Προς το περιεχόμενο

Logitech Z-5500!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 809
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επιτέλους τελίωσα με την σύνδεση των ηχείων και τώρα τα σετάρω.Στα windows (7 64) ενεργοποίησα την Spidif out σαν deafult ενω πριν είχε τα Speakers, και στο πρόγραμμα της κάρτας Dolby digital Dts.

Επίσης έχει μια επιλογή στο Spidif input Digital output : Play sterero Mix using digital output και το ενεργοποίησα και αυτο,επίσης τα έχω σε stereo surround και οχι xpand (δεν ξέρω πια ειναι η διαφορά να πω την αλήθεια,οπότε θα ήθελα να ξέρω τι προτείνετε εδω.

Τόσο στο youtube οσο και στο Vlc ακούγονται μια χαρά surround και η ένδειξη στο panel της logitech λεει μονίμως dts Digital.To μόνο που δεν έχω καταφέρει ακόμα ειναι να παίξει το winamp mp3 αλλα δεν νόμιζω να ειναι κάτι πολύπλοκο απο τις επιλογές.

Αυτο που θέλω να παρατηρήσω ειναι οτι αν και έβαλα στα windows για default το spdif out οταν παίζει κάτι η ένδειξη στα speakers παίζει και οχι στο spidif

Δημοσ.

Θες να πεις δηλαδή ότι στη πρίζα τα δύο σύρματα που υπάρχουν είναι το ίδιο? (Αν εξαιρέσουμε την γείωση η οποία είναι το τρίτο).

Ναι, δεν υπάρχει διαφορά απόσο γνωρίζω.Εαν υποθετικά πάντα μιλώντας είχαμε μια τριφασική τροφοδοσία, τότε εκεί θα σου έλεγα οτι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κατά 99% να ΜΗΝ ρέει το ίδιο ρεύμα μιας και εκεί εμπεριέχεται το cosf (συνημίτονο) που σε ιδανικές συνθήκες είναι 1.Σε διαφορετική περίπτωση έχουμε ασυμμετρία στην εγκατάσταση άρα και μεγαλύτερη κατανάλωση.

Οι εγκαταστάτες αυτό ακριβώς τον παράγοντα προσπαθούν να βελτιώσουν ώστε να έχουμε τις μικρότερες απώλειες.

Δηλαδή προσπαθούμε να "φορτώνουμε" ΙΣΟΠΟΣΑ τις 3 γραμμές μας ώστε να έχουμε συμμετρία άρα και κατανάλωση χωρίς απώλειες, που στην ουσία είναι θερμικές.

Δημοσ.

Σε μεγάλη ένταση λογικά συμβαίνει αυτό έτσι δεν είναι?

Όχι όταν παίζει κάποιος ήχος δε το ακούω.Ακούγεται όταν δεν παίζει τίποτα.Ανέβασα και μια ηχογράφηση από το κινητό για να δείτε πως ακούγεται.

Δευτέρα μάλλον θα μου ρθουν και τα Z-5500(έρχονται από Ολλανδία τα άτιμα :-( ) οπότε θα σας πω αν το κάνει και εκεί.

Ηχογράφηση .mp3

Δημοσ.

Ναι, δεν υπάρχει διαφορά απόσο γνωρίζω.Εαν υποθετικά πάντα μιλώντας είχαμε μια τριφασική τροφοδοσία, τότε εκεί θα σου έλεγα οτι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κατά 99% να ΜΗΝ ρέει το ίδιο ρεύμα μιας και εκεί εμπεριέχεται το cosf (συνημίτονο) που σε ιδανικές συνθήκες είναι 1.Σε διαφορετική περίπτωση έχουμε ασυμμετρία στην εγκατάσταση άρα και μεγαλύτερη κατανάλωση.Οι εγκαταστάτες αυτό ακριβώς τον παράγοντα προσπαθούν να βελτιώσουν ώστε να έχουμε τις μικρότερες απώλειες.Δηλαδή προσπαθούμε να "φορτώνουμε" ΙΣΟΠΟΣΑ τις 3 γραμμές μας ώστε να έχουμε συμμετρία άρα και κατανάλωση χωρίς απώλειες, που στην ουσία είναι θερμικές.

Μιλάω για μία απλή εγκατάσταση.

Η πρίζα αποτελείται:

- Φάση

- Ουδέτερος

- Γείωση

Με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι εύκολα βρίσκει τη φάση κάποιος. Εκεί που θα ανάψει το κατσαβίδι, εκεί είναι η φάση.

