rakendytos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Προφανώς βαριέσαι να διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες. Η διαδικασία είναι απλή: διαβάζεις από όποιο υλικό ( βιβλία, video training etc) νομίζεις καλύτερο και όταν νιώσεις έτοιμος να δώσεις πας στο pearsonvue.com κλέινεις να δώσεις το μέρος που θες να εξεταστείς, πληρώνεις και πας και δίνεις. Οσον αφορά το θέμα δουλειάς, Ελλάδα δεν έχεις τύχη ακόμα και αν είσαι CCNP. Μόνο εξωτερικό με CCNA αλλά πολύ δύσκολα θα σε πάρουν χωρίς προυπηρεσία. Δεν μιλαω για Ελλαδα....Ξεχαστε την Ελλαδα ... cisco technicias χρειαζονται οι χωρες που αναπτυσονται ,με το ccna δεν κανεις τιποτα χωρις να θελω να σε στεναχωρησω. Αγγλια-γερμανια-Σουηδια με ccna θα εχεις εναν καλο μισθο για να επιβιωσεις αξιοπρεπως οχι για να ζησεις ανετη ζωη. Το ccna καλο ειναι να συνδιαζεται με καποιο πτυχιο ΤΕΙ ή και καποιο μεταπτυχιακο ... ανεβαινει κατακορυφα ο μισθος μιας και παντου αναγνωριζονται τα πτυχια σαν προσοντα .Αλλο μισθο θα παρει ενας που εχει μονο ccsp και αλλο ενας με bachelor+master+ccsp . Ερχεται νεο κυμα απολυσεων παντως στην Ελλαδα .Ηδη κλεινουν πολλες καλες εταιριες και τεχνικοι με 10ετη ενασχοληση βγαινουν στο κουρουμπετι ...οσοι θελουν να μεινουν εδω τους συμβουλευω να τρεξουν στα χωρια τους και να αφιερωθουν σε πωληση μεσω διαδικτυου απο τραχανα και χυλοπιτες μεχρι αποξηραμενα συκα ,μεσα σε 1 -1.5 χρονο θα εχουν ενα εισοδημα καλυτερο απο αυτο που επαιρνε ενας ccnp πριν 4 χρονια στην Ελλαδα .20-25Κ ευρω .χρονο. Κουραγιο ολο βλακειες καθομουν και διαβαζα το θρεντ και γελαγα με τις ηλιθιοτητες που γραφουν κατι τυποι σαν αυτους τους 2 φιλος μου με ccna βρηκε με την πρωτη συνεντευξη που εδωσε δουλεια στη nokia και με καλα λεφτα για πρωτη δουλεια (ξερω ξερω εσεις ειστε τοσο γαματοι που παιρνετε 10 χιλιαρικα το μηνα και με λιγοτερα δε μπορειτε να ζησετε ανετη ζωη) σταματηστε να τρομοκρατειτε τον κοσμο μιζερα ανθρωπακια
Chrisxxx Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Μην το μπιπ το θρεντ ρε... Η Νοκια επειδη ειχα δει τη θεση αλλα τελικα δεν κατεβηκα στη συνεντευξη περα απο τα δικτυακα που ήταν πολλά είχε ενα αρχικο τεστ προγραμματισμου C αν θυμαμαι καλα και linux. Δεν ειχε να κανει μονο με CCNA εκτός αν μιλάμε για άλλη θέση.
cger Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Μην το μπιπ το θρεντ ρε... Η Νοκια επειδη ειχα δει τη θεση αλλα τελικα δεν κατεβηκα στη συνεντευξη περα απο τα δικτυακα που ήταν πολλά είχε ενα αρχικο τεστ προγραμματισμου C αν θυμαμαι καλα και linux. Δεν ειχε να κανει μονο με CCNA εκτός αν μιλάμε για άλλη θέση. Πολύ σωστός, και από προσωπική εμπειρία όλα τα τεστ που κάνουν είναι σε unix, c, και βασικές δικτυακές γνώσεις.
kalogk Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Παίδες καλημέρα! Έχει δώσει κανείς το ccna security πρόσφατα να μου πεί τι labs πέφτουν??
cger Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 τα labs του ccna security βασίζονται στο CCP. οι ερωτήσεις είναι 4 πολλαπλής επιλογής και είναι πάνω σε routers.
kalogk Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 τα labs του ccna security βασίζονται στο CCP. οι ερωτήσεις είναι 4 πολλαπλής επιλογής και είναι πάνω σε routers. Ευχαριστώ φίλε για την άμεση απάντηση!
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδιά μόλις κατέβασα το GNS3, φαίνεται πολύ καλό. Πρόκειται να μελετήσω για τα CCNA/CCNP της Cisco και για τα MCSA/MCSE (Server Admin) της Microsoft. Επειδή θέλω να στήσω ένα virtual lab στο desktop μου μέσω VMWare, πώς θα μου προτείνατε να το στήσω ώστε να "παίξω" και με Cisco αλλά και με Windows Server ;
spiros_k Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδιά μόλις κατέβασα το GNS3, φαίνεται πολύ καλό. Πρόκειται να μελετήσω για τα CCNA/CCNP της Cisco και για τα MCSA/MCSE (Server Admin) της Microsoft. Επειδή θέλω να στήσω ένα virtual lab στο desktop μου μέσω VMWare, πώς θα μου προτείνατε να το στήσω ώστε να "παίξω" και με Cisco αλλά και με Windows Server ; Η καλύτερη λύση φίλε μου όσον αφορά τα labs της Cisco για το επίπεδο που αναφέρεις είναι η τελευταία έκδοση του Packet Tracer. Το GNS3 είναι γνωστο ότι έχει πρόβλημα με τις L2 devices.
siropio Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 @tassos1978 CCNA Για το CCNA δε χρειάζεσαι το GNS3 αν και είναι ωραίο να παίξεις και με τα απλά labs εκεί αλλά ο packet tracer θα είναι υπερ-αρκετός. [Προτάσεις για διάβασμα: CCNA 2014 200-120 Video Boot Camp With Chris Bryant Cbt Nuggets - Cisco CCENT/CCNA ICND1 100-101 Cbt Nuggets - Cisco CCNA ICND2 200-101 DansCourses.com για CCNA 101 Labs for the Cisco CCNA Exam Examcollection.com 9tut.com ] CCNP [ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΌΤΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2015 ΑΛΛΆΖΟΥΝ ΤΑ EXAMS, παραταύτα τα παλιά exams που έχεις περάσει συνεχίζουν να ισχύουν] Για το CCNP θα χρειαστείς τον GNS3. Θα χρειαστείς πολλή μνήμη (8G minimum) να έχεις στο PC σου για να τρέξεις καλά labs. Έχεις την επιλογή να χρησιμοποιήσεις το VMware ή και να μη το χρησιμοποιήσεις όμως. [Προτάσεις για διάβασμα: CCNP 2014 All-in-one Video Boot Camp With Chris Bryant Cbt Nuggets - Cisco CCNP SWITCH 642-813 Cbt Nuggets - Cisco CCNP ROUTE 642-902 Cbt Nuggets - Cisco CCNP TSHOOT 642-832 How to master CCNP SWITCH / ROUTE / TSHOOT by René Molenaar CCNP SWITCH Lab Manual (Lab Companion) CCNP ROUTE Lab Manual (Lab Companion) CCNP TSHOOT Lab Manual (Lab Companion) Examcollection.com , 9tut.com ] Γενικά στο GNS3 προσπάθησε να σετάρεις το idle pc ώστε να μην έχεις τρελό cpu consumption αλλά και πάλι θες έναν αξιόλογο επεξεργαστή αλλά κυρίως μνήμη. Σημείωση ότι το switching στον GNS3 γίνεται μέσω ενός module που βάζεις σε έναν router. Με λίγα λόγια δεν υποστηρίζεται πλήρως το emulation σε switches αλλά τη δουλειά σου την κάνεις ως ένα μεγάλο βαθμό. MSCA Γενικά πάλι θες αρκετή μνήμη 8GB minimum. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το VMware Workstation για έχεις εύκολη διαχείριση στα VM σου. Πχ θα τρέξεις έναν full GUI server με 1.5-2GB. Άλλον έναν-δυο σε Core Mode πες άλλα (2x) 512MB για να κάνεις DC συνδέσεις κλπ. Έναν-δύο τουλάχιστον clients για να τον βάζει πχ στο domain κλπ. άλλα (2x) 512MB-1GB. Όταν θα πας και θα κάνεις το server σου Hyper-V εκεί θα χρειαστείς και άλλη μνήμη. [Προτάσεις για διάβασμα: Cbt Nuggets - Microsoft Windows Server 2012 70-410 with R2 Updates Cbt Nuggets - Microsoft Windows Server 2012 70-411 with R2 Updates Cbt Nuggets - Microsoft Windows Server 2012 70-412 with R2 Updates Βιβλία υπάρχουν κάποια αλλά είναι θέμα προτίμησης ] MCSE Για ποιο MSCE μιλάς? Για exchange, sharepoint ή για Lync κλπ? Δεν ξέρω πάρα πολλά δεν έχω τελιώσει καν όλα τα MSCA. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Thanks για την αναλυτική απάντηση. Για το MCSE Server Infrastructure έλεγα που είναι 2 courses μετά το βασικό MCSA. Το μηχάνημα που έχω είναι AMD Phenom II-920 τετραπύρηνο στα 2.8GHz με 8GB Ram, είναι λίγο παλιό αλλά το είχα φτιάξει δυνατό τότε οπότε νομίζω θα αντέξει. Για τα ISO των λειτουργικών παίζει καμια νόμιμη διανομή εκμάθησης ή μπα...;
siropio Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Thanks για την αναλυτική απάντηση. Για το MCSE Server Infrastructure έλεγα που είναι 2 courses μετά το βασικό MCSA. Το μηχάνημα που έχω είναι AMD Phenom II-920 τετραπύρηνο στα 2.8GHz με 8GB Ram, είναι λίγο παλιό αλλά το είχα φτιάξει δυνατό τότε οπότε νομίζω θα αντέξει. Για τα ISO των λειτουργικών παίζει καμια νόμιμη διανομή εκμάθησης ή μπα...; Νόμιμες διανομές trial κλπ μπορεί να δίνει η MS για τη CISCO δε νομίζω. Πάντως τα IOS για το CCNA/CCNP μπορείς να τα βρεις... όπως επίσης και τα MS OSs...αρκεί να ψάξεις Για να μην είμαστε και off topic μια και είναι για CISCO το thread και όχι για MS θα σου πω το παρακάτω: Δε το ξέρω εις βάθος το θέμα με το MSCE Server Infrastructure κάποιος που το έχει κάνει ίσως θα μπορούσε να μας πει περισσότερα σε κάποιο άλλο thread. Αλλά από οτι βλέπω εδώ στο Syllabus μιλάει και για failover clustering, highly available storage solutions κλπ. Οπότε υποθέτω ίδιο ή και μεγαλύτερο lab από του MSCA. Χωρίς αυτό να σημαίνει πολύ κόστος, μάλλον πας για περισσότερη μνήμη στο pc και καμιά σοβαρή ψύκτρα ίσως για να μπορείς να έχεις πιο σοβαρά labs. Ντάξει αυτό σημαίνει ότι έχεις δώσει 3 exams, Χ μήνες και γύρω στα 300ευρώ εξέταστρα μέχρι να φτάσεις εκεί. Βλέπεις τότε. Για το CCNA σημαίνει άλλα 270 ευρώ εξέταστρα εκτός αν πηγαίνεις σε σχολή όπου εκεί κάνουν κάποιες πατέντες με τις εξετάσεις. Πχ έχεις δικαίωμα να δώσεις 2 φορές σε περίπτωση που αποτύχεις ή έχεις έκπτωση αν τα πας καλά σε tests κατά τη διάρκεια του track.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Το MCSA Server infrastructure είναι αρκετά πιο δύσκολο από το MCSA Server 2012. Πριν πω για τα labs να πω το εξής, το MCSE σχεδόν απαιτεί εργασιακή εμπειρία. Συν τοις άλλοις όταν πας για συνέντευξη και το δείξεις δε μπορείς να μην ισχυριστείς ότι δεν έχεις εμπειρία. Φαντάσου έναν CCIE που έχει βάλει δυο ρουτερ στην καριέρα του πχ. Προσωπική μου γνώμη ,καλυτερα ο MCSA που θα παραδεχθεί πως ξέρει και δεν ξέρει για να κάτσει διπλα σε κάποιον που ξέρει και να δει πως γίνεται, από τον MCSE θα υπάρχουν απαιτήσεις απο την πρώτη μέρα ΑΝ τα καταφέρει στη συνέντευξη. Πάμε παρακάτω, να μάθει κανείς το Server πάνω σε VMware δεν παίζει. Πρέπει να είναι hypervisor ο 2012 για να καταλάβεις και εκεί τι γίνεται, Failover Cluster, storage και τα πιο advanced τα βλέπεις και σε virtual machine. Αυτό που είναι δύσκολο είναι οι προαπαιτουμενα σε System Center, καθώς το MCSE είναι μια περιγραφή ρόλου ενός διαχειριστή. Απείρως πιο λογικό να πάρεις το Private Cloud και μετά το Server Infrastructure. Μπορείς να κατεβάσεις Trial versions για Windows Server http://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-windows-server-2012-r2 System Center http://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-system-center-2012-r2 Και να μπείτε στο πνεύμα με το Microsoft Virtual Academy http://www.microsoftvirtualacademy.com/ Τέλος μπορείτε να κάνετε πιο δύσκολα labs για παρα πολλά προϊόντα, ειδικά αν δεν έχετε το hardware ,εδώ http://technet.microsoft.com/en-us/virtuallabs/bb467605.aspx Αυτά τα ολίγα, συγγνώμη για το off topic, αν χρειάζεσθε περισσότερα το συζητάμε
spiros_k Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Παιδιά έχει κανείς εμπειρία από εξετάσεις Juniper και συγκεκριμένα το Junos JN0-102? Ας μου στείλει ένα pm αν είναι εύκολο. Ευχαριστώ!
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Αυτά τα ολίγα, συγγνώμη για το off topic, αν χρειάζεσθε περισσότερα το συζητάμε Για Microsoft μπορούμε να μιλήσουμε εδώ.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Καλησπερα. Ξεκινησα κι εγω να διαβαζω (solo) για το CCNA. Και σκοπευω να τελειωσω μονος μου, χωρις σεμιναρια κλπ. Για αρχη ομως εχω μπερδευτει με τα νουμερα των exams. Βλεπω 200-120, 200-101, 640-722, 100-101, 640-874, 640-916 και δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως σημαινουν και τι ακριβως υλη πρεπει να καλυψω για να ειμαι σε θεση να παρω την πιστοποιηση. Αποτι καταλαβα 200-120 ειναι το CCNA αλλα δεν μπορω να καταλαβω ποια ειναι η διαφορα του 200-120 με το 200-101 πχ. Επισης υπαρχει καποιος προτεινομενος οδηγος για CCNA πχ να σου λεει οτι για το ταδε κεφαλαιο πρεπει να αφιερωσεις τοσες ωρες διαβασματος, για το ταδε τοσες κλπ κλπ, ωστε να φτιαξω ενα χρονοδιαγραμμα μελετης και να ξερω οτι αν το ακολουθησω πιστα θα ειμαι ετοιμος σε Χ μηνες; Τελος, todd lammle, wendell odom, ή cbt nuggets? Η κατι αλλο? Προτιμω για αρχη μονο ενα source διαβασματος για να μην μπλεχτω τελειως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα