Amorphous Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα παιδιά! Στο τέλος του χρόνου φεύγω για Σουηδία - Γκέτεμποργκ μαζί με τον δικό μου, μόνιμα για πολλούς κ διάφορους λόγους, δεν την παλεύω άλλο την Ελλάδα. Θέλω κ να ζήσω καλύτερα κ να πάει μπροστά η μουσική μου. Δεν έχω πάει ποτέ Σουηδία ούτε έχω κανέναν γνωστό εκεί αλλά έχω ψάξει τα πάντα στο νετ κ σε ότι πηγή ενημέρωσης έχω στην διάθεση μου εδώ κ 2 χρόνια. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία για την Σουηδία. Η βασική μου απορία είναι αν πρέπει να δηλώσω εδώ στην Ελλάδα ότι φεύγω ή απλά να έρχομαι να κάνω την φορολογική μου δήλωση κ τίποτα παραπάνω. Οποιαδήποτε πληροφορία θα είναι σημαντική για 'μένα!
insomniaK Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Για τη Σουηδία για μόνιμα δεν ξέρω, αλλά αν δεν έχεις εισόδημα ή ακίνητα στην Ελλάδα δε χρειάζεται να κάνεις φορολογική δήλωση. Θεωρητικά, δηλώνεις τον τόπο διαμονής στο κοντινότερο προξενείο, δεν ξέρω κανέναν που να το έχει κάνει. Μην πάτε μέσα στο χειμώνα, πολύ σκοτάδι, περιμένετε το Μάρτιο. Καλά να περάσετε.
Amorphous Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Για τη Σουηδία για μόνιμα δεν ξέρω, αλλά αν δεν έχεις εισόδημα ή ακίνητα στην Ελλάδα δε χρειάζεται να κάνεις φορολογική δήλωση. Θεωρητικά, δηλώνεις τον τόπο διαμονής στο κοντινότερο προξενείο, δεν ξέρω κανέναν που να το έχει κάνει. Μην πάτε μέσα στο χειμώνα, πολύ σκοτάδι, περιμένετε το Μάρτιο. Καλά να περάσετε. Ναι, ξέρω ότι για αυτά που έχω στην Ελλάδα θα κάνω δήλωση εδώ στην Ελλάδα κ το ανάλογο στην Σουηδία όταν χρειαστεί, δεν θα τα μπλέξω...απλά δεν ξέρω αν πρέπει πουθενά σε καμία υπηρεσία να δηλώσω ότι φεύγω από την Ελλάδα με σκοπό να πάω Σουηδία κ να πάρω κ την σουηδική υπηκοότητα στο μέλλον. Λέμε για Ιανουάριο - Φεβρουάριο για να συνηθίζουμε κ τις συνθήκες εκεί (αν κ ξέρουμε ότι θα έχει πολύ κρύο)... Ευχαριστώ insomniaK
frenzy Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Θέλω κ να ζήσω καλύτερα Seasonal Affective Disorder κ να πάει μπροστά η μουσική μου. Pirate Bay win win
Amorphous Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Seasonal Affective Disorder Αν κ δεν παίζει, χίλιες φορές αυτό παρά το σύνδρομο του κλασσικού Έλληνα κομπλεξικού καραγκιόζη που βλέπω κάθε μέρα στους δρόμους (εκτός εξαιρέσεων) Pirate Bay Μακάρι να βγει η μουσική μας εκεί να την ακούσουν κ περισσότεροι, δεν πάμε για τα λεφτά αλλά για την μουσική ως νόημα ζωής win win win win
frenzy Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Nαι βρε συ προχώρα, απλά το είδα και κόλλαγε ωραία, δεν έχω επιχείρημα να σε κρατήσω Ελλάδα
Amorphous Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Ναι ρε εννοείται εννοείται δεν παρεξηγώ, απλά έχω σκάσει εδώ πέρα κ 'γω..
