Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχουν τοσο μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα, γιατι το toyotomi εχει

καλυτερες αποδοσεις

ιονιστη

wifi

δωρεαν εγκατασταση

Σαν φιρμες ναι ,χρόνια στην αγορά .Ρώτα σε  καταστήματα που πουλανε μονο κλιματιστικά για απόψεις  και αποφασίζεις .

Το φουτζιτσου το βλέπεις εύκολα να δουλεύει  σε καταστήματα γειτονιας,είναι πολυ δυνατό μηχανημα..Ιονιστές και κολπα πολλες φίρμες δεν έχουν .Μπορει να μην τα φέρνουν σαν μοντέλα τα μαγαζια να μην τους συμφέρει.Ρωτα τους.τοσιμπα έχει και πιο  ακριβα.

Το τογιοτομι είναι μηχανημα κοπής από τρίτον.Αυτό κάνουν πολλες μικρές μαρκες οπως Iνβεντορ ,Μορις. Βαζουν το ονομα τους,να πουλανε φθηνα .Τα  φτιαχνουν  οπως συμφερει αυτον που τα φέρνει .Σημερα καλα ,αυριο κάτι άλλο .Πολλά θα δεις και σε μικρά καταστήματα  επίσης .Ολα εχουν εγγύηση και όλα τα διαφημίζουν όλα καλα .Αν χαλά τρέχεις να στο φτιαχνουν συνέχεια και στην εγγύηση.Θες να δώσεις 1000 ευρώ, να μην πονέσεις σε οτι πουλάνε το μακρύ και το κοντό τους.Το ψάχνεις και οτι σου αρέσει

Τα toyotomi που φτιάχνονται;

Από φίλο που ασχολείται ,τα γνησια ήταν Ιαπωνίας σε συνεργασία με εταιρία που συνεργαζόταν με Ντακιν.Αθανατα μηχανήματα. Aπό το 2012 σταμάτησε η συνεργασία.Τα  συνεχίζουν βαζοντας την φίρμα κάποιοι  εισαγωγείς για μερικές περιοχές.Και εδω το ίδιο.Τα φτιάχουν σε μαζική παραγωγή στην Κίνα.PRC γράφουν.Τίποτε στανταρ δεν ισχύει σε κανένα που φτιάχνει αλλου.Οπως συμφέρει καθε φορά.

• Like 2
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η οποία λογικά είναι χωρίς αντλία κενού...

Τί είναι η αντλία κενού ;  (απορία "ψυκτικού" όταν του ξεκαθάρισα ότι θα τον φωνάξω για εγκατάσταση μόνο αν κάνει κενό. Μπορεί να ταν και υδραυλικός....έχουμε και τέτοια κρούσματα... )

• Like 1
Δημοσ.

Για όσους σας διαφημίζουν για εγγυήσεις ..Η Ινβεντορ γραφει οτι δεν κάνει αντικαταστάσεις μηχανημάτων σε αυτές με 10 ετη σε όλα, και γραφει και μη επιστροφες και σε χρήματα.Παλια είχε αναφέρει καποιος αλλαγη.

Διευκρινίζεται ότι η εγγύηση δεν εκτείνεται επ’ ουδενί σε υποχρέωση αντικατάστασης της συσκευής ή επιστροφής χρημάτων.  https://www.inventoraircondition.gr/egiisi-inventor

Διαβαζετε προσεκτικά τι γράφουν τα χαρτιά στο κουτί σε κάθε μηχανημα σε όλες τις μαρκες με μεγάλες εγγυησεις .Οι εμποροι θέλουν να κερδίζουν πανω απο όλα.

• Like 1
Δημοσ.

Στη συγκεκριμενη εγγυηση ο ορος που αναφερεις  ειναι ωσ εξησ

"3. Η εγγύηση καθ’ όλη την διάρκεια ισχύος της καλύπτει το κόστος προμήθειας οποιουδήποτε ελαττωματικού ανταλλακτικού καθώς και το κόστος εργασίας αποκατάστασης λειτουργίας του προϊόντος. Διευκρινίζεται ότι η εγγύηση δεν εκτείνεται επ’ ουδενί σε υποχρέωση αντικατάστασης της συσκευής ή επιστροφής χρημάτων."

https://www.inventoraircondition.gr/uploads/warranty/10-years-warranty-premium-GR.pdf

Το ζητουμενο ειναι να σου λυσουν το προβλημα χωρισ κανενα κοστος για εσενα , που απο τα συμφραζομενα προκυπτει

Δημοσ.

Στη συγκεκριμενη εγγυηση ο ορος που αναφερεις  ειναι ωσ εξησ

"3. Η εγγύηση καθ’ όλη την διάρκεια ισχύος της καλύπτει το κόστος προμήθειας οποιουδήποτε ελαττωματικού ανταλλακτικού καθώς και το κόστος εργασίας αποκατάστασης λειτουργίας του προϊόντος. Διευκρινίζεται ότι η εγγύηση δεν εκτείνεται επ’ ουδενί σε υποχρέωση αντικατάστασης της συσκευής ή επιστροφής χρημάτων."

https://www.inventoraircondition.gr/uploads/warranty/10-years-warranty-premium-GR.pdf

Το ζητουμενο ειναι να σου λυσουν το προβλημα χωρισ κανενα κοστος για εσενα , που απο τα συμφραζομενα προκυπτει

Το να λυσουν το προβλημα,ειναι υποχρεωση καθε εμπορου που σου πουλα.Ο λογος που εχεις γραπτη εγγυηση.Σε προηγουμενα καποιοι εγραψαν αλλαγη μηχανηματων.Αλλοι να ζητησουν χρηματα πισω .Εκτος αν εγραφαν παραμυθια για διαφημιση.

Αν ισχυε αλλαγη οπως εγραψαν ,αυτο συγκρινα.Αλλαξε.Τα ιδια θα γινονται και σε ολους που δινουν μεγαλες εγγυησεις .Αυτό εγραψα παραπανω για προσοχη .Ανταγωνισμος .Οποιος θελει πιστευει μονο τι του λενε.Να πουλανε καποιοι.Ολα καλα.

• Like 2
Δημοσ.

Κάποιος να πει κάποια άποψη για την περίπτωσή μου;

Θα πρέπει να βάλεις στο Υ/Δ ένα κλιματιστικό που να καλύπτει τα φορτία από όλους τους υπόλοιπους χώρους και να είναι και λίγο προσαυξημένη η ισχύς του επειδή μέχρι να φτάσει ο αέρας στα άλλα δωμάτια θα έχει απώλειες, εννοείται οτι στο δωμάτια που θα μπει το κλιματιστκό δεν θα μπορείς να κάτσεις άνετα θα κάθεσαι στα άλλα.

Πες μου στα δωμάτια που ανέφερες πριν πόσοι εξωτερικοί τοίχοι υπάρχουνε για να σου πω στο περίπου τι κλιματιστικό θέλεις, έχουνε όλα από έναν μόνο εξωτερικό τοίχο;

• Like 1
Δημοσ.

Σαλόνι και κύριο υπνοδωμάτιο έχουν από δύο εξωτερικούς τοίχους.

Λες ότι αν βάλω ένα μεγάλο κλιματιστικό στο κύριο υπνοδωμάτιο με σκοπό να καλύπτει και το υπόλοιπο σπίτι, δε θα μπορώ να κάτσω άνετα. 

Δηλαδή ο μόνος τρόπος να κρυώσει ο υπόλοιπος χώρος, είναι να λειτουργεί το κλιματιστικό στο full και ρυθμισμένο σε χαμηλή θερμοκρασία; Αν το έχω σε πιο χαλαρή ρύθμιση, αλλά να λειτουργεί περισσότερο χρόνο, θεωρείς ότι δε θα γίνει κάτι;

Εδώ θα ήθελα να σου πω ότι στο πατρικό που ήμουν πριν, το οποίο είχε περισσότερες απώλειες και από πάνω είχε ταράτσα, τα βράδια του καλοκαιριού που είχε τρομερή ζέστη στο υπνοδωμάτιο, είχα ένα 9άρι Fujitsu inverter ρυθμισμένο στους 26-27°C και τον ανεμιστήρα (του κλιματιστικού) στην πιο χαμηλή ταχύτητα, γιατί με χαμηλότερη θερμοκρασία ή/και ανεμιστήρα πιο δυνατά, κρύωνα.

Βέβαια λειτουργούσε όλη νύχτα, έστω και χαλαρά.

Δημοσ.

Σαλόνι και κύριο υπνοδωμάτιο έχουν από δύο εξωτερικούς τοίχους.

Λες ότι αν βάλω ένα μεγάλο κλιματιστικό στο κύριο υπνοδωμάτιο με σκοπό να καλύπτει και το υπόλοιπο σπίτι, δε θα μπορώ να κάτσω άνετα. 

Δηλαδή ο μόνος τρόπος να κρυώσει ο υπόλοιπος χώρος, είναι να λειτουργεί το κλιματιστικό στο full και ρυθμισμένο σε χαμηλή θερμοκρασία; Αν το έχω σε πιο χαλαρή ρύθμιση, αλλά να λειτουργεί περισσότερο χρόνο, θεωρείς ότι δε θα γίνει κάτι;

Εδώ θα ήθελα να σου πω ότι στο πατρικό που ήμουν πριν, το οποίο είχε περισσότερες απώλειες και από πάνω είχε ταράτσα, τα βράδια του καλοκαιριού που είχε τρομερή ζέστη στο υπνοδωμάτιο, είχα ένα 9άρι Fujitsu inverter ρυθμισμένο στους 26-27°C και τον ανεμιστήρα (του κλιματιστικού) στην πιο χαμηλή ταχύτητα, γιατί με χαμηλότερη θερμοκρασία ή/και ανεμιστήρα πιο δυνατά, κρύωνα.

Βέβαια λειτουργούσε όλη νύχτα, έστω και χαλαρά.

Δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχεις σε ψύξη ή και θέρμανση, ο καθένας έχει διαφορετικές. Άνετα δεν θα μπορείς να κάτσεις στο Υ/Δ που θα τοποθετηθεί το κλιματιστικό.

Αυτό που θέλω να σου πω είναι οτι αν θες το σαλόνι ή το άλλο δωμάτιο να έχουν 25 βαθμούς στην ψύξη, τότε το Υ/Δ που θα βάλεις το κλιματιστικό θα πρέπει να είναι σε χαμηλότερη θερμοκρασία, αλλιώς αν το βάλεις 25 στα άλλα δωμάτια θα έχεις 27-28 και αυτό μετά από ώρα. Ένα μόνο κλιματιστικό για κλιματισμό τριών δωματίων δεν είναι καλή πρακτική, εδώ ακόμα και για δύο δωμάτια ακόμα οι περισσότεροι (ψυκτικοί, μηχανολόγοι) θα σου πούνε να μην το κάνεις.

Για τους χώρους σου χρειάζεσαι συνολικά 17500BTU, πάρε ένα 18αρι και οτι γίνει.

Δημοσ.

Ωραία, ας πούμε ότι καταλήγω σε 18άρι.

Όταν μετά βάλω και στο σαλόνι, το 18άρι στο υπνοδωμάτιο (και αποκλειστικά γι' αυτό) μήπως θα είναι overkill και δε θα κάνω σωστά τη δουλειά μου;

Δημοσ.

Το να λυσουν το προβλημα,ειναι υποχρεωση καθε εμπορου που σου πουλα.Ο λογος που εχεις γραπτη εγγυηση.Σε προηγουμενα καποιοι εγραψαν αλλαγη μηχανηματων.Αλλοι να ζητησουν χρηματα πισω .Εκτος αν εγραφαν παραμυθια για διαφημιση.

Αν ισχυε αλλαγη οπως εγραψαν ,αυτο συγκρινα.Αλλαξε.Τα ιδια θα γινονται και σε ολους που δινουν μεγαλες εγγυησεις .Αυτό εγραψα παραπανω για προσοχη .Ανταγωνισμος .Οποιος θελει πιστευει μονο τι του λενε.Να πουλανε καποιοι.Ολα καλα.

Ειλκρινα και με καλη διαθεση δεν καταλαβαινω το προβλημα σου. Δινει μια εταιρεια 10 ετη εγγυηση καλης λειτουργιας και το διευκρινιζει οτι αφορα αλλαγη τυχον προβληματικου εξαρτηματος , και της τα χωνεις για ποιο λογο;;;  Επειδη δεν συμπεριλαμβανει και αλλαγη ολου του κλιματιστικου;;;

Πληροφοριακα σε μενα που εχω το passion , ειχα προβλημα μη καλης λειτουργιας του κουμπιου follow me. Μετα απο τηλεφωνικη επικοινωνια μου στειλανε νεο χειριστηριο με κουριερ. 

Δημοσ.

