Προς το περιεχόμενο

Antichrist (2009) - Lars von Trier

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλλες κριτικες μιλανε για αριστουργημα,αλλες για ενα σιχαμα!

Μια ταινια που οπωσδηποτε θα τσεκαρω καθως μου αρεσει πολυ η δουλεια του Trier στα Dogville και Manderlay.Και απο οτι βλεπω η ταινια θα ειναι παρα πολυ ατμοσφαιρικη.

Σεναριο (απο imdb.com):

A grieving couple retreats to their cabin in the woods, hoping to repair their broken hearts and troubled marriage. But nature takes its course and things go from bad to worse

Trailer:

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=4FHp5yDw38U[/ame]

Βαθμολογια στο imdb:7/10

Rotten Tomatoes 53 %

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 1 Οκτωβρίου 2009

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

"Αλλες κριτικες μιλανε για αριστουργημα,αλλες για ενα σιχαμα!"

Κατι τετοιο.. Δεν ξερω πως να τη χαρακτηρισω..

Μαλλον μου αρεσε..Ηταν μυστηρια, ειχε συμβολικες εικονες, ηταν κατι διαφορετικο, γιαυτο προτεινω να τη δειτε.

Ειχε και αρκετες προκλητικες σκηνες.

6,5/10 απο μενα.

Δημοσ.

Και γω την είδα, ακόμα δεν καταλάγιασε το impact που προκάλεσε στο κεφάλι μου. Αρκετοί συμβολισμοί (η ταινία είναι περισσότερο θρησκευτική παρά ψυχολογική, όπως ήταν η πρώτη μου εντύπωση καθώς την έβλεπα), υπέροχη φωτογραφία, καθαρό storytelling, άκρο υποβλητικό κλίμα. και καλό soundtrack.

Και ναι, είναι "ενοχλητική" ταινία, θέλει να προκαλέσει, να φέρει αποστροφή στο θεατή. Και ως ένα βαθμό, αυτό ενισχύει αυτά που θέλει να πει ο σκηνοθέτης. Αλλά κάπου υπήρχε και μια επιτήδευση και πρόκληση για την πρόκληση. Τρίερ είναι αυτός.

Πάντως σε σύνολο και γω τη συστήνω οπωσδήποτε, όσοι αρέσετε τον Τρίερ θα την εκτιμήσετε. Οσοι πάλι δεν βλέπετε τέτοιο σινεμά αλλά ενδιαφέρεστε για κάτι διαφορετικό από το ευχάριστο hollywood 2ωρο, αυτή είναι μια πολύ καλή αρχή..

Δημοσ.
Ανυπομονώ να δω την ταινία...

...και δε φοβάσαι μην οδηγηθείς -αντιδραστικά ποιών- στους κόλπους της Εκκλησίας;

(Τρίερ ειν' αυτός - όπως προϋπώθηκε.......)

*...ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΦΤΟΠΙΚ! ΤΟΝ ΤΡΙΕΡ ΣΧΟΛΙΑΖΩ! :-)

*...ωχ παίζει ο Νταφόε.....Λες να την πατήσω και να μπω στον πειρασμό να τη δω......;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Πειραζει που δεν καταλαβα Χριστο? Ας μου το εξηγησει καποιος (και μετα μου μιλατε για Lynch).

Πάρε αυτό και θα καταλάβεις...

"Η ταινία - σκάνδαλο του περασμένου φεστιβάλ των Καννών καταφτάνει φουριόζα στις ελληνικές αίθουσες με στόχο να προκαλέσει συζητήσεις επί συζητήσεων στα πηγαδάκια των σινεφίλ. Να θυμίσουμε ότι η συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την προβολή του φιλμ στις Κάννες εξελίχθηκε σε μονομαχία αλαζονείας μεταξύ μερικών δημοσιογράφων και του Lars Fon Trier, με τους πρώτους να δηλώνουν ευθαρσώς ότι ο Δανός πρέπει να απολογηθεί και τον δεύτερο να δηλώνει ότι είναι ο μεγαλύτερος δημιουργός του κόσμου!"

http://www.cinemanews.gr/v5/movies.php?n=6596

edit : α να μην ξεχάσω! αν όντως ενδιαφέρεσαι για μια κάποια ερμηνεία (σχετικό) διάβασε τις δυο πρώτες

κριτικές - αναλύσεις από εδώ : http://www.myfilm.gr/4735.html#reviews

Επεξ/σία από activex

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...