Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αρρώστια!!!!!

Χωρίς να είμαι του κλάδου αρχίζω και εγώ να συμφωνώ.. Το παιδί έχει τα δικά του συμφέροντα. Επίσης έχει πρόβλημα στην σύνταξη και στην δομή των κειμένων του. Κρίμα και στην αρχή το είχα πάρει με θετικό μάτι..

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα φορουμ συμετασχουμε οχι για να τσακωθουμε, αλλα για να ενημερωθουμε και για να ενημερωσουμε απο τις εμπειριες και τισ γνωσεις μασ.

Καλο ειναι να μην παραπληροφορουμε και αν δεν ξερουμε κατι ασ το ψαξουμε και ασ το μαθουμε , ο αναγνωστης εχει μυαλο και θα κρινει

Επισης εδω μεσα αν λυνουμε προσωπικες μασ αντιπαραθεσεις θα κουρασουμε τους υπολοιπους αναγνωστες και θα γεμιζουμε περιτες σελιδες ενα πολυ ενδιαφερον θεμα του κλιματισμου κατα τα αλλα

Επεξ/σία από lexusr450
  • Like 5

Χωρίς να είμαι του κλάδου αρχίζω και εγώ να συμφωνώ.. Το παιδί έχει τα δικά του συμφέροντα. Επίσης έχει πρόβλημα στην σύνταξη και στην δομή των κειμένων του. Κρίμα και στην αρχή το είχα πάρει με θετικό μάτι..

Συμφωνω απολυτως μαζι σου. Εγω σταματησα πια να τον παρακολουθω και εδω αλλα και σε αλλο site. Ειναι πασιφανες οτι υπαρχει προβλημα.

Στα φορουμ συμετασχουμε οχι για να τσακωθουμε, αλλα για να ενημερωθουμε και για να ενημερωσουμε απο τις εμπειριες και τισ γνωσεις μασ.

Καλο ειναι να μην παραπληροφορουμε και αν δεν ξερουμε κατι ασ το ψαξουμε και ασ το μαθουμε , ο αναγνωστης εχει μυαλο και θα κρινει

Το χειροτερο ολων ειναι η παραπληροφορηση και η αλλοπροσαλλη συμπεριφορα των κειμενων. Αν γραφουμε κατι ειμαστε υποχρεωμενοι να το αποδεικνυουμε κι οχι να αερολογουμε. Συμφωνω απολυτα μαζι σου.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστευω οτι ολα τα παραπανω δεν ενδιαφερουν το κοσμο και ασ το σταματησουμε εδω , δεν εχει νοημα η αντιπαραθεση ασ μην απευθυνεται ο ενασ στον αλλον στο τελος της γραφης

Ας παμε σε κατι ποιο ενδιαφερον...

Πως κανω την Θερμανση μου ποιο οικονομικη και ποιο αισθητη στο σωμα μου ?

Η απαντηση ειναι :  Θερμανση (κεντρικη θερμανση, κλιματιστικο, θερμαντικο) με παραλληλη χρηση αφυγραντηρα !!!

"Στη περιοδο οκτωμβριου & Νοεμβριου η θερμοκρασια στο σπιτι κυμενεται στους 20-22 C αν ειναι καλα μονωμενο και εδω ερχεται ο παραγοντασ υγρασια εσωτερικου χωρου σε συσχετιση με την αισθητη θερμοκρασια στο σωμα μασ και οχι τη θερμοκρασια του χωρου.

Δηλαδη αν ειμαστε στο σπιτι μασ με 
θερμοκρασια 20C εως 22C με εσωτερικη υγρασια >75% αισθανομαστε οτι νιωθουμε κρυο, λες και κυκλοφορει μια δροσερη αυρα γιατι ο αερας ειναι πολυ υγρος
θερμοκρασια 20C εως 22C με εσωτερικη υγρασια 50% αισθανομαστε ανετα και ζεστα
θερμοκρασια 20C εως 22C με εσωτερικη υγρασια <35% αισθανομαστε στεγνα μπορει να προκληθουν αναπνευστικά προβλήματα
Για αυτο ειναι προτιμοτερη η παραλληλη χρηση αφυγραντηρα με υγρασιομετρο ρυθμισης υγρασιασ στο επιθυμητο επιπεδο
Κατα αυτο το τροπο πολλες φορες θα αποφυγουμε να χρησιμοποισουμε θερμαναση απο τις αρχες Οκτωμβριου γιατι ειναι η υγρασια που μσα κρυωνει και οχι η θερμοκρασια, στο υπολοιπο της περιοδου επειδη οι αφυγραντρηρες εχουνε χαμηλη καταναλωση 170W-350W αν τους χρησιμοποιουμε παραλληλα με τη θερμανση επειδη ο αερας ειναι χωρις αυξημενη υγρασια ζεσταινεται ποιο γρηγορα αρα εχεις εως 20% λιγοτερη καταναλωση στη θερμανση και ενα ανετο περιβαλον
Οι αφυγραντηρες βοηθανε επισης στην αποφυγη μουχλασ, δυσοσμιασ και γενικα ωφελουνε στο να εχουμε ενα καλυτερο περιβαλον στο σπιτι μασ, παραλληλα μπορουμε να εχουμε φθηνο στεγνωμα ρουχων σε σχεση με το κλασικο στεγνωτηριο"

"Πολυσ κοσμος συγχεει την υγρανση με την αφυγρανση , που ειναι δυο εντελωσ διαφορετικες λειτουργιες

Υγρανση : Προσθετω υγρασια στο χωρο, συνηθωσ για χωρους οπου υπαρχουνε νεογενητα ή αν κανω χρηση σομπασ/τζακιου σε υψηλες θερμοκρασιεσ που ξηραινουν την ατμοσφορα πολυ .Αυτο συμβαινει σε βορεια κλιματα με εξωτερικη >-15 C και οχι στην ελλαδα

Αφυγρανση : Αφαιρω υγρασια απο το χωρο , χρησιμο το φθινοπορο/χειμωνα ειδικα στην ελλαδα (βλεπε μετεο) βοηθαει στη θερμανση του χωρου
Τα κλιματιστικα κανουν αφυγρανση μονο το καλοκαιρι, εξηγηθηκε παραπανω

Αφυγραντηρες υπαρχουνε οσα χρονια υπαρχουν και κλιματιστικα και οι δυο ειναι συσκευεσ τεχνητου κλιματος , οι οποιες στη κατασταση ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ με ορθη χρηση σε συνδιασμο μασ βοηθανε στο ποιο αισθητα για το σωμα θερμο κλιμα , στην ποιοτητα του αερα του χωρου μασ και βεβαια στη χαμηλοτερη καταναλωση.

Παραλληλα ο αφυγραντηρας αφαιρει εκτοσ απο την υγρασια στον αερα και την υγρασια στα δομικα στοιχεια επομενος ο παραγοντασ μουχλασ στον τοιχο , που σημαινει συσωρευμενη υγρασια στο τοιχο και οι οσμες που δημιουργουνται απο αυτο το γεγονοσ

Δηλαδη αν στη θερμανση δουλεουνε παραλληλα η συνολικη καταναλωση και των 2 ειναι χαμηλοτερη , απο οτι να ειχα το κλιματιστικο μονο του, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ αν διαβασουμε σωστα εναν ψυχρομετρικο χαρτη και εχουν βασικεσ γνωσεις μηχανολογιασ θα το αντιληφθουν "
https://www.google.gr/url?...yiF3fZTGXlzvsw
http://cyrus.tcdn.teicrete...E%AF%CE%B1.pdf

Η παραπανω πληροφορια εχει παρθει με αντιγραφη απο αλλο φορουμ αλλα την εκρινα παρα πολυ κατατοπιστικη και πιστευω οτι πρεπει να διαβαστει

Επεξ/σία από lexusr450
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνω απολυτως μαζι σου. Εγω σταματησα πια να τον παρακολουθω και εδω αλλα και σε αλλο site. Ειναι πασιφανες οτι υπαρχει προβλημα.

Το χειροτερο ολων ειναι η παραπληροφορηση και η αλλοπροσαλλη συμπεριφορα των κειμενων. Αν γραφουμε κατι ειμαστε υποχρεωμενοι να το αποδεικνυουμε κι οχι να αερολογουμε. Συμφωνω απολυτα μαζι σου.

