Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα κλιματιστικα αυτα γι αυτο λεγονται on/off. Απο την στιγμη που δουλευει η εξωτερικη δουλευει στην μεγιστη αποδοση-καταναλωση..

Οσο πιο πολυ ανεβαζεις την θερμοκρασια τοσο λιγοτερο καιει στην συνολικη καταναλωση..!

Δουλευε μαζι και ανεμιστηρα και θα δεις οτι θα εχεις ανεβασμενη την θερμοκρασια του κοντρολ και θα εισαι ευχαριστημενος!

http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%80%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μεταξυ  http://www.skroutz.gr/s/8017880/Inventor-Life-L3VI-09-ION-L3V0-09.html

http://www.skroutz.gr/s/6918238/Fujitsu-ASYG09LLC-AOYG09LL.html

http://www.skroutz.gr/s/9002905/Midea-RF-New-MS12FU-12HRDN1.html

Ποιο θα λεγατε οτι αξιζει και οτι ειναι ποιτικα καλυτερο αλλα και σαν χαρακτηριστικα?

(Πανω κατω βγαινουν στα ιδια χρηματα με εγκατασταση)

Τελικα τι ισχυει και ποια η προτεινομενη θερμοκρασια για τη μεγιστη δυνατη οικονομια σε συνδυασμο με την αποδοση;

Το έχουμε πει πολλές φορές, 26-28°C.

Προσωπικά, αυτό που έβαλα πριν δύο εβδομάδες στο υπνοδωμάτιο, το έχω στους 28°C και είμαι κομπλέ.

Tο χειμώνα στους 20-22°C.

• Like 1

ΠΑιδια να κανω μια ψιλοασχετη ερωτηση;

Εχω 2 α/c panasonic ενεργειακης κλασης ψυξης Α αλλα οχι Inverter. Το ενα ξαφνικα σταματησε να δουλευει λογω βλαβης του εξωτερικου πυκνωτη (εσκασε),.

Επειδη με πιανει η ζεστη το εχω μονιμως στους 21 και οταν δροσισει αρκετα το κλεινω.

Ο τεχνικος μου ειπε οτι ετσι ζωριζεται ο συμπιεστης γιατι δουλευει συνεχεια η εξωτερικη μοναδα+ καιει πολυ ρευμα.

Μου προτεινε να το εχω κανενα 15λεπτο σοτυς 21 και μετα να το γυρναω στους 25 ή 26.

Του εκανα την ερωτηση αν στους 21 βγαζει πιο κρυο αερα απο οτι στους 25 και μου ειπε οτι κατι τετοιο δεν ισχυει.

ΤΟ Ιδιο νομιζα και για το CLIMA του αυτ/του που και αυτο το εχω μονιμως στους 21.

Τελικα τι ισχυει και ποια η προτεινομενη θερμοκρασια για τη μεγιστη δυνατη οικονομια σε συνδυασμο με την αποδοση;

Στα on/off ο συμπιεστής δεν είναι μεταβλητής ισχύος, αυτό σημαίνει οτι δουλεύει με τον ίδιο ρυθμό. Όταν έχεις την θερμοκρασία πολύ χαμηλά το καλοκαίρι ή πολύ υψηλά τον χειμώνα, ο συμπιεστής δουλεύει για περισσότερο χρονικό διάστημα αλλά με τον ίδιο ρυθμό ώστε να επιφέρει την χαμηλότερη/υψηλότερη θερμοκρασία, αν την ρυθμίζεις σε καλύτερα επίπεδα για την εποχή δουλεύει λιγότερο. Σωστά σου είπε ο τεχνικός οτι δεν ισχύει, ο αέρας που βγάζει το κλιματιστικό είναι ίδιας θερμοκρασία, απλά αν το βάλεις 21 θα λειτουργεί συνεχώς για να φτάσει σε αυτή (που δεν θα φτάσει ποτέ), μην βάζεις το κλιματιστκό τόσο χαμηλά, ποτέ δεν θα φτάσεις τους 21, καταναλώνεις πολύ ενέργεια και φθείρεις τον συμπιεστή. Θερμοκρασία 26 με 28 το καλοκαίρι και 20-22 τον χειμώνα.

