Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Παιδια μου φεραν ενα λαπτοπ για φορματ, αλλα... ειχαν βαλει καταλαθος κωδικο στο BIOS και δε μπορει καν να bootαρει. Πως θα τον κανω reset? Εχει μπαταρια οπως και το desktop?
tectonator Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 έχει αλλά πρέπει να το ανοίξεις... Μανούρα...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Γινεται καπως αλλιως να μηδενισω τον κωδικο? Μανουρα οντως
tectonator Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Να κάνεις boot μπορείς?Αν ναι γουγλάρισε για κανά καλό utility. Συμβουλή: Επειδή δεν είναι δικό σου προτείνω να μην το ανοίξεις Edit: τώρα είδα ότι δεν κάνει καν boot, κάνα live cd παίζει?
epivitor Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δηλαδη οταν παει να κανει boot σου ζηταει κωδικο? Αν ναι, ψαξε στο internet να βρεις καποιο master password για την εκδοση του συγκεκριμενου bios, καποτε το ειχα κανει σε εναν σταθερο και επιασε.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Ναι μου ζηταει κωδικο σε μπλε οθονη (κλασικο μοτιβο BIOS) και δε προχωραει παρακατω. Live cd να βαλω, αλλα πώς θα κανει boot απ αυτο? Και σε τι θα βοηθησει στον κωδικο? Οσο αφορα αυτο που λες "master password" φιλε Τρακμανιόβιε επιβιτορα, κατι εχασα PS: Να το ανοιξω δεν εχω προβλημα.
firewalker Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Και να το ανοίξεις και να βγάλεις την μπαταρία μάλλον δεν θα γίνει κάτι. Στα περισσότερα laptop δεν γίνετε reset στο password του bios με εύκολο τρόπο. Τι μοντέλο είναι;
tectonator Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 σε windows μπορείς να μπεις? γιατι αν όχι τότε με ένα live cd θα μπορούσες να ψάξεις για κανένα software αλλά αν δεν μπαίνει στο BIOS πως θα αλλάξεις το boot sequence? Φαύλος κύκλος. Αν δεν μπορείς να μπεις σε windows ήρθε η ώρα του κατσαβιδιού... Και να το ανοίξεις και να βγάλεις την μπαταρία μάλλον δεν θα γίνει κάτι. Στα περισσότερα laptop δεν γίνετε reset στο password του bios με εύκολο τρόπο. Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό, είτε είναι motherboard deskotp είτε laptop άμα του βγάλεις την μπαταρία χαθήκαν όλα τα passwords. το θέμα είναι ότι άντε να την βρεις την μπαταρία στο motherboard του laptop....
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δεν το εχω μπροστα μου αυτη τη στιγμη, μετα τις 11 θα μπορεσω να πω. Δηλαδη αν μπει καποιος ασχετος καταλαθος και βαλει κωδικο ουσιαστικα "χαλαει" το laptop? Windows δε μπαινει. Ουτε καν BIOS δε μπαινει. Ζηταει το ρημαδοκωδικο...!
liopyr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Οσο αφορα αυτο που λες "master password" φιλε Τρακμανιόβιε επιβιτορα, κατι εχασα Kάποιες εκδόσεις bios έχουν ένα master password default, που δεν αλλάζει. Check this out: http://www.biosflash.com/e/bios-passwords.htm
j11h Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Ριξε μια ματια σε αυτο ισως βοηθησει: http://www.computerhope.com/issues/ch000235.htm και αυτο: http://rahulhackingarticles.wetpaint.com/page/Clear+BIOS+Password,+All+tricks+!?t=anon
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δεν ειχε default. Το εβαλε καταλαθος η κοπελιά. Το λαπτοπ μια χαρα δουλευε, απλα τωρα δε μπορει να μπουταρει λογω βλακειας της.
liopyr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δεν ειχε default. Το εβαλε καταλαθος η κοπελιά.Το λαπτοπ μια χαρα δουλευε, απλα τωρα δε μπορει να μπουταρει λογω βλακειας της. Ξύπνα ρεεε. Το master pass δεν αλλάζει λέμεε! Ότι setup pass και να έχεις βάλει, αν χρησιμοποιήσεις το master pass μπαίνεις. Απλά-ελεύθερα-συναρπαστικά!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Ναι ρε, αλλα πριν εμπαινε μια χαρα Τωρα που εβαλε δικο της κωδικο "τσούνησε". Αν ο master παρακαμπτει αυτον που εχει ηδη βαλει ολα οκ, θα το δοκιμασω πρωτο πρωτο το βραδυ που θα εχω το λαπτοπ. PS: Αυτο το προγραμματακι που δινει μαζι στο λινκ που παρεθεσες μας χρειαζεται σε κατι?
tectonator Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Ξύπνα ρεεε.Το master pass δεν αλλάζει λέμεε! Ότι setup pass και να έχεις βάλει, αν χρησιμοποιήσεις το master pass μπαίνεις. Απλά-ελεύθερα-συναρπαστικά! liopyr έχω την εντύπωση ότι στα καινούργια laptop το function του master pass έχει αφαιρεθεί για λόγους ασφαλείας. Δοκίμασε το πάντως GeorgeMan δεν χάνεις τίποτα. To εβαλε καταλαθος η κοπελιά. Α, για αυτό σε έπιασε η προκομάρα...:devil: (χιουμοράκι...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.