H παραπληροφόριση αφορα καποιον όταν δεν μπορεί ή δεν ξέρει να το ψάξει εξω στην αγορα .Απόδειξεις σε ένα φορουμ δεν μπορoύν να γίνουν.Δεν έχει νοημα αναφορα τι λέει καθενας διαφημιστικά στα φυλλάδια του ή στο μαγαζι του για να πουλήσει.Το δικο σου πρόβλημα είναι ότι γραφτηκες σε ένα φόρουμ όχι για να μάθεις ,αλλά μόνο να υποστηριξεις τι σου αρέσει με εριστικές αναφορές ..χωρις να αφορα άλλον τι πήρες ή τι θα παρεις με τα δικά σου κριτήρια..

Οταν αναφερεις για συμφεροντα θα πρεπει να αναφέρεις κάτι αντιθετο να καταλάβει ο άλλος .Οχι τι  σου αρέσει.Στα σεντονια κείμενα, απαντάς αναγκαστικά με σεντόνια ,και φυσικά γίνονται λάθη ,ειδικά όταν φαίνονται και μικρα τα γράμματα.

Επισης εδω μεσα αν λυνουμε προσωπικες μασ αντιπαραθεσεις θα κουρασουμε τους υπολοιπους αναγνωστες και θα γεμιζουμε περιτες σελιδες ενα πολυ ενδιαφερον θεμα του κλιματισμου κατα τα αλλα

"αν δεν ξερουμε κατι ασ το ψαξουμε και ασ το μαθουμε" όπως σωστα ανέφερες.

Ας παμε σε κατι ποιο ενδιαφερον...Πως κανω την Θερμανση μου ποιο οικονομικη και ποιο αισθητη στο σωμα μου ?

Η απαντηση ειναι :  Θερμανση (κεντρικη θερμανση, κλιματιστικο, θερμαντικο) με παραλληλη χρηση αφυγραντηρα !!!

Οποιος έχει θέμα με αυξημενη υγρασία ,κοιτά και άλλες λύσεις με την βοηθεια

Οποιος νομίζει έχει θέμα με αυξημενη υγρασία ,κοιτά και άλλες λύσεις με την βοηθεια τεχνικού επιτόπου .Δεν έχει νόημα να γεμίσει κανείς μηχανήματα άσκοπα επειδή κάποιοι διαφημίζουν σχετικά .Το χάος που επκρατεί το διαβαζει κανεις στις αντίστοιχες ενότητες.Τοσα χρόνια εξάλλου που δεν υπήρχαν αφρυγραντήρες ,γίνονταν δουλεια ,και με κλιματιστικά .

Επεξ/σία από Gary_Kokkin

Τα κλιματιστικα κανουν αφυγρανση μονο το καλοκαιρι, εξηγηθηκε παραπανω

Τα κλιματιστικα εχουν την λειτουργια DRY λειτουργια της ψυξης για λιγοτερη υγρασια(αυτο το γραφω εκ πειρας)

Τα κλιματιστικα στην θερμανση δημιουργουν αφυγρανση αλλα δεν μπορουν να κανουν στο 100% την δουλεια ενος αφυγραντηρα..

Ειχα κανει παλια μια ερωτηση αλλα δεν μου απαντησε κανενας.. Δεν θυμαμαι αν το ειχα γραψει σε αυτο το θεμα ή με τους

αφυγραντηρες.

Ειχα ρωτησει οτι με το κλιματιστικο μου στα 130-150watt/h με καλυπει απο θεμα θερμοκρασιας και υγρασιας και

αν επαιρνα εναν αφυγραντηρα ποσο θα μου εκαιγε??? Μιλαμε για 11τμ δωματιο με υγρασια 60%

Δεν εχω κανει ποτε χρηση αφυγραντηρα και δεν ξερω απο καταναλωσεις..

H παραπληροφόριση αφορα καποιον όταν δεν μπορεί ή δεν ξέρει να το ψάξει εξω στην αγορα .Απόδειξεις σε ένα φορουμ δεν μπορει να γίνει.Δεν έχει νοημα αναφορα τι λέει καθενας διαφημιστικά στα φυλλάδια του ή στο μαγαζι του για να πουλήσει.Το δικο σου πρόβλημα είναι ότι γραφτηκες σε ένα φόρουμ όχι για να μάθεις ,αλλά μόνο να υποστηριξεις τι σου αρέσει με εριστικές αναφορές ..χωρις να αφορα άλλον τι πήρες ή τι θα παρεις με τα δικά σου κριτήρια..

Οταν αναφερεις για συμφεροντα θα πρεπει να αναφέρεις κάτι αντιθετο να καταλάβει ο άλλος .Οχι τι σου αρέσει.Στα σεντονια κείμενα, απαντάς αναγκαστικά με σεντόνια ,και φυσικά γίνονται λάθη ,ειδικά όταν φαίνονται και μικρα τα γράμματα.

"αν δεν ξερουμε κατι ασ το ψαξουμε και ασ το μαθουμε" όπως σωστα ανέφερες.

Οποιος νομίζει έχει θέμα με αυξημενη υγρασία ,κοιτά και άλλες λύσεις με την βοηθεια τεχνικού επιτόπου .Δεν έχει νόημα να γεμίσει κανείς μηχανήματα άσκοπα επειδή κάποιοι διαφημίζουν σχετικά .Το χάος που επκρατεί το διαβαζει κανεις στις αντίστοιχες ενότητες.Τοσα χρόνια εξάλλου που δεν υπήρχαν αφρυγραντήρες ,γίνονταν δουλεια ,και με κλιματιστικά .

Το χειμώνα για εξήγησε πως κάνει αφυγρανση το κλιματιστικό? Δεν το συνεχίζω άλλο μαζί σου. Ο κόσμος και μυαλό έχει και συμπεράσματα μπόρες να βγάλει.. Απλά σε εκλιπαρώ να μας λυπηθείς και να σταματήσεις να επαναλαμβάνεις τα ίδια. Αν μη τι άλλο μην υποτιμάς την νοημοσύνη μας...

• Like 2

Το χειμώνα για εξήγησε πως κάνει αφυγρανση το κλιματιστικό? Δεν το συνεχίζω άλλο μαζί σου. Ο κόσμος και μυαλό έχει και συμπεράσματα μπόρες να βγάλει.. Απλά σε εκλιπαρώ να μας λυπηθείς και να σταματήσεις να επαναλαμβάνεις τα ίδια. Αν μη τι άλλο μην υποτιμάς την νοημοσύνη μας...

Αν δεν αποδίδει το κλιματιστικό σου, πήρες λάθος μηχανημα ή δεν το έψαξες σχετικά με τον χώρο σου.

Αν δεν καταλαβαίνεις πως πρεπει να το ψάξεις ,για όποιον γράφει τα ίδια ,ίδια απαντιση θα πάρει .

Τα κλιματιστικα εχουν την λειτουργια DRY λειτουργια της ψυξης για λιγοτερη υγρασια(αυτο το γραφω εκ πειρας)

Τα κλιματιστικα στην θερμανση δημιουργουν αφυγρανση αλλα δεν μπορουν να κανουν στο 100% την δουλεια ενος αφυγραντηρα..

Ειχα κανει παλια μια ερωτηση αλλα δεν μου απαντησε κανενας.. Δεν θυμαμαι αν το ειχα γραψει σε αυτο το θεμα ή με τους

αφυγραντηρες.Ειχα ρωτησει οτι με το κλιματιστικο μου στα 130-150watt/h με καλυπει απο θεμα θερμοκρασιας και υγρασιας και

αν επαιρνα εναν αφυγραντηρα ποσο θα μου εκαιγε??? Μιλαμε για 11τμ δωματιο με υγρασια 60% Δεν εχω κανει ποτε χρηση αφυγραντηρα και δεν ξερω απο καταναλωσεις..

Τo Dry σε πολλα κλιματιστικά είναι ουσιαστικα ανεμιστήρας και λειτουργεί απλά αντιστροφα σε ψυξη και θερμανση.Αν υπάρχει λειτουργία Αυτο αναλογα πως λειτουργει,δες οδηγίες, μπορει να βοηθήσει .Αλλιως πήρες λάθος μηχανημα για τον χωρο,έπρεπε να ρωτήσεις τεχνικο αν νομίζεις έχει πολυ υγρασία σταθερά. Η κατανάλωση ενος κλιματιστικου ή αφυγραντήρα ειναι αναλογα το μηχανημα ,τον χώρο και την τοποθετιση.

Η λειτουργια Dry υπαρχει ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ δεν εχει καμια αντιστροφη σε τιποτα.

