Προς το περιεχόμενο

Cyberlink Power DVD

.:VenoM:.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι να σου, σαν χρήστης είμαι απαιτητικός και ειδικά στο θέμα ήχου, χρειάστηκε να φάω πολλές ώρες με τα Free προγράμματα, vlc,bsplayer,mpchc,κλπ...

Με το Power DVD τίποτα!

Από εκεί και πέρα οι περισσότεροι δεν συνδέουν ψηφιακά τον υπολογιστή τους με το σύστημα ηχείων, αλλά αναλογικά.

Επίσης και ψηφιακά να τα συνδέουν, λίγοι ασχολούνται για το αν ακούνε τελικά DTS ή Dolby Digital. Χωρίς τις απαραίτητες ρυθμίσεις στα Free προγράμματα παίρνεις ένα ωραίο Stereo χ2 στην έξοδο και πατάς στα ηχεία να κάνουν απλά μία διεύρυνση του ήχου νομίζοντας ότι ακούς πολυκάναλα.

Και εγώ την είχα πατήσει στην αρχή...

Και επειδή παρόμοια κουβέντα έχει γίνει και για τα παιχνίδια, μήπως τελικά χάνουμε την ουσία κάνοντας συνεχώς ρυθμίσεις?

Νομίζω, αν κάνω λάθος διόρθωσε με, ότι έχουμε συνδέσει τη λέξη PC με ρυθμίσεις και χαμό...

Εκεί κάπου το Mac έρχεται να δώσει μία βοήθεια. Γιατί αυτή τη δεχόμαστε και λέμε τι φοβερό που είναι και τι έξυπνο και όταν βγει ένα πρόγραμμα όπως το PowerDVD το οποίο έρχεται και αυτό σαν χέρι βοήθειας, λέμε ότι αυτοί που το χρησιμοποιούν είναι "μη ανήσυχοι" χρήστες?

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτό που λέω είναι το εξής απλό: Το γεγονός ότι ορισμένοι δωρεάν players δίνουν περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης και σκαλίσματος από τους εμπορικούς τύπου PowerDVD σημαίνει ότι είναι κατάλληλοι για «ανήσυχους» χρήστες που αρέσκονται να επιδίδονται σε σκαλίσματα ή ψάχνουν κάποιο εξεζητημένο extra feature που δεν το βρίσκουν αλλού. Δε σημαίνει ότι οι μη ανήσυχοι χρήστες είναι και αυτοί σώνει και καλά αναγκασμένοι να ασχοληθούν με ρυθμίσεις και σκαλίσματα, ακόμη κι όταν τους παίζουν αυτά που θέλουν out-of-the-box! Οι εμπορικοί players αντίθετα μπορεί να είναι κατάλληλοι για τους απλούς χρήστες, αλλά ακατάλληλοι για κάποιους από τους πιο απαιτητικούς χρήστες.

Τώρα, για τους κατόχους πολυκάναλων συστημάτων αναπαραγωγής με ψηφιακές εισόδους κλπ: Θεωρώ ότι αυτοί θα έπρεπε ήδη από μόνοι τους να κατατάσσουν εαυτόν στην κατηγορία των ανήσυχων και απαιτητικών χρηστών και να μη θεωρούν τόσο big deal το να αφιερώσουν μερικά λεπτά από τον χρόνο τους για να στήσουν σωστά το συνδυασμό software+hardware που έχουν επιλέξει. Είτε το software είναι εμπορικό είτε είναι ο MPC-HC ή ο VLC ή ο WMP με τη βοήθεια 3ων codecs. Είτε στον driver της κάρτας ήχου τους είναι ενεργοποιημένο by default το SPDIF-out είτε πρέπει να το κάνουν μόνοι τους εκ των υστέρων κ.ο.κ.

Δημοσ.
Οι εμπορικοί players αντίθετα μπορεί να είναι κατάλληλοι για τους απλούς χρήστες, αλλά ακατάλληλοι για κάποιους από τους πιο απαιτητικούς χρήστες.

Ευτυχώς είμαι από αυτούς που βρήκαν την υγειά τους...

να μη θεωρούν τόσο big deal το να αφιερώσουν μερικά λεπτά από τον χρόνο τους για να στήσουν σωστά το συνδυασμό software+hardware που έχουν επιλέξει. Είτε το software είναι εμπορικό είτε είναι ο MPC-HC ή ο VLC ή ο WMP με τη βοήθεια 3ων codecs. Είτε στον driver της κάρτας ήχου τους είναι ενεργοποιημένο by default το SPDIF-out είτε πρέπει να το κάνουν μόνοι τους εκ των υστέρων κ.ο.κ.

