Προς το περιεχόμενο

Ασχετος εντελως με 5.1 ηχο home cinema

BladeRunner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον,αγορασα ενα home cinema 5.1 samsung 300w για την 32αρα samsung.

Ολα καλα και ωραια ομως εχει φυσικα ηχο 5.1 μονο οταν παιζει dvd.Εγω θελω να εχω τετοιο ηχο και να δουλευουν τα ΗΧΕΙΑ και ΟΧΙ τα ηχεια της τηλεορασης,οταν βλεπω και τηλεοραση.Δηλαδη νοβα κτλ

Τι χρειαζομαι?Ενισχυτη?Η πεταξα κοτσανα?Και αν ναι ,προτεινετε μου κατι φτηνο να κανω την δουλεια μου.

Και με την συνδεσμολογια τι γινεται?Που συνδεεται ο ενισχυτης και πως θα δουλευει το dvd με τα ηχεια?

Ειμαι ασχετος.

• Super Moderators
Δημοσ.

O ήχος 5.1 βγαίνει από συγκεκριμένη κωδικοποίηση του ήχου σε ψηφιακό σήμα (είτε AC3, γνωστό ως Dolby Digital είτε DTS) και διαμοιρασμό του σε 5 διακριτά ηχεία (και ένα sub - εξ'ου το .1), το οποίο σημαίνει ότι δεν γίνεται να ακούσεις ήχο 5.1 εάν ο ενισχυτής δεν παίρνει ψηφιακό σήμα.

Με απλά λόγια: δεν θα ακούσεις ήχο 5.1 από τα κανάλια - είναι σαν να ζητάς να δεις έγχρωμα μία εκπομπή που μεταδίδεται ασπόμαυρη.

Ενδεχομένως ο ενισχυτής που έχει το Samsung σύστημά σου να έχει κάποια ρύθμιση με την οποία να μπορεί να μοιράσει τον αναλογικό στερεοφωνικό ήχο που παίρνει σε 5 ηχεία.

Ίσως, στα κανάλια που μεταδίδουν στερεοφωνικό ήχο και (σε μερικές ξένες εκπομπές) στέλνουν το αναλογικό σήμα Dolby Surround, να μπορέσεις να ακούσεις ήχο από τα πίσω ηχεία. Αλλά πραγματικό ήχο 5.1 δεν θα μπορέσεις να ακούσεις (υπό την έννοια να ακούς το τραίνο να έρχεται από πίσω ή οι σφαίρες να ακούγονται στα πίσω ηχεία).

Δημοσ.
O ήχος 5.1 βγαίνει από συγκεκριμένη κωδικοποίηση του ήχου σε ψηφιακό σήμα (είτε AC3, γνωστό ως Dolby Digital είτε DTS) και διαμοιρασμό του σε 5 διακριτά ηχεία (και ένα sub - εξ'ου το .1), το οποίο σημαίνει ότι δεν γίνεται να ακούσεις ήχο 5.1 εάν ο ενισχυτής δεν παίρνει ψηφιακό σήμα.

Με απλά λόγια: δεν θα ακούσεις ήχο 5.1 από τα κανάλια - είναι σαν να ζητάς να δεις έγχρωμα μία εκπομπή που μεταδίδεται ασπόμαυρη.

Ενδεχομένως ο ενισχυτής που έχει το Samsung σύστημά σου να έχει κάποια ρύθμιση με την οποία να μπορεί να μοιράσει τον αναλογικό στερεοφωνικό ήχο που παίρνει σε 5 ηχεία.

Ίσως, στα κανάλια που μεταδίδουν στερεοφωνικό ήχο και (σε μερικές ξένες εκπομπές) στέλνουν το αναλογικό σήμα Dolby Surround, να μπορέσεις να ακούσεις ήχο από τα πίσω ηχεία. Αλλά πραγματικό ήχο 5.1 δεν θα μπορέσεις να ακούσεις (υπό την έννοια να ακούς το τραίνο να έρχεται από πίσω ή οι σφαίρες να ακούγονται στα πίσω ηχεία).

ωραια.εχεις δικιο και σε ευχαριστω για την απαντηση.εστω,να λειτουργουν τα ηχεια και τα 5,χωρις πραγματικο ηχο 5.1 πως θα γινει αυτο?εννοω να βλεπω τηλεοραση και να αξιοποιουνται τα ηχεια.να μην περνα ο ηχος της τηλεορασης απο τα ηχεια της 32αρας αλλα κατευθειαν απο τα 5 ηχεια.αυτο γινεται?και αν ναι,πως?

Δημοσ.

2 προϋποθέσεις:

1. Το Home Cinema να έχει είσοδο ήχου

2. Η τηλεόρασή σου να έχει έξοδο ήχου

Από εκεί και πέρα, τα συνδέεις μεταξύ τους, επιλέγεις την πηγή από το Home Cinema να αντιστοιχεί στην TV και παίζεις με τα τυχόν effects που έχει (Dolby Surround κλπ)

Δημοσ.
2 προϋποθέσεις:

1. Το Home Cinema να έχει είσοδο ήχου

2. Η τηλεόρασή σου να έχει έξοδο ήχου

Από εκεί και πέρα, τα συνδέεις μεταξύ τους, επιλέγεις την πηγή από το Home Cinema να αντιστοιχεί στην TV και παίζεις με τα τυχόν effects που έχει (Dolby Surround κλπ)

Δηλαδη δεν χρειαζομαι ενισχυτη?Μπορω και τωρα να το κανω αυτο?Αν ναι τι θα χρειαστω?Τι καλωδια?Θα εχω ταυτοχρονα και ηχο στο dvd?δΗΛΑΔΗ οταν θα βαζω dvd θα παιζει κανονικα το πολυκαναλο ε?

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν και δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία με ολοκληρωμένα συστήματα Ηome Cinema (έχει ένα Sony ο αδερφός μου αλλά δεν το'χω κοιτάξει και πολύ), το σύστημα Samsung πρέπει να έχει ενισχυτή, ενσωματωμένο στην κεντρική του μονάδα. Χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσες να ακούσεις ήχο από τα δισκάκια DVD. ;)

Οπότε, αυτό που απομένει είναι να τσεκάρεις τι έξοδο ήχου έχει η τηλεόρασή σου, τι είσοδο έχει ο ενισχυτής του Samsung και να συνδέσεις το κατάλληλο καλώδιο στον ενισχυτή.

Στην τηλεόραση θα ψάξεις είτε για κάτι χρωματιστά βύσματα εξόδου και συγκεκριμένα για βύσματα με χρωματισμούς κόκκινο - λευκό - κίτρινο είτε (στη χειρότερη περίπτωση) για την έξοδο ακουστικών της τηλεόρασης.

Στον ενισχυτή θα πρέπει να'χει αντίστοιχα χρωματιστά βύσματα (πάλι ο ίδιος χρωματισμός) για σύνδεση με εξωτερική πηγή (συνήθως η ρύθμιση του ενισχυτή για να ακούς από την εξωτερική πηγή αναφέρεται ως AUX - από το AUXilliary).

Τα χρωματιστά βύσματα λέγονται RCA και χρειάζονται το αντίστοιχο καλώδιο. Υποθέτω ότι κάθε απλό κατάστημα με ηλεκτρολογικά που σέβεται τον εαυτό του θα έχει καλώδιο RCA (σίγουρα τα'χεις δει στο παρελθόν). Είναι αυτά εδώ:

RCA_Connector_(photo).jpg

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να συνδέσεις το κόκκινο και το λευκό, αυτά μεταφέρουν ήχο (δεξί και αριστερό κανάλι αντίστοιχα) - το κίτρινο μεταφέρει σήμα video και δεν σε απασχολεί.

Δημοσ.

Για να λες NOBA εχεις δορυφορικο δεκτη

Κοιτα τι εξοδους ηχου εχει και συνδεσε απο εκει καλωδιο στο audio in του home cinema

H καλυτερη συνδεση ειναι η optical και μετα η digital

Κοιτα αν εχει optical out ο δεκτης σου ή η τιβι σου και αν εχει optical in το home cinema

Αν δεν εχει και εχει digital in υπαρχει ακομα και μετατροπεας απο optical σε digital

Μονο με digital ή optical θα μεταφερεις dolby surround και dts ηχο

Με τα RCA θα εχεις μονο στερεοφωνικο ηχο και με τις ρυθμισεις ηχου που εχει το home cinema θα δεις κατα ποσο ενεργοποιουνται ολα τα ηχεια εστω σε prologic

Δημοσ.

Ειστε απιστευτοι.Ευχαριστω παραααα πλυ για την βοηθεια.Θα τα κοιταξω ολα αυτα και θα σας ενημερωσω για το τελικο αποτελεσμα.

Να κανω τελος,μια αφελης ερωτηση?

Οι ενισχυτες τι ρολο βαρανε τελικα?

Λοιπον,εχω τον δεκτη pvr της νοβα και εχει DIGITAL AUDIO OUT.

Oμως η σαμσουνγκ τηελοραση εχει πλεον μονο δυο θυρες audio out και οχι audio in.

Οι υπολοιπες θυρες ειναι κατειλημμενες απο τα καλωδια audio video τουdvd και απο μια 5αδα καλωδιων του xbox ου πηρα για να εχω 1080p.

Τι κανω λοιπον?Τι καλωδια χρειαζομαι?Tα γνωστα rca η κατι διαφορετικο?

Δημοσ.
κ να τα συνδέσεις, μην περιμένεις κ πολλά, εδω η ερτ εκπέμπει ακόμα μονοφωνικά, ουτε καν στερεο!

Εμένα και τα 3 κανάλια της ΕΡΤ εμφανίζουν ένδειξη στην TV "Στερεοφωνικό Nicam".

Στο θέμα μας τώρα. Τις συνδέσεις στις είπαν ο paredwse και ο adi32. Πες μας καλύτερα το μοντέλο του Home Theater (HT) για να βρούμε τι συνδέσεις μπορείς να κάνεις. Χοντρικά, την TV μέσω ζεύγους RCA στο audio-in του HT και τη Nova μέσω coaxial RCA ή οπτικής ίνας στην αντίστοιχη είσοδο επίσης του HT.

Ο ενισχυτής A/V είναι στην ουσία ένα κέντρο ελέγχου πηγών εικόνας και ήχου, καθώς ενίσχυσης του ήχου προς τα μεγάφωνα. Το ολοκληρωμένο HT έχει και αυτό ενισχυτή, απλά με σημαντικά μικρότερες δυνατότητες, κυρίως συνδέσεων. Με έναν ενισχυτή έχεις πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στο τι μπορείς να συνδέσεις πάνω του και που να το στείλεις ;)

Δημοσ.
Εμένα και τα 3 κανάλια της ΕΡΤ εμφανίζουν ένδειξη στην TV "Στερεοφωνικό Nicam".

Στο θέμα μας τώρα. Τις συνδέσεις στις είπαν ο paredwse και ο adi32. Πες μας καλύτερα το μοντέλο του Home Theater (HT) για να βρούμε τι συνδέσεις μπορείς να κάνεις. Χοντρικά, την TV μέσω ζεύγους RCA στο audio-in του HT και τη Nova μέσω coaxial RCA ή οπτικής ίνας στην αντίστοιχη είσοδο επίσης του HT.

Ο ενισχυτής A/V είναι στην ουσία ένα κέντρο ελέγχου πηγών εικόνας και ήχου, καθώς ενίσχυσης του ήχου προς τα μεγάφωνα. Το ολοκληρωμένο HT έχει και αυτό ενισχυτή, απλά με σημαντικά μικρότερες δυνατότητες, κυρίως συνδέσεων. Με έναν ενισχυτή έχεις πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στο τι μπορείς να συνδέσεις πάνω του και που να το στείλεις ;)

Το home cinema μου ειναι το samsung ht-z110.Ελπιζω να με βοηθησεις.

Δημοσ.

Η λυση ειναι scart φιλε απο ττην tv στο home cinema για ηχο απο τα τηλεοπτικα καναλια kai hdmi απο την tv στο home cinema για εικονα και ηχο οταν παιζει το cinema. Απλα εσυ δωσε βαση στα in k out .

Δημοσ.
Η λυση ειναι scart φιλε απο ττην tv στο home cinema για ηχο απο τα τηλεοπτικα καναλια kai hdmi απο την tv στο home cinema για εικονα και ηχο οταν παιζει το cinema. Απλα εσυ δωσε βαση στα in k out .

ειναι αθλιο το home cinema.δεν εχει θυρα scart

Δημοσ.

Από ότι βλέπω, το Samsung σου έχει μόνο μία audio input, η οποία είναι αναλογική. Συνεπώς η μοναδική σύνδεση που βλέπω είναι η παρακάτω:

* Nova PVR στην τηλεόραση όπως το έχεις φαντάζομαι ήδη (μάλλον μέσω scart)

* Τηλεόραση audio out σε HT audio in (λογικά με καλώδια RCA - δες το καθένα τι βγάζει).

Έτσι όταν επιλέγεις από το HT να παίζει το AUX (ή όπως αλλιώς λέει την είσοδο ήχου), θα μεταφέρεται ο ήχος που παίζει στην TV (είτε προέρχεται από τα κανάλια είτε από τη Nova) και στο HT. Χαμηλώνοντας την ένταση από την τηλεόραση θα ακούς μόνο μέσω του Samsung.

Αν θες περισσότερη βοήθεια, βγάλε φωτογραφίες τις πίσω μεριές από τα μηχανήματα και εδώ είμαστε.

ΥΓ: Μόλις διαπίστωσες το λόγο που ένας ενισχυτής A/V είναι προτιμότερος από ένα ολοκληρωμένο Home Theater σύστημα, με μειονέκτημα βέβαια το υψηλότερο τελικό κόστος απόκτησης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...