Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς που μπορώ να απευθυνθώ για service ενός kubo στην Ελλάδα?

Πατήθηκε στην οθόνη καταλάθος με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί καν η συσκευή  :shock:  :mad:  :cry:

Πλαίσιο & irepair δεν είχαν ιδέα καν τι συσκευή είναι..

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς που μπορώ να απευθυνθώ για service ενός kubo στην Ελλάδα?

Πατήθηκε στην οθόνη καταλάθος με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί καν η συσκευή  :shock:  :mad:  :cry:

Πλαίσιο & irepair δεν είχαν ιδέα καν τι συσκευή είναι..

Δεν επικοινώνησες με την Kobo με το customer support;

(διότι μάλλον αυτό εννοείς με το kubo)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μια ειλικρινή απορία. Γιατί τα ebook readers δεν έχουν γονατίσει τον κόσμο μέχρι σήμερα;

Πήρα το Kindle Paperwhite μου τον Δεκέμβρη και από τότε όχι απλά το έχω λιώσει, είναι ο καλύτερος μου φίλος, δεν υπάρχει πια σχεδόν καμία στιγμή βαρετης αναμονής. Το βγάζεις, το ανοίγεις, είναι ελαφρύ, έχει φως, είναι γρήγορο και όπου είσαι διαβάζεις χωρίς να κουράζονται τα μάτια σου.

Και με τους γνωστούς τρόπους βρίσκεις σχεδόν όλα τα βιβλία του κόσμου, δωρεάν (!) και την συντριπτική πλειοψηφία τους έτοιμη για το reader σου, ε για κάποια άλλα κάνεις και μια μετατροπή με το Calibre, σιγά την δουλειά δηλαδή. (post απαράμιλλου ενθουσιασμου μάλλον για την καλύτερη επένδυση που έχω κάνει ποτε)

Επεξ/σία από akefaloskavalaris
  • Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι.

Πρώτος και κύριος κάποιος που αγαπά τα βιβλία προτιμάει να διαβάζει σε έντυπο βιβλίο και τα ebook readers δεν έχουν κατορθώσει ακόμα τουλάχιστον να έχουν την ίδια αίσθηση.

Γιατί δεν έχουν εξελιχθεί. Δεν υπάρχει ποικιλία σε μεγέθη, Δεν έχουν πετύχει το ιδανικό λευκό, δεν έχουν χρώματα, δεν είναι το ίδιο εύκολο να ξεφυλλίσεις τα βιβλία που περιέχουν, δεν μπορούν να διαβάζουν περιοδικά, κόμικς, έγχρωμα έντυπα και τεχνικά εγχειρίδια. 

Δημοσ.

Εγώ ακόμα έχω να λέω πως εκείνο το ταπεινό Kindle 3 που πήρα πριν πέντε χρόνια είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει στη ζωή μου.

Δεν ξέρω κάποιον μέσο αναγνώστη (όχι αυτούς που διαβάζουν... μισό βιβλίο το χρόνο ή που ενδιαφέρονται μόνο για τεχνικά συγγράμματα) που να δοκίμασε ebook reader και να ξαναγύρισε στο χαρτί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μια ειλικρινή απορία. Γιατί τα ebook readers δεν έχουν γονατίσει τον κόσμο μέχρι σήμερα;

Πήρα το Kindle Paperwhite μου τον Δεκέμβρη και από τότε όχι απλά το έχω λιώσει, είναι ο καλύτερος μου φίλος, δεν υπάρχει πια σχεδόν καμία στιγμή βαρετης αναμονής. Το βγάζεις, το ανοίγεις, είναι ελαφρύ, έχει φως, είναι γρήγορο και όπου είσαι διαβάζεις χωρίς να κουράζονται τα μάτια σου.

Και με τους γνωστούς τρόπους βρίσκεις σχεδόν όλα τα βιβλία του κόσμου, δωρεάν (!) και την συντριπτική πλειοψηφία τους έτοιμη για το reader σου, ε για κάποια άλλα κάνεις και μια μετατροπή με το Calibre, σιγά την δουλειά δηλαδή. (post απαράμιλλου ενθουσιασμου μάλλον για την καλύτερη επένδυση που έχω κάνει ποτε)

Διότι η αγορά ήταν μικρή και επήλθε κορεσμός γρήγορα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διαβάζουν βιβλία, ή διαβάζουν ελάχιστα ανά έτος. Έτσι δεν πρόκειται να δώσουν μια κατοστάρα για κάτι που είναι τόσο προσαρμοσμένο σε μια λειτουργία που δεν τους ενδιαφέρει τόσο, καλύπτουν τις ανάγκες τους με τις υπόλοιπες ηλεκτρονικές συσκευές ή τα κανονικά βιβλία.

Πολλοί βιβλιόφιλοι από την άλλη έχουν φετίχ με το χαρτί και δεν θέλουν τα "διαβολικά μπλιμπλίκια", τα οποία έχουν και στην μπούκα επειδή "αυτά φταίνε που έκλεισαν τα παραδοσιακά βιβλιοπωλεία".Γενικά από ότι είδα πολύ ελιτισμός και σνομπαρία στον χώρο που δεν βοηθάει καθόλου να προχωρήσει το ηλεκτρονικό βιβλίο όπως πρέπει.

Έτσι μείναμε με ένα περιορισμένο κοινό το οποίο έχει ήδη αγοράσει αυτό που θέλει εδώ και χρόνια, με τις συσκευές να κρατάνε "μια ζωή" έναντι στα τάμπλετ-κινητά και συνεπώς δεν κινείται τίποτα.

Προσωπικά έχω αγοράσει πολλά e-paper από το 2009-10(κάπου 6-7 συσκευές σύνολο και έχω στην κατοχή μου 4).

Από την άλλη μέχρι τούδε δυστυχώς δεν βρήκα το ιδανικό.Έτσι που πάμε, ίσως να μην είναι και e-paper συσκευή, αλλά άλλη τεχνολογία....

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι.

Πρώτος και κύριος κάποιος που αγαπά τα βιβλία προτιμάει να διαβάζει σε έντυπο βιβλίο και τα ebook readers δεν έχουν κατορθώσει ακόμα τουλάχιστον να έχουν την ίδια αίσθηση.

Γιατί δεν έχουν εξελιχθεί. Δεν υπάρχει ποικιλία σε μεγέθη, Δεν έχουν πετύχει το ιδανικό λευκό, δεν έχουν χρώματα, δεν είναι το ίδιο εύκολο να ξεφυλλίσεις τα βιβλία που περιέχουν, δεν μπορούν να διαβάζουν περιοδικά, κόμικς, έγχρωμα έντυπα και τεχνικά εγχειρίδια. 

Το λευκό μετά τις pearl τεχνολογία(250+DPI) είναι καλύτερο από τα περισσότερα χάρτινα βιβλία, εκτός από αυτά που είναι ιλλουστρασιόν και τις πολύ ακριβές εκδόσεις. Αυτό από προσωπική εμπειρία.

Υπήρχαν e-paper συσκευές με χρώμα, αλλά ήταν ξέπλυμα με 500+€ τιμή δίχως ΦΠΑ, έτσι απέτυχαν παταγωδώς.

Μπορούν να διαβάσουν όλα αυτά, απλά το κάνουν στο γκρίζο.Έχω ουκ ολίγα βιβλία σε epub-truePDF των άνωθεν κατηγοριών στο Energy HD Pro & Inkbook 2(κάπου 10-12GB).Κανένα πρόβλημα εάν δεν είναι κρίσιμης σημασίας το χρώμα(που είναι σε σημαντικό μέρος επιστημονικών-τεχνικών βιβλίων, εξ'ου και η ανάγκη για ταμπλετ).

Επεξ/σία από LongTom
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω κάποιον μέσο αναγνώστη (όχι αυτούς που διαβάζουν... μισό βιβλίο το χρόνο ή που ενδιαφέρονται μόνο για τεχνικά συγγράμματα) που να δοκίμασε ebook reader και να ξαναγύρισε στο χαρτί.

Έλα να σου κάνω το ....τραπέζι να γνωρίσεις έναν, εμένα :-)

Δεν είναι ότι έχω γυρίσει ακριβώς πίσω. Για λόγους οικονομίας, χρόνου και του γεγονότος ότι πλέον δεν έχω δανειστική βιβλιοθήκη κοντά μου χρησιμοποιώ αρκετά το e-reader και διαβάζω τα περισσότερα βιβλία μου εκεί. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ένα βιβλίο το απολαμβάνω περισσότερο να το διαβάζω στην έντυπη μορφή του.

Δημοσ.

εγω πάντως αν διαβάσω ενα βιβλίο σε ebook

και μου αρεσει

μετα θα το πάρω και σε κανονική μορφη

απλά με το ebook reader μπορείς να διαβάσεις πολύ πραγμα

είναι η παιδική χαρά του βιβλιόφιλου

ΥΓ εγω προσωπικά στις δανειστικές βιβλιοθηκές δεν βρήκα ποτε αυτό που πραγματικά έψαχνα

οκ πολλά βιβλία κλασικής λογοτεχνίας αλλά όχι πρόσφατα έργα

Δημοσ.

