Προς το περιεχόμενο

Μετακόμιση στην Αγγλία


silver_ocean

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ψάχνω σπίτι στην Αγγλία αυτό τον καιρό και επειδή το πανεπιστήμιο μου αποφάσισε από φέτος να μην βοηθάει στην ανεύρεση σπιτιού, χρειάζομαι βοήθεια γιατί έχω μπερδευτεί. Συγκεκριμένα ψάχνω στην περιοχή Warwick/Leamington Spa/Coventry.

 

1) Υπάρχει κάποιο keyword ή πεδίο που να σημαίνει να συμπεριλαμβάνεται νερό/ρεύμα/ιντερνετ/φόροι στο ενοίκιο? Το all bills included δεν βοήθησε και πολύ στο google. Επίσης αν δεν συμπεριλαμβάνονται όλα αυτά, πόσο περίπου στοιχίζουν για να τα πληρώνω/βάλω μόνος μου και τι περίπου έξτρα υπάρχουν?

 

2) Όταν μιλάνε οι αγγελίες για 1 bedroom, θεωρούν δεδομένο ότι θα μένει 1 άτομο ή δεν τους ενδιαφέρει?

 

3) Αν κάποιος έχει υπόψιν του αξιόπιστα site με αγγελίες για σπίτια (μαζί με αυτά που αναφέρθηκαν) ή γενικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν, καλοδεχούμενες.

 

Thanks, in advance.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 515
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • 1 μήνα μετά...

Έχοντας την υπομονή να διαβάσω 44 σελίδες έβγαλα 3 συμπεράσματα:

 

1)ο μετανάστης, όταν φεύγει απο την Ελλάδα, κάνει δουλειές έξω, που στην Ελλάδα δεν θα τις έκανε

 

2)το κόμπλεξ (κατωτερότητας) είναι έμφυτο στον Έλληνα, είτε είναι υπέρμαχος της μετανάστευσης στην Αγγλία είτε πολέμιος της και "επιμένων ελληνικά" στην Ελλάδα. Και οι δύο κατα βάθος ζηλεύουν αυτό που δεν έχουν. Εντάξει... Λογικό και ανθρώπινο.

 

3)την καλύτερη ζωή την κάνει ο Έλληνας δημόσιος υπάλληλος στην Ελλάδα: Ασφάλεια εφ' όρου ζωής, αντοχή στην κρίση (πρώτα θα πουληθούν τα νησιά του Αιγαίου και μετά θα απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι), καλά λεφτά (για τη χώρα), σπίτια, αυτοκίνητα, βάρκες κτλ. Ζει πραγματικά το Ελληνικό Όνειρο, που δεν θα το ζήσεις στην Αγγλία ούτε με 10.000€/μήνα.

 

 

Και μια ερώτηση για τα παιδιά στην Αγγλία:

 

Τι πιθανότητες έχω να βρω δουλειά στην Αγγλία σε ηλικία 30 και κάτι ψιλά, με πτυχίο οικονομικών, χωρίς μεταπτυχιακό, με μηδενική σχετική στο αντικείμενο εμπειρία, σε πόλη που να μην είναι το Λονδίνο ή γενικώς χαοτική σαν πρωτεύουσα (χέστηκα για το night life, την έχω περάσει την εφηβεία) και που να μπορώ να πληρώνω μόνος το νοίκι και να μην συγκατοικήσω με κανέναν;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικά και μετράνε εδώ Αγγλία. 'Δεν είναι Ελλάδα'.

 

 

Τώρα για δουλειά, με πτυχείο οικονομικού, μάλλον Λονδίνο μιας και εκεί χρειάζοντα τέτοια πράγματα.

 

Αλλά μην νομίζετε. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά στον εργασιακό τομέα εδώ. Είναι 'cut throat' η αγορά και κάποιος που έρχεται ως μετανάστης αυτή τη στιγμή, θέλει αρκετή προσπάθεια.

 

Μην σας βάζει κάτω μιας τα hedge funds και οι τράπεζες είναι πολλές. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λονδίνο; Μπορεί να έχω απογοητευτεί εντελώς απο το θέμα εργασίας στην Ελλάδα, άλλα αν είναι στα 35 μου μέχρι τα 40 μου αντί να μένω με γυναίκα και να έχω παιδάκια, να μοιράζομαι σπίτια και τουαλέτες με μαντράχαλους Πακιστανούς και Ινδούς, τότε είμαι ψυχολογικά έτοιμος να σκίσω το πτυχίο μου, να πάρω τα Ελληνικά βουνά, να αγοράσω καμιά 500αριά πρόβατα και 30 κότες και να γίνω αγρότης.

