Προς το περιεχόμενο

Ταυτόχρονη σύνδεση στο ιντερνετ με 2 καρτες δικτυου.

Nik0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα, μια απορια,

Εχω στο pc μου 2 καρτες δικτυου μια ενσυρματη και μια ασυρματη.

Και οι 2 καρτες ειναι συνδεδεμενες σε 2 διαφορετικα ρουτερς και οχι στο ιδιο.

Η ethernet ειναι συνδεδμενεη στο ρουτερ που ειναι αμεσα συνδεδεμενο με το pc μου ενω η wi-fi με τον πανω οροφο στον οποιο ειναι το γραφειο μου σε αλλη γραμμη δηλαδη.

Το ενσυρματο ειναι 4νετ καιτ ο ασυρματο otenet.

Ερωτησεις:

α) Πως θα μπορεσω να πω στα XP που εχω οτι ξερεις οταν ανοιγω τον firefox θελω τα δεδομενα να πηγαινοερχοντε μεσω της ενσυρματης συνδεσης(4νετ) ενω για πααρδειγμα οταν ανοιγω uTorrent θελω τα δεδομενα να χρησιμοποιουν την ασυρματη καρτα, δηλαδη να χρησιμοποιουν το ασυρματο ρουτερ με αλλα λογια το δικτυο της οτενετ?

Με αλλα λογια θελω να ειμαι σε θεση να στελνω συγκεκριμενο per application traffic σε συγκεκριμενο network interface(ασυρματο ή ενσυρματο)

β) Εχει νοημα το γεγονος του να συνδεα και την ενσυρματη αλλα και την ασυρματη καρτα δικτου πανω στο ιδιο ρουτερ που εχω στο pc μου ταυτοχρομα?

Ευχαριστω.

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πιστεύω ότι ισχύει ό,τι και εδώ. Δηλαδή ότι δε γίνεται στα XP χωρίς να χρησιμοποιήσεις 2ο μηχάνημα, είτε Virtual (π.χ. VirtualBox) είτε physical για router.

Απ' ό,τι θυμάμαι το συγκεκριμένο είχε συζητηθεί άλλες 2 φορές πιο παλιά και πάλι δεν είχε βρεθεί λύση.

Αν θέλεις να το ψάξεις, δοκίμασε keywords όπως:

policy-based routing

selective routing

advanced routing

(+windows xp)

β) Εχει νοημα το γεγονος του να συνδεα και την ενσυρματη αλλα και την ασυρματη καρτα δικτου πανω στο ιδιο ρουτερ που εχω στο pc μου ταυτοχρομα?

Αν το υποστηρίζει το λογισμικό του (ενός) router, τότε μπορείς να τον ρυθμίσεις ώστε να συνδέεται αυτός και στις δύο συνδέσεις (Otenet / forthnet), είτε απευθείας είτε μέσω άλλου/άλλων routers και να κάνεις την επιλογή εκεί. Οι περισσότεροι ADSL routers του εμπορίου δεν το υποστηρίζουν, όμως σε κάποιους, τουλάχιστον όσους τρέχουν Linux/OpenWRT (π.χ. Fritz!box, Linksys WRT*G), γίνεται.

ΥΣ. Πρωί είναι, τι καλησπέρα :D

Δημοσ.

Σε μια διανομη XP θελω να δω αν μπορουν αν γινουν στο ιδιο μηχανημα και οχι με εικονικη χρηση δευτερου μηχανηματος και χωρις αλλα ρουτερς.

με την εντολη ''route" twn XP δεν γινεται δουλεια?

Δημοσ.

Όχι, με την εντολή route μπορείς να επιλέξεις από που να δρομολογήσεις traffic μόνο με βάση τη διεύθυνση προορισμού (αυτό γίνεται ως εξής). Ενώ εσύ θέλεις να γίνει με βάση τουλάχιστον το TCP/UDP port, δηλαδή να λειτουργήσεις και πιο ψηλά από το IP layer στο οποίο δουλεύει η route.

Δημοσ.

ο nske εχει απολυτο δικιο. στην route παιζει να της πω οτι ξερεις για διευθυνσεις που αφορουν ενα συγκεκριμενο domain/lan στειλε τα data πχ απο την ethernet ενω πχ για ολο το αλλο νετ στειλτε απο την wi-fi.

Εγω αυτο που θελω ειναι να ειμαι σε θεση να στελνω συγκεκριμενο per application traffic σε συγκεκριμενο network interface.

Δηλαδη εσυ utorrent εξυπηρτησου απο thn ethernet

εσυ mirc εξυπηρετησου μεσω wi-fi

Ο μονος τροπος για να περιγραψω το ποια εφαρμοφη θελω να στελνει τα δεδομενα της και σε προς ποιο interface αφορα και χειρισμο ports.

Πως αλλιως θα ξεχωριζουν οι εφαρμογες? Μονο βαση των ports που χρησιμοποιουν.

Το θεμα ειναι πως θα γινει πρακτικα αυτο στα XP.

Σε λινουξ αληθεια γινοτανε?

Δημοσ.
Πιστεύω ότι ισχύει ό,τι και εδώ.

