείνει κάποιος στο Survivor. Θα είχε οπωσδήποτε μικρή ζήτηση μια πάρα πολύ χρηστική καινοτομία; Εγώ λόγω επαγγέλματος και χόμπι, περνάω αρκετές ώρες δύσκολης πνευματικής εργασίας μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, και θα έδινα άνετα σεβαστό ποσό για να έχω μια οθόνη μόνο για ξεκούραστο διάβασμα και γράψιμο! Άντε και τα συναφή (λεξικά, wikipedia κτλ, όπως σε ένα e-reader όπως ανέφερα παραπάνω) Πάντως στην θέση σου δεν θα ήμουν και πολύ αισιόδοξος για το αν δεις σύντομα κάτι που να σε βολεύει. Εδώ και χρόνια πολύ λίγες βελτιώσεις έχουν γίνει στην τεχνολογία αυτή, δεν υπάρχει ποικιλία σε μεγέθη, δεν υπάρχουν χρώματα και γενικά μοιάζει στάσιμο το τοπίο στους e-book readers, και συνεπώς περιορίζεται και το είδος των βιβλίων που μπορούν να διαβαστούν σε αυτούς. Φαντάζομαι για κάτι που θα αφορά ακόμα λιγότερους χρήστες τα πράγματα είναι ακόμα πιο χλωμά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimos15 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Η Dasung εχει πει οτι μεσα στο 17 θα βγαλει καινουρια paperlike η οποια θα μπορει να χρησιμοποιηθει ως κανονικη οθονη pc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aristidis540 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 μετά απο μέρες που έκανε restart το kindle keyboard μου,του αφαίρεσα την μπαταριά για 2 μέρες, και τελικά μπόρεσε να μπει κανονικά.απευθείας πριν αρχίσει να κάνει επανεκκινήσεις πάτησα επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.(έσβησε τα πάντα ) ελπίζω να μου κρατήσει λίγο καιρό μέχρι να πέσει η τιμή του kobo one ου έχω βάλει στο μάτι. Βλέπω από Ιαπωνία άλλα μάλλον θα σταματάνε τελωνείο έτσι δεν είναι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zianna Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Με ελληνικό ΦΠΑ και απλά μεταφορικά θα σου έρθει περίπου 130-131 ευρώ. Αυτή τη στιγμή δεν νομίζω να το βρεις πουθενά φθηνότερα. Στο ιταλικό Amazon κατά καιρούς παίζει γύρω στα 110 (χωρίς μεταφορικά). Γενικά κάτω από 120 τελική τιμή δεν νομίζω να το βρεις στο άμεσο μέλλον. Οπότε αν χρειάζεσαι e-reader, πάρτο. Θα τα βγάλει τα λεφτά του. Το γερμανικό amazon κάνει τις καλύτερες προσφορές, χτυπά μέχρι και 89 ευρώ. Το ιδανικό είναι να τσεκάρεις το γερμανικό amazon μια φορά ανά 10ήμερο και σύντομα θα βγει πάλι σε προσφορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Αν τις κάνει, τότε δεν τις πιάνει το ιστορικό του camel γιατί κάτω από 100 ευρώ δεν το βλέπω. Εννοείται μιλάμε για την έκδοση χωρίς διαφημίσεις που έρχεται και Ελλάδα, γιατί στην άλλη έχω δει και 80 ευρώ, Τελοσπάντων, 5-10 ευρώ πάνω-κάτω δεν έχει σημασία. Δέκα βιβλία να διαβάζει κάποιος, τα έχει βγάλει τα λεφτά της η συσκευή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
4saken Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Ξερει κανεις αν οι θηκες για τα 4-5 κανουν και για το Kindle 6?Μολις το τσιμπησα, εντυπωσεις την επομενη εβδομαδα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Αν μιλάμε αποκλειστικά για Paperwhite (και όχι για απλό Kindle), τότε θεωρητικά ναι, κάνουν. Οι θήκες που πουλάει το ίδιο το Amazon είναι συμβατές με όλες τις PW εκδόσεις. Αναφέρω τη συγκεκριμένη σειρά και όχι τα απλά Kindle, γιατί αυτήν είχες προτείνει στο προτελευταίο post σου (είναι το PW 6th gen). Σκέτο "Kindle 6" δεν υπάρχει. Χάριν ακριβείας να σημειώσω επίσης ότι δεν υπάρχει Paperwhite 4-5-6 αλλά 5-6-7ης γενιάς (και αν θυμάμαι καλά έχουν ίδιες διαστάσεις). Το Kindle 4th gen δεν ήταν PW. Όπως και αυτό της όγδοης γενιάς που βγήκε πέρσι το καλοκαίρι. Όλες οι γενιές παρουσιάζονται συνοπτικά εδώ. Εννοείται περιμένουμε εντυπώσεις όταν με το καλό το λάβεις ps: αρκετοί θα σου πουν ότι δεν χρειάζεται θήκη, εγώ πάλι θα σου προτείνω να πάρεις μία και να ξενοιάσεις. Στη χειρότερη πάρε ένα πουγκί. Για το PW 5th gen (το πρώτο PW που βγήκε δηλαδή) είχα πάρει μια σαν και τούτη εδώ στα 10-12 ευρώ. Λίγο ογκώδης αλλά τίμια και προστάτεψε καλά τη συσκευή. Για το Voyage προτίμησα μια ελαφρώς καλύτερη στα 25 ευρώ (αυτές του τύπου Origami) αλλά τελικά μου φαίνεται δεν άξιζε τα λεφτά της, δεν βοηθάει και ότι η εμπρόσθια όψη του Voyage είναι εντελώς επίπεδη και δεν το κρατάς το ίδιο εύκολα. Δυστυχώς οι Kvago, που είναι αρκετά καλής ποιότητας, δύσκολα έρχονται Ελλάδα ή έχουν πολλά μεταφορικά. Διαφορετικά θα είχα πάρει ήδη μια τέτοια. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2017 από nzeppos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα