Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Τα toyotomi που φτιάχνονται;

Ανάλογα το μοντέλο . Μερικά είναι Κίνας . Αν και η χώρα κατασκευής δεν παίζει κανένα ρόλο πλέον. Σημασία έχουν τα standards ποιότητας του κάθε εργοστασίου .

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανάλογα το μοντέλο . Μερικά είναι Κίνας . Αν και η χώρα κατασκευής δεν παίζει κανένα ρόλο πλέον. Σημασία έχουν τα standards ποιότητας του κάθε εργοστασίου .

Αυτό παράγγειλα

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/149819-toyotomi-izuru-trn-trg-528zr

• Like 1

Εγω θα επαιρνα απο τις εταιρεις που εγραψε ο devil πριν λιγο.

Αυτο βρήκα διαθέσιμο τι να έκανα.. Πάντως κ αυτό που πήρα καλό φαίνεται.

Εχω στο αλλο σπιτι. Μοντελο 8 ετιας και κανει σαν κομπρεσερ η εσωτερικη μοναδα. Φανταζομαι τα διορθωσαν γιατι θα τους τα σπαζαν στο κεφαλι αλλιως. Απο αποδοση, λογικα πραγματα χωρις υπερβολες.

Πριν αρκετα χρονια, εφερα την αντιπροσωπεια και ηρθαν 2 νεαροι με μεγαλο στομα. Κοντεψαμε να αρπαχτουμε.

2 εχω, λειτουργουν ακομα, χωρις προβληματα(θορυβος μονο)να λεμε και τα καλα.

Εχω στο αλλο σπιτι. Μοντελο 8 ετιας και κανει σαν κομπρεσερ η εσωτερικη μοναδα. Φανταζομαι τα διορθωσαν γιατι θα τους τα σπαζαν στο κεφαλι αλλιως. Απο αποδοση, λογικα πραγματα χωρις υπερβολες.

Πριν αρκετα χρονια, εφερα την αντιπροσωπεια και ηρθαν 2 νεαροι με μεγαλο στομα. Κοντεψαμε να αρπαχτουμε.

2 εχω, λειτουργουν ακομα, χωρις προβληματα(θορυβος μονο)να λεμε και τα καλα.

Θετικα διαβάζω στο Σκρουτζ θα δείξει..

Άμα με πάει 8 χρόνια μια χαρά... Τώρα έχω ένα 12αρι Μούφα θυγατρική της Panasonic...

Θόρυβο δεν κάνει αλλά ρουφάει όλη την ΔΕΗ, ελπίζω το toyotomi να είναι οικονομικό.

Άμα με πάει 8 χρόνια μια χαρά... Τώρα έχω ένα 12αρι Μούφα θυγατρική της Panasonic...

Θόρυβο δεν κάνει αλλά ρουφάει όλη την ΔΕΗ, ελπίζω το toyotomi να είναι οικονομικό.

Θα είναι οικονομικό  αν πριν είχες παλιό σταθερών στροφών  (συμβατικό ) . Όποιο inverter και αν πάρεις στην περιπτωση σου θα ναι η μέρα με την νύχτα . 

• Like 1

Το toyotomi που πηρες ειναι Gree κινασ, πολυ καλη επιλογη. Η πλατιφορμα της gree ειναι η  Lomo, την ιδια χρησιμοποιει και η Inventor στη σειρα της Life. H συγκεκριμενη σειρα εχει χαμηλη σταθμη θορυβου και καλη αποδοση. Νομιζω οτι εχει και ιονιστη . 

Καλοριζικο

Inventor :-)

Συμφωνω μαζι σου ειδικα με τη νεα εγγυηση , που ειναι 10 χρονια στα παντα και χωρις χρεωση τεχνικου για την εργασια.

Αρα εχεις μια πλουσια καλυψη για κλιματιστικο "VFM" value for money

• Like 3

Το toyotomi που πηρες ειναι Gree κινασ, πολυ καλη επιλογη. Η πλατιφορμα της gree ειναι η Lomo, την ιδια χρησιμοποιει και η Inventor στη σειρα της Life. H συγκεκριμενη σειρα εχει χαμηλη σταθμη θορυβου και καλη αποδοση. Νομιζω οτι εχει και ιονιστη .

Καλοριζικο

Συμφωνω μαζι σου ειδικα με τη νεα εγγυηση , που ειναι 10 χρονια στα παντα και χωρις χρεωση τεχνικου για την εργασια.

Αρα εχεις μια πλουσια καλυψη για κλιματιστικο "VFM" values for money

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν η προσφορα σου ισχυει και για άλλα ,στα λεφτά αυτά παιρνεις και επωνυμα και καλύτερα μηχανήματα από το κατάστημα .Απο ότι ξέρω δεν είναι  και Κινέζικα αν υπάρχει θέμα .Υπολόγισε την εκπτωση .Τα φουτζιτσου εχουν τώρα και 10 χρόνια εγγυηση .

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/155276-toshiba-suzumi-plus-ras18n3av2

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/111151-fujitsu-asyg18lfc

εχουν τοσο μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα?

γιατι το toyotomi εχει:

καλυτερες αποδοσεις

ιονιστη

wifi

δωρεαν εγκατασταση

Επεξ/σία από spaek

Το πράγμα έχει ως εξής:

- Το σπίτι στο οποίο μένω τώρα είναι με ενοίκιο. Περιοχή Υμηττός-Ηλιούπολη (Χαραυγή).

- Είναι τριάρι, δεκαετίας '70, καλή κατασκευή, ανακαινίστηκε το '16, με θερμοδιακοπτόμενα αλουμίνια Europa. Πρώτος όροφος, με άλλον έναν από πάνω.

- Όλο το φετεινό χειμώνα ο μετρητής πετρελαίου έγραψε 23 ώρες aka 57€, και περίπου οι μισές θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Δεν αισθανθήκαμε κρύο, ούτε υγρασία. Γενικά το σπίτι νομίζω ήταν εντυπωσιακά ζεστό (και) χωρίς θέρμανση.

- Το σαλόνι είναι 5*4,5=22,5m² και ανατολικό, με 3 παράθυρα. Δεν υπάρχει τέντα.

- Το κύριο υπνοδωμάτιο είναι 3,6*3,2=11,5m² και δυτικό με δύο παράθυρα. Υπάρχει τέντα.

- To μικρό υπνοδωμάτιο, στο οποίο βρίσκεται το PC, είναι 2,5*4=10m² και ανατολικό με ένα παράθυρο. Δεν υπάρχει τέντα (σαλόνι και μικρό υπνοδωμάτιο είναι δίπλα δίπλα, βλέπουν στο ίδιο μπαλκόνι).

- Το χωλ είναι 4,5*0,8

- Η διάταξη πολύ χοντρικά έχει ως εξής: Σκεφτείτε ένα τετράγωνο χωρισμένο στη μέση, στη μία πλευρά είναι το σαλόνι και το κύριο υπνοδωμάτιο, στην άλλη η κουζίνα, το μπάνιο και το μικρό υπνοδωμάτιο. Μεταξύ τους παρεμβάλλεται το χωλ. Σαλόνι και κύριο υπνοδωμάτιο δεν επικοινωνούν άμεσα μεταξύ τους, αφού ανάμεσά τους είναι οι σκάλες της οικίας, οπότε επικοινωνούν μέσω του χωλ.

- Σαλόνι, κύριο υπνοδωμάτιο και μικρό υπνοδωμάτιο έχουν ξύλινα πατώματα.

Αυτό που σκέφτομαι, είναι εάν υπάρχει περίπτωση να βάλω κλιματιστικό στο κύριο υπνοδωμάτιο, και μιας και η θέση που θα μπει είναι ακριβώς απέναντι απ' την πόρτα του και το χωλ το οποίο οδηγεί δεξιά στο σαλόνι και αριστερά στο μικρό υπνοδωμάτιο, να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μεταφέρει κάποια ψύξη προς το σαλόνι και το μικρό υπνοδωμάτιο, στο οποίο βρίσκεται το PC, το οποίο σε συνδυασμό με τη U2711 ανεβάζει πολύ τη θερμοκρασία του χώρου το καλοκαίρι. Ειδικά αν βάλω να παίξω κανά παιχνίδι, μιλάμε για μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας.

Λόγω οικονομικών, σκέφτομαι μήπως υπάρχει πιθανότητα να την παλέψω με ένα κλιματιστικό στο κύριο υπνοδωμάτιο για φέτος, γιατί ύπνος χωρίς κλιματιστικό δεν παίζει.

Και όταν μπορέσω να βάλω και στο σαλόνι. Στο μικρό υπνοδωμάτιο είναι κάπως υπερβολή νομίζω να μπει για όσες ώρες κάθομαι στο PC, και αφού σπάνια κοιμάται κάποιος που θα έχει έρθει επίσκεψη.

Δυστυχώς οι γνώσεις μου στο Autocad είναι νηπιακού επιπέδου, κι έτσι δε μπορώ να ανεβάσω ένα σχέδιο που να δείχνει ακριβώς το χώρο.

Άνθρωπος του χώρου σίγουρα θα έρθει κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, απλά είπα να ρωτήσω κι εδώ μπας και πάρω καμιά γνώμη από κάποιον που μπορεί να κατάλαβε πώς περίπου είναι ο χώρος και ο προσανατολισμός.

Τι λέτε, υπάρχει περίπτωση με κάτι μεγαλύτερο από 9άρι στο κύριο υπνοδωμάτιο να γίνει κάτι και με το σαλόνι και το μικρό υπνοδωμάτιο;

Δεν θα είναι ικανοποιητικός ο κλιματισμός στα υπόλοιπα δωμάτια, θα πρέπει είτε να γίνει κατάψυξη το Υ/Δ για να έχεις ικανοποιητική ψύξη στα υπόλοιπα είτε φούρνος τον χειμώνα για θέρμανση. Πράγμα που σημαίνει αρκετή κατανάλωση ενέργειας και επιβάρυνση του κλιματιστικού αφού θα λειτουργεί στο full.

Δεν περιμένω να γίνει σωστή δουλειά, απλά να σπάει λίγο η κουφόβραση και η υγρασία στο σαλόνι κυρίως. Τουλάχιστον για φέτος.

Το χειμώνα δε με απασχολεί η θέρμανση (όχι απ' τα κλιματιστικά τουλάχιστον), αν κάνει χειμώνα όπως οι προηγούμενοι απ' το φετεινό, μπορεί να μη χρειαστεί ν' ανάψω καθόλου πετρέλαιο και να μην αισθανθώ κρύο.

Όποιος έμπαινε στο σπίτι με ρωτούσε πώς κι έχω ανοιχτό καλοριφέρ (ξέρουν ότι γενικά δεν ανάβω), και όταν του 'λεγα ότι δεν έχω καμία πηγή θέρμανσης ανοιχτή νόμιζε ότι τον δουλεύω, μέχρι που ακουμπούσε τα σώματα και μου 'λεγε πώς γίνεται αυτό.

Και μιας και μιλάμε και για μόνωση, λέτε να υπάρχει καμια περίπτωση το σπίτι να είναι ανάλογα δροσερό το καλοκαίρι; Ή επειδή το χειμώνα ήταν πολύ ζεστό συνεπάγεται ότι το καλοκαίρι δε θα στέκεσαι εδώ μέσα;

Το να πάρω κάτι μεγαλύτερο από 9άρι για το κύριο (11.5m² θυμίζω), π.χ. 12άρι, ίσως και 18άρι, θεωρείται λάθος επιλογή γενικά;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...