Προς το περιεχόμενο

Laptop Turbo-x και κοροιδοια απο Πλαισιο

moldovan20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Ξερει καπιος να μου πει ποτε εχει ψηφιστει σχετικος νομος για υποχρεοτικη 2ετη εγγυηση απο την ΕΕ? Μια φιλη μου αγορασε laptop turbo-x τον 3/2008 (1000€ turbo-x ελεος) ,εχει περαση ο ενας χρονος που ειχαν εγγυηση και εβγαλε προβλημα στη μητρικη. Το πηγαμε σημερα το πρωι και μας ειπαν οτι ειναι 300 € για να το φτιαξουν .Και ερωτω ξερει κανεις αν μπορουμε να κανουμε κατι?Αν ο νομος εχει ψηφιστει πριν την αγορα και τους υποχρεωνει σε 2ετη εγγυηση?

Δημοσ.

Τοτε δινανε 1 χρονο ,ειχαμε την εγγυηση και το εγραφε οτι ειναι ενας χρονος :( .Θα τους παμε εκτυπωμενο το νομο και ελπιζω να δικαιωθουμε .Ευχαρηστω πολυ ThReSh

Δημοσ.

Πρέπει να ναι η 3η ή 4η φορά μέσα σ λιγότερο από ένα μήνα που διαβάζω για laptop να χαλάει αμέσως μετά τη λήξη της εγγύησης :P

Καλή τύχη moldovan20.

Δημοσ.

μήπως έφταιγε η φίλη σου για το προβλημα στη μητρική ???

άλλο να χαλάσει από μόνο του κι άλλο πιχι να πέσει νερό ή καφές στο πληκτρολόγιο και να πάει από κάτω και να τα κάνει όλα ίσωμα...

Δημοσ.

Oχι καμια σχεση.Το laptop δεν ειχε τιποτα και ξαφνικα μια μερα αρχισε να αναβοσβηνει η οθονη να αλαζει χρωματα να βγαζει ασπρες ριγες και κατι τετοια κουλα.Αλλαξα πολλες φορες drivers εβαλα ξανα τους παλιους που ειχε στο cd μετα απο format και τιποτα . Τελικα εκτυπωσα το νομο που μου εδωσε ο ThReSh ,εψαξα και σε αλλα forum οτι πολλα ατομα βρηκανε το δικιο τους, και τη δευτερα θα παμε στο Πλαισιο, κατι μου λεει οτι θα δικαιωθει (ειναι και η μανα της δικηγορος).Θα σας πω τη εγινε απο δευτερα.

• Super Moderators
Δημοσ.

είναι τραγικό πάντως να προσφέρονται εγγυήσεις περισσότερων ετών για "μικροπράγματα" (βλέπε 3 χρόνια στα ποντίκια Logitech) αλλά για πιο σημαντικά πράγματα (πχ τηλεοράσεις) να προσφέρονται μόνο 1-2 χρόνια...

Δημοσ.

Το θέμα με τα turbo-x και γενικά με τα notebook που παρουσιάζουν μαζικά το ίδιο πρόβλημα (όπως πχ στην κάρτα γραφικών που ανέφερες παραπάνω) νομίζω ότι δεν είναι να δίνουν περισσότερα χρόνια εγγύηση και να τρέχει ο ιδιοκτήτης κάθε 6 μήνες για αλλαγή mainboard αλλά να ελεγθεί καλύτερα η όλη διαδικασία εισαγωγής και ελέγχου ποιότητας των υπολογιστών που εισάγουν αυτές οι εταιρείες. Κατα τη συμφωνία το εργοστάσιο ξέρει καλά ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τα laptop θα χαλάσει και μάλιστα δίνει προκαταβολικά αντίστοιχο αριθμό mainboard αντί εγγγύησης. Είναι νόμιμη αυτή η διαδικασία? Ο καταναλωτής τί φταίει να αγοράζει έναν υπολογιστή που κατά πάσα πιθανότητα θα χαλάσει σύντομα και να παιδεύεται με την εγγύηση?

Ελπίζω να δικαιωθείς και να ενημερώσεις και το post ώστε να ξέρουν και άλλοι ιδιοκτήτες Turbo-X πως να κινηθούν.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.
Καλησπερα. Ξερει καπιος να μου πει ποτε εχει ψηφιστει σχετικος νομος για υποχρεοτικη 2ετη εγγυηση απο την ΕΕ? Μια φιλη μου αγορασε laptop turbo-x τον 3/2008 (1000€ turbo-x ελεος) ,εχει περαση ο ενας χρονος που ειχαν εγγυηση και εβγαλε προβλημα στη μητρικη. Το πηγαμε σημερα το πρωι και μας ειπαν οτι ειναι 300 € για να το φτιαξουν .Και ερωτω ξερει κανεις αν μπορουμε να κανουμε κατι?Αν ο νομος εχει ψηφιστει πριν την αγορα και τους υποχρεωνει σε 2ετη εγγυηση?

Εξαρταται τι πηρε. Αν για την εποχη του ειχε πολυ καλυτερα χαρακτηριστικα απο αλλα φορητα εκεινη την εποχη δεν βλεπω κατι το περιεργο! Εγω ειχα παρει το dominus του 2007 με T7600 και 7950GTXGO 2560 €. Το πουλησα αλλα ακομη παιζει χωρις το παραμικρο προβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...