ΥΓ εγω προσωπικά στις δανειστικές βιβλιοθηκές δεν βρήκα ποτε αυτό που πραγματικά έψαχνα

οκ πολλά βιβλία κλασικής λογοτεχνίας αλλά όχι πρόσφατα έργα

Αναλόγως την δανειστική η Ευγενίδειος στην Αθήνα ας πούμε είναι πολύ καλή, το ίδιο και η Βικελέα στο Ηράκλειο αλλά είναι και τι ψάχνεις, είναι λογικό να μην έχουν πάντα τις πρόσφατες κυκλοφορίες ή όλα τα βιβλία που θέλεις. Δεν είναι και αυτό το ζητούμενο νομίζω, να μην αγοράζεις καθόλου βιβλία, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά και να διαβάσεις βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει παλιότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έλα να σου κάνω το ....τραπέζι να γνωρίσεις έναν, εμένα :-)

Δεν είναι ότι έχω γυρίσει ακριβώς πίσω. Για λόγους οικονομίας, χρόνου και του γεγονότος ότι πλέον δεν έχω δανειστική βιβλιοθήκη κοντά μου χρησιμοποιώ αρκετά το e-reader και διαβάζω τα περισσότερα βιβλία μου εκεί. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ένα βιβλίο το απολαμβάνω περισσότερο να το διαβάζω στην έντυπη μορφή του.

Βάλε τα κοψίδια να φέρω τις μπύρες :P

Εντάξει δεν λέω ότι όποιος πάρει και γουστάρει e-reader θα πετάξει τα παλιά του βιβλία από το παράθυρο ή δεν θα αγοράσει ποτέ ξανά χάρτινα. Τρόπον τινά (αν και δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα) είναι σαν να προτιμά κάποιος να ακούει βινύλια και CD, αγνοώντας τα MP3. Οπωσδήποτε τα πρώτα μας φέρνουν μια γλυκιά νοσταλγία και ξεχωριστή ευχαρίστηση, τα δεύτερα όμως υπερέχουν σε μερικές ντουζίνες σημεία.

Αυτό που λέω είναι ότι από τη στιγμή που κάποιος ούτως ή άλλως διαβάζει ένα κάρο βιβλία κάθε χρόνο (και δη αγγλικά), θα βολευτεί τόσο πολύ με τη συσκευή που η ζυγαριά ψηφιακού/χάρτινου θα γύρει συντριπτικά υπέρ του πρώτου για τους λόγους που έχουμε ήδη αναφέρει πολλές φορές σε αυτή τη συζήτηση.

Κι εμένα με ευχαριστεί να διαβάζω βιβλία σε έντυπη μορφή, πόσο μάλλον όταν ορισμένα (ευτυχώς όχι πολλά) δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα σε e-book. Αλλά εκεί που κάποτε αγόραζα 30 χάρτινα βιβλία το χρόνο (συνήθως μεταχειρισμένα από Alibris) και διάβαζα τα 15-20, πλέον κατεβάζω 100 ψηφιακά, αγοράζω 2 χάρτινα και... απ' όλα αυτά προλαβαίνω να διαβάσω 10 αν είμαι τυχερός.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν ένα τσούρμο παράγοντες που διαφοροποιούν τις ανάγκες του καθενός:

• αν κάποιος ενδιαφέρεται για ελληνικά ή ξενόγλωσσα βιβλία (κυρίως αγγλικά)
  • αν διαβάζει ήδη πολλά βιβλία ή περιμένει να το κάνει όταν αγοράσει ένα e-reader (ούτε μία στο εκατομμύριο)
  • αν διαβάζει κατά βάση τεχνικά βιβλία με περίπλοκη μορφοποίηση, σχεδιαγράμματα, κόμικ ή κυρίως απλά μυθιστορήματα (θεωρώ πως η πλειοψηφία ανήκει στην τελευταία κατηγορία)
  • αν έχει τη δυνατότητα να αγοράζει όλα τα παραπάνω ή προτιμά, γκουχ, άλλους τρόπους
  • αν έχει κόλλημα με καινούρια ή μεταχειρισμένα (ακόμα προσπαθώ να καταλάβω όσους θέλουν ντε και σώνει να δώσουν 20-30 ευρώ για καινούριο βιβλίο, όταν συχνά με 5 μπορούν να το πάρουν από δεύτερο/τρίτο χέρι σε εξαιρετική κατάσταση)
  • αν κάποιος ενδιαφέρεται για βιβλία που δεν απατώνται εύκολα σε έντυπη μορφή, ειδικά στα μέρη μας. Πχ. εμένα μεταξύ άλλων μου αρέσουν πολύ οι κάθε λογής αθλητικές βιογραφίες ή οι μελέτες για τη ζωή στο Μεσαίωνα (περισσότερα εδώ), άντε να βρεις τέτοια πράγματα στην Ελλάδα όταν στην πλειοψηφία τους δεν έχουν καν μεταφραστεί στη γλώσσα μας. Σε αυτή την περίπτωση το e-reader είναι σωτήριο (με γλυτώνει από τις 2-3 εβδομάδες αναμονής του χάρτινου βιβλίου).