Αυτόματα λοιπόν παρουσιάζεται το θέμα πολικότητας για τις ηλεκτρικές συσκευές.

Πιο αναλυτικά:

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=15336

Όχι όταν παίζει κάποιος ήχος δε το ακούω.Ακούγεται όταν δεν παίζει τίποτα.Ανέβασα και μια ηχογράφηση από το κινητό για να δείτε πως ακούγεται.Δευτέρα μάλλον θα μου ρθουν και τα Z-5500(έρχονται από Ολλανδία τα άτιμα :-( ) οπότε θα σας πω αν το κάνει και εκεί.

Εννοώ όταν δεν παίζει κανένας ήχος και έχεις το Volume πάνω από τα 3/4.

Ο ήχος φανταζόμουν ότι θα ήταν περισσότερο σαν φύσημα...

Γίνεται ακόμα και αν αποσυνδέσεις τελείως τα RCA από πίσω?

Δημοσ.

Οσο αναφορά τις συνδέσεις τοσο με optical οσο και με το κλασσικό τριπλό καρφί η ποιότητα μου φαίνεται η ίδια απλώς στην ψηφιακή λεει dts,αναφέρομαι σε παιχνίδια και μουσική.

Δημοσ.

Επιτέλους τελίωσα με την σύνδεση των ηχείων και τώρα τα σετάρω.Στα windows (7 64) ενεργοποίησα την Spidif out σαν deafult ενω πριν είχε τα Speakers, και στο πρόγραμμα της κάρτας Dolby digital Dts.Επίσης έχει μια επιλογή στο Spidif input Digital output : Play sterero Mix using digital output και το ενεργοποίησα και αυτο,επίσης τα έχω σε stereo surround και οχι xpand (δεν ξέρω πια ειναι η διαφορά να πω την αλήθεια,οπότε θα ήθελα να ξέρω τι προτείνετε εδω.

Η κάθε κάρτα ήχου έχει διαφορετικά Settings.

Βάλε ότι σου αρέσει εσένα, αν και συνήθως έχω κάνει ψηφιακή σύνδεση και έχοντας ενεργοποιήσει κιόλας αυτή (αντί για speakers, Default να είναι, η SPDIF)

Τόσο στο youtube οσο και στο Vlc ακούγονται μια χαρά surround και η ένδειξη στο panel της logitech λεει μονίμως dts Digital.To μόνο που δεν έχω καταφέρει ακόμα ειναι να παίξει το winamp mp3 αλλα δεν νόμιζω να ειναι κάτι πολύπλοκο απο τις επιλογές.Αυτο που θέλω να παρατηρήσω ειναι οτι αν και έβαλα στα windows για default το spdif out οταν παίζει κάτι η ένδειξη στα speakers παίζει και οχι στο spidif

Εκτός από αυτές τις ρυθμίσεις SPDIF δοκίμασε να ανεβάσεις και την δειγματοληψία. Έτσι θα δεις στην οθόνη να γράφει 96Khz.

Control Panel>Hardware & Sound>Sounds>SPDIF Out διπλό κλικ ή δεξί Properties>Advanced και εκεί βάζεις 2Channel,24bit,96000Hz (Studio Quality). Λογικά αυτό πρέπει να είναι το μέγιστο που έχεις. Έχει παρατηρηθεί σε κάποιους είτε να μη βγάζει την επιλογή, είτε αν τη βγάζει να υπάρχουν προβλήματα με τον ήχο λόγω αδυναμίας της κάρτας να παίξει εκεί. Έχει και Test, όπως βλέπεις δίπλα. Παρόλο που μου παίζει άψογα σε όλο το εύρος των επιλογών, όσο πηγαίνω προς τις τελευταίες, υπάρχει μία καθυστέρηση στον ήχο στο Test και μόνο στο Test. Φαντάζομαι ότι είναι φυσιολογικό, λόγω μεγαλύτερες επεξεργασίας.

Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω τώρα είναι, αν και στο Youtube σου βγάζει την επιλογή Dolby Digital ή dts.

Για να παίξει το Winamp και οποιοδήποτε πρόγραμμα, συνήθως αυτό που έχεις να κάνεις είναι να του ορίσεις σωστή συσκευή εξόδου, δηλαδή SPDIF out, αν από την "primary Sound Driver", δεν νιώθει.

Αν δεν το έχεις βρει ακόμα, πας Winamp>Options>Prefences>PlugInsOutput>Nullsoft Direct Sound Output>Configure (στο κάτω μέρος ή με διπλό κλικ)> εκεί στην πρώτη καρτέλα "Device", εμφανίζονται οι συσκευές.