Μα είχα βρει τις ρυθμίσεις στο MPCHC μετά από ώρες ψαξίματος. Αρκετές φορές όμως χρειαζόταν πριν δω ταινία κάτι να ρυθμίσω πάλι. Μετά την εγκατάσταση όπως είπα και πριν Codecs για επεξεργασία Video τα πράγματα έγιναν σαλάτα και δεν υπήρχε λύση πέρα από το Format και μη εγκατάσταση τέτοιων προγραμμάτων ξανά στον υπολογιστή. Το είχα υποψιαστεί ότι θα γίνει σαλάτα το πράγμα btw...

Επειδή πάντα κάνουμε κουβέντα εποικοδομητική και είναι ωραίο αυτό, θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί κάποιος δηλαδή που θέλει να έχει ένα πολυκάναλο σύστημα και να ακούει DTS και Dolby Digital, πρέπει να θεωρείται ανήσυχη ψυχή και να είναι δεδομένο ότι θα έχει το κέφι να σκαλίσει? Κάποιος Mac-ας το κάνει? Κάποιος που δεν έχει υπολογιστή και έχει ένα Bluray player με ένα σύστημα ηχείων home cinema θα το κάνει?

Γιατί λοιπόν επειδή έχω Windows και PC να είναι δεδομένο ότι έχω την υπομονή να το κάνω?

Δημοσ.
Μα είχα βρει τις ρυθμίσεις στο MPCHC μετά από ώρες ψαξίματος. Αρκετές φορές όμως χρειαζόταν πριν δω ταινία κάτι να ρυθμίσω πάλι. Μετά την εγκατάσταση όπως είπα και πριν Codecs για επεξεργασία Video τα πράγματα έγιναν σαλάτα και δεν υπήρχε λύση πέρα από το Format και μη εγκατάσταση τέτοιων προγραμμάτων ξανά στον υπολογιστή. Το είχα υποψιαστεί ότι θα γίνει σαλάτα το πράγμα btw...

Ειδικά με τον MPC-HC, για να καταφέρεις να κάνεις το σύστημα «σαλάτα» πρέπει να καταβάλλεις έξτρα προσπάθεια επί τούτου, γιατί ενσωματώνει τους περισσότερους από τους απαραίτητους codecs ως compiled μέσα στον κώδικά του και αγνοεί τους υπάρχοντες εγκατεστημένους που κάνουν την ίδια δουλειά (=αποκωδικοποιούν τα ίδια formats). Επίσης, οι ενσωματωμένοι αυτοί codecs του MPC-HC είναι απομονωμένοι από το υπόλοιπο σύστημα και δεν επηρεάζουν τη συμπεριφορά άλλων προγραμμάτων. Ο μόνος τρόπος να δημιουργήσεις σαλάτα στην αλυσίδα αναπαραγωγής του MPC-HC είναι να εγκαταστήσεις 3ους codecs και στη συνέχεια: είτε να απενεργοποιήσεις τους αντίστοιχους εσωτερικούς του MPC-HC από Options > Internal Filters είτε να θέσεις υψηλό merit/να κάνεις prefer τους 3ους codecs από Options > External Filters.

Επειδή πάντα κάνουμε κουβέντα εποικοδομητική και είναι ωραίο αυτό, θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί κάποιος δηλαδή που θέλει να έχει ένα πολυκάναλο σύστημα και να ακούει DTS και Dolby Digital, πρέπει να θεωρείται ανήσυχη ψυχή και να είναι δεδομένο ότι θα έχει το κέφι να σκαλίσει?

Δεν πρέπει. Έγραψα «θεωρώ», δε νομίζω πως ήταν και ιδιαίτερα δογματικό εδώ το ύφος μου. Αν εσύ διαφωνείς στο συγκεκριμένο, δε θα μαλώσουμε κιόλας. :-)

Γιατί λοιπόν επειδή έχω Windows και PC να είναι δεδομένο ότι έχω την υπομονή να το κάνω?

Συ είπας. Δεν ανέφερα εγώ Windows, PC και Mac.

Α, btw, για τον Mac-α που ανέφερες: Το ξέρεις ότι το κατεξοχήν home μηχάνημα από την οικογένεια των Mac, o iMac, δεν έχει ψηφιακή έξοδο ήχου, αλλά μόνο 3.5 stereo-out jack; Άρα, στο παρακάτω:

Κάποιος Mac-ας το κάνει?

