vtsafantakis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 ρε παιδιά θέλω να αγοράσω απο μία ιστοσελιδα ( δεν λέμε ονόματα για λόγους διαφήμισης) και στο check out μου ρωτάει αν έχω ΑΦΜ ενδοκοινοτικών συναλλαγών... ξέρει κανείς τι είναι. Οταν επέλεγα οχι η τελική τιμή περιείχε το 19.6 % ΦΠΑ , αν ναι τότε δεν συμπεριλαμβανόταν το ΦΠΑ>>. ξέρει κανεις τι πέζεται εδω πέρα ... thanks a lot
CyberCr33p Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Εάν είσαι ιδιώτης πληρώνεις ΦΠΑ κανονικά ενώ εάν έχεις επαγγελματικό ΑΦΜ τότε γλιτώνεις το ΦΠΑ.
vtsafantakis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 καλησπερα, αυτο π λες έτσι είναι όντως??? δλδ πρέπει να βάλω το αφμ της εταιρίας αν έχω προκειμένου να μήν έχω ΦΠΑ 19.6 %. αυτο το είδα στο expansys και για αυτό το λέω.
vtsafantakis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 ρε φιλε ομως το ΦΠΑ είναι 19.6 % ./..... μήπως είναι λίγο μεγάλο νούμερο η μπααα..??? η επειδη είναι Γαλλία ..???
CyberCr33p Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Πληρώνεις το ΦΠΑ της χώρας που αγοράζεις κάτι. Π.χ. Γερμανία και Ολλανδία νομίζω είναι 19%, Αγγλία 17,5%
vtsafantakis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 πού ωραία, απο την στιγμή που θα το χρεώσω στην επιχείρηση θα αποφύγω και το ΦΠΑ 19 % π μου βάζει η Ελλάδα η όχι>??
CyberCr33p Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Ναι το γλιτώνεις και το ΦΠΑ της Ελλάδας και επιπλέον μετράει το ποσό και ως κόστος, οπότε με βάση τα τιμολόγια που έχεις κόψει για πωλήσεις και τα τιμολόγια που έχεις από αγορές ίσως έχεις και από εκεί κάποιο κέρδος.
vtsafantakis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 ωραία, να σε ρωτήσω και κάτι αλλο με FreeBSD σε linsestation και alix έχεις πέξει καθόλου >??/
CyberCr33p Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 ωραία, να σε ρωτήσω και κάτι αλλο με FreeBSD σε linsestation και alix έχεις πέξει καθόλου >??/ Δεν έχω ασχοληθεί.
kirimis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 ρε παιδιά θέλω να αγοράσω απο μία ιστοσελιδα ( δεν λέμε ονόματα για λόγους διαφήμισης) και στο check out μου ρωτάει αν έχω ΑΦΜ ενδοκοινοτικών συναλλαγών... ξέρει κανείς τι είναι. Οταν επέλεγα οχι η τελική τιμή περιείχε το 19.6 % ΦΠΑ , αν ναι τότε δεν συμπεριλαμβανόταν το ΦΠΑ>>. ξέρει κανεις τι πέζεται εδω πέρα ... thanks a lot Εφοσον θα αγορασεις κατι σαν ιδιωτης, δεν σε ενδιαφερει το ΑΦΜ αφου θα κοπει αποδειξη! Εφοσον θα αγορασεις/εισαγεις κατι ως εταιρια, τοτε δινεις το ΑΦΜ της εταιριας και θα σου κοψουν invoice (τιμολογιο). Εννοειτε πως πρωτα πρεπει να εχεις δηλωσει στην εφορια την δραστηριοτητα ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΝΑΛΑΓΩΝ, αν δεν υπαρχει! Επιστροφη ΦΠΑ απο τυχον εισαγωγη που θα κανεις, θα παρεις μόνο εαν το προιον εκπιπτει ως δαπανη για την δραστηριοτητα της επιχειρησης. Αυτα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.