Εμένα παίζει και στο Primary...

Οσο αναφορά τις συνδέσεις τοσο με optical οσο και με το κλασσικό τριπλό καρφί η ποιότητα μου φαίνεται η ίδια απλώς στην ψηφιακή λεει dts,αναφέρομαι σε παιχνίδια και μουσική.

Στα παιχνίδια σου λέει dts, ακόμα και στην μουσική?

Αν ναι, πιο παιχνίδι και με ποιο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής?

Καλορίζικα τα ηχεία! Με ρέγουλο στην αρχή! :-D

Δημοσ.

To dts Digital το λέει απο την στιγμή που θα ανοίξω τον υπολογιστή στην οθόνη του logitech στο panel.Τώρα στο winamp αν ορίσω σαν deafault spidif out απλα προσπαθεί να παίξει το mp3 χωρίς αποτέλεσμα όμως και επανέρχεται μόνο οταν το βάζω στα speakers.

Στα windows στο sound αν και έχω ορίσει σαν deafault το spidif out οταν παίζει κάτι και παλι η ένδειξη των speakers που ειναι απο πάνω ανεβοκατεβαίνει :o ενω φυσιολογικά θα έπρεπε να παίζει του spidif out.

Edit: Τελικά κατάλαβα πως λειτουργεί η ολη κατάσταση με το spidif windows και πρόγραμμα της creative και το έφτιαξα :-D

Επίσης θέλω να σημειώσω οτι το έχω στο τέταρτο κουτάκι μονο της έντασης και ακούγεται εκπληκτικά δυνατά και πολύ καθαρός ήχος :-) δηλαδή φαντάζομαι πως αν το πάω στην μέση θα μου φέρουν την αστυνομία ? :rolleyes: :rolleyes:

Δημοσ.

Τουλάχιστον σε εμένα ότι δεν είναι πολυκάναλο αν μπορούμε να το πούμε έτσι, ή τέλος πάντων δεν είναι dts ή Dolby Digital, όπως Mp3, Υουtube, παιχνίδια, κλπ, παρόλο που έχω Default SPDIF Out, ανεβοκατεβαίνει ο δείκτης έντασης "Speakers" και φυσικά στο Panel των Z-5500 έχω Stereo ή όποια επιλογή έχω κάνει από τα effects τους τέλος πάντων.

Το ότι σου δίνει μόνιμα έξοδο το PC dts, το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι έχεις κάνει κάποια ρύθμιση στην κάρτα ήχου σου όπου να στέλνει τέτοιο σήμα συνεχώς.

Σαν να λέμε ότι το φέρον σήμα είναι dts, αλλά μέσα του η πληροφορία είναι απλά ένα δικάναλο mp3. Φυσικά δεν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα του ήχου σε καμία περίπτωση.

Για την ένταση τώρα, καλό είναι να παίζεις μέχρι εκεί για λίγο καιρό. Μετά δώσε.

Δημοσ.

Εννοώ όταν δεν παίζει κανένας ήχος και έχεις το Volume πάνω από τα 3/4.

Ο ήχος φανταζόμουν ότι θα ήταν περισσότερο σαν φύσημα...

Γίνεται ακόμα και αν αποσυνδέσεις τελείως τα RCA από πίσω?

Όχι και στο 0 να είναι η ένταση ακούγεται.Όταν το βάζω πάνω από 3/4 όντως ακούγεται επίσης και ένας ήχος σαν φύσημα.

Δεν έχω δοκιμάσει τι γίνεται όταν τα αποσυνδέω γιατί είναι σε τέτοιο σημείο το PC που είναι δύσκολο.Αλλά και στο παλιό PC το ίδιο θόρυβο έκαναν.

Δημοσ.

Μήπως ο ήχος τότε ακούγεται από αλλού?

Δεν είναι δύσκολο βρε? Δεν χρειάζεται να βγάλεις το βίσμα από το PC, από το Panel των ηχείων βγάλε για λίγο το βύσμα από πίσω. :)

Δημοσ.

Μιας και μου ήρθαν σήμερα ας κάνω μερικές ερωτήσεις.

Τα έχω συνδέσει στο PC με το RCA καλώδια.Επιλέγω από το διακοπτάκι το 6Ch Direct ή το Stereo 1,2,3;Προς το παρόν το έχω βάλει στο 6ch Direct.

Στο Call of Duty που δοκίμασα ακουγόταν μια χαρά.Όσον αφορά τις ταινίες δοκίμασα κάτι mkv στο media player classic.Μου παίζουν μόνο τα 2 ηχεία μπροστά.Εννοείται στη κάρτα ήχου έχω βάλει 5.1

Κατέβασα λοιπόν το AC3 Filter και το έβαλα στο 3/2.1 από τις ρυθμίσεις αλλά τώρα παίζουν όλα τα ηχεία ακόμα και σε ταινίες που δεν έχουν 5.1 ήχο.Επίσης είδα ότι και σε αυτές που έχουν 5.1 στις ρυθμίσεις του AC3 γράφει input 2.1 και output 5.1 Επίσης αν κάνω δεξί κλικ στο mpc και πάω στο filters->ffdshow audio decoder->properties>info γράφει input 6 channels 640 kbps ac3(liba52) και output 3 channels 16-bit interger.

Προφανώς κάτι κάνω λάθος.Καμιά βοήθεια;

Δημοσ.

Merdock μεγειά τα καινούρια σου ηχεία και καλές ακροάσεις.

Μια συμβουλή όσον αφορά τις ταινίες με ήχο AC3...Μην ξαναασχοληθείς μαζί τους.Κατέβαζε ΜΟΝΟ ταινίες με ήχο DTS.Είναι η νύχτα με τη μέρα.Το AC3 έχει πάνω-κάτω 750kbps ενώ το DTS 1500 kbps.Αν ακούσεις σε DTS θα πάθεις πλάκα.

Το διακοπτάκι εγώ το έχω στο 6Ch Direct.Δεν τα έχω συνδεδεμένα με το pc οπότε δεν μπορώ να σε συμβουλέψω για το τι κάνεις λάθος και ακούς μόνο από τα 2 μπροστά.Αν παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις πιστεύω θα το βρεις.

Μια άλλη συμβουλή: Επειδή τα Ζ5500 έχουν πολύ δυνατό μπάσο (υπερβολικό θα έλεγα) με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ανισοροπία, μπορείς να χαμηλώσεις τη στάθμη του μπάσου και να σηκώσεις τη στάθμη στα πίσω surround που είναι λίγο πιο αδύναμα.

Έτσι θα ακούς πιο σωστά τις ταινίες, και ακόμα πιο σωστά τη μουσική στα mp3.Εγώ έτσι τα έχω ρυθμίσει και ακούγονται τέλεια.

Επίσης κάποια tricks που μπορείς να κάνεις είναι τα εξής :

1) Second skin

Κρατάς πατημένα τα κουμπιά Input, Effect, Settings, Mute για περίπου 6 δευτερόλεπτα, όταν το σύστημα είναι σε κατάσταση αναμονής.Θα δείς το χρώμα του κεντρικού κουμπιού να γίνεται μωβ και στο panel θα έχεις περισσότερες πληροφορίες.

2) Boost mode (up to 11)

Φτάνεις το volume ως το τέρμα και συνεχίζεις να περιστρέφεις μέχρι να ενεργοποιηθεί η λειτουργία Boost (από 1 ως 11).

3) Boost mode (up to 22)

Αυξάνει το Boost ως το 11 όπως στο βήμα 2 και, κρατώντας πατημένο το Mute, συνεχίζεις να περιστρέφεις.Το Boost θα φτάσει τώρα ως το 22. (θα λειτουργήσει μόνο με Analog Input).

4) Volume+ (Plus)

Καθώς περιστρέφεις το διακόπτη της έντασης, κρατάς πατημένο το Mute. Το "Volume" θα αλλάξει σε Volume+1,2,3,...,11 και τα ηχεία θα ακούγονται ακόμη πιο δυνατά απ' ό,τι ήδη είναι.

Το Volume+ ουσιαστικά είναι το Boost mode (1-11), αλλά απλά το έχεις διαθέσιμο σε όλο το φάσμα της έντασης και όχι αφού τερματίσεις ήδη όσο έχει στη μπάρα... Ουσιαστικά, η ένταση ανεβαίνει πιο απότομα...

5) Diagnostic Mode

Όταν τα ηχεία είναι κλειστά (σε κατάσταση αναμονής), πατάς και κρατας πατημένα τα κουμπιά Input και Effect για περίπου 6 δευτερόλεπτα. Έτσι ενεργοποιείται η λειτουργία Διάγνωσης. Στη λειτουργία αυτή, εμφανίζονται πληροφορίες για κάθε σήμα που δέχεται η μονάδα για περίπου 5 δευτερόλεπτα... Μπορείς να το αφήσεις και μόνιμα σε αυτήν την κατάσταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...