Εννοείται πως η εγγύτητα σε μια αξιοπρεπή δανειστική βιβλιοθήκη αλλάζει άρδην τα δεδομένα, αφού πλέον μιλάμε για πρόσβαση σε ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων με μηδενικό κόστος. Αλλά στην τελική νομίζω ότι (δυστυχώς) ελάχιστοι από εμάς έχουμε αυτή τη δυνατότητα.

Προσωπικά δεν την είχα ποτέ, μόνο στη βιβλιοθήκη του σχολείου στα χρόνια του δημοτικού και γυμνασίου όπου είχα ξετινάξει όλα τα ράφια, δεν υπήρχε βιβλίο που να μην το είχα δανειστεί (συχνά περισσότερες από μία φορές). Έτσι μου έμεινε το κουσούρι...

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
Δημοσ.

Μπορώ να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπες 100%

Υπήρχαν e-paper συσκευές με χρώμα, αλλά ήταν ξέπλυμα με 500+€ τιμή δίχως ΦΠΑ, έτσι απέτυχαν παταγωδώς.

Μπορούν να διαβάσουν όλα αυτά, απλά το κάνουν στο γκρίζο.Έχω ουκ ολίγα βιβλία σε epub-truePDF των άνωθεν κατηγοριών στο Energy HD Pro & Inkbook 2(κάπου 10-12GB).Κανένα πρόβλημα εάν δεν είναι κρίσιμης σημασίας το χρώμα(που είναι σε σημαντικό μέρος επιστημονικών-τεχνικών βιβλίων, εξ'ου και η ανάγκη για ταμπλετ).

Το ζήτημα ήταν να έβγαζαν κάτι με αξιοπρεπές χρώμα και σε λογική τιμή. Αυτές οι συσκευές ήταν καταδικασμένες να αποτύχουν.

Για το δεύτερο αν είναι epub-truePDF εξ' αρχής συμφωνώ αν όμως είναι σκαναρισμένα τότε σε καμία περίπτωση η εμπειρία δεν είναι καλή.

Δημοσ.

Μπορώ να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπες 100%

Το ζήτημα ήταν να έβγαζαν κάτι με αξιοπρεπές χρώμα και σε λογική τιμή. Αυτές οι συσκευές ήταν καταδικασμένες να αποτύχουν.

Για το δεύτερο αν είναι epub-truePDF εξ' αρχής συμφωνώ αν όμως είναι σκαναρισμένα τότε σε καμία περίπτωση η εμπειρία δεν είναι καλή.

Όπως έγραψα πριν η αγορά είναι πολύ μικρή ήδη για τους "κανονικούς" reader,για τέτοια ημι-πειραματική συσκευή ήταν απλά ελάχιστη η εν δυνάμει αγορά.Δεν θεωρώ ότι θα μπορούσαν να το δώσουν πολύ παρακάτω.

Στο θέμα της τεχνολογίας απλά δεν είχαν φτάσει σε καλό επίπεδο λόγω πόρων και χρηματοδότησης(πιστεύω).Με την κόρεση που βιώνουμε δεν νομίζω να αλλάξει κάτι σύντομα.

Με σκαναρισμένα είναι αξιοπρεπής και εάν δεν έχει πολύπλοκες εικόνες ή διπλόφυλλη σκανάρισμενη σελίδα ανά PDF σελίδα.

Προσωπικά πάντα με το Inkbook 2.

Δημοσ.
Με σκαναρισμένα είναι αξιοπρεπής και εάν δεν έχει πολύπλοκες εικόνες ή διπλόφυλλη σκανάρισμενη σελίδα ανά PDF σελίδα.

Προσωπικά πάντα με το Inkbook 2.

Σε Inkpad 1 πάντως, για σκαναρισμένα, κόμικς κλπ, με είχε βολέψει πολύ περισσότερο μεταροπή σε CBR και διάβασμα με αυτήν την εφαρμογή.

https://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=162852

Πήγαινε σφαίρα, ακαριαίες αλλαγές σελίδας.

Δημοσ.

Πως μπορείς να εγκαθιστάς εφαρμογές;

Σε γενικές γραμμές κατεβάζεις το κατάλληλο αρχείο για τη συσκευή-firmware σου, συνδέεις τη συσκευή σου στο pc, και βλέποντας τη δομή των φακέλων του αρχείου που κατέβασες, αντιγράφεις το περιεχόμενό τους στους αντίστοιχους φακέλους της εσωτερικής μνήμης της συσκευής σου.

Για την εφαρμογή που προανέφερα, διάβασε συγκεκριμένες οδηγίες στο πρώτο ποστ του συνδέσμου που πόσταρα. Εγώ πχ, για inkpad 1 με firmware 4 κάτι, έβαλα την έκδοση pro-360+

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...