 

Φίλε μου... δεν έχω τέτοιο κουράγιο ειλικρινά. Δεν ξέρω αν είναι η ηλικία μου ή ότι είμαι καλομαθημένος. Συγκατοίκηση στις σπουδές έχω κάνει μόνο με την αδερφή μου, αλλά είδα και άκουσα τόσα απο συμφοιτητές μου γι΄αυτό το θέμα. Στρατό πήγα πάντως και έχω μείνει με 70 μαντράχαλους σε ένα θάλαμο, και δεν είχα πρόβλημα, άλλα δεν θα το έκανα ποτέ πια πάλι. Αν το έκανα, θα ενιώθα σαν να γυρίζω πάρα πολλά χρόνια πίσω στην ζωή μου.

 

Κάτι μου λέει όμως οτι η έλλειψη κατάλληλης εργασιακής εμπειρίας και η ηλικία μου δεν θα κάτσει και τόσο καλά στους Εγγλέζους. Κι αν αναλογιστείς οτι το όλο εγχείρημα έχει και κόστος και δεδομένη την σημερινή κατάσταση στην οποία η παγκόσμια οικονομία πέφτει και θα σταθεροποιηθεί κάτι σκαλάκια παρακάτω... τελικά μάλλον η Αγγλία δεν είναι και η καλύτερη χώρα για μετανάστευση (άλλα ίσως ούτε και καμιά άλλη).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Καλησπερα! Ειμαι καινουρια στο φορουμ κ εχω ενα βασικο ερωτημα το οποιο αν εχει απαντηθει καπου αλλου συγχωρεστε με, δεν ειχα πολυ χρονο να διαβασω ολονων τα ποστ..Ενδιαφερομαι να μετακινηθω στην Αγγλια για εργασια, κατι ομως που δεν θα αντεχα ειναι οπως ειπε και ο enric την συγκατοικηση με αγνωστους..Εχω σκοπο να παω με τον συντροφο μου κ προσπαθω τοσο καιρο να βρω διαμερισμα/σπιτι/αποθηκη ( :P ) ενα σπιτι τελοσπαντων για ενοικιο αλλα να μην το μοιραζομαστε κ με αλλους...Που θα βρω τετοια ιστοσελιδα??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.findaproperty.com/

 

http://www.rightmove.co.uk/

 

http://www.primelocation.com/

 

Από τα πιο γνωστά. Αν γράψεις στο Google π.χ. "warwick rent house" θα σου βγάλει άπειρα άλλα. Εναλλακτικά βρίσκεις τα πιο δραστήρια estate agencies στην περιοχή που ενδιαφέρεσαι και μπαίνεις στα site τους για ευκαιρίες. Τα τρία πιο πάνω όμως θα σε καλύψουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Σκατά είναι και η Αγγλία για δουλειά... αν δεν έχεις σχεδόν άριστα, ούτε που το λαμβάνουν υπ' όψιν το βιογραφικό σας. Αυτό λέει το BBC και η Daily Mail. Οι εργοδότες ζητούν βαθμό τουλάχιστον 2:1

 

http://www.bbc.co.uk/news/10506798

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1292299/Dont-bother-applying-job-2-1-degree-say-bosses.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...

Live απο Σκωτια.

 

Ο καιρός είναι καλύτερος απο Ελλάδα που έχετε βροχες(ακομα τουλάχ :lol:), εχθές είχε τόσα ξέκωλα στους δρόμους που σου έπεφτε το σαγόνι και ελα να φας steak and ale και ξανασυζηταμε για το φαγητο τους :-)

 

Πες και πόσες ώρες τη μέρα βλέπετε φως το χειμώνα! 4-5; :devil:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ισχύει αλλά κατά τη γνώμη μου είναι και τα δυο εκνευριστικά (ειδικά το συνέχεια σκοτάδι)!

Το θέμα του καιρού το θεωρώ δευτερεύον για την αρχή τουλάχιστον, τα βασικά είναι άλλα, δουλειά,σπίτι,μετακόμιση,άτομα που αφήνεις πίσω,σπίτι που αφήνεις με δάνεια,αυτοκίνητα και άλλα τέτοια που πρέπει να τακτοποιήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πες και πόσες ώρες τη μέρα βλέπετε φως το χειμώνα! 4-5; :devil:

Από 8 πρωί μέχρι 4 απόγευμα το Δεκέμβριο.

Και καλοκαίρι δεν νυχτώνει πραγματικά. Σκοτεινιάζει κατά τις 11 και ξημερώνει στις 3:30

Και πάλι 1 το πρωί βλέπεις έξω άνετα χωρίς φως

 

Σκωτία που είναι πιο βόρεια παίζουν γκολφ μέσα στην "νύχτα".

 

Αυτή τη στιγμή στις 5:30 το πρωί είναι μέρα έξω και νυχτώνει κοντά 7.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...