Daemonos Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δέν ξέρω αν ο τίτλος είναι σωστός 100% η αν υπάρχει ήδη παρόμοιο θέμα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, έστω οτι είσαι στο σπίτι σου και κοιμάσαι η οτιδήποτε, και μπαίνει κάποιος κλέφτης ο οποίος θέλει να κλέψει.Προφανώς νιώθεις απειλή και πρέπει να υπερασπιστείς τον εαυτόσου και την περιουσία σου.Γίνεται μπέρδεμα, και τραυματίζεστε, ή αυτός πέφτει νεκρός (τον καθαρίζεις δηλαδή) ή τφέρετε και οι δύο σοβαρά τραύματα,αλλα ζείτε. Τί ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις? τι λέει ο νόμος?η το δικαστήριο? Επίσης και σε περίπτωση διαπλικτισμού και καβγά σε δρόμο με κάποιο ληστή η πρεζόνι η σε κάποιο μαγαζί (συνεπάγεται τραυματισμός και των δύο), άν εγώ π.χ. που ξέρω πολεμικές τέχνες χτυπήσω κάποιον ενώ βρίσκομαι σε άμυνα. τί γίνεται? η αν δέν ξέρω πολεμικές τέχνες. Είναι μεγάλο θέμα και επίκαιρο παρακαλώ να ξεκινήσουμε σοβαρή συζήτηση χωρίς χιούμορ. Ευχαρηστώ προκαταβολικά!
ikaruga24 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Πριν 3 χρονια γνωστος μου "εφαγε" καποιον ο οποιος μπηκε στο σπιτι του με σκοπο να τον κλεψει με μαλλον οποιοδηποτε κοστος μιας και ο πλεον νεκρος αλλοδαπος εφερε μαζι του οπλο, γεματο και οπλισμενο. Τον πηρε πρεφα ομως και επετα απο φασαρια του εσπασε το κεφαλι με ενα μεγαλο κατσαβιδι απο ενα σωρο εργαλεια που εχει κατω απο το κρεβατι του. Σημερα ο γνωστος μου αυτος ακομα τρεχει με τα δικαστηρια γιατι δεν μπορουν να αποφανθουν οι δικαστες αν ηταν αυτοαμυνα η οχι και μαλλον θα τρεχει αρκετο καιρο. Προς το παρον δεν εχει το δικαωμα να φυγει απο τη χωρα και θα πρεπει να αναφερει στην αρμοδια αστυνομικη αρχη αν σκοπευει να παει καποιο μακρινο ταξιδι εντως Ελλαδος. Η κατασταση ειναι μαλλον μπερδεμενη και αυτο που καταλαβα ειναι οτι ακομα και μεσα στο σπιτι σου να μπει ο αλλος δεν μπορεις να εισαι σιγουρος τι θα γινει μετα το συμβαν ειτε καταληξει με "καλο" ειτε με "κακο" τροπο.
Teaser Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Πρόλαβε ο γνωστός σου με το κατσαβίδι και όχι ο αλλοδαπός με το όπλο? Μήπως ήταν του γλυκού νερού και μούφα ληστής?
Daemonos Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Το θέμα είναι να μην μπέι φυλακή ο άνθρωπος. Δηλαδή και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι θα φοβόμαστε?
Timour21 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Είναι να μην σου τύχει φίλε μου, αν μπορείς να το παίξεις οτι κοιμάσαι, ο ληστής θα κάνει την δουλειά του και θα φύγει χωρίς να ανοίξει μύτη. Πιστεύω δεν αξίζει να διακινδυνέψεις την ζωή σου για υλικά αγαθά. Βέβαια είναι διαφορετική η θεωρία απο την πράξη, διότι εκείνη την στιγμή η αδρεναλίνη μπορεί να σε κάνει να δράσεις διαφορετικά. Αν και έχω προσωπική εμπειρία διάρρηξης του σπιτιού μου και κλοπής (they took me to the cleaners!), ευτυχώς (και για μένα και για τον ληστή) δεν ήμουνα μέσα στο σπίτι οταν έγινε. Πραγματικά δεν ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν εκεί (και δεν θα μάθω και ποτέ). Η οργή μου πάντως οταν διαπίστωσα την κλοπή ήτανε απίστευτη. Τώρα όσον αφορά τις πολεμικές τέχνες , είχα ακούσει κάποτε (δεν ξέρω αν ισχύει) οτι κάποιος που έχει "πτυχίο" πολεμικών τεχνών, θεωρείται οτι "οπλοφορεί" αν κάνει χρήση των γνώσεών του επάνω σε κάποιον άνθρωπο (εκτός ring).
