Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οποιος εχει δει αποδοση και αντοχη Ντακιν γνωριζει .Και στα φτηνα.Μετρημενα ειναι τα βαρια ονοματα στο κλιμα .Αυτο πληρωνεις.Οχι φρου φρου και αρωματα.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οποιος εχει δει αποδοση και αντοχη Ντακιν γνωριζει .Και στα φτηνα.Μετρημενα ειναι τα βαρια ονοματα στο κλιμα .Αυτο πληρωνεις.Οχι φρου φρου και αρωματα.

Δεν διαφωνώ για την αξιοπιστία της και την αντοχή στο χρόνο αλλά με λιγότερα χρήματα υπάρχουν και άλλες επώνυμες φίρμες εξίσου αξιόπιστες με Daikin και απο την άλλη ζητάει τόσα χρήματα για ένα split unit και η εγγύηση που προσφέρει είναι απο τις μικρότερες του εμπορίου. Η εποχή όπου η Daikin ήταν ΤΟΠ έχει περάσει .Πλέον τα Daikin είναι υπερτιμημένα για αυτά που προσφέρουν και πληρώνεις κυρίως όνομα και όχι ουσία όπως παλιά.

Άλλες μάρκες στο χώρο του κλιματισμού ανταγωνίζονται άνετα την Daikin. Ειδικά οι "φθηνές" σειρές της Daikin δεν αξίζουν τίποτα για να τις προσέξεις μπροστά στον ανταγωνισμό . Έχε στο νου σου ότι δεν είναι όλα τα Daikin ... Daikin . 

Αναφέρομαι στον οικιακό κλιματισμό .

Δημοσ.

Δικη σου αποψη .Γνωριζω πολυ καλα την φιρμα.Και αλλες απο εγκαταστασεις.Λογω φτωχιας ο κοσμος εχει παει σε οτι πιο φθηνα.Οτι ναναι.Αν χαλα και στο φτιαχνουν ,περνας καλα

• Super Moderators
Δημοσ.

Το ένα είναι η αντλία κενού το άλλο είναι τα μήκη σωληνώσεων . Εκει να δεις τι πάρτυ γίνεται απο μερικούς ψυκτικούς !

Εκεί κι αν είχα (κι ακόμα λογικά έχω) μαύρα μεσάνυχτα...

Δημοσ.

Έχει μονωμένη (εγω εβαλα τη μόνωση) σκεπή και έχει ανοίγματα σε ανατολή, δύση και νότο (βόρεια είναι οι κρεβατοκάμαρες). Επίσης το σπίτι έχει επιπλέον θερμομόνωση (μπήκε πρόπερσι).

Σκέφτομαι γι αυτό το 12αρι.

Με τα δεδομένα που λες, εγώ 16αρι υπολογίζω οτι χρειάζεσαι. Καλύτερα να φέρεις ψυκτικό να δει τον χώρο σου, καθώς δεν γνωρίζω και πόσο καλή/αποδοτική είναι η μόνωση που έβαλες. Αν θεωρήσω οτι μειώνει τις απώλειες 20% σε σχέση με πριν χρειάζεσαι 16αρι. Αν θέσω 30% μείωση απωλειών τότε 14αρι. Επίσης δύσκολα βρίσκεις μοντέλα με τέτοιες αποδόσεις, συνήθως από 9-12αρια πηγαίνουν μετά σε 18αρια.

Δικη σου αποψη .Γνωριζω πολυ καλα την φιρμα.Και αλλες απο εγκαταστασεις.Λογω φτωχιας ο κοσμος εχει παει σε οτι πιο φθηνα.Οτι ναναι.Αν χαλα και στο φτιαχνουν ,περνας καλα

Μόνο που στο παράδειγμά σου συγκρίνεις daikin με φθηνές μάρκες. Εγώ σου λέω γιατί να επιλέξω daikin και οχι toshiba π.χ

Δημοσ.

Με τα δεδομένα που λες, εγώ 16αρι υπολογίζω οτι χρειάζεσαι. Καλύτερα να φέρεις ψυκτικό να δει τον χώρο σου, καθώς δεν γνωρίζω και πόσο καλή/αποδοτική είναι η μόνωση που έβαλες. Αν θεωρήσω οτι μειώνει τις απώλειες 20% σε σχέση με πριν χρειάζεσαι 16αρι. Αν θέσω 30% μείωση απωλειών τότε 14αρι. Επίσης δύσκολα βρίσκεις μοντέλα με τέτοιες αποδόσεις, συνήθως από 9-12αρια πηγαίνουν μετά σε 18αρια.

Μόνο που στο παράδειγμά σου συγκρίνεις daikin με φθηνές μάρκες. Εγώ σου λέω γιατί να επιλέξω daikin και οχι toshiba π.χ

Βασιλη συμφωνο μαζι σου για τη προταση σε 16 αρη μπορει να δει σε Gree και Inventor σε 16αρι ο φιλος

Μπορω να εχω λινκ για 12 αρι σε καλη τιμη με δωρεαν εγκατασταση; Και carier οτι θελετε :)

https://www.mediamarkt.gr/el/category/_air-condition-397574.html?searchParams=%2FSearch.ff%3FfilterTabbedCategory%3Donlineshop%26channel%3Dmmgrel%26advisorStatus%3D809-_0_1%26disableTabbedCategory%3Dtrue%26navigation%3Dtrue&sort=&view=&page=

Αν δεν διαβασες πισω,σταματησε τις αντικαταστασεις η Ινβεντορ .Θα φεσωθηκαν απο τις πολλες βλαβες.Αν χαλα και στο φτιαχνουν ,θα περασεις καλα .Η μιντεα ειναι διεθνες φιρμα .Εχει σοβαρο σερβις.Καλυπτει και παλια πουφερναν αλλοι.

Παραθετω απλα και χωρις σχολια παραπανω για το service midea & fujitsu

Posted August 27, 2012 (edited)  by fits79, August 27, 2012
Έχουμε και λέμε πήρα ένα air-condition general asha09lgc dc inverter κλάσης A/A και το έχω εδώ και 1 μίση χρόνο το πολύ και από την αρχή αλλά όχι τόσο έντονα(Γι' αυτό δεν το έψαξα και τόσο πολύ) είχα το εξής πρόβλημα ότι παρόλο που η αποχέτευση(το σωληνάκι για να ρίχνει το νερό έξω) δουλεύει μια χαρά(Τσεκαρισμένο από τεχνικούς όχι από εμένα) κατά καιρούς ρίχνει σταγόνες και από το μηχάνημα μέσα.
Αυτό που έκανα λοιπόν ήταν να πάρω την επίσημη αντιπροσωπεία Ελλάδος για αυτό το κλιματιστικό για να δω τι μπορεί να γίνει.
Παίρνω τηλ. και τους λέω όλο το σκηνικό και μου λένε ότι αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΙΒΒΛΙΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα εκτός από το να κλείσουμε ένα ραντεβού να έρθουμε σπίτι σας να το ελέγξουμε και αν ΔΕΝ φταίει η εγκατάσταση τότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιατί όπως προείπαμε δεν το βλέπουμε σαν πρόβλημα.
Αλλά θα πρέπει να τους πληρώσω τα 50 ευρώ της επίσκεψης για το ΤΙΠΟΤΑ. Εν ολιγης εκεί που μας χρωστάγανε μας πήρανε και το γάιδαρο....
Έχω ήδη φέρει 2 διαφορετικούς τεχνικούς για αυτό το ΠΡΟΒΛΗΜΑ και κανένας μα κανένας δεν έχει βρει λύση...
Το θέμα ρε παιδιά είναι ότι έχω δει από προσωπική πείρα και φίλων μου air-condition samsung, sharp, general electric, toyotomi κ.α. και ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΡΙΧΝΕ ΣΤΑΓΩΝΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.......
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΛΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ Κ.Τ.Λ.???
Και το θέμα είναι ότι το είχα χρυσοπληρώσει όταν το αγόρασα γιατί είχε κοντά στα 500-600 ευρώ και τόσα λεφτά για 9000btu dc inverter κλιματιστικό δεν είναι πολλά λεφτά???
Εδώ έχω δει air condition 9000btu ακόμα και ας μην είναι inverter(Ξέρω αυτό αφορά τη κατανάλωση του ρεύματος και όχι κατά πόσο καλό είναι το air-conditon) και τέτοια θέματα δεν είχανε....
ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΤΗ ****ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ SERVICE ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ....
ΩΡΑΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΥΣ.... ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΤΝ ΟΤΙ ΧΑΡΙΣ ΕΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ....
ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ AIR-CONDITION ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΗΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ...."
Δημοσ.

Αρχη σελιδας για βαρια ονοματα.Ειναι χρονια η τοσιμπα .Οτι σου αρεσει .

Δημοσ.

Tα Inventor θα προτιμουσα λογω καλυτερης εγγυησης 10 ετη για τα παντα μαζι με καλυψη κοστους αποκαταστασης της βλαβης. https://www.inventoraircondition.gr/uploads/warranty/10-years-warranty-premium-GR.pdf 

Η ελληνικη αντιπροσωπεια της Midea δινει 3ετη για τα παντα μαζι με καλυψη κοστους αποκαταστασης της βλαβης και μετα 7 χρονια μονο για το συμπιεστη και με υποχρεωτικο σερβισ απο αυτους καθε ετος, γεγονος που σημαινει εξτρα κοστος 7ετη σερβισ * 25ε = 175ε επι της αξιασ του μηχανηματος, πληρωνεις παραλληλα και το κοστος αλλαγης του συμπιεστη  και αν σου τυχει κατι στα υπολοιπα μερη του κλιματιστικου μετα τα 3 χρονια το πληρωνεις εσυ http://www.fgeurope.gr/menu/eggyhsh-143 

Αν συγκρινεις τα παραπανω σε συμφερει το Inventor

Επομενοσ αν σου συμβει βλαβη σε midea και fujitsu μετα τη 3ετια η επισκεψη κοστιζει 50ε + κοστος αντικαταστασης + κοστος ανταλακτικου εκτος αν εισαι τυχερος και καει μονο ο συμπιεστης 

Βεβαια 50ε στο παραπανω παραδειγμα του ζηταγανε στον 1,5 χρονο, ουτε καν στα 3 χρονια !!!!!!

Αυτη ειναι η μαγικη Ελλαδα

Δημοσ.

Απο το 2012. Aπο τοτε χιλιαδες μεχρι σημερα.Θα χαν κλεισει

Επομενοσ αν σου συμβει βλαβη σε midea και fujitsu μετα τη 3ετια η επισκεψη κοστιζει 50ε + κοστος αντικαταστασης + κοστος ανταλακτικου εκτος αν εισαι τυχερος και καει μονο ο συμπιεστης 

Βεβαια 50ε στο παραπανω παραδειγμα του ζηταγανε στον 1,5 χρονο, ουτε καν στα 3 χρονια !!!!!!

Αυτη ειναι η μαγικη Ελλαδα

Και χθες τα ιδια  http://www.insomnia.gr/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/page-205#entry55697931

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΙΒΒΛΙΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα εκτός από το να κλείσουμε ένα ραντεβού να έρθουμε σπίτι σας να το ελέγξουμε και αν ΔΕΝ φταίει η εγκατάσταση τότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιατί όπως προείπαμε δεν το βλέπουμε σαν πρόβλημα.

Τήρησαν ότι αναφέρεται γραπτά .Αν έφταιγε η εγκατάσταση ,δεν είπαν ότι δεν θα το έφτιαχναν .Kάτι άσκοπο πάντα χρεώνεται,αν δεν αναφέρεται ρητά.Στην τελική στο συνήγορο του καταναλωτή κλπ με αποδείξεις.Οχι τι νομίζει καθένας.Μετα το παραδειγμα το 2012 γνωρίζεις από βλάβες της φίρμας ;5 έτη έχουν περάσει . Xιλιάδες μηχανήματα.Γνωρίζεις μήπως για τον αντιπρόσωπο τι παιζει και σχέση με τις δυο πολυεθνικές Ευρωπαικά ; Eίναι φτηνά μηχανήματα όπως σου βγουν, όπως τα φασόν, με κριτήριο το κόστος ; Γνωρίζεις οτι στα επώνυμα μπορείς και απευθείας παράπονα στις κεντρικες διανομές ; 

Επομενοσ αν σου συμβει βλαβη σε midea και fujitsu μετα τη 3ετια η επισκεψη κοστιζει 50ε + κοστος αντικαταστασης + κοστος ανταλακτικου εκτος αν εισαι τυχερος και καει μονο ο συμπιεστης Βεβαια 50ε στο παραπανω παραδειγμα του ζηταγανε στον 1,5 χρονο, ουτε καν στα 3 χρονια !!!!!!-Αυτη ειναι η μαγικη Ελλαδα

Μαγική Ελλάδα ,για όποιον δεν  μπορεί να πιστέψει ότι oι εγγυήσεις αλλάζουν ανάλογα πως συμφέρει τις εταιρίες .Μαλλον επειδή από τις πολλες βλάβες η εταιρία που προτείνεις μόνιμα ,άλλαξε πολιτική, και δεν αλλαζει μηχανήματα.Προφανώς ζημίωναν από τις πολλές βλάβες.Tώρα αν χαλάνε το ιδιο,θα τα φτιάχνουν.Οπως νομίζουν.Kαι με όρο γενικά και αόριστα δεν καλύπτει κακό χειρισμό .Kανένας δεν σε υποχρέωσε και να αγοράσεις, αν δεν σου αρέσει κάτι επίσης.

Επεξ/σία από Gary_Kokkin
  • Like 1
Δημοσ.

Αν έχεις χρόνο, κάνε και μια βόλτα σε όσα προηγούμενα μπορείς .Θα δεις πολλά "φρου φρου και αρωματα "  .Φιλικά πάντα .

Παιδιά αξίζει η προσφορά από mediamarkt? Σκέφτομαι να περιμένω Κωτσόβολο για ΦΠΑ 24%.Σκέφτομαι για daikin

Τo  MM έχει προβλήματα με τις εγγυήσεις .Σε πολλές συσκευασίες δεν αναφέρεται τίποτε .Η απόδειξη είναι και εγγύηση .Και οι πολλές επιστροφές που βλέπεις εύκολα ,λειτουργεί αρνητικά ,τι παίζει .

Για Daikin μεγάλη έκπτωση γενικά δύσκολα .Ο Κωτσόβολος συνήθως το ΦΠΑ κάνει στα Toyotomi κάθε καλοκαίρι .

20-30% κάνει εκπτώσεις Ιουλιου για ξεστοκάρισμα μερικά ,σε ότι θέλει .Ομως προσφορές βρίσκεις και σε καταστήματα κλιματισμού στις εκπτώσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Εμενα θα μου ερθουν απο τα media για δωρεαν εγκατασταση κ απ οτι βλεπω δεν μπορω να κανω κ τπτ..

Απλανα ελπιζω να μην παθει βλαβη το μηχανημα.. 

Κάτσε γιατί εγώ πήγα Carrier με δωρεάν εγκατάσταση, αν μου κάνουν μαλακια θα έχουμε θέμα.

Νομίζετε με τέτοια κρίση ,δεν θα θέλει κανείς επιπλέον χρήματα  με λογική χρέωση .;

Αν όχι ,είτε θα πληρώνονται καλύτερα από την ηλεκτραγορά ,είτε έχουν μόνιμη δουλειά εκεί με συμβόλαιο. 

• Like 1
Δημοσ.

καλημερα και απο μενα!

ενδιαφερομαι για κλιματιστικο σαλονιου 18αρι οπωσδηποτε γκρι/ασημι...

και εχω βρει τα εξης

http://www.lg.com/gr/air-conditioners/lg-AM09BP (το αντιστοιχο σε 18αρι, νεο μοντελο 2017)

https://www.skroutz.gr/s/5499131/Mitsubishi-Kirigamine-Zen-MSZ-MUZ-EF50VE2.html

το πρωτο βγαινει στα 862 με προσφορα που τρεχει μεχρι μεσα ιουνιου ευρω και το δευτερο οπως βλεπετε σε ασημι 1500.

αξιζει τη διαφορα;

τα lg αποτι ειχα δει ειχανε καιρο να βγαλουνε καποιο νεο μοντελο...

απο αξιοπιστια γενικα

απο mitsubishi τα γνωριζω μιας και εχω εμπειρια απο πολλες εγκαταστασεις γενικα στην οικογενεια κλπ...

καποια αλλη προταση (σε ασημι/γκρι παντα);;

ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Καλημέρα ενδιαφέρομαι για αγορά κλιματιστικών και επειδή εχω μια εκπτωση στην δουλεία θέλω να μου πείτε αν εχει κάποιος γνωμη για τα εξής κλιματιστικά.

1. HITACHI RAK-25RPB

2. HITACHI RAK-50PPA

Τα εχει κανείς να μου πει γνώμες για αξιοπιστία θόρυβο κλπ?

Δημοσ.

Καλησπερα, θελω να αγορασω δυο 12αρια κλιματιστικα γυρω στα 500€ το καθενα.

Εχω δει τα παρακατω αλλα δυσκολευομαι να αποφασισω,

1. Inventor Omnia O2MVI

2. Inventor Passion Pro

3. Toyotomi Hiro 

4. Toyotomi Izuru 535ZR

5. Midea MSMBBU 12HRFN1

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...