Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=GB&mid=Link_FAQs&view=aa12_view_partial.html&session=20110326145149_66.249.71.226&list=aa12_list_partial.html&slg=ENG&ctn=40PFL6606H/12&dct=FAQ&refnr=0085505&faqview=1

ο ενισχυτής έχει αλλά η τηλεόραση όχι σου έχω στήλη ένα site για να δεις τους τρόπους που μπορώ να συνδέσω κάτι

Δημοσ.

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=GB&mid=Link_FAQs&view=aa12_view_partial.html&session=20110326145149_66.249.71.226&list=aa12_list_partial.html&slg=ENG&ctn=40PFL6606H/12&dct=FAQ&refnr=0085505&faqview=1

ο ενισχυτής έχει αλλά η τηλεόραση όχι σου έχω στήλη ένα site για να δεις τους τρόπους που μπορώ να συνδέσω κάτι

με δουλευεις ετσι? :rolleyes:

110301042826_72413.gif

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ξεθάβω το θέμα για να σας ρωτήσω:

Έχω μια τηλεόραση 40" lcd HD ready. Θέλω να τη συνδέσω με βίντεο (scart), δέκτη mpeg4 (hdmi) και ο ήχος όλων των συσκευών να αναπαράγεται από ενισχυτή ήχου με επιδαπέδια ηχεία που έχω. Κυρίως με ενδιαφέρει διότι ο αποκωδικοποιητής δε μπορεί να αναπαράγει ήχο από βίντεο 720p (μέσω usb) και έχω διαβάσει στο φόρουμ ότι αν συνδεθεί με home cinema θα μπορεί. Ιδανικά θα με ενδιέφερε να μπορώ εγω να διαλέγω αν θα στείλω τον ήχο στα ηχεία της τηλεόρασης ή στον ενισχυτή. Το πρόβλημά μου είναι πως θα συνδέσω τον ενισχυτή με την τηλεόραση (και αν χρειάζεται και με τον δέκτη και το βίντεο). Σας παραθέτω φωτογραφίες των υποδοχών της τηλεόρασης και του ενισχυτή και θα ήθελα συμβουλές για το τι καλώδια θα χρειαστεί να αγοράσω.

p9134068.jpg

Uploaded with ImageShack.us

p9134069.jpg

p9134074.jpg

Επεξ/σία από nickts1
Δημοσ.

θα συνδέσεις ένα καλώδιο RCA στο μεγάλο πλαίσιο της TV στο κουτάκι με το Νο 5 στην άσπρη και τη κόκκινη τρύπα. Την άλλη άκρη του RCA θα την βάλεις στον ενισχυτή εκεί που γυαλίζει το φλας στη φωτό, στο ασπρο και το κόκκινο πάλι ή στo από κατω που λέει DTV/CBL. Μετά επιλέγεις στον ενισχυτή απο το control την είσοδο που σύνδεσες και ταραααα έχεις ήχο από την TV (μόνο πες μου τι λέει εκεί που γυαλίζει το φλας!)

Δημοσ.

Στο σημείο που γυαλίζει το φλας λέει video κι από κάτω dvd. Δλδ και καλά η πρώτη σειρα κόκκινο-ασπρο είναι για dvd και η σειρά τα κίτρινα είναι για βίντεο. Μπορώ με κάποιο τρόπο να στέλνω όποτε θέλω τον ήχο στον ενισχυτή κι όποτε θέλω στα ηχεία της tv ή όχι;

Ευχαριστώ κ πάλι :-)

Δημοσ.

Ολα τα άσπρα-κοκκινα είναι για ήχο, ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ. Εσυ θα βάλεις το RCA στο πάνω ζευγάρι άσπρο-κόκκινο που λέει βίντεο, το κίτρινο δε χρειάζεται. Από τη στιγμή που θα γίνει αυτή η σύνδεση ο ήχος θα πηγαίνει συνέχεια από την TV στον ενισχυτή. Επίσης ο ήχος από τα ηχεία της TV θα ακούγεται πάντα, εκτος αν τον χαμηλώσεις ή πατήσεις το mute. Τώρα για να ακουστεί ο ήχος της TV από τα μεγάλα ηχεία, θα πρέπει να ανοίξεις τον ενισχυτή και να επιλέξεις την είσοδο ''VIDEO''(και αν θες πατάς mute στην TV). Ακόμα, επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσεις μπορείς να βλέπεις TV με ήχο από τα ηχεία της και ταυτόχρονα να ακούς ραδιόφωνο από τον ενισχυτή, αρκεί να το επιλέξεις από το κατάλληλο κουμπί του! :-D

Ελπίζω να κάλυψα όλες τις απορίες σου, για όποια άλλη ερώτηση εδώ θα μαι! ^_^

Δημοσ.

έκανες ότι σου πα και δούλεψε δηλαδή? ;) Ημουν όσο ποιο αναλυτικός μπορούσα, το επόμενο βήμα ήταν να ερθω εκεί να στα φτιάξω εγώ χαχαχα :D

Δημοσ.

Η Tv δεν διαθέτει εξόδους SDIF η optical out? Αν και δείχνει παλιο μοντέλο, αρα και πιθανών οχι. Στο κουτάκι 5 απο οτι βλέπω η σήμανση δείχνει out αρα ολα είναι οπως τα είπε ο φίλος πιο πάνω.

Να σε απογοητεύσω ομως σχετικά με μια αλλη σκέψη σου. Εφοσον ο αποκωδικοποιητής δεν υποστηρίζει καποιο φόρμα ηχου, δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει μέχρι τον ενισχυτή. Ο ενισχυτής δεν θα έχει καποια πληροφορία. Τι να αναπαράγει τοτε?

Δημοσ.

Καλημέρα. Δε ξέρω αν το πρόβλημα είναι ότι δεν το υποστηρίζει ο αποκωδικοποιητής ή άν φταίει το γεγονός ότι ο ήχος καταλήγει σε ηχεία τηλεόρασης, αρα δεν μπορεί να αναπαραχθεί. Αν είναι το δεύτερο λογικά θα λυθεί με τη σύνδεση στον ενισχυτή, σωστά...Παρεμπιπτόντως ο δέκτης είναι ο crystal audio micro hd.

Δημοσ.

Αν αναφερεσαι για αρχειο με ηχο DTS πιθανον να μην το υποστηριζει καθολου. Οι αποκωδικοποιητές οτι φορμα ηχου και να δεχτουν, σε οτι μορφη, οταν εξαγεται απο το HDMI - SCART βγαινει σε 2 καναλια. Αλλα ακομα και σε 5 να εβγαινε η tv θα επρεπε να παιζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...