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Ναι αλλα και κινεζος να το παιξεις οταν μπει καποιος ληστης μεσα , αν λεμε αν αυτος ειναι ψυχακη και θελει σωνει και καλα να σε φαει ? Η εχει ερθει για αλλο λογο ? Τη κανεις ? Περιμενεις να σε σκοτωσει στον υπνο ? Εγω παντως ξερω ενα παιδι που αφου ειχανε ληστεψει ολοι την γειτονεια του κοιμοταν με μπαλντα κατω απο το κρεβατι γιατι πιστευε οτι ειναι η σειρα του . Παντως , ναι τον τελευταιο καιρο και εδω κατω γινονται πολλα περιστατικα και οχι μονο με κλοπες και διαρηξεις .
Daemonos Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Είναι σωστό αυτό που λές με την αδρεναλίνη. Άν μπεί κάποιος μέσα στο σπίτι σου θα αντιδράσεις θέλεις δεν θέλεις! γιατι και να κοιμάσαι έρχονται και σου ρίχνουν σπρέι για τον ύπνο και τέτοια έχω ακούσει. Έγινε προχθές ένα περιστατικό εδώ και μπήκε ένας αλλοδαπός σε ένα σπίτι και κάρφωσε έναν καημένο γεράκο με ένα κατσαβίδι(αυτό που άνοιξε την πόρτα προφανός). Ο νόμος πρέπει να είναι πολύ περίεργος.δέν μπορώ να καταλάβω γιατί εφόσον παραβιάζουν το σπίτι σου και προστατευεις την περιουσία σου να κινδυνευεις να μπείς εσύ φυλακή αντί ο κλέφτης(αν ζήσει)
Undercover22 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Στη περίπτωση ζημιάς, υπάρχει υποχρέωση για αποζημίωση πιστεύω. Αλλά όσον αφορά το τι γίνεται αν τον σκοτώσεις, αν σου είχε επιθετεί (πραγματική επίθεση όμως, όχι να νιώθεις εσύ απειλή, να σου κάνει επίθεση ο άλλος) και υπερασπίσεις τον εαυτό σου δεν παίρνει ποινή για αυτό. + Υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που λαμβάνονται υπόψη π.χ. ποινικό μητρώο κτλπ κτλπ. Περιμένε και τον paredwse θα σου δώσει μια πιο ολοκληρωμένη απάντηση!
ikaruga24 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Πρόλαβε ο γνωστός σου με το κατσαβίδι και όχι ο αλλοδαπός με το όπλο? Μήπως ήταν του γλυκού νερού και μούφα ληστής? Ναι τον προλαβε γιατι του τη βγηκε πολυ αποτομα. Δεν ηθελε να τον σκοτωσει αλλα πισα σκοταδι ηταν και εριχνε τυφλα swings οπου εβρισκε με τον που βγηκε μπροστα του. Δεν εκατσε να τον ρωτησει κιολας, απλα εδρασε. Σε τετοιες περιπτωσεις ειλικρινα δεν ξερεις πως θα αντιδρασεις. Απλα η κανεις την παπια η κανεις κατι (οτιδηποτε) και οτι κατσει. Απλως μετα απο μερικες "μπουφλες" με το κωλο του κατσαβιδιου για να τον ακινητοποιησει ετυχε να τον χτυπησει στο κεφαλι και αυτος να πεσει ξερος κατω. Δεν πεθανε αμεσως, πεθανε απο αιμοραγια ο ληστης πριν φτασει καν η αστυνομια στο χωρο αλλα ο γνωστος μου ειχε σοκαριστει απο το ολο σκηνικο και απλα μετα το συμβαν παγωσε επι τοπου για ενα μικρο διαστημα και αμεσως μετα πηρε την αστυνομια πριν απο οτιδηποτε αλλο. Αστα γαμα τα. Μην σου τυχει ειναι. Δεν μπορουσε να του μιλησει κανεις για τις επομενες 2 μερες. Τοσο σοκαρισμενος ηταν.