Εγω ανεφερα αυτα που διαβασα.Δεν με ενδιαφερει τι κανουν να πουλησουν.Θεμα του καθε πελατη η εγγυηση να το κοιταξει .Οποιος εχει προβλημα να τους κυνηγησει.

Αν ειναι αληθεια οσα εχουν γραψει αλλοι ,το γεγονος ειναι οτι την αλλαξαν απο παλια.Το ιδιο αλλαγες θα γινονται και σε αλλες μαρκες που δινουν 10 χρονια εγγυηση.Απλα δεν το πηρε κανεις χαμπαρι και δεν ανεφερε.

Δημοσ.

Όταν μετά βάλω και στο σαλόνι, το 18άρι στο υπνοδωμάτιο (και αποκλειστικά γι' αυτό) μήπως θα είναι overkill και δε θα κάνω σωστά τη δουλειά μου;

Αν το βάλεις αποκλειστικά για το Υ/Δ (με κλειστή την πόρτα) υπάρχει το εξής ενδεχόμενο, θα λειτουργεί το κλιματιστικό με την ελάχιστη ισχύ εφόσον είναι inverter, θα πρέπει να κοιτάξεις τα όρια ισχύος για ψύξη, αν ξεκινάει από τα 8000-9000BTU θα λειτουργεί με την κανονική απόδοση που πρέπει, αν ξεκινάει από τα 12 ή μεγαλύτερη δεν θα κάνεις σωστά την δουλειά, γενικά πάντως όλοι λένεο τι πρέπει να επιλέγεται μηχάνημα με βάση την ονομαστική απόδοση, τα όρια ισχύος min-max υπάρχουν για να σε καλύψουν.σε ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες. Για το σαλόνι αποκλειστικά δε χρειάζεσαι 18αρι αλλά μικρότερο. Μια λύση είναι μελλοντικά να μεταφέρεις το υπάρχον 18αρι στο σαλόνι και να βάλεις νέο κλιματιστικό στο Υ/Δ.

Δημοσ.

Ναι, σκέφτηκα κι εγώ την επιλογή της τράμπας όταν παίξει δεύτερο, σε περίπτωση που δεν πάρω εξαρχής και τα δύο.

Και το λέω αυτό γιατί με μια ματιά στις τιμές, για να πάω σε σχετικά καλό vfm 18άρι, πρέπει να δώσω αρκετά, και δεν ξέρω μήπως με τα ίδια πάνω κάτω χρήματα μπορώ να πάρω δυο μικρότερα.

Για το ανατολικό σαλόνι των 22.5m² δηλαδή θα επέλεγες 12άρι να φανταστώ έτσι;

Απ' την άλλη δεν ξέρω μήπως με 2 9άρια ήμουν καλά, απ' την άποψη ότι το σαλόνι το χτυπά ο ήλιος μόνο το πρωί.

Βέβαια κάτι που ξέχασα να σημειώσω, είναι ότι σαλόνι δεν απομονώνεται με το υπόλοιπο σπίτι με κάποια πόρτα, οπότε θα υπάρχουν κάποιες απώλειες στο χωλ.

Δημοσ.

Φιλε μου . Προς θεού . Μην βάλεις μεγαλύτερο απο 9άρι στο υπνοδωμάτιο. Μην κάνετε τέτοιες αλχημείες . Εχε στο νου σου ότι το 18άρι όσο χαμηλά και αν το ρυθμίσεις δεδομένου ότι έχει και μεγαλύτερη παροχή αέρα θα σου δημιουργεί τέτοια ρεύματα αέρα μέσα σε υπνοδωμάτιο όπου θα χεις θέματα με την άνεση στον χώρο αυτό . Έχε υπόψιν σου ότι ένα κλιματιστικό για να θερμάνει ή να ψύξει επαρκώς ένα χώρο πρέπει να έχει και την αναλογη ακτίνα δράσης (παροχή αέρα) . Άντε ένα άριστο κλιματιστικό να φτάνει τα 8-9 m απόσταση παροχής χωρίς εμπόδια. 

Εγώ απορρίπτω αυτή την λύση (για μένα δεν είναι λύση με καλά αποτελέσματα) και σου προτείνω να βάλεις 9άρι στο υπνοδωμάτιο και μελλοντικά στο σαλόνι .ότι χρειάζεται ο χώρος σου .

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...