Μεταξυ  http://www.skroutz.gr/s/8017880/Inventor-Life-L3VI-09-ION-L3V0-09.html

http://www.skroutz.gr/s/6918238/Fujitsu-ASYG09LLC-AOYG09LL.html

http://www.skroutz.gr/s/9002905/Midea-RF-New-MS12FU-12HRDN1.html

Ποιο θα λεγατε οτι αξιζει και οτι ειναι ποιτικα καλυτερο αλλα και σαν χαρακτηριστικα?

(Πανω κατω βγαινουν στα ιδια χρηματα με εγκατασταση)

Oποιος γνωριζει κατι παιδες ας βοηθησει διοτι αυριο το πρωι παω για παραγγελια και δεν εχω κατασταλαξει

Thank you

Καλησπερα, καποιος γνωστης να μου πει ποιο να επιλεξω απο τα 3 και γιατι παρακαλω? Θα παρω 3 κλιματιστικα λογικα θα ειναι και τα 3 ιδιας μαρκας και μοντελο.

http://prntscr.com/fsw4rj φωτογραφια με την συγκριση

Και PDF με ολα τα χαρακτηριστικα https://drive.google.com/open?id=0B4vD0aP6LQh6d1ktNEdWVXRHS2c

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από Fujitsu και Midea* τι προτείνετε στην κατηγορία έως 600 ευρώ για ενιαίο/καλά μονωμένο χώρο 32 τ.μ.; (Προϋπόθεση λόγω ασθένειας συντρόφου να έχει ιονιστή). Παίζω με τα 12άρια ή θέλω πιο μεγάλο;

Ευχαριστώ παιδιά. 

*εστιάζω στις δυο αυτές εταιρείες λόγω έκπτωσης που έχω

Επεξ/σία από Rebirth

Παιδια μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί λίγο.Εχω ένα Suzumi plus 18αρη οκ κατανοησα ότι πρπει να το βάζουμε γύρω στους 26 βαθμούς και όχι στους 22 και κάτω που το βάζουν οι περισσότεροι ώστε να πιάσει την θερμοκρασία.Οταν την πιάνει λοιπόν εμείς που το καταλαβενουμε;εμενα δεν αλλάζει κάτι στην δύναμη του κλιματιστικού.Αν έχω τον ανεμηστηρα στον auto λογικα δεν θα έπρεπε να πέσει στην χαμηλότερη δύναμη;Γιατί δεν βλέπω διαφορα στο δικό μου τουλάχιστον.Γενικά συμφέρει να το έχω στο auto?η στην μεσαία σκάλα;

Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για τις χαζές Ερωτήσεις μου.

Παιδιά τα midea τι λενε;

Αξιζουν τα λεφτα τους;

Αναμεσα σε midea και invertor ποια να προτιμησω; Για 18000 btu και μεχρι 700 € περιπου.

ΠΑιδια να κανω μια ψιλοασχετη ερωτηση;

Εχω 2 α/c panasonic ενεργειακης κλασης ψυξης Α αλλα οχι Inverter. Το ενα ξαφνικα σταματησε να δουλευει λογω βλαβης του εξωτερικου πυκνωτη (εσκασε),.

Επειδη με πιανει η ζεστη το εχω μονιμως στους 21 και οταν δροσισει αρκετα το κλεινω.

Ο τεχνικος μου ειπε οτι ετσι ζωριζεται ο συμπιεστης γιατι δουλευει συνεχεια η εξωτερικη μοναδα+ καιει πολυ ρευμα.

Μου προτεινε να το εχω κανενα 15λεπτο σοτυς 21 και μετα να το γυρναω στους 25 ή 26.

Του εκανα την ερωτηση αν στους 21 βγαζει πιο κρυο αερα απο οτι στους 25 και μου ειπε οτι κατι τετοιο δεν ισχυει.

ΤΟ Ιδιο νομιζα και για το CLIMA του αυτ/του που και αυτο το εχω μονιμως στους 21.

Βγάζουν σταθερή θερμοκρασία στην προσαγωγή .  Είτε το βάλεις στους 17 είτε στους 25 . Θερμοστάτης είναι απλά . Το μηχάνημα θα δουλεύει αδιάκοπα μέχρι να πίασει την θερμοκρασία που του όρισες . Αυτό για τα σταθερών στροφών on-off

Παιδιά τα midea τι λενε;

Αξιζουν τα λεφτα τους;

Αναμεσα σε midea και invertor ποια να προτιμησω; Για 18000 btu και μεχρι 700 € περιπου.

Η Inventor σου δίνει 10 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη ανταλλακτικά και εργασία δίχως όρους συντήρησης .Η εγγύηση της Midea είναι αστεία συγκριτικά. Σε αυτά τα λεφτά ποιός ο λόγος για Midea;

Από Fujitsu και Midea* τι προτείνετε στην κατηγορία έως 600 ευρώ για ενιαίο/καλά μονωμένο χώρο 32 τ.μ.; (Προϋπόθεση λόγω ασθένειας συντρόφου να έχει ιονιστή). Παίζω με τα 12άρια ή θέλω πιο μεγάλο;

Ευχαριστώ παιδιά. 

*εστιάζω στις δυο αυτές εταιρείες λόγω έκπτωσης που έχω

Οριακά και ίσως να μην σε καλύψει το 12άρι. Μάλλον για 14άρι ή 18άρι σε βλέπω . Ρώτα ψυκτικό ή μηχανολόγο που θα δει τον χώρο σου και θα αποφανθεί .

Καλησπερα, καποιος γνωστης να μου πει ποιο να επιλεξω απο τα 3 και γιατι παρακαλω? Θα παρω 3 κλιματιστικα λογικα θα ειναι και τα 3 ιδιας μαρκας και μοντελο.

http://prntscr.com/fsw4rj φωτογραφια με την συγκριση

Και PDF με ολα τα χαρακτηριστικα https://drive.google.com/open?id=0B4vD0aP6LQh6d1ktNEdWVXRHS2c

Life και Omnia plus έχουν την μεγαλύτερη εγγύηση 10 χρόνια και είναι αξιόπιστα κλιματιστικά τα Inventor .

https://www.inventoraircondition.gr/egiisi-inventor/eggyisi-10-xronia-premium

Samsung μακριά . Αρκετές βλαβες .

Midea απλά καλή μάρκα αξιόπιστη αλλα μικρή εγγύηση .

Αυτά σε γενικές γραμμές.

Φιλε μου μιας και διαβασα αρκετα ποστς σου και εμπιστευομαι τον λογο σου οταν μπορεσεις δες λιγο το post 3588.

Αν και ειμαι ενα Βημα πριν το Suzumi Plus μου κοντραροχτυπιεται με το Fuji εκτος μαχης τεθηκαν τα wifi και τα extra των Kuro και passion pro 2 μιας και αποφασησα να παω στην αξιοπιστια και την καλυτερη εταιρια.Απο φιλτρα αυτα που εχει το suzumi μπορει να αντισταθμισουν την απουσια του Ιονιστη?

Τα inventor μια χαρά αξιόπιστα είναι με τεράστια εγγύηση 10 ετών σε όλα τα μέρη και χωρίς υποχρεωτική ετήσια συντήρηση.

Μεταξύ Toshiba και fuji θα επέλεγα toshiba .

Απο τα τρια υπερτερει καποιο στην αποδοση η στην κατασκευη;απο καταναλωση δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ.

Ο βαθμος αποδοσης εχει σχεση με τη μακροζωια του συμπιεστη;

Ο βαθμός απόδοσης έχει να κάνει με την κατανάλωση .

Για αυτό εδώ άποψη; Φαίνεται πολύ καλό και η Mitsubishi στα κλιματιστικά πρέπει να είναι κορυφή. Βέβαια δεν έχει ιονιστή, αλλά σχετικά μικρό το κακό.

Μας απασχολεί που η εγγύηση του είναι: "2 έτη για τα ηλεκτρικά και μηχανικά μέρη και 5 έτη για τον συμπιεστή";

*Για τυχόν ενδιαφερόμενους, βγαίνει και σε λευκό ένα 100ρι κάτω.

Εξαρτάται .. Το κλασσικότερο πρόβλημα (αν τύχει )  είναι πρόβλημα επικοινωνίας δηλαδή πλακέτες ή πλακέτα .

Αν σου βγάλει ένα κλιματιστικό τέτοιο πρόβλημα μιλάμε για σοβαρό κόστος κοντα στην μισή τιμή του . Αν σου βγάλει Mitsubishi ή Daikin κάτι τέτοιο μπορεί και να ξεπεράσει την μισή τιμή του κλιματιστικού . 

Η πας τελείως safe με μια εταιρεία που έχει σοβαρή μεγάλη εγγύηση  ή παίρνεις ένα κλιματιστικό που σαρέσει ασχετα με τί εγγύηση δίνει .

Έχω ένα general electric τριετίας. Από πέρυσι το καλοκαίρι ο αέρας που βγάζει είναι απλά δροσερός και δεν κρυώνει το δωμάτιο. Μάλιστα καμιά φορά ακούγεται θόρυβος σαν να πιάνει κρυστάλλους πάγου και να σπάνε.

Παίζει να μην έχει φρέον ή κάτι άλλο;

Tο πιθανότερο έχει χάσει φρέον . Κάλεσε ψυκτικό να το δεί . 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η εγγύηση της Inventor  έχει αναφερθεί πολλές φορές άλλαξε ,για να είναι πλέον κίνητρο αγοράς .Εχει αναφορά ρητά δεν αλλάζουν συσκευή ,ενώ παλιά άλλαζαν σε συχνές βλάβες.Αναφέρει ότι συνίσταται σαν πρακτική,το service κατά διαστήματα από εξειδικευμένους.Γράφουν γενικά για να κρίνουν και όπως θέλουν .Γι'αυτό το αναφέρουν .

Επίσης υπάρχει αόριστα όρος κακής χρήσης με πολλές ερμηνείες .Κακή χρήση στο βγάζουν και όποτε θέλουν να μην σε εξυπηρετήσουν ,ανάλογα τις βλάβες τους συνολικά .Οτιδήποτε με κριτήριο το κέρδος,όπως γίνεται παντού.  

Σύγκριση για επιλογή επώνυμο μηχάνημα με φασόν δε γίνεται.Το δεύτερο φτιάχνεται για το κόστος κάθε φορά,και θέλει τύχη πως σου βγεί.Γι'αυτό όσοι φέρνουν φασόν ,πουλάνε και επώνυμα μηχανήματα .Και η Inventor φέρνει τα Haier και G.Ε.

Επειδή αναφέρθηκε η G.E πριν.Αυτά που διαφημίζουν πρόσφατα είναι Haier Tundra με το όνομα της .Η Haier αγόρασε τις οικιακές συσκευές GE.Μερικά  θα μείνουν Αμερικανικά.Τα κλιματιστικά της ως τώρα,τα έφτιαχνε σε διάφορους.

Κάτι που δεν λένε οι διαφημίσεις,Στις εταιρίες που φέρνουν φασόν προιόντα,ρισκάρεις να τα σταματήσουν ανά πάσα στιγμή ,αν δεν τους συμφέρει .Το ίδιο εύκολα όπως εμφανίστηκαν στην αγορά για φθηνές πωλήσεις.

Σε πρόβλημα με ανταλλακτικά ,όταν είναι ειδική παραγγελία τα εσωτερικά τους μέρη ,δύσκολα θα βρεις λύση αν χρειαστεί.

Εξαίρεση αν κάποια εγγύηση αναφέρει υποχρέωση του εισαγωγέα από διακοπή συνεργασίας,άλλους λόγους κλπ

Στα επώνυμα αντίθετα,μπορείς οτιδήποτε και από το εξωτερικό απευθείας.Τα σωστά service έχουν συνήθως επαφές και με εξωτερικό ή τρίτους.Ακόμα μπορεί οποιοσδήποτε παράπονα για θέματα προιόντων και εισαγωγέα,στα κεντρικά τους ανά περιοχή .Πολλές συνεργασίες σταμάτησαν έτσι ,άλλαξαν ,εταιρίες σε επώνυνα πουλάνε άλλα τώρα κλπ .Οσο πιο επώνυμο κάτι ,κοστίζουν αντίστοιχα διάφορα θέματα στους επίσημους εισαγωγείς .Οι εγγυήσεις τους ισχύουν και στην ΕΕ .

Αν αξίζει μια αγορά από κορυφαίες εταιρίες,είναι θέμα καθενός τι χρειάζεται,και θέμα χρημάτων.Επειδή τα μηχανήματα αυτά δεν χαλάνε εύκολα ,αυτό πρώτα πληρώνεις.Γι'αυτό και έχουν ακριβά ανταλλακτικά,γιατι βγάζουν κέρδος σπάνια.

Στα σενάρια σε όλες τις εταιρίες,αν κάτι χαλάσει τι θα γίνει ,σε παρτίδες για πιο φθηνά από επιτήδιους,οποιοσδήποτε νομίζει έχει πρόβλημα με εγγυήσεις,εξυπηρέτιση ,μπορεί κάθε νόμιμη ενέργεια κλπ. Διεκδικεί οτιδήποτε κρίνει καθένας.

Επεξ/σία από Gary_Kokkin
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενταξει και σημερα , το ειπες το ποιημα σου!!!

Το δικό σου ποίημα να το πεις στις εταιρίες τι πουλάνε για να κερδίσουν .Το ίδιο και σε όσους τις διαφημίζουν για δικούς τους λόγους.Πάντα θα υπάρχουν καλύτερα προιόντα στην αγορά .

Επεξ/σία από Gary_Kokkin

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα general electric τριετίας. Από πέρυσι το καλοκαίρι ο αέρας που βγάζει είναι απλά δροσερός και δεν κρυώνει το δωμάτιο. Μάλιστα καμιά φορά ακούγεται θόρυβος σαν να πιάνει κρυστάλλους πάγου και να σπάνε.Παίζει να μην έχει φρέον ή κάτι άλλο;

Αν υπάρχει έλλειψη freon,τα general electric  σταματάνε τελείως σύντομα για προφύλαξη.Επίσης βγάζουν ήχο σαν μπιπ προτού σταματήσουν.Οπότε ειναι πιθανή οποιαδήποτε βλάβη .Βρές κάποιον τεχνικό στην περιοχή σου, που  να τα ξέρει  για τυχόν ανταλλακτικά.Αν δεν μπορείς δες στα χαρτιά του κλιματιστικού.Θα γράφει που να απευθυνθείς συγκεκριμένα για service, Εκει θα σου πουν τον κοντινότερο τεχνικό..

Γεια σας θα ηθελα τη γνωμη σας οσον αφορα τα παρακατω Daikin:

1. Daikin ftxb35c/rxb35c ,2. Daikin atxn35nb9 siesta ,3. Daikin ATX35J3 Siesta

O τεχνικος μου παρουσιασε το πρωτο ως καλυτερο παρολο που ειναι φτηνοτερο. Η εσωτερικη μοναδα ειναι Τσεχιας και η εξωτερικη Τουρκιας. Το τριτο ειναι πιο προσφατο και ακριβοτερο.

Και το πρώτο Τσεχίας είναι ολόκληρο .Οτιδήποτε παραλλαγή είναι για άλλη αγορά ,συνήθως φτωχή,για να κερδίσουν κάποιοι έμποροι.Τις διαφορές αυτοί ξέρουν.Καλύτερο είναι το 2 πιο δοκιμασμένο,ισχυρή κατασκευή, Μαλαισίας .Το φίλτρο σε όλα θέλει αλλαγή κάθε 3 έτη και έχει κόστος .Ρώτησε αν σε συμφέρει εκεί που τα βρήκες .

To Daikin FTXB-C (αν πιστέψουμε τα specs γιατί και αυτά δεν έχουν πολύ νόημα μερικές φορές),  φαίνεται πολύ δυνατό στην ψύξη και μέτριο στη θέρμανση. Έχει SEER 6.0 περίπου (αναλόγως μοντέλου) και SCOP λίγο πάνω από 4.0. Αυτά όμως μικρή σημασία έχουν γιατί και τα δύο αφορούν συνθήκες κεντρικής Ευρώπης. Τα αντίστοιχα EER και COP είναι 3.20-3.25 και 3.70+. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω SCOP για συνθήκες Αθήνας πουθενά. Αν μπει κανείς στο τρυπάκι με τους συντελεστές απόδοσης για διάφορες θερμοκρασίες θα διαπιστώσει ότι ακόμη και μεταξύ δύο μοντέλων σε άλλους υπερτερεί το ένα σε άλλους το άλλο και δεν είναι καθόλου εύκολη η σύγκριση.

Γι αυτό το λόγο επειδή καθένας διαφήμιζε ότι ήθελε ,φαίνεται αλλάζουν σύντομα διάφορες μετρήσεις .Μέχρι να ξαναγίνουν τα ίδια, αν δεν μπορούν να ελέγξουν oι αρμόδιοι τι πουλάνε κάποιοι . http://www.iefimerida.gr/news/343932/allazei-i-simansi-gia-tin-energeiaki-katanalosi-ton-oikiakon-syskeyon-telos-ta-kai

Επεξ/σία από Gary_Kokkin
  • Like 2

πω ρε φιλε,για να καταλαβει κανείς τα γραφομενα σου ,πρεπει να τα τριπλοδιαβαζει.τρικυμια εν κρανιο λεμε.βαζε και κανα κομα,εκει που χρειαζεται,οχι εκει που δειχνει ομορφα.............

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...