Αν το υποστηρίζει το λογισμικό του (ενός) router, τότε μπορείς να τον ρυθμίσεις ώστε να συνδέεται αυτός και στις δύο συνδέσεις (Otenet / forthnet), είτε απευθείας είτε μέσω άλλου/άλλων routers και να κάνεις την επιλογή εκεί. Οι περισσότεροι ADSL routers του εμπορίου δεν το υποστηρίζουν, όμως σε κάποιους, τουλάχιστον όσους τρέχουν Linux/OpenWRT (π.χ. Fritz!box, Linksys WRT*G), γίνεται.

ΥΣ. Πρωί είναι, τι καλησπέρα :D

Καλα λες. Στην περιπτωση ομως που ο ρουτερ εχει μονο μια συνδεση πχ με 4νετ, εκει εχει νοημα κατι τετοιο?

ΥΣ. Οντως ειναι πρωι! Απλα εκανα c/p απο αλλο φορουμ που ειχα ρωτησει το ιδιο ακριβως πραμα χωρις ομως απαντηση.

-----Προστέθηκε 10/11/2008 στις 01 : 55 : 38-----

Γινεται μεσα απο τα οπτιονς της αλεπους? πως?

Δημοσ.

Γίνεται μέσω Windows με proxy software. Έτσι δουλεύουν και τα ιντερνετ cafe. ειδικά παλιότερα είχαν άλλη γραμμή για το surfing και άλλη για online games. Δεν θυμάμαι με ποιό πρόγραμα γινόταν ή με τι ρυθμίσεις, θα το κοιτάξω το βράδυ αν βρώ χρόνο όμως και θα σου πώ. Θυμαμαι εφαρμογή που του έλεγες ποιά software θα τρέχουν με συγκεκριμένη gateway.

Δημοσ.
Ο μονος τροπος για να περιγραψω το ποια εφαρμοφη θελω να στελνει τα δεδομενα της και σε προς ποιο interface αφορα και χειρισμο ports.

Πως αλλιως θα ξεχωριζουν οι εφαρμογες? Μονο βαση των ports που χρησιμοποιουν.

Όχι μόνο' date=' το λειτουργικό γνωρίζει ποια εφαρμογή δημιουργεί το κάθε socket οπότε θα μπορούσε να γίνει με τον κατάλληλο μηχανισμό. Όμως με βάση το destination port πιο απλό.

Το θεμα ειναι πως θα γινει πρακτικα αυτο στα XP.

Πρακτικά δε νομίζω ότι γίνεται. Αυτό το λέω γιατί η εφαρμογή Winroute, ίσως η πιο εξειδικευμένη για τέτοια πράγματα στα Windows, αναφέρει στο documentation της ότι δεν έχει τη δυνατότητα να επέμβει στη δρομολόγηση κίνησης που προέρχονται από το τοπικό μηχάνημα, καθώς τέτοια κίνηση επεξεργάζεται απευθείας από τα Windows και το εκάστοτε routing table.

Σε λινουξ αληθεια γινοτανε?

Ναι:

Αυτό γίνεται στο Linux με Iptables/Iproute2 (παράδειγμα[/url'] από τον Apoiko) και στα *BSD με PF

Αν ο router το υποστηρίζει μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά.

Αυτό όμως θα πρέπει να τρέχει σε χωριστό μηχάνημα, το οποίο ο Nik0s είπε ότι δεν θέλει.

Αυτό μου κάνει εντύπωση, είμαι περίεργος. Αν μπορείς θυμήσου ποια είναι.

Δημοσ.

νομίζω όχι. Εφαρμογή που λεγόταν Proxy κάτι είναι και έκανες rules για κάθε εφαρμογή. Δε χρεισιμοποιούσε proxy server.

Δημοσ.

A! Μήπως το WinGate; Με αυτά που είπες, το βρήκα κάνοντας μια αναζήτηση για windows+define+gateway+per+application. Ελέγχω το documentation.

[edit] Απ' όσο καταλαβαίνω από το Documentation, το κάνει με τα "Gateway Policies". Μένει να το δοκιμάσει κάποιος.

Δημοσ.

Οποτε αναμενουμε απαντηση nske αν μπορεσει ο SwAToNeR να βρει εκεινη την εφαρμογη.

Δεν καταλαβα ομως σε τι εξυπηρετει να συνδεονται μια ασυρματη αλλα και ενσυρματη καρτα δικτυου οι οποιες ανηκουν σε ενα pc στο ιδιο ρουτερ το οποιο εχει μια μονο συνδεση.

Δημοσ.

SwAToNeR++

Πολυ σωστα, η συνολικη ταχυτητα ειναι μεν σταθερη αφου και 15 καρτες να εχεις κανεις απο εναν παροχο τραβαει.

Αλλα οπως πολυ σωστα λες βαζεις browsing με το ασυρματο και torrents στην ethernet.(το θεμα ειανι πως βεβαια)

Αρα η μονη διαφορα με το να εχεις 2 καρτες σε 2 διαφορετικα ρουτερς ειναι οτι και εκει κανεις ακριβως το ιδιο μονο που απο κει δνε κοβεται η ταχυτητα στην μεση αφου το καθε interface εχει το δικο του λινκ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...