Timour21 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Ο νόμος πρέπει να είναι πολύ περίεργος.δέν μπορώ να καταλάβω γιατί εφόσον παραβιάζουν το σπίτι σου και προστατευεις την περιουσία σου να κινδυνευεις να μπείς εσύ φυλακή αντί ο κλέφτης(αν ζήσει) Μου φαίνεται και μένα παράλογος ο νόμος αυτός (χωρίς να γνωρίζω τι ακριβώς λέει). Υποθέτω οτι τον κάνανε για να αποτρέψουν τον κάθε νοικοκύρη να έχει ένα όπλο στο σπίτι του και να το χρησιμοποιήσει στον εκάστοτε επίδοξο ληστή. Δεν είναι σωστό όμως να κάνουμε υποθέσεις για κάτι τέτοιο, οπότε ας περιμένουμε τον φίλτατο paredwse για να μας διαφωτίσει.
ikaruga24 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Μου φαίνεται και μένα παράλογος ο νόμος αυτός (χωρίς να γνωρίζω τι ακριβώς λέει). Υποθέτω οτι τον κάνανε για να αποτρέψουν τον κάθε νοικοκύρη να έχει ένα όπλο στο σπίτι του και να το χρησιμοποιήσει στον εκάστοτε επίδοξο ληστή. Δεν είναι σωστό όμως να κάνουμε υποθέσεις για κάτι τέτοιο, οπότε ας περιμένουμε τον φίλτατο paredwse για να μας διαφωτίσει. Τον καλυτερο νομο παντως τον εχει η Αμερικη γι αυτο το θεμα. Αν καποιος ειναι απροσκλητος στην περιουσια σου (οτι και να ειναι αυτη) εχεις καθε δικαιωμα να την προστατεψεις με καθε τροπο. Ουτε θα σε ρωτησουν πως που και γιατι. Απο τη στιγμη που καποιος αγνωστος ειναι στο σπιτι σου και κινδυνευεις αμεσα εσυ και η οικογενεια σου μπορεις να δρασεις -ελευθερα-. Αυτο θα επρεπε να ισχυει και εδω οπως και σε ολο το κοσμο. Αν ειναι δυνατον δηλαδη, να μπαινουν στο σπιτι σου να εχεις παιδια γυναικα και εσυ να το παιζεις μπουλης γιατι φοβασαι ποιο πολυ τον νομο απο οτι τον ληστη/ δολοφονο (λεμε τωρα)? Τι βλακειες ειναι αυτες?
Timour21 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Τον καλυτερο νομο παντως τον εχει η Αμερικη γι αυτο το θεμα. Αν καποιος ειναι απροσκλητος στην περιουσια σου (οτι και να ειναι αυτη) εχεις καθε δικαιωμα να την προστατεψεις με καθε τροπο. Αυτό προυποθέτει την ελεύθερη πώληση όπλων όμως...κάτι που με βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετο. Γιατί στο παράδειγμα του ληστή με το γεροντάκι, αν ο ληστής μπει με όπλο (ακόμα και μαχαίρι) δύσκολα θα μπορέσει να "επιβληθεί" το γεροντάκι χωρίς την ύπαρξη κάποιου (πυροβόλου) όπλου. Αν επιτραπεί όμως κάτι τέτοιο, θα μετατραπούμε αυτομάτως σε φαρ-ουέστ. Μπορώ να ανακαλέσω αρκετά παραδείγματα στον δρόμο οπου 2 οδηγοί πιάστηκαν στα χέρια (για οποιαδήποτε αφορμή - δεν έχει σημασία) , αν είχαν την "δυνατότητα" να οπλοφορούν, αντί για φάπες θα ανταλλάσανε σφαίρες.
