o_magazatoras Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Κοίτα,δεν λέει να το χαλάσουμε,έτσι;Είχα την εντύπωση ότι η έκφραση που αναφέρεις δεν απευθυνόταν σε σένα άσχετα αν τσίμπησες,πιστεύω δε ότι δεν θα συνηγορούσα με τη θέλησή μου στην απαξίωση ενός συνδαιτημόνα από άλλο μέλος.Πάλι νομίζω δηλαδή. Προς το παρόν ο "Πραιτωριανός" και ο "Μπλε επιτίθεται" με κάνουν αρκούντως μάγκα με τις εισηγήσεις τους (ή οπως αφομοιώνω εγώ τα λεγόμενά τους),συνεπώς μη μου τη χαλάς. Με νικάς άμα παλέψουμε,είσαι δε αρκούντως ξανθότερος,ομορφώτερος,εξυπνώτερος,πλουσιώτερος από μένα. Φίλοι;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Κοίτα, και να το χαλάσουμε, δε θα βάλω πλερέζες. Με πιο απλά λόγια: το ρόλο του "Νέστορα του insomnia" θα δεχόμουν, για να κάνω το κέφι στην παρέα, να σου τον αναγνωρίσω. Όταν βγαίνεις, όμως, και γράφεις για εξετάσεις σε ανωτέρους (κοινώς όταν εννοείς και με τη δεύτερη ταυτότητά σου να διαιωνίζεις καταστάσεις που θα έπρεπε να ανήκουν στο παρελθόν, και όχι μόνο αυτό, αλλά να με θίγεις προσωπικά συνδέοντάς με με πράγματα στα οποία δεν είχα καμία συμμετοχή, ενώ αφήνεις και απαράδεκτους υπαινιγμούς για το χαρακτήρα μου), μη θέλεις να μου το παίζεις θυμόσοφος γέρων. Φίλοι;
o_magazatoras Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Καλα,θα αλλάξω avatar άμα στη κάθεται.Κάτσε να μου βάλουν σκουφάκι πρώτα,να το χαρώ χρονιάρες μέρες και μετά αλλάζω. Κάνε και καμια δουλειά και καθάρισε τη σκαρταδούρα,αφήνοντας την ουσία.Συνήθως τα αποθηκεύω αυτά που με ενδιαφέρουν,οπότε θα με γλύτωνε από κόπο να τα σβήσω όόόλα αυτά...
Praetorianos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Sorry Praetorianos αλλά κολλάει και σε σένα, επειδή έχω βαρεθεί να ξαναγράφω σε ανθρώπους που δεν διαβάζουν τι γράφω ή τι αναφέρω ....και συνεχίζεται η κουβέντα άλλα ντάλλων μετά..... Μπλα μπλα μπλα Τα στοιχεία αυτά, τα οποία προέρχονται από την έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση, μπλα μπλα. [..ατέλειωτο μπλα μπλα μαζί με χύμα ατέλειωτα νούμερα, δήθεν στοιχεία] [...]Και ενώ οι μισθωτοί καλούνται να σηκώσουν το κύριο βάρος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, οι επιχειρήσεις αυξάνουν τα κέρδη τους. κι άλλο μπλα μπλα Στην τελευταία πρόταση φαίνεται και ο σκοπός του άρθρου. Βλέπεις για ποιο λόγο θεωρώ τα στοιχεία σου παντελώς αναξιόπιστα? Στο είπε και άλλο μέλος συνάδελφος: Δεν εμπιστεύομαι στατιστικά στοιχεία που έχει βγάλει οποιοδήποτε ελληνικό όργανο , επιτροπή ή δε ξέρω και εγώ τι, μη ξεχνάμε και τα εισοδήματα που δε δηλώνονται πουθενά. Έχουμε γίνει περίγελος για τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύουμε ως χώρα ( βλέπε επικαιρότητα με το έλλειμμα, την επιτήρηση στην οποία μπαίνουμε), " greek statistics" που λένε. Σε όλα τα υπόλοιπα έχεις κάτι να απαντήσεις? Περιμένω να γράψεις και για την θεωρία της υπεραξίας ακόμα να με τελειώσεις.
@@sos@@ Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 snoob , έγραψες αυτό : Η εταιρία όπου δούλευε η γυναίκα μου, νόμιζε πως άπαξ και "εδραιώθηκε", βολεύτηκε διά βίου -των ιδιοκτητών της. Προσλάμβανε ανθρώπους αλόγιστα, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή για να τους κρατήσει να τους παγώσει τις αμοιβές και μετά να τους "αφήσει να φύγουν". Σήμερα, χάρη στο ηλεκτρονικό εμπόριο, δύο από εκείνους τους υπαλλήλους έχουν δική τους εταιρία και δίνουν δουλειά σε πρώην συναδέλφους τους -ανάμεσά τους και η γυναίκα μου. Γιατί; Γιατί δουλεύουν για τους εαυτούς τους και στις τιμές τους δε μπαίνει καπέλο για να ζει τη dolce vita ο άφαντος ιδιοκτήτης της προηγούμενης εταιρίας. Θα ήθελα, λοιπόν, για να μπορέσω να φτύσω την καραμέλα, να μάθω πώς, ακριβώς, ζημιώθηκαν οι μικροί της υπόθεσης αυτής και πώς είναι ντροπή που ο πελάτης χαίρεται επειδή πληρώνει λιγότερο για την ίδια υπηρεσία. κατάλαβα ότι ήταν της γυναίκας σου(λάθος μου αλλά αυτό το λάθος δεν αλλοιώνει τον συλλόγισμό μου, ούτε κεραία...)και γράφω αυτό : . Στην "τελευταία καραμέλα" του snoob που είναι μέσα στο σποιλερ, μας κοινοποιεί ενα παράδειγμα μιας επιχείρησης (...της γυναίκας του) που πηγαίνει καλά (...από οτι κατάλαβα) με αντικείμενο το ηλεκτρονικό εμπόριο... Ολα καλά μέχρι εδώ ...Ολα καλά ;Μα μια στιγμή, πως είναι καλά από την στιγμή που για να πηγαίνει καλά η επιχείρηση ...προσπορίζει κέρδος εις βάρος κάποιου που το χάνει ...για να κερδίζει κάποιος, κάποιος άλλος χάνει...και ποιός χάνει εν προκειμένω ;;; Xωρίς κανένας από τους δυό μας να αλλοιώσει τα αρχικά μου/σου γραφόμενα γράφεις αυτό : Εσύ δεν μπόρεσες να καταλάβεις ότι στο παράδειγμα που έδωσα η γυναίκα μου είναι εξωτερική συνεργάτιδα της νέας εταιρίας και όχι ιδοκτήτρια. Στοιχειώδη πράγματα, ανάγνωση πρώτης δημοτικού. για να καταλήξεις και σε αυτό : ότι χρήστρια που αδυνατεί να αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ του εξωτερικού συνεργάτη και του ιδιοκτήτη θα γράφει για τους συνομιλητές της "ό,τι φανεί του λολοστεφανή" και θα το περνάω στο ντούκου. Tι άλματα διαλεκτικά κάνεις και καταλήγεις σε τέτοια συμπεράσματα .... τι να πω... και εντάξει εσύ δεν τα περνάς στο ντούκου .... εγώ πέρασα στο ντούκου ,ουκ ολίγα : Aπορείς και γράφεις : Ξέρεις πώς καταλαβαίνεις ένα τσιτάτο; Από τις ανούσιες διατυπώσεις. Παράδειγμα: "τα κατασκευασμένα ψευτοδιλήμματα". Μάλιστα. Κατασκευασμένα. Σε αντιδιαστολή, με τι; Με τα πραγματικά ψευτοδιλήμματα; Λόγια του αέρα, κούφιες θεωρίες. Σε ρωτάω για να καταλάβεις το σκεπτικό μου : Τι κινητό έχεις snoob; ερικσον ή νόκια ; τι αυτοκίνητο ; τι ρολοι ;τι γυαλια τι δίκτυο; τι υπολογιστή .................τι tv ; και η συνέχεια γνωστή ... Απάντηση σε ό,τι γράφω, έχεις; Ή θέλεις ασφαλίτικη αναφορά του ποιος είμαι και τι έχω για να με φακελώσεις; Να σου πω και τι χρώμα εσώρουχο φοράω; και συνεχίζεις ... : Εσύ, ξαφνικά, αρχίζεις να με ρωτάς τι τηλέφωνο έχω, τι τηλεόραση, τι δίκτυο, πράγματα εντελώς άσχετα, και σε πειράζει που θεωρώ ασφαλίτικου ύφους αυτές τις ερωτήσεις; ...και πέρασα στο ντούκου και αυτό : Το μόνο που θα πω, κι αυτό γιατί πρέπει να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στους εαυτούς μας και την ιστορία του χώρου που μας φιλοξενεί, είναι αυτό: Το έπος για το πλαστό δίλημμα μεταξύ νόκια και έρικσον, έτσι και το έγραφε κανένας αφεντικός, θα τον δουλεύαμε μέχρι τελικής πτώσης. Αν διαβάζει αυτές τις αράδες ο άνθρωπος που μπορούσε να χωρέσει έναν Στάλιν ακόμη και σε κουβέντα για το Κυριακάτικο ντέρμπι μεταξύ Βύζαντα Μεγάρων και Δόξας Δράμας, του ζητάω συγγνώμη που δεν τον εκτίμησα όσο έπρεπε όσο ήταν κοντά μας. (....πούσαι afentiko 7 ,...να διαβάζεις σε thread περί προόδου και εξέλιξη ....ρίμες του ...μαρκεζίνη .....) περνάω στο ντούκου και την προσωπική επίθεση : Θράσσος. Ημιμάθεια και ασχετοσύνη. αυτό ,όμως, που δεν μπορώ να περάσω στο ντούκου είναι αυτό : Τράβα φώναξε ... ... και ξέρεις γιατί δεν μπορώ; Γιατί μου θυμίζει κουβέντες και μεθοδολογία κάποιων που τους συναντώ απέναντι μου σε δρόμους και πορείες ...για αυτό ... και επειδή λοιπόν είμαστε εδώ και όχι εκεί .... σε παρακαλώ πολύ πράξε ότι θέλεις σαν moderator αλλά σαν χρήστης μην μου απευθύνεις ποτέ ξανά τον λόγο αν δεν ανακαλέσεις . ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:11 ---------- @Praetorianos στην αρχή η πηγή δεν σου έκανε γιατί ήταν από blog , μετά δεν σου έκανε γιατί ήταν και από το βήμα αλλά ήταν και ελληνική , οκ λοιπόν , αφού κρίνεις τις πηγές μου ως αναξιόπιστες γράψε μου εσύ για να αντικρούσεις την επιχειρηματολογία μου ( ...και από όποιες πηγές θέλεις ...) την αγοραστική δύναμη του έλληνα από το 1984 μέχρι σήμερα . Για τις απαντήσεις τις άλλες που σου οφείλω είχα σκοπό ...να σου απαντήσω ...αλλά με χάλασες λίγο ...
paschalia Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Σος,ως προς τον Μαρκεζίνη και άλλα ιστορικά πρόσωπα της Ελλάδος. Το ότι εσένα δεν σου αρέσει ο Μαρκεζίνης και το κάθε χ πολιτικό πρόσωπο που πέρασε από την πολιτική σκηνή της Ελλάδος,δεν αναιρεί τα λεγόμενα του ως μηδαμινά. Γιατί η δικιά μας -η ελληνική- δικτατορία έχει κάνει έργα που οι μετέπειτα κυβερνήσεις όχι μόνο να τα κάνουν δεν θα μπορούσαν αλλά τα κατέστρεψαν κιόλας.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Κοίταξε: επειδή είσαι νέα ακόμη, και εγώ το ψωμί μου το βγάζω από τη χρήση της Ελληνικής γλώσσας, να σου εξηγήσω κάτι. Όταν παραθέτεις τα σημεία που σε έθιξαν, ΔΕΝ τα περνάς στο ντούκου. Αυτούς τους μελό λεκτικούς ισορροπισμούς φύλαξέ τους για όσους εντυπωσιάζονται από κενολογίες του στυλ "κατασκευασμένα ψευτοδιλήμματα" και "οικειοποιήσιμες συμπεριφορές". Κατά τα λοιπά, περίπτωση να ανακαλέσω δεν υπάρχει. Το "ό,τι φανεί του λολοστεφανή", από εσένα ειδικά, δεν το δέχομαι. Κι ας το απευθύνεις σε οποιονδήποτε χρήστη. Θα ήταν σαν να δεχόμουν μαθήματα για τις εγκυμοσύνες από τον αφεντικό. Α, ξέχασα, δεν μου επιτρέπεις να σου απευθύνω το λόγο...
@@sos@@ Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Σος,ως προς τον Μαρκεζίνη και άλλα ιστορικά πρόσωπα της Ελλάδος.Το ότι εσένα δεν σου αρέσει ο Μαρκεζίνης και το κάθε χ πολιτικό πρόσωπο που πέρασε από την πολιτική σκηνή της Ελλάδος,δεν αναιρεί τα λεγόμενα του ως μηδαμινά. Σαφώς και όχι paschalia ,αλλά μήπως γνωρίζεις να μου πεις ποιός ήταν πρωθυπουργός της ελλάδας στις δολοφονίες του πολυτεχνείου το 73; @ snoob Αα, όσο για τις γραφές του 1900 που δεν αρέσουν μήπως πόσες φορές αναφέρουμς γραφές του 3/4/5 π.χ αιώνα για να στηρίξουμε την επιχειρηματολογία μας ;
paschalia Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Μη το πας κατά κει. Δεν επικεντρώνω συγκεκριμένα και μεμονωμένα στο τι έκανε για να τον απορρίψω σαν μηδαμινό. Και εκτός αυτού. Σου είπα. Ήταν πολιτικό πρόσωπο. Όπως και να το κάνουμε,οι ρήσεις του είναι ιστορικές.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Ποια επιχειρηματολογία σου; Επί λέξη, έγραψες: "διάβασε τις ιδέες μου εδώ : http://kropotkin.vrahokipos.net/chapter03.htm" Ξερή παράθεση, χωρίς καμία επεξήγηση, τίποτε. "Να, εκεί είναι η αλήθεια, λάβετε, πίετε να φωτιστείτε". Ήμαρτον. Καλύτερα ήταν εκείνα τα 5 λεπτά που δε μου επέτρεπες να σου απευθύνω το λόγο, τώρα πρέπει να κάθομαι να απαντάω σοβαρά στα απίθανά σου πάλι... Και κάτι επιπλέον για το περιστατικό με τον Μαρκεζίνη, επειδή είναι ανυπόφορη η προσπάθεια ορισμένων να πιαστούν από τα μαλλιά τους για να βρουν να "πουν" κάτι: Είναι πασιφανές σε κάθε καλόπιστο αναγνώστη ότι το περιστατικό μεταφέρεται όπως συνέβη. Αν ήθελα να ηθικολογήσω ή αν ο πατέρας μου ήθελε να ηθικολογήσει, δε θα έβαζε αυτά τα λόγια στο στόμα ενός ανθρώπου που συνδέθηκε με τη δικτατορία*. Δεν θα έμπαινε καν στο περιστατικό η παράμετρος του "ρουσφετιού". Αν θέλεις να φτιάξεις μια ωραία ιστορία, μια ηθικοπλαστική καραμέλα, τέτοιες αστοχίες δεν τις αφήνεις μέσα. Ο λόγος που και το ρουσφέτι περιλήφθηκε στη διήγηση, και η ταυτότητα του πολιτικού δεν εξωραΐστηκε, είναι ακριβώς γιατί ήθελα να δείξω πως οι δομές δεν αλλάζουν: και ο φόβος μπροστά στην εξέλιξη, και η πεισματική άρνηση να παρακολουθήσεις τις εξελίξεις ακόμη και όταν η λύση σου προσφέρεται στο πιάτο, ακόμη και το ρουσφέτι. * Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι περίμενα την @@sos@@ να μου πει ποιος ήταν ο Μαρκεζίνης...
Praetorianos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 @Praetorianos στην αρχή η πηγή δεν σου έκανε γιατί ήταν από blog ,μετά δεν σου έκανε γιατί ήταν και από το βήμα αλλά ήταν και ελληνική , οκ λοιπόν ,αφού κρίνεις τις πηγές μου ως αναξιόπιστες γράψε μου εσύ για να αντικρούσεις την επιχειρηματολογία μου ( ...και από όποιες πηγές θέλεις ...) την αγοραστική δύναμη του έλληνα από το 1984 μέχρι σήμερα . Σαν παιδάκι κάνεις. Φυσικά και δεν εννοούσα ότι το blog έκατσε κι έγραψε μόνο του τα στατιστικά, για πόσο χαζό με έχεις? Εξάλλου φαίνεται ξεκάθαρα μέσα στο κείμενο, από που δανείστηκε τα στοιχεία. Όταν έγραψα "blog" φανταζόμουν ότι ήταν αυτονόητο ότι αναφερόμουν στην προχειρότητα των στοιχείων, όχι? Για πηγές έβαλα δυο η μια εκ των οποίων είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη. Και επειδή φαντάζομαι δεν θέλει κανείς στον ελεύθερο χρόνο του να διαβάζει walls of text μπας και καταλάβει σε καμιά υποσημείωση τι θέλει να πει το κάθε μέλος, έβαλα απλά 2 διαγράμματα που συνοψίζουν αυτό που λέω. Simple as that. Μια γραμμή, μια εικόνα, μια αξιόπιστη πηγή, μου αρκεί. Για τις απαντήσεις τις άλλες που σου οφείλω είχα σκοπό ...να σου απαντήσω ...αλλά με χάλασες λίγο ... Θα ήμουν πολύ περίεργος να δω συγκεκριμένες απαντήσεις και αιτιολογήσεις πάνω στην θεωρία της αξίας και στο πως θα μοιραστούν δίκαια τα αγαθά σε μια κοινωνία "Από τον καθένα σύμφωνα με τις ικανότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του.", απαντήσεις που άλλοι με πολλαπλάσια χρόνια και γνώσεις από τις δικές σου δεν έχουν καταφέρει. Αλλά φαντάζομαι θα μείνω με την απορία ...κι ας ακούω μάπα δικαιολογίες...
@@sos@@ Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 ...κι ας ακούω μάπα δικαιολογίες... μάπα ξεμάπα ... εσύ έσβησες στο post σου τα περί ...ινστρούχτορα,στα συν σου έστω και με 29 λεπτά καθυστέρηση. Διαφωνείς με την πηγή μου και γράφεις : Η πηγή μου είναι λίγο πιο αξιόπιστη από ένα ελληνικό blog. National Poverty Center globalissues.org Σου εφιστώ την προσοχή πως είναι αναδημοσίευση από το βήμα και γράφεις : Στην τελευταία πρόταση φαίνεται και ο σκοπός του άρθρου. Βλέπεις για ποιο λόγο θεωρώ τα στοιχεία σου παντελώς αναξιόπιστα? Στο είπε και άλλο μέλος συνάδελφος: Και σου γράφω, πως αφού θεωρείς τα στοιχεία που αναφέρω αναξιόπιστα, κοινοποίησε τα δικά σουκαι μου γράφεις : Σαν παιδάκι κάνεις. Φυσικά και δεν εννοούσα ότι το blog έκατσε κι έγραψε μόνο του τα στατιστικά, για πόσο χαζό με έχεις? Εξάλλου φαίνεται ξεκάθαρα μέσα στο κείμενο, από που δανείστηκε τα στοιχεία. Όταν έγραψα "blog" φανταζόμουν ότι ήταν αυτονόητο ότι αναφερόμουν στην προχειρότητα των στοιχείων, όχι? Για πηγές έβαλα δυο η μια εκ των οποίων είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη. Και επειδή φαντάζομαι δεν θέλει κανείς στον ελεύθερο χρόνο του να διαβάζει walls of text μπας και καταλάβει σε καμιά υποσημείωση τι θέλει να πει το κάθε μέλος, έβαλα απλά 2 διαγράμματα που συνοψίζουν αυτό που λέω. Simple as that. Μια γραμμή, μια εικόνα, μια αξιόπιστη πηγή, μου αρκεί. Έλα μου ντε.... , μπορείς σε παρακαλώ να αναφέρεις τις πηγές που έχεις και που αποδεικνύουν πως τα δικά "μου" τα στοιχεία είναι αναξιόπιστα; ΝΑΙ ή ΟΧΙ ; Μπορείς να μου πεις ποιά ήταν η αγοραστική δύναμη του έλληνα από το 1984 εώς σήμερα; NΑΙ ή ΟΧΙ ; Aς πάμε και πιο κάτω.... Θα ήμουν πολύ περίεργος να δω συγκεκριμένες απαντήσεις και αιτιολογήσεις πάνω στην θεωρία της αξίας και στο πως θα μοιραστούν δίκαια τα αγαθά σε μια κοινωνία "Από τον καθένα σύμφωνα με τις ικανότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του.", απαντήσεις που άλλοι με πολλαπλάσια χρόνια και γνώσεις από τις δικές σου δεν έχουν καταφέρει. Αλλά φαντάζομαι θα μείνω με την απορία ...κι ας ακούω μάπα δικαιολογίες...Μετά από όσα έγραψες στο post σου , δεν θα σου απαντούσα αλλά το ότι είχες τα κότσια να τα σβήσεις αναίρεσα και θα προσπαθήσω θα σου απαντήσω αλλά θα σε παρακαλέσω να με αφήσεις να σου απαντήσω με τον τρόπο που θέλω εγώ....για ένα και μόνο λόγο, για να μην υπάρξουν ...παρανοήσεις και όχι λόγω καθοδήγησης από ινστρούχτορες .... 1. Πιστεύεις πως αυτό το σύστημα που ζούμε μέσα , εγώ το λέω καπιταλιστικό εσύ βάφτισέ το όπως θες, είναι δίκαιο ,στηρίζει την ισότητα, είναι "ανθρώπινο" και διατηρεί την περιβαλλοντική ισορροπία του πλανήτη ; Μου αρκεί και μονολεκτική απάντηση, για να πάω παραπέρα ...
washcloud Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 ...είχα "δηλώσει" "κάπου" ότι δεν θα συνεχίσω στο θέμα,,,,αλλά : Σε γενικές γραμμές νομίζω (σημείωση: να μετρήσω τα ποστ μου που ξεκινάνε με τη φράση "σε γενικές γραμμές") πως η "διαφωνία" έγκειται κυρίως στα απτά επιχειρήματα που εκπροσωπεί ο σνούμπας και που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πρόοδο, την εξέλιξη κτλ και την πιο φιλοσοφική και ανθρωπιστική στη βάση της προσέγγιση που εκπροσωπεί η σος, ο γουως και ο μαγαζάτωρ (ο οποίος οκ, έχω πάψει να κοιτάω αν με βρίσκει σύμφωνο, παίζει σε δικό του γήπεδο εξ' ορισμού και αισθητικά σκίζει). Ο μεν λέει "παιδιά, με συμφέρει σε νόμιμα πλαίσια και έτσι γινόταν πάντα, γιο, εξέλιξη yaknow" και οι μεν ρωτάνε "είναι όμως θεμιτές οι θυσίες στο βωμό της προόδου;" Προφανώς συνασπίζομαι με τον σνουμπ, καθώς δεν έκλαψα ποτέ για το ντόντο και τους δεινόσαυρους και δε σκοπεύω να κλάψω για τον τσαγκάρη, τον ελευθερουδάκη και τον τσουγκρανά που τους έφαγε η νάηκ, το Play.com και το τρακτέρ. ...σε γενικές γραμμές νομίζω πως αυτό ήταν η πιο λιτή και περιεκτική περίληψη-ποστ, αρκετά εύστοχη κι ενδεικτική για το τί είχε παιχτεί στο θρεντ, μέχρι τουλάχιστον τη στιγμή που έγινε . Μεγάλο δε συν το ότι δεν εμπεριείχε ειρωνεία ή εμπάθεια ή έστω νεύρα, σε αντιδιαστολή με άλλα ποστ στο θρεντ. ...Στο "απτά επιχειρήματα" να κάνω μια στάση όμως, γιατί σκαλώνω σε μια καραμέλα που δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει συχνά-πυκνά, από διάφορους : οι μεν τάδε κάνουν χρήση απτών επιχειρημάτων - οι δε δείνα αοριστολογούν. Στολίζοντας λοιπόν τη λέξη "επιχειρήματα", με τη λέξη "απτά", εμφανώς αβαντάρεται, και υπονοεί το λιγότερο μια γύμνια της "άλλης πλευράς". Σα να έρχεται η θεία να δει τις δυο ανηψούδες της, πλακώνει τη μία (που της φέρνει κάπως) στις αγκαλιές, τα φιλιά και "αχ πόσο μεγάλωσες Μαράκι - και πόσο ομόρφυνες! κούκλα! κούκλα! - σωστή κοπέλα έγινες πια - φτου να μη σε ματιάξω",,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,και μετά γυρνάει στην άλλη (που καμμία σχέση), της κάνει μια χειραψία και λέει "...γειά σου Λένα. Καλά;". Το να μη συμφωνείς με την ιδεολογία/οπτική του άλλου, το καταλαβαίνω. Και για την ακρίβεια, όπως ακριβώς παρακάτω είχες γράψει, ο μεν Snoob είχε θέση "ιντερνετικές αγοραπωλησίες; Συμφέρουν τον καταναλωτή", ενώ η τριάδα που είπες διαπιστώσαμε ενστάσεις προς διατύπωση, με γνώμονα το "ναι μεν, αλλά" μιας "πιο φιλοσοφικής και ανθρωπιστικής στη βάση της προσέγγισης". Το να αβαντάρεις όμως περί της απτότητας των της μια πλευράς, όχι : Ξεκινάει ένα θρεντ ο magazatoras Έλεγα λοιπόν,ότι τώρα τελευταία έχει μεγαλώσει η ψαλίδα των τιμών των μαγαζιών και του internet,ακόμα και μέσα στο ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς.Αυτό προδιαθέτει την πορεία της κοινωνίας,με άμεσα (ελαχιστοποίηση θέσεων εργασίας) και έμμεσα (αποξένωση ανθρώπου από άνθρωπο,μιας και όλα θα γίνονται απ' την ίδια θέση) αποτελέσματα. Μπορεί να κρατηθεί συζήτηση; με την άποψή του πως η συγκεκριμένη εταιρική κίνηση εμπεριέχει δυναμικά τα 2 εξής κακά : ελαχιστοποίηση θέσεων εργασίας "αποξένωση ανθρώπου από άνθρωπο" και προφανώς σκέφτεται "και τί μας περιμένει άραγε στο μέλλον". Σημειωτέον πως ΔΕΝ λέει "ελάτε να βγούμε στους δρόμους, να ξαπλώσουμε να κοπεί η κυκλοφορία" ή "μετά άμα είναι πάμε και στη Βουλή να την κάψουμε, αν δεν πιέσουν τα μεγαλοκαταστήματα να σταματήσουν οι ονλάιν αγοραπωλησίες". Βγαίνει αργότερα ο Snoob και γράφει ένα ποστ με τη θέση Εγώ το βλέπω θετικό για τον καταναλωτή. Καλύτερες τιμές, γρηγορότερη εξυπηρέτηση, αμεσότερη απόκτηση αυτού που μας ενδιαφέρει. η οποία είναι από μόνη της απτότατο επιχείρημα αυτοστήριξής της, και συνεχίζει με το παρακάτω : Όποιος νομίζει πως βρίσκεται σε μια κατάσταση που δε θα αλλάξει ποτέ, δηλαδή όποιος αγνοεί το νόμο της φύσης, θα πιαστεί με τα σώβρακα κατεβασμένα κάποια στιγμή, μαθηματικά βέβαιο αυτό. και τελειώνει με : Και κλείνω με ένα ιστορικό περιστατικό: Τω καιρώ εκείνω, ο Μαρκεζίνης, Υπουργός Συντονισμού, πήγε επίσημη επίσκεψη στα Γιάννενα. Βρέθηκε μια μαύρη Πλύμουθ, ιδιοκτήτης της οποίας ήταν ένας ταξιτζής ονόματι Μπλατσαράς. Ξεκίνησαν με το αυτοκίνητο να πάνε τον υπουργό στο αεροδρόμιο. Περνώντας από την οδό Ανεξαρτησίας (την παλιά μεγάλη αγορά των Ιωαννίνων, σήμερα κατεστραμμένη από μια βλακώδη "ημί-πεζοδρόμηση" τύπου Αμαρουσίου) είχε μαζευτεί κόσμος να δει τον υπουργό να περνάει. Ξαφνικά, ένας Γιαννιώτης, ονόματι Κατσάνος, πετάγεται μπροστά στην Πλύμουθ και σηκώνει τα χέρια ψηλά, φωνάζοντας "Υπουργέ, Υπουργέ". Σταματάει το αυτοκίνητο. Κατεβάζει ο Μαρκεζίνης το παράθυρο και ρωτάει τον άνθρωπο τι τρέχει. Λίγο καιρό νωρίτερα είχαν αρχίσει να δρομολογούνται λεωφορεία υπεραστικά στις καλούμενες "άγονες γραμμές" της Ηπείρου, με αποτέλεσμα να πέσει κάθετα η δουλειά των σαμαράδων και των εμπόρων "ειδών ταξιδίου" (σαγή, γκέμια, σάκοι περαστοί στα καπούλια των ζώων κτλ). Ο Κατσάνος, λοιπόν, ήταν σαμαράς. "Μας κατέστρεψες, Υπουργέ. Βάλατε αμάξια στα χωριά και τώρα τι θα κάνουμε εμείς;" "Ξέρεις να οδηγείς;" τον ρωτάει ο Μαρκεζίνης. Πού να ήξερε ο Κατσάνος. Ούτε ποδήλατο. "Πήγαινε να μάθεις", του λέει ο υπουργός, "πάρε και την κάρτα μου και όταν μάθεις έλα στην Αθήνα, να σου δώσω κατ' εξαίρεση άδεια λεωφορείου για άγονη γραμμή". Τον κοίταζε ο Κατσάνος, απορημένος. Αυτός δεν ήθελε να μάθει να οδηγεί, να γυρίσει πίσω ο χρόνος ήθελε. "Να ξέρεις, όμως, ένα πράγμα" του είπε ο Μαρκεζίνης. "Την πρόοδο και την εξέλιξη, δεν την σταμάτησε κανείς". Αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας του παραπάνω περιστατικού ο πατέρας μου. στην ουσία δηλαδή με ένα ΤΣΙΤΑΤΟ, αυτό σε bold (...μια λέξη που φορέθηκε πολύ σε ποστ που ακολούθησαν), μια καραμέλα που έφτιαξε και κέρασε ο Σπυρίδων Μαρκεζίνης στους παρευρισκόμενους Γιαννιώτες. Τα λέω κάπου στραβά μέχρι εδώ; ...Βγαίνει ατάκα η @@sos@@ και ρωτάει ΟΜΟΡΦΑ ΚΙ ΩΡΑΙΑ, Mπορώ να πληροφορηθώ τον λόγο κατά τον οποίο το εν λόγω γεγονός καθίσταται ιστορικό; η οποία προφανώς σκάλωσε αφ' ενός με την αναφορά σε Μαρκεζίνη (και καλά έκανε από μεριά της, ποιός πχ δε θα σκάλωνε αν κάποιος ανέφερε ρήση, ας πούμε του Χίτλερ, για να στηρίξει κάποια του θέση; ), αφ' ετέρου δε με τη λέξη "ιστορικό" (προσωπική μου γνώμη, πως το σκάλωμα με τη λέξη "ιστορικό", ήταν λάθος) Έλα όμως που του Snoob εμφανώς δεν του άρεσε το σκάλωμα; : Προτιμάς τη λέξη πραγματικό; Πραγματικό. Καλύτερα τώρα; Γούστο του και καπέλο του να μην του αρέσει, όπως πχ δεν μου άρεσε εμένα η λεπτή ειρωνεία αυτών των δύο γραμμών. Όμορφα κι ωραία είπαμε ρωτήθηκε. Να μη ρωτιέται; Να ρωτιέται ελεύθερα αλλά να περιμένει ο άλλος ειρωνεία δώρο; Τεσπα, απλά πολύ τσίτα είδα εγώ εδώ. Τσίτα που με κάνει να σκέφτομαι αν σκέφτηκε : "...εμ βέβαια. Ποιά άλλη θα ήθελε διευκρινίσεις". Το γεγονός ότι δεν τρώμε όλοι παγωτό Νιρβάνα ακούγοντας το γκρουπ Νιρβάνα ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ, μ' έκανε να σκεφτώ πως οκ, όλοι έχουμε τα δικά μας, όλοι λέμε και κάτι παραπάνω ενίοτε και στο κάτω-κάτω μεγάλα παιδιά είμαστε, προκειμένου να σφαχτούμε σε χασαποταβέρνα, καλύτερα εδώ. Πάμε παρακάτω : ...Όπου βγαίνω εγώ, και διατυπώνω (καταληκτικά) την εξής θέση : να σκεφτούμε μήπως υπάρχει κι άλλη οπτική των πραγμάτων, και τίποτε παραπάνω.Μήπως μια ενέργεια (διαδικτυακές παραγγελίες μπλαμπλα), δεν έχει μόνο μία ανάγνωση, αυτή του "αγοράζω έτσι, φθηνότερα, εξυπηρετικότερα, γρηγορότερα, κι όλα καλά". όπου σαφέστατα έχω "ναι μεν συμφωνήσει" με την αρχική θέση του Snoob, Καλύτερες τιμές, γρηγορότερη εξυπηρέτηση, αμεσότερη απόκτηση αυτού που μας ενδιαφέρει, ναι "αλλά (στο πνεύμα μάλιστα που ξεκίνησε ο magazatoras το θρεντ) να δούμε και τα παραλειπόμενα;" Για να το κάνω αυτό, έχω περάσει πρωθύστερα από τα εξής : Εγώ πάντως αναρωτιέμαι αν μακρόπνοα είναι "θετικό για τον καταναλωτή". Ο απολυθείς ή μη-προσληφθείς εργαζόμενος, πού θα βρει χρήμα για να διαθέσει "για την καλύτερη τιμή, της γρηγορότερης εξυπηρέτησης και αμεσότερης απόκτησης" των προϊόντων; έχει (εν Ελλάδι ας πούμε) στηριχθεί η ΠΑΡΑΓΩΓΗ με επενδύσεις (έχουμε πήξει πχ στα εργοστάσια, ΕΙΔΙΚΑ στην επαρχία) σε ικανοποιητικό για να μπορέσει ο υπάλληλος πχ του Πλαισίου, αντί να πουλάει επεξεργαστές, να πάει να τους βγάζει; Πρόσφατος κυβερνητικός ευαγγελισμός, είναι η "ανάγκη να τονωθεί η αγορά". Άρα "υποφέρει" η αγορά. Γιατί άραγε; Ε μα διότι δεν πουλάει, διότι ο άλλος δεν αγοράζει, και δεν αγοράζει γιατί δεν του περισσεύουνε Κάποια στιγμή οι εφήμερης διάρκειας δουλειές τελείωσαν κι έμεινε ο κόσμος χωρίς δουλειά. Δεν τους φταίει το internet γι' αυτό.Κάποιος όμως φταίει, και ίσως οι πρακτικές που εφαρμόζονται από την αγορά να μην έχουν ακριβώς σαν πρώτο μέλημα "το δικαίωμα στην εργασία". Σύμφωνοι, να μη μείνουμε πίσω, με τα σώβρακα κατεβασμένα. Αλλά η κατάσταση θυμίζει το παιχνίδι με τις x καρέκλες και τους x+1 συμμετέχοντες. Αν υπήρχαν τόσοι συμμετέχοντες, όσες και καρέκλες, σύμφωνοι, ας τρέξουμε. Γιατί να τρέξουμε; Για να κάτσουμε πιο γρήγορα, μη σπάνε τα ποδάρια μας, είναι νομίζω καλό κίνητρο. ΕΤΣΙ, όμως, δεν υφίσταται...παιχνίδι. Σε βάρος ποιών, είναι ευνόητο. Ωραίοι οικονόμοι είναι btw, οι κολοσσοί ΚΑΘΕ τύπου, που δεν έχουν κανένα ζόρι να σου σκοτώσουν τις τιμές (μη αναφερθώ στις διαπλοκές, στα πλυντήρια, και σε άλλα που δεν συμμαζεύονται). Το αποτέλεσμα είναι να ψοφάνε οι μπακάληδες, οι μανάβηδες, οι χασάπηδες, οι βιντεοκλαμπάδες ακόμα, όταν σκάνε μύτη οι "κολοσσοί". Οι οποίοι μάλιστα, σκάνε με τις ευλογίες του νόμου. Ένα ατέλειωτο, large scale παιχνίδι stud πόκερ δηλαδή : έχεις την καβάτζα να χτυπήσεις με την καβάτζα και μόνο; Είσαι αρχηγός. Δεν έχεις; Κόψε το σβέρκο σου. ...Aς μου πει ΤΩΡΑ κάποιος, αν έχω απτά επιχειρήματα, αν γενικολογώ, αν αοριστολογώ , αν αφοριστολογώ, αν ευχολογώ, αν δεν μιλάω περί πραγματικότητας (και την επόμενη φορά θα κάνω κόλπο α-λα liopyr : screenshots, και connect the dots). Επιχειρήματα ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ, ε. Αν βέβαια ήθελε κάποιος επιχειρήματα που θα στηρίξουν τη δική του θέση, λογικό είναι να μην τα βρίσκει, και τα νεύρα του να φέρνουν σβούρες. Ούτε και τώρα νομίζω πως θα τα δει εδώ που τα λέμε. Κλασσική περίπτωση επιχειρηματοψίας. Αν επίσης περίμενε κάποιος λύσεις που θα τον σώσουν από τα δεινά που προαναφέρθηκαν, άσχετα που δεν είναι αυτό το θέμα, αλλά το "γυρνάει" εκεί, θα πω ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ν' αλλάξει φιλοσοφία, να φροντίσει να βλέπει περισσότερες παραμέτρους των πραγμάτων, να ψηφίζει προοδευτικότερα, ψάχνοντας καλά ποιούς θα στείλει να τον εκπροσωπήσουν σε Βουλή και σε Δήμο, να κινητοποιείται συνδικαλιστικά και κοινωνικά (διαδηλώσεις, πορείες, ψηφίσματα, και ό,τι μπορεί να περάσει απ' το δικό του μυαλό - ακόμα και η συγγραφή έχει τη συμβολή της. Γενικά επίσης αρκεί να μην περάσει μια ζωή με εργασία, playstation, και ταβέρνες). Το ν' αλλάξει φιλοσοφία, είναι το πιο σημαντικό. Όποιος κόβει βόλτες μέσα στον καπιταλισμό και στον καταναλωτισμό, ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, δεν πρόκειται να κάνει τίποτε που να βάλει ένα λιθαράκι ν' αλλάξει κάτι. Το μόνο που θα κάνει, θα είναι να κοιτάζει να μαζέψει πιο γρήγορα το παντελόνι του, για να μην την φάει αυτός, μέχρι που κάποιος θα είναι πιο γρήγορος από αυτόν, και ούτω καθ' εξής, βάζοντας λιθαράκι που λέγαμε στην διαιώνιση του κύκλου που βλέπει, λέει, να διαιωνίζεται. Kαι τα πράγματα δεν τ' αλλάζει "ο θεός", όπως πχ "φέρνει τα παιδιά". Μωρέ εδώ που τα λέμε, και αδιάφορος να μείνει, ΠΑΛΙ κάτι είναι. όχι όμως να σιγοντάρει τον κύκλο που λέγαμε, έστω με μια του κουβέντα). Επίσης να διευρύνει την έκθεσή του σε απόψεις, με κάθε τρόπο, με πρώτιστο την ανάγνωση. Και να φροντίσει οι δικές του, όταν εκτίθενται σε αυτές τα παιδιά του -ή οποιαδήποτε άλλα παιδιά- να είναι προοδευτικές, κι όχι η μούχλα, του "αυτός είναι ο κόσμος. Πήδα πριν σε πηδήξουν λοιπόν". Είμαι δε βέβαιος πως ακόμα περισσότερες τακτικές μπορούν να, και ελπίζω να προταθούν από άλλους εδώ, για το τί μπορεί κανείς να κάνει. Όρεξη αρκεί να 'χει. Όμως στην ουσία πιστεύω πως ούτε αυτό ("λύσεις") δε θέλει. Διότι όλα ξεκινάνε απ' τα θεμέλια είπαμε. Κι όταν το θεμέλιο είναι "αυτή είναι η φύση του ανθρώπου", διαλέγεις ήδη ποιο δρόμο θ' ακολουθήσεις (...τώρα θυμήθηκα προχθεσινή κουβέντα, κατά την οποία ο συνομιλητής μου είπε "...αυτή είναι η φύση του ανθρώπου; Εμείς τί είμαστε τότε ρε πούστη μου; Εξωγήινοι;!"). Προσωπικά πιστεύω πως εξέλιξη υπάρχει. Δηλαδή δεν το πιστεύω απλά, το βλέπω, το νιώθω. Και το πιο σημαντικό, που μας διαχωρίζει τρελλά απ' την υπόλοιπη φύση, είναι η σκέψη. Κάποτε μας διαχώριζαν κυρίως οι αντίχειρες. Έτσι όπως πάει παίζει μια μέρα οι αντίχειρες να εκλείψουν μαζί με το χέρι ολόκληρο, μιας και θα έχουμε βρει τρόπους πιο ηλεκτρονικούς, πιο αυτοματοποιημένους, πιο γρήγορους, πιο αποδοτικούς, και ο αντίχειρας θα είναι πεπαλαιωμένος. Μερικοί αυτό θα το πουν εξέλιξη. Εμένα μ' αηδιάζει η σκέψη (στο στυλ που θα αηδίαζε έναν πρωτόγονο η σκέψη να ξυρίζει τις γάμπες του) και θα το πω εκφύλιση. Μια φορά όμως, αν ποτέ φτάσει ο άνθρωπος σε τέτοιο εξελικτικό σημείο, θα είναι προφανής η επικράτηση της σκέψης επί της φύσης. Στο ίδιο μοτίβο, πιστεύω στην εξέλιξη της σκέψης, για να ξεφύγει ο άνθρωπος από τη φύση που κάποιοι είτε απλά αποδέχονται, είτε κάνουν κι ένα βήμα παραπέρα και πίνουν και νερό στ' όνομά της. Και εδώ έγκειται η ιδεολογική διαφωνία : ναι, έτσι είναι - αλλά οφείλει ν' αλλάξει. Και συγκεκριμένα, να την αλλάξουμε. Όπως θα πούνε κάποιοι "με γειά την Αμερική - ξες πόσες χιλιετίες τώρα το λένε διάφοροι αυτό;". Σ' αυτούς απλά θα πω πως ΕΜΕΝΑ, δε με κόφτει αν στα περίπου ~75 που είναι το προσδόκιμο για 'μένα, προλάβω να την δω ν' αλλάζει. Αν ποτέ αλλάξει, είμαι βέβαιος πως θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο από αυτόν. Οι δε ανθρώπινες δυνατότητες, δεν είναι πλέον όσο περιορισμένες, υπό πάρα πολλές έννοιες, όπως ήταν πχ 500 χρόνια πριν, και μπορούμε να περνάμε πολύ περισσότεροι, πολύ καλύτερα . [να προλάβω το όποιο αστέρι που θα βγει και θα πει "εεε wash, έτσι είναι, ΛΟΓΩ της εξέλιξης, της προόδου της τεχνολογίας....το ξεχνάς;", και να πω πως θα προτιμούσα η εξέλιξη σε ένα κάρο τομείς, να ήταν πολύ πιο πίσω, απ' το να έχει περάσει το είδος τη βάσανο που πέρασε, για να φτάσουμε να έχουμε σήμερα την τεχνολογία που έχουμε. Άλλωστε δεν τρέχουμε να προλάβουμε κάτι. Και η καθυστέρηση, μέσω διαφορετικών επιλογών, δε με χαλάει καθόλου. Η περίφημη "εξέλιξη" δεν έσωσε το είδος από κάποιο δυναμικό αφανισμό στην ιστορία του. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, το έφερε αρκετά κοντά μισό αιώνα πριν, κι αν δεν αλλάξει η συγκεκριμένη πορεία, θα συνεχίσει το είδος να παίζει κοντά στο χείλος ενός τέτοιου αφανισμού, που μάλιστα το ίδιο θα έχει πυροδοτήσει. Όποιος χύσει ένα δάκρυ εδώ, είναι άξιος των δακρύων του παρεμπιπτόντως. Συνεπακόλουθα, υποστηρίζω πως ό,τι έγινε-έγινε, ΠΑΡΑΚΑΤΩ να δούμε τί θα κάνουμε., μιας και σήμερα οι ανθρώπινες δυνατότητες έχουν φτάσει όπου έχουν φτάσει. Όποιος θέλει να συνεχίσει να σκαλίζει στο κατώτερο σημείο του εγκεφάλου, με τις καταβολές από τον αρχέγονο κοινό μας πρόγονο με τα ερπετά, και να προφασίζεται πως "έτσι είναι η φύση του ανθρώπου", δεν με ενδιαφέρει, ας συνεχίσει τα σκαλίσματα. Οι μελλοντικές γενιές μ' ενδιαφέρουν, αυτές που γίνεται να συνεχίσουν το χτίσιμο πάνω στο θεμέλιο αυτό, ώστε να θαφτεί για τα καλά και να μην ακούγονται τα γρυλλίσματά του. Και ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ στην εξέλιξη, είμαι βέβαιος πως αυτό θα γίνει - την ουρά τους να βαράνε κάποιοι κάτω. Ξεκάθαρη λοιπόν η θέση μου : γνωρίζω μια χαρά πως έχουν τα πράγματα, κι απλά διαλέγω και προτείνω σαν θέση πως τα πράγματα πρέπει ν' αλλάξουν, τη στιγμή που άλλοι "κοιτάνε τη δουλειά τους". Οποιανού δεν του ΚΑΝΕΙ, ας πάει να παίξει mοnopoly, αλλά να μη μου λέει "πω-πω μια αοριστολογία τςτςτς"]. ...Είχα τελειώσει την αρχική μου τοποθέτηση, με επίκριση του "περιστατικού" που ανέφερε ο Snoob : Κι έτσι, πέρασε στην ιστορία, ένα περιστατικό ανάλογο διάφορων άλλων που μας μαθαίναν στο δημοτικό, και μας φτιάχναν χαρακτήρα.Ανάλογο επίσης μεγαλοστομιών από στόματα Αμερικάνων προέδρων, του τύπου "μη ρωτάς τί μπορεί να κάνει η χώρα σου για 'σενα, αναρωτήσου τί μπορείς να κάνεις εσύ γι' αυτήν". Μαγαλοστομιών, ή αλλιώς καραμελών. Κι οι καραμέλες είναι για τα παιδιά του δημοτικού που λέγαμε. επιμέρους θέσεις μου -σχετικές με την "αξία" της μαρκεζινοκαραμέλας- ήταν επίσης : Τον κοίταζε ο Κατσάνος, απορημένος. Αυτός δεν ήθελε να μάθει να οδηγεί, να γυρίσει πίσω ο χρόνος ήθελε.Ή μήπως είχε στο επαρχιώτικο μυαλό του την ελπίδα για πιο βιώσιμες λύσεις, ώστε να μην γίνει η Αττική το μπορντέλλο που έγινε με τα παρόμοια "κίνητρα", και η επαρχία όλη μια εκτεταμένη άγονη γραμμή, εξαρτούμενη σε αηδιαστικό μάλιστα βαθμό απ' τις ορέξεις της πρωτεύουσας; Ποιός ξέρει, δεν υπάρχει ιστορική κατάθεση των απόψεων Κατσάνου. Στην ιστορία άλλωστε μένουν οι περισπούδαστοι κυρίως, κι όχι οι κοινοί θνητοί. Και ίσως μάλιστα ένοιωσε και περήφανος που με το παράδειγμα που έδωσε, τάπωσε τον δόλιο σαμαρά, χωρίς καν να τον ρωτήσει μάλλον αν ήθελε, αν μπορούσε καν να ξενιτευτεί. Και χωρίς φυσικά να δώσει λύση σε ΟΛΟΥΣ όσους άλλους είχαν το ίδιο ζήτημα με τον Κατσάνο. Μην σκεφτούμε το έμμεσο καλό που ίσως έκανε με αυτή την κίνηση στον βουλευτικό του εαυτό, καθώς εξασφάλιση του Κατσάνου θα σήμαινε και εκτός την δική του, ποιός ξέρει πόσες άλλες ψήφους του Κατσαναίικου. Πιθανώς εκείνο το βράδυ ο Μαρκεζίνης έγλυφε τα μουστάκια του για την ευφάνταστη κίνηση που ψάρωσε πολλούς Γιαννιώτες. ...για μια ακόμη λοιπόν φορά, "η άλλη όψη". Η άλλη ανάγνωση. Μίλησα συγκεκριμένα; Βεβαίως. Μίλησα καθαρά και ξάστερα; Πάλι βεβαίως. Διατύπωσα θέσεις ΓΙΑΤΙ χαρακτήρισα την μαρκεζινοκουβέντα καραμέλα; Βεβαιότατα. Να, λίγο πιο πάνω είναι. ...Ο SNOOB ΟΜΩΣ.........κάτι! Δεν ξέρω τί. Θίχτηκε; Γιατί;! Εδώ, μου τα χάλασες. Καραμέλα αυτό που μου είπε ο πατέρας μου; Τις απόψεις σου ουδέποτε τις χαρακτήρισα "καραμέλες", καίτοι ιστορικά έχει αποδειχτεί τι πικρή γεύση άφησαν στα στόματα λαών ολόκληρων. Οπότε, τα περί "παιδιά του δημοτικού", σου τα επιστρέφω. Όλα καλά; Όχι. Εξέλιξη αναπόφευκτη; Ναι. Τόσο απλά. Υπάρχει "λύση" στο μυαλό των νοσταλγών αποτυχημένων ιδεολογιών και καθεστώτων, αλλά...Τι να λέμε, εδώ βρέθηκε άνθρωπος να υπερασπιστεί το τοίχος του Βερολίνου, δε θα βρισκόταν ένας washcloud να θίξει τον πατέρα μου, χαρακτηρίζοντας "καραμέλα" ένα πραγματικό περιστατικό; ...όποιος δε διακρίνει απαξιωτική χρήση του νικ, να πάει να κοιταχτεί. Και στην τελική, δε νομίζω να μην έχει τη γνώση ο Snoob, ότι μια τέτοια γενικότητα "ένας <τάδε>", αφήνει αιχμές για πολλά. Γνωρίζοντας πως washcloud είμαι ένας και μόνος σ' όλο το web, και με βάση τα συμφραζόμενα, μπορώ άνετα να κολλήσω δίπλα στο "ένας", αντί του νικ, λέξεις όπως άξεστος αξύριστος βλάκας βλακόβλακας εμπαθής εμπριμέ κακοήθης κακομούτσουνος μαλάκας μαλακοπίτουρας οπισθοδρομικός οπισθοδρομογλέντης στόκος στούκας τρελλός τρελλοσγιαδέσιμος φευγάτος Φευ. Τεσπα τα παραπάνω υποθετικά είναι, και απλά να είχε σκεφτεί ο Snoob "ένας ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ". Αλλά και όλα τα παραπάνω να είχε σκεφτεί, στο επόμενό μου ποστ είχα δηλώσει πως ούτε σκοπός μου ήταν να θίξω κανέναν εκ του Snoobαίικου, ούτε και νομίζω πώς το 'κανα. Η λέξη καραμέλα, βάφτιζε απλά και μόνο την κουβέντα του Μαρκεζίνη. Στη χειρότερη, "καραμελά", τον ίδιο τον Μαρκεζίνη που την κατασκεύασε. Αλλά πάει στα κομμάτια είπα, όταν "πλησιάζεις" την οικογένεια του άλλου, το ξέρω ότι ενδέχεται να φας ξανάστροφη, γι' αυτό μέχρι και συγγνώμη ζήτησα αν θίχτηκε, χωρίς να είναι είτε πρόθεσή μου, ούτε να νομίζω πως το έκανα. Και διακρίνοντας μια γενική τσίτα, όπως προείπα, είπα "να το ρίξω" στο ότι όλοι έχουμε τα δικά μας, και ενίοτε μας επηρεάζουν, κι άλλοτε μέχρι και ξεσπάμε εδώ. Στην απαλότερη, απλά δεν βλέπουμε καθαρά. Όπως επίσης νομίζω δεν είδε καθαρά ο Snoob όταν μου έγραψε Υπάρχει "λύση" στο μυαλό των νοσταλγών αποτυχημένων ιδεολογιών και καθεστώτων και πιο πριν είδαμε Τις απόψεις σου ουδέποτε τις χαρακτήρισα "καραμέλες", καίτοι ιστορικά έχει αποδειχτεί τι πικρή γεύση άφησαν στα στόματα λαών ολόκληρων που αφ' ενός σημαίνει ότι υπό μία έννοια "κρατιέται" καιρό τώρα (σόρι αλλά είναι εμφανές από την πρόταση) να μη χαρακτηρίσει τίς.... ...ποιές;; ...Τις ΑΠΟΨΕΙΣ μου;;; ...Που κανάν ΤΙ στα στόματα ολόκληρων λαών;;;;; ...ο afentiko7 είχε φάει ένα κόλλημα πως είμαι κάποιος μοσχαναθρεμμένος πιτσιρικάς Βορείων Προαστείων Αττικής με 16πήρυνα μηχανήματα και γράφω ό,τι να 'ναι πίσω απ' την ασφάλεια του USB πληκτρολογίου μου (ενώ είμαι ένας 38χρονος Ξανθιώτης που γράφω με Pentium4 στα 1.79GHz με 512 SDRAM στα 133Mhz, πίσω από 17άρα CRT και PS2 πληκτρολόγιο των 8 Ευρώ από Dia) (...o οποίος μάλιστα @$#^% και μου @$#^% την ψυχή χθες). Αναρωτιέμαι αν εσύ πάλι, έχεις φάει κόλλημα να νομίζεις πως είμαι κάποιος πωρωμένος ξεχασμένος κομμουνιστής έχοντας φάει τα νειάτα του ταγμένος σε κάποιο κόμμα, τρέχοντας γι' αυτό, νοσταλγώντας κτλ. Σόρι (πάλι), αλλά από τα γραφόμενά σου, αυτά βγάζω πως πιθανώς σκέφτεσαι πουρ μουά. Πληροφοριακά πάντως, τα νειάτα μου (κι έναν οπίσθιο χιαστό) τα έφαγα παίζοντας μπάσκετ. Με κόμματα ποτέ δεν ανακατεύτηκα. Και για διάφορους λόγους, έχω προσωπικά κάτι χρονάκια που δεν έχω καν πάει να ψηφίσω. Κι αν ζούσα πριν μισό αιώνα και είχα τα ίδια μυαλά, κατά πάσα πιθανότητα θα ήμουν όχι με αυτούς που θα λέγανε "ας κάνουμε ότι πει το κόμμα", αλλά με τους άλλους τους παλαβι-άρηδες. Οπότε, όχι, οι απόψεις ΜΟΥ, ούτε οι γνωστές "τσιμεντωμένες" είναι ("ό,τι πει το κόμμα" κτλ που λένε κάποιοι κομματοποιημένοι), και μου κόβει τόσο ώστε να ΜΗΝ νοσταλγώ αποτυχημένα ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ. Συμφωνώ δε με τον όρο καθεστώτα. Πράγμα που με κάνει ν' αναρωτιέμαι πως γίνεται να κολλάς τις ιδεολογίες με τα καθεστώτα που εννοείς. Διότι αν υποστηρίξεις ότι αυτό που εφηρμόσθη "στους ολόκληρους λαούς", ήτο κομμουνισμός, θα γελάσω. Ολιγαρχική στρατοκρατορία με πρόσχημα -και ΣΤΟΙΧΕΙΑ από- τον κομμουνισμό ήταν. Στον αντίποδα, ο καπιταλισμός έχει εφαρμοστεί σαν ιδεολογία κανονικότατα. Αυτά περί ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ (έχεις πει βέβαια, σε παρακάτω ποστ, "ναι, τα έχουμε ξανακούσει αυτά, δεν έγινε καλά, αλλά θα το κάνουμε καλύτερα και μπλαμπλαμπλα", και γι' αυτό είμαι σίγουρος ότι τώρα που διαβάζεις, πάλι το ίδιο σκέφτεσαι. Έλα όμως που όπως είπα, αυτό που εφαρμόστηκε, δεν ήταν κομμουνισμός. Σταλινισμός ήταν. Ξεκινώντας από τη Ρωσία, κι απλώνοντας σε όλα τα περί της Ρωσίας κράτη, τα δια της βίας σοβιετθέντα. Όποιος βέβαια δε θέλει καν τη λέξη ν' ακούει, διότι απλά δέχεται την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τί θα πει; ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ αποτυχία θα πει. Παρεμπιπτόντως, περί πικρής γεύσεως : οι αυτοκράτορες του καπιταλισμού αγγλοσάξονες, μετασχηματισθείς σε βορειοαμερικάνους, άφησαν πολύ περισσότερο από μια πικρή γεύση στα στόματα επίσης πολλών λαών. Όταν όμως θυμάσαι τα "θύματα" του κομμουνισμού, να θυμάσαι ΚΑΙ τα των προηγουμένων, που από ένα βορειοατλαντικό κωλονήσι μια σταλιά, έφτασαν να απομυζούν και να διαφεντεύουν για αιώνες ηπείρους ολόκληρες - στηρίζοντας την "εξέλιξή" τους εκεί. Και κάτι ακόμη : άσχετα με τα καθεστώτα (στα οποία ναι, τα μεγάλα κεφάλια τρώγανε με χρυσά κουτάλια, κι αν δεν ήσουν καθεστωτικός εξαφανιζόσουν πριν προλάβεις να πεις "Πράβντα"), πολυτέλειες δεν είχανε, αλλά και δουλειά όλοι είχανε, και να φάνε είχανε, και περίθαλψη είχανε, και σπίτια όλοι είχανε και εκπαίδευση είχανε, παρ' όσες ελλείψεις σε παραγωγή αλλά κυρίως διάθεση - ακόμη και στα εκτός της Ρωσίας σοβιέτ, όπου γενικά σε σχέση με τη Ρωσία. Τί τους έλλειπε; Οι Λαμποργκίνι έλλειπαν, ο υπερκαταναλωτισμός έλλειπε, τα κουσκουσάδικα κανάλια τους έλλειπαν, το σταρ σύστεμ και η γκλαμουριά τους έλλειπε. Κλειδαμπαρωμένους στα εντός τους είχαν (πώς όχι, αφού βλέπανε ότι κάτι βρωμάει, οι αποκάτω), κι αυτό ήταν η μεγάλη ζημιά, γιατί γι' αυτό τον λόγο -η στέρηση φέρνει σύνδρομα- πολλοί στήριξαν όχι την αλλαγή και την βελτίωση, αλλά τη διάλυση. Ούτε καν ένας Μέγας Πέτρος δεν τους είχε έτσι, που ναι μεν ήταν μέγιστος φασίστας, αλλά τους προώθησε σε άνοιγμα προς την Δύση και στις ΘΕΤΙΚΕΣ επιρροές της. Και για να σε προλάβω μην πεις "α, να το ξανα-γυρίσουμε όλοι εκεί δηλαδή, ήταν καλά", όχι, δεν ήταν καλά, κυρίως για τους 2 λόγους που έγραψα λίγο πιο πάνω. Καπιταλιστές κυβερνούσαν,,,κομμουνιστικά ένα κράτος. Κι όταν μια μέρα αυτοί οι καπιταλιστές -που στην πλειοψηφία τους γίνανε με τις Περεστρόικες επιχειρηματίες- ξεπουλήσανε όσο-όσο, και άφησαν στον αέρα εκατοντάδες εκατομμυρίων. ΤΟΤΕ ήταν που οι λαοί αυτοί υπέφεραν πραγματικά : όταν ξημέρωσαν σ' ένα καπιταλιστικό περιβάλλον με μηδενική σχεδόν ΠΛΕΟΝ κρατική στήριξη. Όταν εκεί που είχαν να φάνε, βρέθηκαν με μισθούς της τάξεως των 50 δολλαριών σε τιμαριθμικό περιβάλλον 10πλάσιων αναγκών. Για μίλα με κα'ναν τέτοιον που να τα 'ζησε. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για να μπαίνουν τα πράγματα στη σωστή τους θέση : ούτε πιο πάνω απ' ό,τι ήταν, αλλά ούτε και πιο κάτω. Και σύγκρινέ τα με τον σημερινό δυτικό κόσμο μαύρο φίδι που σ' έφαγε αν δεν έχεις χρήμα. Κι από πείνα θα ψοφήσεις, κι από ασθένεια θα πας, και που να μείνεις δεν θα έχεις, και δουλειά θα ψάχνεις και δε θα βρίσκεις. Όσο δε αφορά την "εξέλιξη", αν και δε γουστάρω καθόλου να το γυρνάω προς τα 'κει, γιατί οι Ρώσοι μια χαρά επίσης στεγνώσανε Ουκρανούς, Αζέρους, Γεωργιανούς, Αρμένους, Λιθουανούς, Λεττονούς Λευκορώσους, Καζάκους, Ουζμπέκους και λοιπούς, για να το πετύχουν, σαν κράτος τα Σουκχόι τους πατούσαν κάτω τα F15 των Αμερικάνων, οι αστροναύτες τους βγήκανε πρώτοι προς τα όξω, οι διηπειρωτικοί τους είχαν μεγαλύτερο βεληνεκές και δύναμη πυρός από τους αντίστοιχους απέναντι (μπρρρ), ο μισός κόσμος έτρεχε στη Ρωσία για ιατρικούς λόγους, γενικά το επίπεδο δεν ήταν ουγκ(άντα) (στο ΔΡΟΜΟ βέβαια μόνο Λάντα έβλεπες -κι αυτά ΟΤΑΝ τα έβλεπες- και όχι Πράντα. Αλλά τί να σε πω ρε φίλε, Ι'll go for Λάντα - γενικά πάντως θα προτιμούσα Ελλάντα..........αλλιώς όμως). Μεγάλη η παρένθεση, και είμασταν στις καραμέλες. Και στο ότι είχα πει "πάει στα κομμάτια, τσαντισμένος είναι, το πήρε κι αλλιώς, δεν πειράζει, δε θα μαλώσουμε κι όλα" (...όχι ότι θα είχα πρόβλημα να μαλώσω...τον ΛΟΓΟ δεν έβλεπα να γίνει αυτό). Αν θες εσύ να πιπιλάς την καραμέλα του ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ, κάνε για τον εαυτό σου όπως νομίζεις. Εγώ νομίζω ότι -και ανέλυσα γιατί το νομίζω, κάτι χιλιάδες γραμμές πιο πάνω- καραμέλα πέταξε ο Σπυράκος, και προσωπικά επειδή παίρνει πολύ νερό η καραμέλα του και ΚΟΛΛΑΕΙ, δεν θα την αγγίξω. Μόνο μη μου λες όμως ότι θίγω εσένα για τις απόψεις ΣΟΥ, διότι αν κάτι έθιξα ήταν ο βασιλόφρων χουντοπρωθυπουργός και το τσιτάτο του. Ας έρθει εγγονός του να μου ζητήσει ρέστα. Είχα δε απαντήσει άμεσα με το κάτωθι : ...κατ' αρχάς (μιας και είναι αυτό που μ' ενδιαφέρει πιο πολύ απ' ΟΛΑ),ό χ ι ούτε πρόθεσή μου ήταν να θίξω τον πατέρα σου (ή και κανενός) - και ούτε νομίζω πως το έκανα. Ούτε ΚΑΝ εσένα δηλαδή ήθελα να θίξω/έθιξα. Γι αυτό και στο τέλος της "προσαρμογής", δήλωσα "τα παραπάνω είναι απλά πρόταση για μια άλλου είδους ανάγνωση". Και δεν έχουν τόσο να κάνουν με τη δική σου οπτική (αν και εν μέρει ναι), αλλά περισσότερο με το πώς μπορούν να ερμηνευτούν τα γεγονότα. Γεγονότα όπως το τί παίζει πίσω από τις κινήσεις των εταιριών, τί παράπλευρες απώλειες (διόλου ευκαταφρόνητες) παίζουν, κτλ. Όπως επίσης γεγονότα που έχουν να κάνουν με κινήσεις πολιτικών, καλή ώρα. Επειδή όμως (όχι ότι δεν το ήξερα, δεν είμαι τούβλο) και μόνο "το να πιάσει πχ τον γονιό του άλλου κάποιος στο στόμα του", είναι ενίοτε αρκετό για να προκαλέσει τριβές, ξεκαθαρίζω πως με την καμμία δεν ήταν η πρόθεσή μου να θίξω. Επειδή σαν άνθρωπος με νοιάζει. Και αν και δεν είναι αυτό το θέμα, και αν και ούτε πιστεύω πως i crossed the line πουθενά - παρ' ολ' αυτά συγγνώμη αν έγινα αφορμή για να νιώσεις θιγμένος. Όμως, καραμελά δεν αποκάλεσα τον πατέρα σου. Ούτε καν εσένα. Η μεταφορά όμως ενός περιστατικού, όπως το συγκεκριμένο, που ΕΧΕΙ γεύση και χρήση "καραμέλας", για 'μενα είναι άστοχη, και το γιατί το ερμήνευσα, και θα προτιμούσα γι' αυτό να μην την άκουγα... στον Snoob, μιας και δε μ' άρεσε η τροπή που πήγαινε να πάρει το θέμα. Δεν επεκτάθηκα εκείνη τη στιγμή στα "αντιχτυπήματα" που έδωσε ως αντίδραση σε αυτό που κατάλαβε ως "χτύπημα κάτω απ' τη μέση" - αντιθέτως επικέντρωσα στο ότι "εγώ δεν εννοούσα..." κλπκλπ. Ο Snoob όμως, σχολίασε Εγώ πάλι μια γενική αντίρρηση βλέπω, αλλά επί της ουσίας, τίποτε. κι ας το τελευταίο που είχα γράψει ήταν ...Από 'κει και πέρα, συμφωνώ σε όσα "αναλύεις" στο σημερινό σου ποστ (όπως και στο χθεσινό εδώ που τα λέμε). Είναι για 'μενα όμως η κοντόφθαλμη αν θες οπτική του ζητήματος. Δέντρο και δάσος κτλ. Διότι σαφώς κι εγώ συμφωνώ πως όταν καταντάει από μεταπράτη σε μεταπράτη το προϊόν να φτάνει στα χέρια μου προσαυξημένο κατά πολλαπλάσια %, δεν είναι καθόλου ωραίο. Το ζήτημα άρχισε όμως με την στρατηγική των εταιριών προς την κατεύθυνση των διαδικτυακών πωλήσεων, και του ριξίματος του κόστους. Και λες εσύ "χοντρικά", "μια χαρά είναι, συμφέρει τον καταναλωτή". Και σου λέω εγώ όμως "ναι ωραία, συμφωνώ, αλλά τί γίνεται με τον global αντίχτυπο σε παρόμοιες εταιρικές στρατηγικές; Πιτσιρικάδες δεν είμαστε αμφότεροι, και ξέρουμε πως δεν το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους. Όταν καθαρίζουν με τις 100άδες ή και τις 1000δες τους σχετικούς εργαζόμενους, για να αυξήσουν τα κέρδη τους, να ισχυροποιήσουν τη θέση τους, και από πίσω ΔΕΝ υπάρχουν υποδομές για ν' απορροφηθούν αυτοί οι εργαζόμενοι, τί γίνεται; ...σαν τί δηλαδή άλλο να πω ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ του θέματος, έτσι όπως το ξεκίνησε ο magazatoras; Διατυπώνω την αντίρρησή μου για τις τακτικές των εταιριών. Τί έχεις αντιτάξει μέχρι τώρα; Το "λυπάμαι αλλά αυτή είναι η μοίρα του μικρού"; Το "διότι έτσι είναι η φύση του ανθρώπου"; 'Η το καραμελοτσιτάτο που πέταξε ο Μαρκεζίνης; Πολύ ωραία, ν' αλλάξουμε οι μικροί τη μοίρα μας αγωνιζόμενοι απέναντι στα οκονομικοπολιτικά καθεστώτα να μορφώσουμε τον άνθρωπο κι όχι να τον εκπαιδεύουμε στα καπιταλιστικά κόλπα είτε άμεσα, είτε έμμεσα ...έχω χρόνια που έχω κόψει τις καραμέλες. (Φοβάμαι ότι αν σχολιάσεις το παραπάνω, θα συνεχίσεις το "λόγια, λόγια, λόγια". Και είμαι σίγουρος αν ήσουν πχ στην Ινδία επί Μαχάτμα που προσπαθούσε να τους πείσει για μη-βία και "παθητική επανάσταση" κόντρα στους Εγγλέζους, τότε που τους βαράγανε κι εξολόθρευαν, κι αυτοί δεν κάναν' κιχ για να μη δώσουνε δικαίωμα και πάνε όλα στράφι με κανονική εξέγερση, ανόητους θα τους χαρακτήριζες, αυτή είναι η φύση των Άγγλων θα έλεγες, λογά θα τον έλεγες τον Γκάντι, και αν σε άκουγαν, το βαμβάκι τους ακόμα της Ελισσάβετ θα ήτανε) Το σημερινό μου ποστ λοιπόν, ΞΑΝΑ-τονίζει τα "επί της ουσίας", όπως δήλωσα. Koυοτάροντάς με. Και για πολλοστή φορά διευκρίνισα επίσης τί εστί "ουσία" του θέματος. Δεν σημαίνει ότι επιμέρους δεν συμφωνώ μαζί σου. Δεν σημαίνει ότι για να με διαβάσεις πρέπει να είναι ταυτόσημες οι απόψεις μας. Σε διαβάζω, και σου λέω "καλώς, αλλά λίγο. Και πρέπει ν' αλλάξει". Με διαβάζεις και λες "επί της ουσίας τίποτα". Ε..... ...και συνέχισε να "σχολιάζει" : Αλλά, επειδή βλέπω πως πιάνουμε και το δράμα της Αφρικής και σε λίγο θα λέμε "τι είναι η ζωή, τι είναι ο άνθρωπος", Συνέχισε δηλαδή να είναι "θιγμένος", άρα πικρόχολος; Είναι αυτό που λέγαμε "αν δε συμφωνείς δε θες και να δεις, άρα και δεν βλέπεις"; Και τα δυο; Κάτι άλλο που διαφεύγει της αντιληπτικής μου ικανότητας; [...το "δράμα της Αφρικής" (που έτσι υποτιμητικά λες φίλε Snoob), είναι ένα πολύ ζωντανό δράμα, που το να μη σ' αγγίζει εσένα γιατί έχεις αποδεχτεί "την ανθρώπινη φύση", δεν παύει να το καθιστά λιγότερο δράμα. Ούτε τα άλλα δράματα που ανέφερα. Και όχι, δεν πάω να σε καταδείξω "να, νάτος ο κακός ο Snoob!" (είμαι σίιιιιιγουρος πως διάφοροι διαβάζοντας τώρα λένε πως ακριβώς αυτό πάω να κάνω) - απλά σχολιάζω ανάλογα με αυτό που έγραψες. Τόσο απλά. Και δεν ήταν καθόλου άστοχα τα δράματα που ανέφερα, διότι δεν τα ανέφερα είτε για ν' αποπροσανατολίσω όποιον ήθελε να δει "τί θα γίνει με τις ιντερνετικές αγωραπωλησίες", είτε γιατί έχουν άμεση σχέση με αυτές. Τ' ανέφερα γιατί μιλούσαμε για τακτικές εταιρικές, κατ' επέκταση για καπιταλισμό, και τα καλά του . Όποιος όμως βγάζει σπυριά με το που βλέπει "Αφρική", αποφεύγει. Όπως αποφεύγει όταν του μιλάει κανείς για τους ανέργους που δημιουργούν οι εταιρικές τακτικές και λέει "Τί; Δεν έχουνε ψωμί να φάνε; Ας φάνε παντεσπάνι"] Ώστε θα το πάμε στο "τί είναι ο άνθρωπος" ε Snoob. ΠΑΛΙ υποτίμηση. ...ούτε ο Μαρκεζίνης να ήσουν ...υποτίμηση, ενώ είχα πει τα παρακάτω, υποστηρικτικά για τη θέση μου : Είναι νομίζω ξεκάθαρο πως η "φυσική επιλογή", σε βρίσκει σύμφωνο (και είμαι βέβαιος πως στην ζωή σου δεν τεμπελεύεις καθόλου). Για 'μενα όμως που έχω άλλη οπτική, αυτή την "φιλεργατική" και "φιλολαϊκή", δε λέει τίποτα η φυσική επιλογή, και στόχος θα όφειλε να ήταν η διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων και της επιβίωσης χωρίς να περνάει στο υποσυνείδητο ΚΑΙ του "απλού ανθρώπου" το "γαμημένη ζωή......καλά λοιπόν, θα γίνω κι εγώ ένας μικρός καπιταλίστας στο χώρο μου, στη γειτονιά μου, στη δουλειά μου". Ας μείνει η "ζούγκλα" πίσω, κι ας μάθει το είδος να τη δέχεται ως κάτι απαράδεκτο, όχι ως φυσικό νόμο προς διαιώνιση, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται ν' αλλάξει τίποτα (για την ακρίβεια το θεωρώ πολύ σημαντικό λόγο που απλά βιώνουμε την προβατοκατάσταση που βιώνουμε παγκοσμίως). Είμαι σίγουρος πως εσύ το βλέπεις ως "και τί σχέση έχει το ένα με το άλλο, και τί τους χρωστάει ο υπόλοιπος κόσμος και η πρόοδος". Ε για 'μενα όταν αυτή η "πρόοδος, έχει ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ είτε εμμέσως, είτε άμεσα στην απομύζηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και του ανθρώπινου δυναμικού των υπανάπτυκτων κρατών - μην αρχίσω τα παραδείγματα, γνωστά σε όλους είναι, τους χρωστάει ΤΡΕΛΛΑ μάλιστα, και κάπου υπάρχει πρόβλημα. Και πιστεύω πως ο προηγμένος κόσμος ΟΦΕΙΛΕΙ μια καλή κηδεμόνευση απέναντι στον άλλο. Όχι απλά "να κάνει τη δουλειά του" (βάση στα bold) Μέχρι στιγμής σχόλια από Snoob; Αν εξαιρέσει κανείς στο προηγούμενο ποστ που απάντησε επιμέρους, πχ Του είπε μια πραγματικότητα. Τα χωριά εξυπηρετήθηκαν καλύτερα με τα λεωφορεία. Τι έπρεπε να γίνει, δηλαδή; Να μην μπουν ΠΟΤΕ λεωφορεία, για να μην πέσει η δουλειά του σαμαρά; Μάλιστα. Αφού σκουπίσω το δάκρυ που κυλάει στο μάγουλό μου, να σε ρωτήσω: ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, δηλαδή πέραν του "σκοτώνω την εξέλιξη", τι έπρεπε να γίνει; με ερωτήσεις, ΠΑΡ' ΟΛΟ που εγώ είχα πει Τον κοίταζε ο Κατσάνος, απορημένος. Αυτός δεν ήθελε να μάθει να οδηγεί, να γυρίσει πίσω ο χρόνος ήθελε. Ή μήπως είχε στο επαρχιώτικο μυαλό του την ελπίδα για πιο βιώσιμες λύσεις, ώστε να μην γίνει η Αττική το μπορντέλλο που έγινε με τα παρόμοια "κίνητρα", και η επαρχία όλη μια εκτεταμένη άγονη γραμμή, εξαρτούμενη σε αηδιαστικό μάλιστα βαθμό απ' τις ορέξεις της πρωτεύουσας; Ποιός ξέρει, δεν υπάρχει ιστορική κατάθεση των απόψεων Κατσάνου. Στην ιστορία άλλωστε μένουν οι περισπούδαστοι κυρίως, κι όχι οι κοινοί θνητοί. και με δάκρυα, κατά τ' άλλα ΕΓΩ "βλέπω μια γενική αντίρρηση" (και απαξίωση) "αλλά επί της ουσίας" των όσων λέω, όχι πολλά. Συνεχίζει πάντως να εξηγεί, "κάνοντας χρήση απτών επιχειρημάτων", Όπως δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί εύκολα τι θα γίνονταν όλοι εκείνοι που τσάπιζαν τα χωριάφια όταν εμφανίστηκαν τα τρακτέρ, έτσι δυσκολευόμαστε να φανταστούμε τι θα γίνουν όλοι οι πωλητές υπηρεσιών σήμερα που βρέθηκε τρόπος να δοθεί στον καταναλωτή το προϊόν αμεσότερα. Να σχολιάσω έστω τώρα; Να σχολιάσω : ΤΟΤΕ "που ήρθαν τα τρακτέρ", ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, άρα εκεί ΟΝΤΩΣ αλλάξανε πόστα οι εργάτες. Και ΟΠΟΥ τα τρακτέρ κόψανε δουλειές, υπήρχε ΕΣΤΩ η περίπτωση να καταφύγουν σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο οι άνεργοι. Σήμερα;;; Ξέρεις εσύ σήμερα να είναι το "εύκολο" που ήταν κάποτε, το φευγιό σε μεγάλο αστικό κέντρο.....; Ή θεωρείς την τεχνολογική επίτευξη του τρακτέρ, το ίδιο με την ΧΡΗΣΗ του διαδικτύου για να κάνουν οικονομία; Παρήγαγαν τρακτέρ, διέθεταν τρακτέρ, αυξανόταν έστω κι η παραγωγή. Με την ΧΡΗΣΗ του διαδικτύου, ΤΙ ακριβώς παράγουνε; ΠΩΣ ακριβώς επεκτείνονται; ΠΩΣ μετακινούνε αναλόγως με τους τότε τσαπάδες, τους σημερινούς υπαλλήλους εξυπηρέτησης; ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ κάνουνε Snoob. Kαι το "δόλωμα" είναι το "γρηγορότερο κι ευκολότερο". Διότι "προσφορά-προσφορά", ΑΥΤΟ είναι. Το "οικονομικότερο" στην πλάτες των ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ βγαίνει. Μέχρι τη στιγμή τουλάχιστον που δεν θα παίρνουν απλώς κεφάλια για οικονομία, αλλά θα επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους για να βολέψουν το προσωπικό. Που δεν το βλέπω. ...Και για να μην ξεχνιόμαστε : το θέμα είναι οι τακτικές των εταιριών, πού το πάνε, και ο αντίκτυπός τους, στους καταναλωτΕΣ, πολίτες, εργαζόμενους, και τίς χαρακτηρίζουμε, πέρα από το αν βόλεψε εσένα και 'μένα. ...ΚΑΙ συνεχίζει....: Και ο μικρός; Ο μικρός, και λυπάμαι αν το λέω άκομψα, θα κάνει αυτό που έκαναν ιστορικά οι μικροί: ή θα συνασπιστεί, ή θα αλλάξει αντικείμενο, ή θα σου προσφέρει κάτι που ο μεγάλος δεν μπορεί. Παράδειγμα, ο χασάπης της γειτονιάς μου: ό,τι κρέας του ζητήσω, ψάχνει και το φέρνει. Εξυπηρετεί τον κόσμο, κρατάει την πελατεία του, μεγάλωσε κιόλας τη δουλειά του. Πήγε σε καινούργιο μαγαζί, καλύτερο. Αν καθόταν πάνω στους γλουτιαίους μύες του και έλεγε "Κράτος έλα να με σώσεις, εγγυήσου μου πως θα βάλεις στοπ στην εξέλιξη και δε θα αφήσεις σουπερμάρκετ να ανοίξουν στη γειτονιά μου, εγγυήσου μου δουλειά" (έστω κι αν δεν υπάρχει ζήτηση ή το κόστος για τον καταναλωτή είναι απαγορευτικό) θα συνέβαινε αυτό που συνέβη στη μισή Ευρώπη πριν από είκοσι περίπου χρόνια. 1)...στη μισή Ευρώπη λοιπόν πριν 20 χρόνια (αν κατάλαβα καλά), ΟΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΙΚΑ, ήρθαν ξένα σουπερμάρκετ και σώσανε (;!) τον κόσμο που δεν μπορούσε ν' αγοράσει με τον μισθό του τα πανάκριβα προϊόντα του ΚΡΑΤΙΚΟΥ μπακάλη. Σόρι ρε συ Snoob, στην μισή Ευρώπη, πριν 20 χρόνια, κατά βάση τινάχτηκαν στον αέρα οι κυβερνήσεις (μία-μία μετά τη Ρωσική), σταμάτησε η παραγωγή (και κυρίως η διάθεση), ξέσπασαν σχεδόν παντού εμφύλιοι, και που...πουλούσαν με απαγορευτικές τιμές (χοντρικά αυτά), οι κυβερνήσεις που συστάθηκαν έδωσαν μισθούς ΠΕΙΝΑΣ, τίποτα πλεόν δε λειτουργούσε, όλη η σοβιετία που ήταν εξαρτημένη από την Μόσχα γονάτισε, οι τιμάριθμοι χτυπήσαν...κόκκινο (x0x0x0), και ΤΟΤΕ πλάκωσαν τα ξένα σουπερμάρκετ (και τα καζίνα, και τα μπορντέλλα, και γενικώς γίνανε μπορντέλλο, κι ο ταβάριτς Γκορμπατσώφ βρέθηκε στο Αμέρικα να διαφημίζει πίτσες). Με λίγα λόγια, άνοιξαν την πόρτα, φορώντας τα σοβιετικά τους παλτά σούταραν τους λαούς στο χιόνι, κι όταν οι λαοί χτύπησαν την πόρτα επειδή παγώσανε τ' αρχίδια τους, τους άνοιξαν φορώντας δυτικότροπα φράκα οι κυβερνώντες και τους είπαν "α αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε"....... 2) Σε δικά μου παραδείγματα, κυλήσαν δάκρυα. Εγώ με τον χασάπη σου, τί να κάνω τώρα; Τεσπα απλώς να πω καλό κι ωραίο το παράδειγμα του χασάπη σου, αλλά μου θυμίζει λίγο αμέρικαν ντρημ. Πιο πριν σαν τί έκανε δηλαδή ο χασάπης σου; Πήγαινες και του ζήταγες βοδινό, κι επειδή δεν είχε πολυκατάστημα σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, σου έλεγε "...το βλέπεις αυτό το συρτάρι; Άνοιξέ το. Μέσα θα βρεις ένα χάρτη. Ακολούθησε τα βελάκια και θα σε βγάλει στη φάρμα ενός αγελαδοτρόφου στην Καλαμπάκα. Αν πάλι θες χοιρινό, κάτι μου χει μείνει, μπες στο ψυγείο, πάρ' το, χτύπα το, άσε μια δεκαρού, και χαιρετίσματα στην κυρία σου", αραχτός στην πολυθρόνα του, ξύνοντας τους κυνόδοντές του με μια οδοντογλυφίδα; Και συ περίμενες τη μέρα που "δε θ' ανοίξει ο Βασιλόπουλος; Θ' ανοίξει!", και τώρα όταν μπαίνεις χτυπάς τα δάχτυλά σου και κάνει κωλοτούμπες σαν Παυλοφιανό; Και δε νομίζω να είναι καν η λύση για όλους τους χασάπηδες, επειδή δουλεύει για τον "δικό σου", που και μάγκας βρέθηκε, και λογικά και συγκυρίες τον βόλεψαν. Τεσπα το είπαμε, δεν είναι το θέμα "να ζήσουν οι χασάπηδες". Το θέμα είναι ότι α) η οποιαδήποτε μετάβαση ανεξέλεγκτα γίνεται β) στην τελική τα τσεπώνουν οι μεγαλοκαρχαρίες. Οι οποίοι δεν μου τα δίνουν και τζάμπα. Κάτι άλλο πρέπει να γίνει λοιπόν. Υποθέτω πως για να μην υπάρχουν κρατικά σουπερ μάρκετ, μάλλον έχουν φροντίσει τα πουλάκια του ελεύθερου εμπορίου νομικά να απαγορεύεται (Ευρώπες, ιστορίες, κτλ). Ε δεν ξέρω, ίσως πρέπει να πιέσουμε αν παραμείνουν έτσι, να φτιάχνουνε έστω δρόμους, να χτίζουνε σχολεία ξερωγω (διότι αν βασιστεί κανείς στη φορολόγισή τους, σώθηκε). Υπάρχει βέβαια και η άποψη "αυτή είναι η πραγματικότητα, δεν αλλάζει, συντονιστείτε". και στο τέλος του συγκεκριμένου ποστ, Δεν αντιλέγω πως υπάρχουν προβλήματα και αδικίες. Και μεροκάμματα αισχρά, και παιδική σκλαβιά και τα πάντα. Αυτό που λέω, όμως, είναι πως σταματώντας την εξέλιξη δεν λύνεις κανένα πρόβλημα. Δεν είμαι καν σίγουρος ότι είναι δυνατό να σταματήσει η εξέλιξη. ...βρε ένα κόλλημα με το "σταμάτημα της εξέλιξης". Σου λένε, ΔΕΝ έχει πάρει καλό δρόμο ο οδηγός, να του πούμε να στρίψουμε πουθενά, να γυρίσουμε και πίσω να ξαναβρούμε καλύτερο άμα χρειαστεί και συνεχίζουμε μετά, κι εσύ "α όχι, δε σταματάει το όχημα". Όσο εσύ είσαι προαποφασισμένος για τον μονόδρομο, φυσικά και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ απολύτως τίποτα. Από 'κει και πέρα, άλλος επιλέγει να αράξει στη θεσούλα του, άλλος να βρει καλύτερη θέση (άμα σηκωθεί πχ κανείς για κατούρημα) άλλος να πάει να μιλήσει τ' οδηγού, άλλος ν' αρπαχτεί και μαζί του, κτλ. Μάλιστα, τελευταίως σα να έχει παρα-αγριέψει ο κόσμος (έχει παρα-μορφωθεί πολύς κόσμος με τα ιντερνέτια) και δε θα μου φανεί καθόλου περίεργο παρακάτω να μας περιμένουν τπτ μασκοφόροι να έχουνε μπλοκάρει το δρόμο και να κάνουνε ρεσάλτο. ...και κάπου εδώ, είχε βγει κι ένας magazatoras να ηρεμήσει ο καϋμένος τα πνεύματα : Ο σύννεφος δεν στην έπεσε,μπορούσες να ήσουν καταδεκτικώτερος,κουβέντα κάνουμε απλώνοντας τα εσώψυχά μας,άσχετα αν κάποιοι από μας έχουν δεμένη σιδερόμπαλα. (τα δικά σου πνεύματα Snoob, εγώ μια χαρά ήμουν, αν εξαιρέσεις την ψυχρολουσία του πως πήρες το περί καραμέλας) ...Speaking of καραμέλα, Οι λεκτικές ακροβασίες περί "καραμέλας" και "καραμελά" με τις οποίες πήγε να πει (τι; ποιος ξέρει...) δε νομίζω ότι αξίζουν να σχολιαστούν περισσότερο. ...ναι, ποιός ξέρει τί πήγα να πω πασάμ'- ή μάλλον τί καθόμουν κι έγραφα, εδώ δεν διάβασες τα άλλα, και απ' αυτά που διάβασες ένα και μόνο δάκρυ χάραξε την εικόνα του προσώπου, θα διάβαζες περί καραμέλας; Ακροβάτες. Αρκουδέηδες, που έλεγε και...ποιός να δεις το έλεγε.....Τεσπα. Μείνε με όποια εντύπωση θες. Και χαρακτήριζε άρες - Μάριος - κουκουνάρες, τα : Τώρα για το κλάμα του πτωχού προγραμματιστού,όταν αγοράζω ένα άγραφο DVD με θεωρούν εν δυνάμει κλέφτη και πληρώνω την κλεπταποδοχή μου πάνω στο προϊόν και καμία ανάγκη δεν τον έχω γιατί τον πλήρωσα. Ο ίδιος μου δίνει τη δυνατότητα να τον κλέψω,τη στιγμή που μου προσφέρει DVD-RW και άγραφα cdιά,τη δε προστασία του έναντι των αντιγράφων αυτός την έχει απενεργοποιήσει,για να πέσουν όλοι πάνω στα προγραμματάκια του και να μάθουν,ούτως ώστε όταν έρθει η ώρα να δουλέψουν,να έχει ο εργοδότης πληθώρα επιλογών απ' το εργατικό δυναμικό κι όχι δυο-τρεις κι αυτοί καμμένοι σπασίκληδες. Ας πούμε το autocad και το archicad.Πόσοι έχουνε γίνει μάγκες απ' το πρώτο και τί κάνανε οι δημιουργοί του δεύτερου να πλησιάσουν τους χρήστες;Να σου πω.Όταν με ένα Norton Commander έπαιρνες back-up στο Autocad και έτρεχε ακόμη και σε έναν 386Sx χωρίς hard cooperation (βάζαμε soft emu τότε,θυμάσαι ; ),ενώ τα hard κλειδώματα του archicad δεν σπάγανε ούτε με όλα τα εργοστάσια του Silicon Valley,τί νόμισες ότι παίχτηκε;Έβγαλε η εταιρεία patchάκι,δήθεν για εκπαιδευτικούς λόγους (το πουλάγανε μάλιστα 60.000 δρχ),όπου με ένα click ακόμη και ο leechaράς τόσμπρωχνε από δω κι από κει. Ας μη μιλήσω για το 95% της αγοράς των λειτουργικών ποιός την έφτασε εκεί που είναι,έναντι των άλλων,ακόμη και των τζαμπέ. ...όπου o magazatoras λέει κάποια πράγματα σχετικά με την "πειρατεία", στην οποία προαναφέρθηκες. Για τα οποία δεν έχω ιδία γνώση, αν και ολίγα τινά ΕΧΩ κατά καιρούς ακούσει. Κι αυτό που μένει από τις αρομαροκουκουνάρες του, είναι ότι οι εταιρίες λογισμικού δεν είναι οι αθώες παρθένες που φαίνονται να φωνάζουν για τον βιασμό μέσω πειρατείας. Είναι παλιές που.......χμ. Έχω διαβάσει που λες εδώ μέσα, διάφορα κατά καιρούς. Για τραπέζια, για ποτήρια, για ξεδέρφες, και άλλα γνωστά. Τα οποία ειλικρινά ήταν κάργα πρωτότυπα για 'μενα. Αυτά που λέει ο magazatoras στα πιο πάνω quote, ή έστω κάποια, ή παρόμοια με αυτά, τα έχω κι εγώ ακούσει, ΑΚΟΥΣΕΙ, όχι διαβάσει μέχρι κι από άτομα επαγγελματίες του χώρου, κι όχι τυχαίους, με τα διδακτορικά τους, με τα ερευνητικά τους κτλ, αν όχι κυρίους με γραββάτες, μια φορά όχι τρελλάρες. Ε δεν ξέρω λοιπόν, το είπα ιδία γνώση δεν έχω, αλλά μια φορά για θάψιμο με 3 λέξεις, δε τα έκοψα τα μαγαζατοραίικα. Και αυτό που πήγε "αχαρακτήριστο", Ας φτύσουμε τη καραμέλα των κακών πειρατών πια.Εγώ όταν πουλάω ένα καβλιτζέκι το πουλάω μία φορά,αυτός γιατί με μιά ιδέα θέλει να εξασφαλίσει και τα τρισέγγονά του;Και καλά,λαδώνει τον υπουργό και βάζει στα δημόσια το λειτουργικό του,λαδώνει και το Μπλαίσιο και του πουλάει τα λαπτόπια με ενσωματωμένο λειτουργικό.Αφού έχει την τεχνογνωσία,γιατί δεν κλειδώνει το αντίγραφό του;Να πληρώσει κι αυτός υπαλλήλους να κρατάνε κλειδιά τρεις ή ώρα τα χαράματα να τους πάρουν τηλέφωνο να ξεκλειδώσουν τα proggies τους... ...μου τα λέει μια χαρά για το πως λειτουργούνε οι υπέροχες εταιρίες. Εγώ αν πάω να μιλήσω του υπουργού, θα με γράψει στα *γκουχου!* του, ενώ ο άλλος με τον οποίο γίνονται διάφορες Ζιμενιές. Μια χαρά κουβέντα λοιπόν. Μπορεί να μην έχει άμεση σχέση για τον άλλον που περιμένει να δει πως θα εξελιχθεί το θρεντ για να κάνει κλικ ή όχι στην αγορά από το ίντερνετ, αλλά ήταν σχετικό με το ανακάτεμα που έκανες πρωθύστερα, σχετικά με "τα προϊόντα κολοσσιαίων εταιριών", θέλοντας να μιλήσεις για τον αντίποδα όπου τα μικροσυμφέροντα κάποιων θίγονται (η πλάκα είναι πως ο magazatoras, ο οποίος υπονόησες πως τραβάει ζόρι από τη φάση, δεν αναφέρθηκε καν στα προσωπικά του, ως καταστηματάρχη....Για απολύσεις και αποξένωση έλεγε....Εκτός κι αν είναι κακόπιστος. Αυτός όμως; Ή...; Χμ). Τις οποίες πόσο πολύ πια τις πονάς.......; Να φανταστώ ότι κάτω από "νορμάλ" συνθήκες θα έπρεπε να σ' αφήνει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αδιάφορο το γεγονός...αλλά φοβάμαι πως αν κρίνω μετά από όσα έχω διαβάσει, μάλλον σπαράζεις γι' αυτές (πω-πω σα να μόλις συνειδητοποίησα το χάσμα που μάλλον μας χωρίζειιιιιιιιιιι....). ...Εν κατακλείδι : Εν κατακλείδι, εγώ έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα και αντί για απαντήσεις λαμβάνω γενικόλογα ευχολόγια ή αναθέματα, ιστορίες για Ινδονησίες και τα λοιπά. ...Ήταν το ποστ της απαξίωσης (ψάχτε παραπάνω, έχω κουοτάρει διάφορα), του ξεσπάσματος, του ξερωγω. Ήταν όμως και το ποστ του "είμαι βέβαιος". ...Είμαι βέβαιος πχ πως έθεσα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ερωτήματα. Πού. Πότε. Kαι πού ήταν τ' αναθέματα. Πού τα γενικόλογα ευχολόγια, πού. Πού οι (άσχετες) ιστορίες για Ινδονησίες, πού. Ψάχνω, ψάχνω, κι εκτός από "δηλώσεις", πχ σελ. 3 δεν υπάρχει καν ποστ σελ. 4, όπου και είμαστε, ούτε μισό ερώτημα σελ 2; Ναι, έχει, ΕΝΑ ερώτημα, πού έμεινε "αναπάντητο" (τα υπόλοιπα, κάτι ψιλά πάντως, ερωταπαντήθηκαν εκ του ιδίου): Να απαγορευτεί το ηλεκτρονικό εμπόριο; Κανένας μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε απαντήσει σχετικά. ΑΥΤΟ ήταν "τΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ερωτήματα που είχες θέσει και δεν είχες πάρει απάντηση - αλλά άλλες ιστορίες στη θέση τους;" Γι' αυτό έκανες τον ΝΤΟΡΟ αυτών των δυο γραμμών; ( ή για να μας βγάλεις γενικευχολοαναθεματοινδονησιολόγους; Ε; ) Τεσπα, τουλάχιστον εγώ, είχα ακριβώς στο προηγούμενο από το δικό σου ποστ, πει πως "σύμφωνώ με όσα λες....αλλά δεν αρκούν". Ακολούθησαν και άλλες "συμφωνίες", μέχρι να διερωτηθείς "περί των αναπάντητών σου ερωτημάτων". ...Κατα τ' άλλα φίλε Snoob, στη σελ. 2, που είναι και η μόνη με ερωτήματα, υπάρχουν τα (για πολλοστή φορά quote, και πριονίζω πριονίδια τώρα, αλλά τί να κάνω) Καραμέλα αυτό που μου είπε ο πατέρας μου; που ΠΕΣ πως το θεωρούμε ερώτημα,,,,(σου βρίσκω εγώ για 'σενα ερωτήματα.....ποιός στη χάρη σου...κοτζάμ ακροβάτης στην υπηρεσία σου),,,,,είπα "πριν λίγο", πως ξεσκίστηκα να γράφω πως το καραμέλα ήταν αυτό που είπε ο Σπύρακλας. Καπάκι με το που "θίχτηκες". Για να μην συνεχίσεις να είσαι "θιγμένος". Είπα "πριν λίγο" επίσης πως με ένα ακροβατικό, μάλλον υπερπήδησες τα σχετικά μου σχόλια (ή έστω τα διάβασες εν ριπή οφθαλμού, δεν ξέρω), εξηγήσεις, συγγνώμες κι άλλα φλώρικα, και τα χαρακτήρισες λεκτικές ακροβασίες με τις οποίες ποιός ήξερε τί ήθελα να πω. Τέλος, στα εναπομείναντα ερωτήματα, κατατάσσονται και τα Του είπε μια πραγματικότητα. Τα χωριά εξυπηρετήθηκαν καλύτερα με τα λεωφορεία. Τι έπρεπε να γίνει, δηλαδή; Να μην μπουν ΠΟΤΕ λεωφορεία, για να μην πέσει η δουλειά του σαμαρά; Μάλιστα. Αφού σκουπίσω το δάκρυ που κυλάει στο μάγουλό μου, να σε ρωτήσω: ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, δηλαδή πέραν του "σκοτώνω την εξέλιξη", τι έπρεπε να γίνει; ...για τα οποία (μιας και "μεταξύ μας τα λέγαμε"), και απάντησα, και ξανακουόταρα πάλι σήμερα (κι αυτά και τίς απαντήσεις μου),,,,αλλά επειδή ξαφνικα ΜΠΟΥΧΤΙΣΑ, δεν θα κάνω ΚΑΙ σ' αυτά ΞΑΝΑ-ΜΑΝΑ quote. Όποιος θέλει, ας σκρολάρει, ας ψάξει να τα βρει. Κάντε και 'σεις καμμιά δουλειά. Διότι έχω αρχίσει να αισθάνομαι και πολύ μαλάκας (ρε). Φταν'. ...ΟΠΟΤΕ : Αν εξαιρέσεις τις δηλώσεις περί "ανθρώπινης φύσης", τα δάκρυα για τους μπακάληδες, τους χασάπηδες, τους ντοματοπαραγωγούς, και τα τυμπανισμένα Σουηδέζικα παιδάκια, ποιά συγκεκριμένΑ ερωτήματα μείναν αναπάντητα; Μήπως θυμάσαι ερωτήματα από άλλο θρεντ; Ρωτάω. ...Η "ρετσινιά" όμως (ΠΩ τί μου θύμισε αυτή η λέξη...........) αναθεμάτων γενικόλογων ευχολογίων (άσχετων) ( ; ) ιστοριών για Ινδονησίες,,,,,,μένει. Τσκ. Καλή τακτική.........; Δεν ξέρω. ΙΣΩΣ όπως είπα,,,,,να έφταιγαν τα νεύρα.....η ζέστη......τα λόγια του παπά........κτλ Και ο επίλογος του κατακλειδιάσματος : (με επιχειρήματα, όχι όπως κάνει η @@sos@@, βρήκε δυο άτομα που συμφωνούν αοριστολογώντας με την ιδεολογία της και βγήκε να πει κι αυτή "τι καλά που τα λέτε και τι άστοχο το παράδειγμα"). ...συμφωνούμε εγώ κι ο magazatoras,,,,με την ιδεολογία της @@sos@@. Mάλιστα (...πού ακριβώς το έχεις δει αυτό; Τεσπα. ΜΑΛΛΟΝ εννοείς "γενικά"). Και αοριστολογώντας το κάνουμε κι όλας, ε (τεσπα αν διβάζεις αυτό, ξαναδιάβασε ΟΛΟ το σημερινό μου ποστ). Οκ, ας προσπεράσω το γεγονός ότι κρίνοντας από τα λίγα που είχε γράψει μέχρι εκείνη τη στιγμή (συν το ότι ο magazatoras ξεκίνησε το ταμτιριρί), θα έλεγε κανείς ότι....μάλλον ΑΥΤΗ συμφωνεί.... Αλλά χε, ας μείνουμε στο ότι εμείς οι τρεις (καμπαλέρος, Αμίγκος, Στούτζες, διαλέχτε),,,ας πούμε πως "γενικώς συμφωνούμε μεταξύ μας", ή μοιραζόμαστε ΚΑΙ κοινές απόψεις (παίζει βρώμα ότι ψωνίζουμε κι απ' τον ίδιο μπακάλη). Αν και, στα λίγα που είχαν λεχθεί, μπορώ να βρω (εκτός του ότι δεν υπήρξε καμμιά ιδιαίτερη συμφωνία μεταξύ μας), και μια ας πούμε μια πιθανή μικρά διαφωνία (εγώ δεν πολυσυμφώνησα με κάτι από τη @@sos@@, και αυτή ΜΑΛΛΟΝ συνέχισε ακλόνητη στη θέση της) (βρείτε τί, πού. Connect the dots yourselves, σιχάθηκα πια). Ωραία. ΠΟΥ, ΜΑΣ λέει (έστω ξεχωριστά), αχ τί καλά που τα λέμε; ΑΛΛΗ συμφωνία, από την παρακάτω (στην "ερώτηση" του magazatora "αν μπορεί να κρατηθεί συζήτηση") Bεβαίως και μπορεί να κρατηθεί ... ΔΕΝ βλέπω. ....Και για πες μου τώρα ρε συ Λούσιφερ, μετά απ' όλ' αυτά, τα "απτά επιχειρήματα", ήταν προνόμιο του ενός; Κι η Λένα στη γωνία; Ελπίζω επίσης να μην πεις "ναι βρε παιδιά, αλλά του αφήσατε αναπάντητα ερωτήματα". Kι αν έχεις να δηλώσεις και τιπτις άλλο, ελεύθερα (ξερωγω, για καμμιά απτή απαξίωση ίσως).
pournaras Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 1. Πιστεύεις πως αυτό το σύστημα που ζούμε μέσα , εγώ το λέω καπιταλιστικό εσύ βάφτισέ το όπως θες, είναι δίκαιο ,στηρίζει την ισότητα, είναι "ανθρώπινο" και διατηρεί την περιβαλλοντική ισορροπία του πλανήτη ; Δεν ειναι δικαιο, Δεν στηριζει την ισοτητα, Δεν διατηρει την περιβαντολλογικη ισορροπια ΕΙΝΑΙ ανθρωπινο.
washcloud Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 ΕΙΝΑΙ ανθρώπινο pournaras.....αλλά είναι ΚΑΙ απάνθρωπο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.