evabb Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 καλα γτ τοσο βορεια κι εσυ; την γλωσσα την μιλας;;;
frenzy Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Να κάνω μια προσωπική ερώτηση που έχει όμως εύκολη απάντηση: Σε ποιο ποσοστό φεύγεις εξαιτίας των Ελλήνων που γνωρίζεις και σε ποιό εξαιτίας των Ελλήνων που δε γνωρίζεις; Με λίγα λόγια κατά πόσο είσαι απογοητευμένη από το σύστημα και την κουλτούρα και κατά πόσο από το συλλογικό συναίσθημα όπως αυτό εκφράζεται από φίλους και συγγενείς;
vandermonde Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Nαι βρε συ προχώρα, απλά το είδα και κόλλαγε ωραία, δεν έχω επιχείρημα να σε κρατήσω Ελλάδα και ομως......υπαρχουν μερικα......
elven Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Μηδενισμός σε μεγαλεία,καλύτερα είναι έξω αλλά δεν είναι και παράδεισος-όπως και δω δεν είναι τόσο τραγικά (για τη φώτο με τα σκουπίδια λέω)
Amorphous Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 καλα γτ τοσο βορεια κι εσυ; την γλωσσα την μιλας;;; Από Αγγλικά μια χαρά κ Σουηδικά μαθαίνω μόνη μου πλέον γιατί δεν παίζουν λεφτά, αν κ είχα αρχίσει ιδιαίτερα πριν 1 χρόνο (μετά από 4 μήνες που έψαχνα καθηγήτρια επιτέλους την βρήκα, όποιος ενδιαφέρεται μπορώ να του δώσω τηλ.). Μέχρι να πάμε θα μπορώ να συνεννοούμαι με τα βασικά κ θα αρχίσω εκεί αμέσως S.F.I. όπου είναι δωρεάν μαθήματα Σουηδικών για μετανάστες. Κ πάντα τα Αγγλικά για τις δύσκολες στιγμές...δεν είναι δύσκολη γλώσσα τα Σουηδικά, η προφορά είναι το θέμα κ αυτό το μαθαίνεις καλύτερα με την καθημερινή ζωή εκεί! Η επιλογή της χώρας είναι λόγω του είδους της μουσικής μας (μέταλ) αλλά κ γιατί την θεωρούμε χώρα που θέλουμε να ζήσουμε εκεί κ με τα θετικά της κ με τα αρνητικά της. Στην αρχή λέγαμε για Φινλανδία αλλά άλλαξαν τα σχέδια για πολλούς λόγους... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:26 ---------- Να κάνω μια προσωπική ερώτηση που έχει όμως εύκολη απάντηση:Σε ποιο ποσοστό φεύγεις εξαιτίας των Ελλήνων που γνωρίζεις και σε ποιό εξαιτίας των Ελλήνων που δε γνωρίζεις; Με λίγα λόγια κατά πόσο είσαι απογοητευμένη από το σύστημα και την κουλτούρα και κατά πόσο από το συλλογικό συναίσθημα όπως αυτό εκφράζεται από φίλους και συγγενείς; Με λίγα λόγια είμαι από όλα κ όλους απογοητευμένη...από το σύστημα, από το πως έχει καταντήσει η Ελλάδα, από τα πρόσωπα που ξέρω κ από την νοοτροπία των περισσοτέρων Ελλήνων που δεν ξέρω. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:27 ---------- και ομως......υπαρχουν μερικα...... μακάρι να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα...ωραία φώτο
vandermonde Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Μηδενισμός σε μεγαλεία,καλύτερα είναι έξω αλλά δεν είναι και παράδεισος-όπως και δω δεν είναι τόσο τραγικά (για τη φώτο με τα σκουπίδια λέω) θα σου απαντησω με την ιδια σοβαροτητα...... καθολου τραγικα! Εγω τον για τον ηλιο μας ελεγα.....που πηγε το μυαλο σου?
Pablo_Hasan Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Θέλω κ να ζήσω καλύτερα κ να πάει μπροστά η μουσική μου. εχεις κατι στανταρ ή το λες γενικα;
Amorphous Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 εχεις κατι στανταρ ή το λες γενικα; Ναι έχουμε κάτι στάνταρ, όνομα, τραγούδια δικά μας, ξέρουμε τι θέλουμε..το μόνο που μας λείπει είναι κάποια μέλη κ θα τα βρούμε εκεί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα