Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με ελαφρυντικο την κακη ποιοτητα του κλιματιστικου. Και στο 21 το βαζω στην ψυξη, σε καινουργιο κλιματιστικο να φανταστεις. Πολλα κλιματιστικα δεν διαβαζουν σωστα την θερμοκρασια ή δεν αποδιδουν σωστα. Αυτα που λες ειναι μονο για κλιματιστικα της προκοπης.

Στο σπιτι ναι το βαζω 27-28 στην ψυξη. Βεβαια ειναι πολυ δυνατο για τον χωρο που το εβαλα...μετα απο 5 λεπτα κοβει.

Ποια δεν είναι κλιματιστικά της προκοπής από αυτά που συζητάμε εδώ; Εννοείς κάτι On/Off του Carrefour των 200€;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

παιζει και το Toshiba Suzumi Plus αλλα απο οτι μου ειπε αν μου χαλασει εκτος εγγυησης θα χρειαστει να παρω καινουργιο γιατι τα ανταλακτικα ειναι πανακριβα.

Ενώ αν χαλάσει το toyotomi και οι άλλες μάρκες εκτός εγγύησης δεν θα πληρώσεις τα ανταλλακτικά.... δεν γνωρίζω περι κόστους ανταλλακτικών σε κάθε μάρκα. Πάντως το toshiba θα ήταν από τις πρώτες μάρκες που θα επέλεγα να βάλω.

Ενώ αν χαλάσει το toyotomi και οι άλλες μάρκες εκτός εγγύησης δεν θα πληρώσεις τα ανταλλακτικά.... δεν γνωρίζω περι κόστους ανταλλακτικών σε κάθε μάρκα. Πάντως το toshiba θα ήταν από τις πρώτες μάρκες που θα επέλεγα να βάλω.

τα carrier ειναι μεσα toshiba η καμια σχεση ;

Απλα απο οτι καταλαβα της Τοshiba ειναι ακομη πιο ακριβα γιατι ηταν πολυ κάθετος σε αυτο.

Μην πω διπλασιες τιμες και γινω υπερβολικος.

Ποια δεν είναι κλιματιστικά της προκοπής από αυτά που συζητάμε εδώ; Εννοείς κάτι On/Off του Carrefour των 200€;

Αν ηταν να συζητουσαμε και να μην διναμε κλιματιστικα της προκοπης, ποιος ο λογος να γραφουμε εδω; Γενικα μιλαω, οχι για εδω. Και εσυ γενικα μιλησες, γενικα απαντησα.

Γεια χαρα!

κοιτάζω τα Inventor Aria και Passion Pro II αλλα δεν βλεπω στο επισημο site να αναφέρεται η λειτουργία αφύγρανσης ενώ σε site καταστημάτων, αναφέρεται κανονικα. Τελικά τι ισχύει;

Και αν γνωρίζετε κανένα κλιματιστικό παρόμοιας κλίμακας με χάμηλά επίπεδα θορύβου όπως το Aria κάντε την πρότασή σας! :-) :-)

Καλησπέρα και από μένα!

Παρακαλώ τη γνώμη σας για τα παρακάτω καθώς μεθαύριο το πρωί θα προχωρήσω σε αγορά!
Ποιό να προτιμήσω?

Link.png Site: INVENTORARIA AR1

Link.png Site: DAIKINSIESTA ATX35J3

Link.png Site: INVENTORLIFE PRO

Link.png Site: FUJITSUASYG

Αγορά σίγουρα από Κοτσόβολο/ΜediaMarkt λόγω δωρεάν εγκατάστασης-δόσεων.

τα carrier ειναι μεσα toshiba η καμια σχεση ;

Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη για carrier, δύο άτομα γνωρίζω μόνο που έχουν, αλλά δεν το λειτουργούν πολύ συχνά, δεν έχει πάθει βλάβη μέχρι στιγμής το μηχάνημα. Η carrier ήταν η εταιρεία που έφτιαξε το πρώτο κλιματιστικό άρα η παλαιότερη και θεωρητικά πάντα έχει την περισσότερη τεχνογνωσία, αρκετές άλλες εταιρείες την ξεπέρασαν αργότερα και έφτιαξαν άλλες τεχνολογίες που βελτίωσαν τα συστήματα κλιματισμού.

Απλα απο οτι καταλαβα της Τοshiba ειναι ακομη πιο ακριβα γιατι ηταν πολυ κάθετος σε αυτο.

Μην πω διπλασιες τιμες και γινω υπερβολικος.

Εξαρτάται τι μοντέλο θέλεις, γενικότερα ναι είναι ακριβότερες οι τιμές και αυτό έχει να κάνει με την σχέση ποιότητας κόστους. Υπάρχουν ορισμένα μοντέλα που δεν είναι τσιμπιμένα π.χ avant, τα suzumi/mirai είναι ακριβότερα γιατί έχουν υψηλότερους SSER/SCOP, αν πας στο daiseikai ειδικά το τελευταίο μοντέλο είναι κορυφή αλλά πανάκριβο. Παλαιότερα μοντέλα daiseikai πωλούνται μάλλον απο στοκ με λίγο χαμηλότερες τιμές.

Το θέμα με τα εξαρτήματα είναι πρόβλημα, το ίδιο συμβαίνει και σε mitsubishi/daikin.

Καλησπέρα και από μένα!

Παρακαλώ τη γνώμη σας για τα παρακάτω καθώς μεθαύριο το πρωί θα προχωρήσω σε αγορά!

Ποιό να προτιμήσω?

Θα προτιμούσα το daikin. Αλλά για πόσα τμ χώρο μιλάμε? Στο λέω γιατί π.χ το τρίτο κλιματιστικό είναι υψηλότερης ισχύος από τα άλλα που είναι όλα 12-13αρια.

• Like 1

Eυχαριστώ @ThReSh και @kristosfm.

«Ζύγιζα» στο... μάτι λίγο τον χώρο σαλονιού/κουζίνας (32 τ.μ.) και μου φαίνεται λίγο μεγαλούτσικος για το 12άρι. Ωστόσο δεν έχω νομίζω την οικονομική δυνατότητα («ταβάνι» τα 560 ευρώ όπως είπα) για 16άρι+. Θα ξεκινήσω από το σαλόνι με το "μεγάλο" (12) και όταν έρθουν (κάποτε) χρήματα θα βάλω ένα 9άρι στο υπνοδωμάτιο. Επομένως για ψύξη (καθώς έχω αυτόνομη/φυσικό αέριο για θέρμανση) ποιο 12άρι θεωρείται vfm στα 400+; 

Κάποιο μέλος έγραψε στις προηγούμενες σελίδες για ένα Inventor που για τη 10ετή εγγύηση ΔΕΝ χρειάζεται η ετήσια συντήρηση. Εχω φάει το φόρουμ για να το βρω, αλλά... δεν. Υπάρχει κάποιο κατάστημα που να το κάνει αυτό σε κάποια μοντέλα της Inventor;

Ευχαριστώ και πάλι παιδιά. 

*** bonus ερώτηση: κάποια άποψη για το Midea Fairwind; https://www.skroutz.gr/s/7336408/Midea-Fairwind-MS12FU-18HRFN1.html ;

για αυτο εχει καποιος γνωμη σαν προσωρινη λυση? ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ UNITED PAC-8026 8000BTU

https://www.praktiker.gr/p/forito-klimatistiko-united-pac-8026-8000btu-80631

δεν εμφανιζεται στο λινκ που εβαλες αλλα πιθανον να ειναι αυτο με τα 189. το πήρε ένας φίλος προχθές αν λέμε το ίδιο χθες και σήμερα το δουλέψε κανει δουλειά μου πε. είμαι και εγώ σε αναζήτηση φορητού.

Κάποιο μέλος έγραψε στις προηγούμενες σελίδες για ένα Inventor που για τη 10ετή εγγύηση ΔΕΝ χρειάζεται η ετήσια συντήρηση. Εχω φάει το φόρουμ για να το βρω, αλλά... δεν. Υπάρχει κάποιο κατάστημα που να το κάνει αυτό σε κάποια μοντέλα της Inventor;

Απ' οτι διαβάζω στους όρους, δεν αποσαφηνίζεται τι ισχύει με το ετήσιο service.

https://www.inventoraircondition.gr/uploads/warranty/10-years-warranty-GR.pdf

Σε έναν όρο λέει οτι η εγγύηση ακυρώνεται σε περίπτωση: "Κακή και ελλιπής συντήρηση". Tώρα πότε θεωρείται κακή ή ελλιπής η συντήρηση....

Eυχαριστώ @ThReSh και @kristosfm.

«Ζύγιζα» στο... μάτι λίγο τον χώρο σαλονιού/κουζίνας (32 τ.μ.) και μου φαίνεται λίγο μεγαλούτσικος για το 12άρι. Ωστόσο δεν έχω νομίζω την οικονομική δυνατότητα («ταβάνι» τα 560 ευρώ όπως είπα) για 16άρι+. Θα ξεκινήσω από το σαλόνι με το "μεγάλο" (12) και όταν έρθουν (κάποτε) χρήματα θα βάλω ένα 9άρι στο υπνοδωμάτιο. Επομένως για ψύξη (καθώς έχω αυτόνομη/φυσικό αέριο για θέρμανση) ποιο 12άρι θεωρείται vfm στα 400+;

Ευχαριστώ και πάλι παιδιά.

*** bonus ερώτηση: κάποια άποψη για το Midea Fairwind; https://www.skroutz.gr/s/7336408/Midea-Fairwind-MS12FU-18HRFN1.html ;

1) διχνεις 18αρι που ειναι περιτο για τον χωρο σου. Και το 16αρι που γραφεις. Πηγαινε στον btu calculator της ινβεντορ να δουμε τι σου βγαζει. Που βγαζει και παραπανω να ξερεις απ οσα χρειαζεσαι.

Με ενα 12αρι που βγαζει 14.000 εισαι μια χαρα. Εκτος αν δεν εχεις μονωση ή εχεις κρυο παραπανω απο της Αθηνας. Επισης γραφεις ψυξη μονο, οποτε αλλος ενας λογος παραπανω οτι δεν χρειαζεσαι πολλα btu.

Καλημέρα κι από μένα. Θέλω κάποιες συμβολές γία ένα a/c που θέλω να βάλω στον παρακάτω χώρο. Ενδιαφέρομαι μόνο για ψύξη.

Ο μεγάλος χώρος είναι το σαλόνι και οι άλλοι δύο είναι ένα δωμάτιο και η κουζίνα. Το μικρό χώρο τον έβαλα για να φαίνεται η διαρρύθμιση. Το διαμέρισμα είναι ανάμεσα σε άλλους ορόφους και οι εξωτερικοί τοίχοι κοιτάνε ανατολή-δύση μόνο. Επίσης, υπάρχουν τέντες στα μπαλκόνια.

Θέλω να βάλω το a/c στο κόκκινο και να πιάνει τουλάχιστον σαλόνι-δωμάτιο καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης a/c στο δωμάτιο (don't ask). Με ταβάνι τα 1.000€ τι μου προτείνετε να βάλω;

Ευχαριστώ.

post-292036-0-34745300-1498732232_thumb.jpg

18.000 btu να βάλεις.

Με τα λεφτά αυτά μπορείς να δοκιμάσεις mitsubishi heavy industries που αποτελεί άριστη επιλογή και daikin ftxsk series

Καλησπέρα και από μένα!

Ποιό να προτιμήσω?

Χθες πηρα το 9ακι Daikin Siesta ATΧ25J3.
Mολις μπει σε λειτουργια θα γραψω εντυπωσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...