Το μηχανημα δουλευει στη ψυξη, κλειδονοντασ τον ανεμιστηρα και δεν κανει για το ελληνικο κλιμα , εμεις εχουμε θεμα υγρασιασ στην ελλαδα φθινοπορο και χειμωνα αρα δεν μπορουμε να λειτουργουμε το κλιματιστικο στη ψυξη για να κανουν αφυγρανση

Αν δεν κατεχουμε  το θεμα τησ αφυγρανσης, του κλιματισμου και τησ μηχανολογιασ, μη γεμιζουμε αδικα σελιδες με ανουσια πληροφορια κουραζονται αυτοι που τα διαβαζουνε 

• Super Moderators

https://www.inventoraircondition.gr/faq/mporo-na-leitourgiso-to-klimatistiko-mou-gia-na-kano-afygransi-ston-xoro-mou

Από ότι βλέπω κι εδώ το DRY είναι για το καλοκαίρι. Για το χειμώνα η αφύγρανση επιτυγχάνεται έχοντάς το στη θέρμανση...

Το θέμα όμως είναι ότι αν έχεις πχ τώρα 21 βαθμούς στο σπίτι και υγρασία πχ 60-65% (μην πω χειρότερα για κάποιους), ποιος ο λόγος να χρησιμοποιείς την θέρμανση για αφύγρανση ενώ δεν χρειάζεται θέρμανση?

Δεν είναι θέμα μηχανολογίας τι πουλανε στην αγορα, και πως λειτουργεί κάθε μηχανημα .Θεμα είναι πως λειτουργεί ενα συγκεκριμένο μηχάνημα σε ένα συγκεκριμενο χώρο που γίνεται μονο επιτόπου από κάποιον που το ξέρει ,και όχι απλα με γενικές γνώσεις.

https://www.inventoraircondition.gr/faq/mporo-na-leitourgiso-to-klimatistiko-mou-gia-na-kano-afygransi-ston-xoro-mou

Από ότι βλέπω κι εδώ το DRY είναι για το καλοκαίρι. Για το χειμώνα η αφύγρανση επιτυγχάνεται έχοντάς το στη θέρμανση...

Το θέμα όμως είναι ότι αν έχεις πχ τώρα 21 βαθμούς στο σπίτι και υγρασία πχ 60-65% (μην πω χειρότερα για κάποιους), ποιος ο λόγος να χρησιμοποιείς την θέρμανση για αφύγρανση ενώ δεν χρειάζεται θέρμανση?

Βλεπεισ το απαντασ μονοσ σου η χρηση αφυγραντηρα ειναι χρησιμη γιατι το κλιματιστικο απλα θα καταναλωσεις μεγαλη ισχυ χωρισ λογο, ενω ενασ αφυγραντηρασ καταναλωνει 150W-300W δηλαδη το 1/3 απο το κλιματιστικο και σου πετυχαινει το αποτελεσμα

• Like 1

Βλεπεισ το απαντασ μονοσ σου η χρηση αφυγραντηρα ειναι χρησιμη γιατι το κλιματιστικο απλα θα καταναλωσεις μεγαλη ισχυ χωρισ ογο, ενω ενασ αφυγραντηρασ καταναλωνει 150W-300W δηλαδη το 1/3 απο το κλιματιστικο και σου πετυχαινει το αποτελεσμα

Δεν είναι θέμα μηχανολογίας τι πουλανε στην αγορα, και πως λειτουργεί κάθε μηχανημα .Θεμα είναι πως λειτουργεί ενα συγκεκριμένο μηχάνημα σε ένα συγκεκριμενο χώρο που γίνεται μονο επιτόπου από κάποιον που το ξέρει ,και όχι απλα με γενικές γνώσεις.

Οταν μιλασ, κρινεις και εκφερεις αποψη για μηχανηματα τεχνητου κλιματος (κλιματιστικα & αφυγραντηρες) χρειαζονται γνωσης μηχανολογιασ για να μην λεμε αοριστιες, δεν εχει να κανει με κοινη λογικη

Ανεφερα πριν 2 λινκ που εξηγουνε παραπανω και σε βαθος το θεμα Πως κανω την Θερμανση μου ποιο οικονομικη και ποιο αισθητη στο σωμα μου ? . Καλο θα ειναι να διαβαζουμε απο το να μιλαμε χωρισ να γνωριζουμε τις βασικεσ αρχες

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...