η απάντηση μάλλον είναι «και να θέλει να το κάνει, δε μπορεί!» :-D

Δημοσ.
Ο μόνος τρόπος να δημιουργήσεις σαλάτα στην αλυσίδα αναπαραγωγής του MPC-HC είναι να εγκαταστήσεις 3ους codecs και στη συνέχεια: είτε να απενεργοποιήσεις τους αντίστοιχους εσωτερικούς του MPC-HC από Options > Internal Filters είτε να θέσεις υψηλό merit/να κάνεις prefer τους 3ους codecs από Options > External Filters.

Δεν έκανα κάτι τέτοιο όμως...

Και πριν εγκαταστήσω τρίτους Codecs για να σετάρω και να καταφέρω τελικά να παίξω DTS και Dolby Digital με τον MPCHC αυτό που έκανα ήταν να εγκαταστήσω το BSplayer και να παίζω παρόλα αυτά με τον MPCHC και όταν βγάζει την επιλογεί να χρησιμοποιεί ffdshow να πατάω όχι! Τι να πω...

Δημοσ.

BSPlayer, MPC-HC και ffdshow είναι 3 ανεξάρτητα λογισμικά. Ο τρόπος που τα χρησιμοποιείς στην παραπάνω πρόταση είναι λίγο αμφιλεγόμενος: Εννοείς ότι είχες ήδη τον MPC-HC περασμένο, εγκατέστησες τον BSPlayer και αυτός αυτόματα σου εγκατέστησε και τον ffdshow; Τον οποίον αναγκαζόσουν να μπλοκάρεις κάθε φορά που άνοιγες video στον MPC-HC; Για εξήγησε λίγο καλύτερα, γιατί δεν πολυκατάλαβα τί θες να πεις.

Σε κάθε περίπτωση, ο MPC-HC έχει δυνατότητα να κάνει pass-through DTS και AC-3 streams στην SPDIF έξοδο της κάρτας ήχου σου, χωρίς ανάγκη εγκατάστασης οποιουδήποτε εξωτερικού codec ή άλλου player. Αρκεί:

1. Options > Internal Filters > διπλό κλικ δεξιά σε ένα οποιοδήποτε από τα bold μαύρα audio filters (τα 5 πρώτα transform filters)

post-4351-129063084735_thumb.png

και να ενεργοποιήσεις τις επιλογές SPDIF, αντί για decoding από το ίδιο το πρόγραμμα

2. Στις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου σου, να σιγουρέψεις ότι η έξοδος SPDIF είναι ενεργοποιημένη

Δοκίμασες τα παραπάνω πριν καταλήξεις σε codecs, άλλους δωρεάν players και τελικά στο PowerDVD;

Δημοσ.
Εννοείς ότι είχες ήδη τον MPC-HC περασμένο, εγκατέστησες τον BSPlayer και αυτός αυτόματα σου εγκατέστησε και τον ffdshow; Τον οποίον αναγκαζόσουν να μπλοκάρεις κάθε φορά που άνοιγες video στον MPC-HC; Για εξήγησε λίγο καλύτερα, γιατί δεν πολυκατάλαβα τί θες να πεις.

Ναι αυτό εννοώ. Καλό μου έκανε ο BSplayer. Γιατί πριν τον βάλω δεν μου έβγαζε την επιλογή να επιλέξω αν θέλω ή όχι ffdshow και το ffdshow τελικά μου έκανε τη ζημιά και έπαιρνα Stereo χ2 στην έξοδο...

2. Στις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου σου, να σιγουρέψεις ότι η έξοδος SPDIF είναι ενεργοποιημένη

Φυσικά και πάντα.

Heat,δοκιμασες τον Km που σου ειπα?

Στο Laptop, θα τον βάλω και εδώ στο Desktop.

Στο Laptop μου την έσπασε λίγο το γεγονός ότι έβγαζε όταν ανοίξει μήνυμα σαν σφάλμα "not registered", κάτι τέτοιο. Θα το βάλω και στο Desktop και θα πω εμπειρία...

1. Options > Internal Filters > διπλό κλικ δεξιά σε ένα οποιοδήποτε από τα bold μαύρα audio filters (τα 5 πρώτα transform filters)

Θα το δοκιμάσω...

Δημοσ.

Από τί είναι αυτό το screenshot; Ειδική «κομμένη» έκδοση του MPC-HC; Αν χρησιμοποιείς κάποιo πρόσφατο SVN build του προγράμματος (π.χ. όπως αυτά που host-άρονται στο xvidvideo.ru), θα έπρεπε να βλέπεις τουλάχιστον τα παρακάτω:

post-4351-129063084839_thumb.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...