slipknot Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Αν γνωρίζεις πολεμικές τέχνες (όχι να έχεις πάει δυο βδομάδες και να το παίζεις Bruce Lee) υποτίθεται ότι γνωρίζεις πως θα ακινητοποιήσεις κάποιον, δεν τον σπάς στο ξύλο μέχρι θανάτου. Επίσης απ' όσο γνωρίζω, βασική φιλοσοφία κάποιον πολεμικών τεχνών είναι να τις χρησιμοποιείς μόνο σε περίπτωση αυτοάμυνας, όχι όποτε σου καπνίσει. Κατά τα άλλα, αναλογιζόμενος τη σοβαρότητα μιας διάρρηξης ενώ βρίσκεσαι μέσα στο σπίτι, το topic δείχνει να έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να γίνει legendary.
Daemonos Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Ναί αλλα ειδικά άν έχεις παιδιά μέσα στο σπίτι τότε αλλάζουν τα πράγματα...δέν μπορείς να μην κάνεις τίποτα! Εγω σκεύτομαι να βάλω ένα απλό σύστημα συναγερμού ξέρετε απο αυτά που μπαίνουν στις πόρτες με μαγνητάκι. Καλό είναι να συζητήσουμε διεξοδικά το θέμα γιατί (χτύπα ξύλο) μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε! Πρέπει να βρούμε και τους σχετικούς νόμου και για το άν υπάρχει σχέδιο τροποποίησης αυτών. (Δέν πιστευω οτι υπάρχει κάποιος που να πιστεύει οτι δέν είναι σοβαρότατες οι ελλείψεις του νόμου αυτού)
ikaruga24 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Αυτό προυποθέτει την ελεύθερη πώληση όπλων όμως...κάτι που με βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετο.Γιατί στο παράδειγμα του ληστή με το γεροντάκι, αν ο ληστής μπει με όπλο (ακόμα και μαχαίρι) δύσκολα θα μπορέσει να "επιβληθεί" το γεροντάκι χωρίς την ύπαρξη κάποιου (πυροβόλου) όπλου. Αν επιτραπεί όμως κάτι τέτοιο, θα μετατραπούμε αυτομάτως σε φαρ-ουέστ. Μπορώ να ανακαλέσω αρκετά παραδείγματα στον δρόμο οπου 2 οδηγοί πιάστηκαν στα χέρια (για οποιαδήποτε αφορμή - δεν έχει σημασία) , αν είχαν την "δυνατότητα" να οπλοφορούν, αντί για φάπες θα ανταλλάσανε σφαίρες. Και εγω ειμαι αντιθετος στην ελευθερη πωληση οπλων αλλα θα μπορουσαμε να ειχαμε απλα το σκηνικο στον νομο οτι απλα οτι και να κανεις στο ληστη / δολοφονο εφοσον ειναι στο σπιτι σου/ περιουσια σου (απο το να τον σπασεις στο ξυλο μεχρι και να του ανοιξεις το κεφαλι με "κατσαβιδι") δεν θα επρεπε να υπαρχει καν ελεγχος και δικαστηρια και δεν ξερω και γω τι αλλο για εναν πουστη που πηγε να σε κλεψει και ισως να σου παρει και τη ζωη γιατι δεν εχει τον παραμικρο ενδιασμο αν χρειαστει. Δηλαδη ας παρουμε παραδειγμα αυτον τον γνωστο μου. Γιατι τον τρεχουν 3 χρονια τωρα στα δικαστηρια? Ο ανθρωπος μεροκαματιαρης ειναι με γυναικα και παιδι σε επαρχια και ζει εκει απο τοτε που γεννηθηκε. Βρεθηκε ενα καθικι να μπει οπλισμενο στο σπιτι του με κακο σκοπο και αυτος ο καημενος ετυχε να τον σκοτωσει πανω στο σοκ. Γιατι δηλαδη? Φανταζομαι οτι η περιπτωση του δεν ειναι και η μοναδικη ουτε η πρωτη και ουτε η τελευταια. Τι ακριβως συμβαινει με αυτο το θεμα? Δηλαδη θα πρεπει να φοβομαστε να προστατεψουμε ακομα και τους εαυτους μας και την οικογενεια μας ΜΕΣΑ στο σπιτι μας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις