louben Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 ΠΑιδια μια ερωτηση η οποια ισως φανει απλοικη.Εχω ασυρματο ρουτερ(level one) για συνδεση σταθερου υπολογιστη.Αλλα επειδη το σπιτι εχει πολυ παχεις τοιχους(πετρα μισο μετρο) το ασυρματο σημα εχει εμβελεια 4-5 μετρα.Σκεφτηκα την ασυρματη μεταδοση του σηματος(εχω ποσταρει σε αλλο τοπικ) αλλα επειδη τεχνικως μου φαινεται δυσκολο και επειδη ολα τα δωματια εχουν πριζα τηλεφωνου ερωτω.Μπορω να εγκαταστησω ενα αλλο ρουτερ που εχω(οχι ασυρματο) σε ενα αλλο δωματιο και να μπαινω και απο εκει ενσυρματα με το φορητο?Εννοειται οτι οι δυο υπολογιστες δε θα λειτουργουν παραλληλα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 2 adsl routers δεν μπορούν να δουλέψουν ταυτόχρονα πάνω στην ίδια γραμμή adsl... άρα αν κλείνεις τον ένα και μετά ανοίγεις τον άλλον είσαι ok
100 010 00 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Μπα δεν εισαι........ πρεπει να βγαζεις και το τηλ. καλωδιο οχι μονο απο το το δευτερο ρουτερ αλλα και απο το splitter (αν εχεις), αλλιως θα διπλοτερματιζει η γραμμη και θα σου κλειδωνει στα μισα. Το να το κλεινεις μονο απο το διακοπτη δε βοηθα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 πράγματι, my bad...σωστός ο 100 010 00
100 010 00 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 πράγματι, my bad...σωστός ο 100 010 00 χεχεχεχε.......... αφου ειμαι θεος ρε συ !!
poulinos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 χεχεχεχε.......... αφου ειμαι θεος ρε συ !! elα θεε .εδω ενας θνητος.απλα το splitter δεν θα του κανει και τιποτα στην γραμμη ακομα και αν δεν υπαρχει ρουτερ απο την αλλη.απλα θα τερματισει οπως αμα ειναι ενα πριζακι .αυτο για το splitter οχι για τον ρουτερ.κατα τα αλλα ο φιλος μπορει να παρει repeater η να περασει κανα ιντερνετ διαμεσω αυτων τον βλακειων που μεταφερουν ιντερνετ απο το ρευμα μεσα.Powerline αν θυμαμε σωστα.αλλιως κανα μεγαλο καλωδιο
nick#18 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 αυτο με το τηλ.καλωδιο ειναι αληθεια... εχω εδω στο pc το modem και καμια φορα περνω το lapitop στο δωματιο και επιδη βαριεμαι να σηκονομαι να κλεινω το modem εδω (το κλεινω παντα) βαζω και ενα μεσα... ειχα αφησει το καλωδιο συνδεμενο απλα χωρις τιποτα στην αλλη ακρη του και μου μαμαγε τη γραμμη...πριν λιγο το εβγαλα διαβαζοντας τo post του 100 010 00 και ολα οκ παλι... ωστοσο αν ανοιξεις και τα 2 modem μαζι παιζουν πολεμο για το πιο θα αναψει το λαμπακι του dsl
poulinos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 απλα λενε δυο πραγματα.α.καλωδιο πουθ δεν ειναι συνδεδεμενο πουθενα κανει και για κερεα.β.δυο ρουτερ ναι παιζουν πολεμο.και αμα κλειδωσει το ενα ισως χασει το sync και εκει θα τον παρει το αλλο.η αμα κλειδωσει το ενα θα κλειδωσει χαμηλα
poulinos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 kai epισης αμα το καλωδιο ειναι διαλυμενο επηρεαζει πολυ την γραμμη η αμα ειναι παρα πολλα μετρα η περναει κοιντα απο καλωδια ρευματος.αμα ειναι για μεγαλη αποσταση ειτε καλωδιο δικτιου ειτε χρησιμοποιεις το καλωδιο δικτυου σαν τηλεφωνικο που ειναι μονοκλωνο και επισης ειναι twisted
tarantules Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Υπάρχει και η απλή λύση να συνδέσεις στο router σου ένα switch απλό λίγων θέσεων και να έχεις internet σε όσα δωμάτια θες....
poulinos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 δεν θελει καλωδια και το wireless δεν φτανει εκει που θελει.
100 010 00 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 elα θεε .εδω ενας θνητος.απλα το splitter δεν θα του κανει και τιποτα στην γραμμη ακομα και αν δεν υπαρχει ρουτερ απο την αλλη.απλα θα τερματισει οπως αμα ειναι ενα πριζακι .αυτο για το splitter οχι για τον ρουτερ.κατα τα αλλα ο φιλος μπορει να παρει repeater η να περασει κανα ιντερνετ διαμεσω αυτων τον βλακειων που μεταφερουν ιντερνετ απο το ρευμα μεσα.Powerline αν θυμαμε σωστα.αλλιως κανα μεγαλο καλωδιο Και στο spllitter να ειναι κουμπωμενο το καλωδιο........ παλι διπλοτερματιζει, το splitter εχει κυκλωμα τερματισμου....... θνητε, απλα δοκιμαστε το
louben Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Τελικα παιδια για να καταλαβω.Για να παιξουν και τα δυο ρουτερ πρεπει να βγαζω το ενα απο την πριζα για να λειτουργει το αλλο σωστα καταλαβα ή οχι???
poulinos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Τελικα παιδια για να καταλαβω.Για να παιξουν και τα δυο ρουτερ πρεπει να βγαζω το ενα απο την πριζα για να λειτουργει το αλλο σωστα καταλαβα ή οχι??? ναι σωστα καταλαβες.
poulinos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Και στο spllitter να ειναι κουμπωμενο το καλωδιο........ παλι διπλοτερματιζει, το splitter εχει κυκλωμα τερματισμου....... θνητε, απλα δοκιμαστε το miso λεπτακι εσυ θνητε να ξεδιαλυνουμε κατι. αν βγαλεις τον ρουτερ πανω απο το splitter και αφησεις το splitter χωρις τηλεφωνο και χωρις ρουτερ πανω τοτε ναι θα πεσει η ταχυτητα.αν ομως αφησεις το splitter ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ πανω δεν θα πεσει η ταχυτητα.για να εχεις splitter σημαινει οτι εχεις τηλεφωνο πανω αλλιως δεν θα ειχες καθολου.επειδη το εχω δοκιμασει για αυτο το λεω.οποτε εξαρτατε αν εχεις πανω τηλ η οχι.ο φιλος πιο πανω τι απο τα 2 εχει.γιατι να εχεις ενα splitter οταν δεν υπαρχει πανω τηλ δεν εχει νοημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.