Προς το περιεχόμενο

CPU Αρχιτεκτονική...

NOPSTRIM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα forum!

Τι κάνετε;

Να ρωτήσω κάτι, τα λεγόμενα padakia του επεξεργαστή

είναι όλα αυτά τα πολλά χρυσά που εφαρμόζουν πάνω στην motherboard;

big3yg9.jpg

Δημοσ.

ναι,

εξαρτάται πού το διάβασες βέβαια, μπορεί να αναφέρεται και στο pad της ψύκτρας, γενικά pad είναι επίπεδο αντικείμενο

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε μου τ pad του επεξεργαστή θέλω εγώ για να κάνω κάτι

απλά θέλω να είμαι σίγουρος ότι είναι αυτά τα χρυσά

γύρο γύρο...

Δημοσ.
ναι,

εξαρτάται πού το διάβασες βέβαια, μπορεί να αναφέρεται και στο pad της ψύκτρας, γενικά pad είναι επίπεδο αντικείμενο

Σίγουρα έτσι λέγονται?

Οι επαφές δεν είναι αυτές που τις λέμε και pinάκια? οχι padάκια.

Δημοσ.

τα χρυσά ποδάρια είναι τα pins, ενώ το pad (thermal pad) είναι το υλικό που τοποθετείται μεταξύ ψύκτρας και heat spreader του επεξεργαστή. Αυτό με τη θερμοκρασία του επεξεργαστή ''λειώνει'' και βοηθάει στο να γίνεται καλύτερη και αποτελεσματικότερη η επαφή της ψύκτρας με τον επεξεργαστή. Μετά απο μακροχρόνη χρήση αυτό πετρώνει κιόλας, κατι που φαίνεται σε κάποιους επεξεργαστές όταν αφαιρεθεί η ψύκτρα από αυτούς. Στην ουσία είναι μια εναλλακτική της παστας που χρησιμοποιούμε όταν αλλάζουμε ψύκτρα. Αν σφάλλω διορθώστε με.

Δημοσ.

Pins λέγονται σίγουρα. Pads λέω* τα 4 "μαξιλαράκια" που βρίσκονται στην άλλη επιφάνεια του επεξεργαστή και στις γωνίες αυτού, πάνω στα οποία πατάει η ψύκτρα.

*: Δεν έχω ψάξει αν ισχύει γενικά αυτή η ορολογία.

Δημοσ.
Pins λέγονται σίγουρα. Pads λέω* τα 4 "μαξιλαράκια" που βρίσκονται στην άλλη επιφάνεια του επεξεργαστή και στις γωνίες αυτού, πάνω στα οποία πατάει η ψύκτρα.

*: Δεν έχω ψάξει αν ισχύει γενικά αυτή η ορολογία.

Και αυτά pads λεγόντουσαν, αλλά νομίζω δεν χρησιμιμοποιούνται πια. Αν θυμάμαι καλά τέτοια είχαν οι Ρ3 για 370 socket. Αργότερα όταν μεγάλωσε το heat spreader τα έκοψαν. Βέβαια έχω να πιάσω επεξεργαστή της ιντελ στα χέρια μου από τότε. Οι Athlon ΧΡ είχαν ενώ οι 64 και Χ2 δεν το έχουν.

Δημοσ.

ρε παίδες οι καινούριοι επεξεργαστές δεν έχουν pins

τα pins είναι στη motherboard, pin = δοντάκι

http://www.hardwareoc.hu/upload/news/5379_lga775_damaged_big.jpg

Ευχαριστώ φίλε μου τ pad του επεξεργαστή θέλω εγώ για να κάνω κάτι

αν δε μου πεις που το είδες να αναφέρεται δε μπορώ να βοηθήσω

έχει σχέση με unlocking μήπως?

Δημοσ.
Ναι αλλά ο 8x00 που έχει στην πάνω φωτογραφία έχει pins αν δεν κάνω λάθος; Κάνω;

δεν πρέπει να έχει, δε λες για τις λίγο διαφορετικού χρώματος τελείες που έχουν πάνω τα pads έτσι? αυτά δεν είναι pins

-

anyway λύθηκε το θέμα, το συγκεκριμένο που ψάχνει ο φίλος μας είναι αυτές οι επαφές στον επεξεργαστή, είτε τα πούμε pads είτε οτιδήποτε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...